Samler

La høna se sola

Vi samler barna og maler egg i vakre pastellfarger. Påsken nærmer seg, og for de fleste vekkes assosiasjonen om nettopp egg. Påskeegg fylt med smågodt, egg til frokost, egg som henger dekorativt fra grener med knopper på.

Stordata – nok vern i «godtar vilkår?

Norske bedrifter kjøper tjenester av Google og Facebook eller samler og analyserer forbrukerdata selv. Mye av personvernet hviler på svakeste ledd: forbrukeren og «godtar vilkårene.
Les mer om Facebook og Google.
Samler alle gode krefter for å få toget tilbake
– Til sjuende og sist er det kjøttvekta som teller, så det er viktig å samarbeide.
Samler nødetatene på Krokdalsmyra
De ansatte i brann, ambulanse og legevakt kunne slippe jubelen løs etter at kommunestyret vedtok å bygge nytt blålysbygg på Fauske.
Les mer om Fauske og Krokdalsmyra.

La høna få se sola!

Vi samler barna og maler egg i vakre pastellfarger. Påsken nærmer seg, og for de fleste vekkes assosiasjonen om nettopp egg. Påskeegg fylt med smågodt, egg til frokost, egg som henger dekorativt fra grener med knopper på.
Konfirmanter samler inn penger
Konfirmanter går i kveld fra dør til dør for å samle inn penger for Kirkens Nødhjelps fasteaksjon. Pengene skal gå til Kirkens Nødhjelps arbeid med vann og sanitær i utsatte områder.
Åpner nytt nettsted for forskerhjelp
Det nye nettstedet helsedata.org skal hjelpe forskerne med å orientere seg om hvilke datakilder som finns. TROMSØ (Dagens Medisin): Tirsdag startet Helse- og Kvalitetsregisterkonferansen 2018 som samler over 500 deltakere fra hele landet.
Likeverdsalliansen samler mennesker med nedsatt funksjonsevne
Åtte foreninger som organiserer mennesker med nedsatt funksjonsevne har dannet Likeverdsalliansen. Bakgrunnen er kampen for at Brukerstyrt Personlig Assistanse skal fortsette etter samme modell som i dag.
Samler ulike lands historier
I dag slippes en engelskspråklig bok som omhandler krigsseilerne fra mange ulike allierte land under 2. verdenskrig. Redaktør for boka er Bjørn Tore Rosendal, faglig leder for Norsk senter for krigsseilerhistorie ved Arkivet i Kristiansand.
Etterretningssjefens logiske bomskudd
Etterretningstjenesten samler inn data om norske borgere, og sjef for E-tjenesten sier det er lovlig. Vi har logikksjekket påstanden.
Les mer om E-tjenesten.
Følg konferansen direkte
Konferansen med det lange navnet samler 450 deltakere i Tromsø tirsdag og onsdag. De som ikke kan være der, kan følge konferansen på nett.
Les mer om Tromsø.
Demonstrerer mot Acer
- Norge må styre sin egen energipolitikk. Det mener aksjonsgruppen Stopp Acer, som mandag klokka 18 samler folk foran Stortinget for å demonstrere mot at Norge skal slutte seg til EUs energibyrå Acer.
Les mer om Acer, Norge, Stopp Acer og Stortinget.
KrFs stortingsgruppe samler seg for Listhaug-avgjørelse
Etter å ha fått råd om Listhaug-saken fra landsstyret, samlet KrFs stortingsgruppe seg for å konkludere mandag ettermiddag.
– Sjømat blir stadig viktigere
Verdiskapingen fra sjømatnæringen er nå nesten tre ganger større enn den var for ti år siden, viser tall fra Sintef. Denne uka samler organisasjonen Sjømat Norge nærmere 400 deltakere til konferanse i Ålesund. Administrerende direktør Geir Ove Ystmark i Sjømat Norge, sier at stadig flere peker på sjømat som en av de viktigste næringene for landet vårt.
Nå samler Frp troppene til krisemøte
KrF-leder Knut Arild Hareide har økt presset mot Erna Solberg. Klokken 15 samler Frp troppene til krisemøte for å diskutere Listhaug-saken.
Samler inn millioner i protestaksjon
Hun hadde håpet på 100.000 da hun startet innsamlingsaksjon til Leger Uten Grenser, som protest mot Sylvi Listhaugs blomsterhyllest. Lørdag ettermiddag tippet de millionen, Søndag rundet summen fem millioner.
Empty headline
Lykkelandet: Den norske overfloden Yasmin Sfrintzeris Krister Sørbø (foto) Nordmenn bruker dobbelt så mye penger på ting som vi gjorde på 80-tallet. Trond Frøyland (77) samler på kniver, lirekasser og gamle leker.
Fasteaksjonen 2018 samler inn penger til rent vann: - Vann er noe av det viktigste vi jobber med, sier Kristina Rødahl i Kirkens Nødhjelp.
- Jeg har sett hvor viktig pengene som blir samlet inn gjennom fasteaksjonen er for arbeidet vårt, og jeg vet at pengene blir forvaltet på riktig måte,
Les mer om Kristina Rødahl.
Lykkelandet: Den norske overfloden
Nordmenn bruker dobbelt så mye penger på ting som vi gjorde på 80-tallet. Trond Frøyland (77) samler på kniver, lirekasser og gamle leker.
Protestaksjon samler inn over 600.000
Hun hadde håpet på 100.000 da hun startet innsamlingsaksjon til Leger Uten Grenser, som protest mot Sylvi Listhaugs blomsterhyllest.
Les mer om Leger Uten Grenser.
Samler inn penger som reaksjon på Listhaug-blomstene: - Mange kjenner på et behov for dette
På bare et halvt døgn er det samlet inn over 600.000 kroner til en motaksjon mot blomsterhilsenene Sylvi Listhaug mottok fredag. En kronerulling på Facebook har fått stort engasjement lørdag.
Samler inn penger som reaksjon på Listhaug-blomstene: – Mange kjenner på et behov for dette
På under et døgn er det samlet inn over 850.000 kroner til en motaksjon mot blomsterhilsenene Sylvi Listhaug mottok fredag.
StafettBirken har mulighet til å utvikle seg til noe stort
I form er StafettBirken uhøytidelig og morsom. Etter at de la start og mål til skistadion er dette et miljøskapende arrangement. Lagsammensetningene er litt løs i snippen fore enkelte mens andre samler kollegaene på jobben.
Les mer om StafettBirken.