Sandnes forsand

Slik kan det bli ved ferjekaien i Lauvvik

Sandnes og Forsand kommune ønsker å ruste opp området rundt Lauvvik til å bli et stort reiselivssenter. Blant annet foreslår de overnattingssteder, spa og restaurant.
Les mer om Forsand og Lauvvik.

Over 500 kan få nye adresser i Nye Sandnes

480 husstander kan få nye adresser i Sandnes, mens 54 kan måtte skifte adresse i Forsand. Det kan nemlig ikke være to like adresser i samme kommune.
Les mer om Forsand.
Forsand-topper nekter å følge etter Dagestad til Sandnes
Ap, KrF og Sp risikerer å stå uten kandidater fra Forsand ved neste kommunevalg. Ordfører Bjarte Sveinsvoll Dagestad i Høyre er den eneste av politikerne i formannskapet som sier klart ja til gjenvalg i Nye Sandnes.
Les mer om Dagestad, Forsand, Høyre og KrF.
Engangsavgiften for denne redningsbilen kostet 360.000 kroner - Nye Sandnes Høyre vil gi fritak
Forsand og Sandnes Høyre har slått seg sammen. Som det første utspillet fra Nye Sandnes Høyre vil lokallaget gi en håndsrekning til de frivillige redningsmannskapene i Norge.
Les mer om Norge.

Sandnes og Forsand er ikkje ei frivillig samanslåing

DEBATT: 7. desember handsama Stortinget ei sak om omgjering av tvangssamanslåtte kommunar, der og spørsmålet om å vurdera vedtaket frå 8. juni i år om samanslåing av Forsand og Sandnes var tema. Vi kjenner resultatet.
Les mer om Forsand og Stortinget.
Jan Tore Sanner (H) kritiserer Magnhild Meltveit Kleppa i Nye Sandnes-strid
Kommunalministeren mener fylkesmannen burde tatt Stortingets vedtak til etterretning og bidratt til å gjennomføre sammenslåingen av Forsand og Sandnes. Statsråden mener Kleppas Facebook-kommentar var unødvendig.
Venstre gir Stanley Wirak (Ap) «skylden for Stortingets ja til Nye Sandnes
Stortingsdebatten inneholdt kritikk mot Forsand-ordfører, beskyldning mot Sandnes-ordfører, verstingstempel til Nye Sandnes og regjeringens konklusjon om at omkampenes tid forbi.
Nå er Stortinget enige om å etablere Nye Sandnes
KrF, SV og Senterpartiet går på et solid nederlag i spillet om Sandnes, Forsand og Strand.
Fylkesmannen advarer Jonas Gahr Støre (Ap) mot nådestøt i Ryfylke
– De risikerer å bli oppfattet som rimelig arrogante, er beskjeden til stortingsflertallet fra Magnhild Meltveit Kleppa før D-dagen om Forsand, Strand og Sandnes.
Ferjesambandet Lauvvik-Oanes er innstilt
Været fører til innstilte ferjer mellom Sandnes og Forsand.
Les mer om Forsand.
Nye Sandnes rykker nærmere
FORSAND: Nye Sandnes rykker stadig nærmere, og prosessen med sammenslåing går videre, men et knapt politisk flertall i Forsand arbeider fortsatt for å stoppe den nye kommunen.
Les mer om Forsand.
Kommer Ap til å snu om «Nye Sandnes?
Kan «Nye Sandnes bli skrinlagt, slik at Forsand og Strand likevel får slå seg sammen? Arbeiderpartiet og KrF har nøkkelen til å avgjøre saken.
Les mer om Forsand, KrF og Strand.
Strand + Forsand = sant likevel?
Onsdag vedtar kommunestyret i Strand at de ønsker å slå seg sammen med Forsand. Hjelmeland er også velkommen inn. Men først må Stortinget oppheve vedtaket om å slå sammen Forsand og Sandnes.
Les mer om Forsand, Stortinget og Strand.
Forsand kan ikke stanse arbeidet med nye Sandnes
Fylkesmannen mener at flertallet i Forsand ikke kan stanse det videre arbeidet med Nye Sandnes.
Les mer om Forsand.
Flertall for å be Stortinget omgjøre vedtaket om Nye Sandnes
Vedtaket om sammenslåingen av Forsand og Sandnes i 2020 må gjøres om, mener flertallet i Forsand kommunestyre.
Les mer om Forsand og Stortinget.
Uten eiendomsskatt sier Nye Sandnes nei til 150 millioner
SANDNES: Rådmannen vil innføre eiendomsskatt på verk, bruk og næring fra 2020. Det kan gi kommunen 105 millioner i nye inntekter, pluss 44 millioner fra Forsand.
Les mer om Forsand.
Foreslår eiendomsskatt fra 2020
Sandnes-rådmann Bodil Sivertsen vil innføre eiendomsskatt på verk, bruk og næring fra 2020 når Sandnes slår seg sammen med Forsand.
Les mer om Forsand.
Motstanderne mot Nye Sandnes får støtte fra Fylkesmannen
Mindretallet i Forsand kommunestyre har fått medhold hos Fylkesmannen i at kommunesammenslåingen Nye Sandnes burde vært behandlet på nytt.
Les mer om Forsand og Fylkesmannen.
Ap: - Vi ser ikkje Nye Sandnes som ei tvangssamanslåing
NYE SANDNES: Arbeiderpartiet held seg til dei positive, men gamle vedtaka som er gjort i Nye Sandnes. I dag meiner fleirtalet i Forsand at ein bør utsette samanslåinga.
Les mer om Forsand.
Nye Sandnes kan hamne på Stortinget igjen
Medan politikarane i Forsand og Sandnes teiknar skissene til den nye kommunen, jobbar enkelte for omkamp. Stortingspolitikar Olaug Bollestad (KrF) er villig til å sjå på Nye Sandnes igjen.
Les mer om Forsand og Stortinget.
Historisk møte i «Nye Sandnes
Brede smil, faste håndtrykk og god stemning. Kommunestyrerepresentantene i Forsand og bystyrepolitikerne i Sandnes møttes tirsdag ettermiddag til sitt aller første formelle kommunestyremøte.
Les mer om Forsand.
I dag legges planen for nye Sandnes. Se møtet direkte her
Klokka 15 starter det første felles kommunestyremøtet for Sandnes og Forsand.
Les mer om Forsand.
Direkte: Hva blir navnet på den nye storkommunen?
Hva skal Stavanger, Rennesøy og Finnøy, samt Sandnes og Forsand kalle seg etter sammenslåingen? Det er noe av det som drøftes under det direktesendte kommunestyremøtet kl. 15.00.
Vil ha Sandnes og Stavanger med i Ryfylkerådet
Når Forsand slås sammen med Sandnes og Stavanger blir fusjonert med Finnøy og Rennesøy, er det naturlig å invitere de nye storkommunene med i Ryfylkerådet, mener daglig leder Torkel Myklebust.
Skal diskutere Forsand-ordførens Sandnes-finte
For å unngå et vedtak mot Nye Sandnes, foretok Forsand-ordfører Bjarte S. Dagestad en manøver som Fylkesmannen i Rogaland mener kan være ulovlig. Derfor har statens forlengede arm bedt Forsand ta saken om lovlighetskontroll opp i kommunestyret.
Les mer om Forsand, Fylkesmannen og Rogaland.