Samfunnsproblem

Mann (27) tvang barn til å kle av seg: – Nettovergrep er et galopperende samfunnsproblem

BERGEN TINGRETT (NRK): Politiet frykter voksne teknologiske sinker gjør barn til lettere overgrepsofre. – Foreldre må lære barn å si nei, sier aktor i «Skype-saken.
Les mer om Skype-saken.

Netthets er ikke et problem kun i innvandringsmiljøer - det er et samfunnsproblem

Williams Gomes skrev nylig et innlegg om at folk med innvandrerbakgrunn skaper rasisme mot nordmenn, og brukte en facebookgruppe som grunnlag for å komme fram til den konklusjonen. Det mener jeg blir for dumt.
Hva vil dere med vindturbiner, Sandnes?
DEBATT: Subsidierte vindturbiner er et samfunnsproblem!
Krever lovendring etter Listhaug-avsløringen: - Svært alvorlig og kritikkverdig
- Det kan fort bli et samfunnsproblem at de som har penger kan kjøpe seg tilgang til et politisk parti, advarer SV.

Mæland om seksuell trakassering: – Et vesentlig samfunnsproblem.

I et brev til flere av Norges største bedrifter, oppfordrer statsråd Monica Mæland (H) næringslivet til å ta Metoo-kampanjen på alvor.
Stopp volden og trakasseringen!
KRONIKK: Det er på tide å vise at vi ikke aksepterer vold, voldtekt og trakassering. Dette er ikke et kvinneproblem, det er et samfunnsproblem!
Jeg har aldri hatt lyst på barn
Er det et samfunnsproblem?
Altfor mange
Kampanjen «Me too synliggjør at seksuell trakassering er et enormt samfunnsproblem.
- Psykiske problemer er ikke en generasjonsgreie
- Det er et samfunnsproblem, sier fungerende kunnskapsminister, Henrik Asheim. Han vil ruste skolen til å mestre livet.
Les mer om Henrik Asheim.
Justisminister Per-Willy Amundsen vil tvangskastrere pedofile
Justisminister Per-Willy Amundsen vil at pedofile skal kunne dømmes til tvangskastrering. – Vi har å gjøre med et større samfunnsproblem enn det vi hadde trodd, sier han.
Knallhard kamp om it-studieplassene: – Et samfunnsproblem
Interessen for it-studier øker kraftig i år, men antall studieplasser holder ikke følge. Visma-direktør Ellen Marie Nyhus mener mangelen på it-folk er et samfunnsproblem.
Skuldar politiet og media for å hause opp narkoproblema
Narkotika er ikkje noko stort samfunnsproblem, men blir haussa opp av media og av politiet, meiner den erfarne ruskoordinatoren Harald Munkvoll i Helse Førde.
Skuldar politiet og media for å hause opp narkoproblema
Narkotika er ikkje noko stort samfunnsproblem, men blir hausa opp av media og av politiet, meiner den erfarne ruskoordinatoren Harald Munkvoll i Helse Førde.
Skuldar politi og media for å hausse opp narkotika
Narkotika er ikkje noko stort samfunnsproblem, men blir haussa opp av media og av politiet, meiner ruskoordinator Harald Munkvoll i Helse Førde.
Skuldar politi og media for å hausse opp narkotika
Narkotika er ikkje noko stort samfunnsproblem, men blir haussa opp av media og av politiet, meiner ruskoordinator Harald Munkvoll i Helse Førde.
Intelligent virkelighet og tiltro til teknologi som problemløser
SXSW, TEXAS: Skal man dømme etter iderikdommen og optimismen, finnes det knapt et samfunnsproblem som ikke kan løses ved hjelp av moderne teknologi.
– Jeg blir frustrert og sjokkert
Mannen organiserer pirattaxier på Facebook, og tilbyr utleie av biler på kommisjon. – Et samfunnsproblem, sier Jan Valeur i Bergen Taxi.
Bedre etterforskning av overgrep
Riksadvokat Tor-Aksel Busch ber politiet prioritere voldssaker mot barn, skriver Aftenposten. I et rundskriv til politi og påtalemyndighet over hele landet skriver riksadvokaten at misbruk og overgrep mot barn er et økende samfunnsproblem og ber om grundigere og raskere etterforskning. I tillegg skal straffenivået i slike saker skjerpes kraftig.
Les mer om Aftenposten.
Ber politiet prioritere barn
Riksadvokat Tor-Aksel Busch ber politiet prioritere voldssaker mot barn, skriver Aftenposten. I et rundskriv slår Busch fast at misbruk og overgrep mot barn er et økende samfunnsproblem og ber om grundigere og raskere etterforskning.
Les mer om Aftenposten og Busch.
Ber politiet prioritere barn
Riksadvokat Tor-Aksel Busch ber politiet prioritere voldssaker mot barn. Det skriver Aftenposten. I et rundskriv fredag slår Busch fast at misbruk og overgrep mot barn er et økende samfunnsproblem og ber om grundigere og raskere etterforskning.
Les mer om Aftenposten og Busch.
Riksadvokaten ber politiet prioritere voldssaker mot barn
Riksadvokat Tor-Aksel Busch slår fast at misbruk og overgrep mot barn er et økende samfunnsproblem og ber om grundigere og raskere etterforskning.
137 psykisk syke tok sitt liv
Minst 137 personer tok i 2016 sitt eget liv mens de var til behandling for psykiske lidelser ved norske institusjoner. – Et betydelig samfunnsproblem, sier selvmordsforsker.
Sprer skadelige myter om lindring og illegal dødshjelp
«Illegal dødshjelp forekommer i Norge, men jeg har så langt ikke møtt noen som anser dette som et stort samfunnsproblem, skriver lege og forsker Morten Horn i dette debattinnlegget.
Les mer om Morten Horn og Norge.
- Et alvorlig samfunnsproblem
430.000 elever deltok i Elevundersøkelsen 2016.
Les mer om Elevundersøkelsen.
Spekter kastet kunnskap, fakta og logikk over bord og lagde sin egen sannhet
Postfaktualisme fra sentrale makthavere har nå blitt et samfunnsproblem.