Seier

Carlsens tok teten etter seier

Magnus Carlsen slo Radoslaw Wojtaszek med hvite brikker i den femte runden av Shamkir Chess, og sikret med det sin første seier i turneringen. Carlsen står med tre poeng på fem runder, og leder turneringen etter fem av ni partier.
Les mer om Radoslaw Wojtaszek.

Ruud-seier i Italia

Casper Ruud vant 2-1 (7-5, 2-6, 6-1) over belgiske Arthur De Greef, og er klar for andre runde i ATP-turneringen i Francavilla, Italia. I neste runde venter Felix Auger Aliassime.
Ny inspirasjon av kreftdiagnose
– Når eg først er blitt sjuk, er det ei Guds lukke at eg er forfattar, seier forfattar Agnes Ravatn. I fem år har forfattaren strevd med å skrive ein ny roman. Då ho fekk beskjed om at ho hadde kreft, kom inspirasjonen tilbake, melder Bergens Tidende.
Volda Maskin fikk prisen årets bedrift
- Det er veldig kjekt å få ein slik pris, seier daglig leiar Jon Grebstad. Entrepenørselskapet i Volda har 63 tilsette og omsette sist år for 129 millionar kroner.
Les mer om Jon Grebstad og Volda.

Tilsette får over 26.000 i bonus

Konsernsjef Øyvind Tørlen i Jets har orientert dei tilsette om at selskapet kjem til å betale ut bonus på 26.620 kroner til kvar medarbeidar. Bakgrunnen er at Jets på Hareid før helga kunne melde om ny rekord både i omsetnad og resultat for 2017. – Eg er eg svært glad for at vi kan gi alle som bidrog til rekordresultatet ein ekstra takk på lønnsslippen for mai, seier konsersjefen.
Les mer om Hareid.
– Endelig fikk FKH lønn for strevet
Podkast-gjengen er svært fornøyd med FKHs seier mot Strømsgodset-søndag.
Seksdobbelt mester valgte Haslum i semifinalen: - Vi vil ta skalpen til Elverum
Elverum har vunnet håndballens sluttspill for menn hvert år siden 2012. Nå håper Haslum at de kan bryte seiersrekken. Søndag ble Haslum klar for semifinalen i årets håndballspill, etter 34-29-seier, og 2-1 i kamper mot Halden.
Les mer om Elverum, Halden og Haslum.
Fra tapt omspill tidligere i år til første PGA-seier for Andrew Lardy
I CareerBuilder Challenge tidligere i år tapte 30-åringen fra Texas omspill mot Jon Rahm. Lørdag tok han 54-hullsledelsen på hjemmebane, og ga den aldri fra seg igjen.
Les mer om Andrew Lardy og Jon Rahm.
Martinsens IceHogs med ny seier
Andreas Martinsen ser ikke ut til å bli tilgjengelig for det norske landslaget med det første. Søndag vant hans AHL-lag Rockford IceHogs 5-2 hjemme mot Chicago Wolves, og dermed leder IceHogs 2-0 i best av fem kamper. Ishockey-VM starter 04. mai.
Martinsens IceHogs med ny seier
Andreas Martinsen ser ikke ut til å bli tilgjengelig for det norske landslaget med det første. Søndag vant hans AHL-lag Rockford IceHogs 5-2 hjemme mot Chicago Wolves, og dermed leder IceHogs 2-0 i best av fem kamper. Ishockey-VM starter 04. mai.
DHK møter Arendal i semifinalen
DHK avanserte til semifinale i sluttspillet med seier over Bækkelaget torsdag. Det er nå klart at ØIF Arendal blir motstander.
Les mer om Arendal og Bækkelaget.
– Når eg først er blitt sjuk, er det ei Guds lukke at eg er forfattar
I fem år strevde Agnes Ravatn med å skriva ein ny roman. – Eg har hatt det for harmonisk, seier forfattaren. Då ho fekk beskjed om at ho hadde kreft, kom inspirasjonen tilbake.
Les mer om Når.
Vil hjelpe truede trekkfugler
Det settes i gang er treårig prosjekt for å øke hekkinga til de sterkt utrydningstruede trekkfuglene vipe og storspove i Møre og Romsdal. – Ornitologforeninga og Bondelaget går i tett samarbeid om konkrete tiltak for gjøre det lettere for fuglene å hekke på åkerne og i kulturlandskapet, seier fylkesleder i Norsk ornitologforening, Olbjørn Kvernberg.
- Det er vrient å se at det har vært enighet om alt
Arsène Wenger nekter å forklare hvorfor han trekker seg som Arsenal-manager. Se sammendrag av Arsenals 4-1-seier over West Ham i videovinduet øverst!
Les mer om Arsenal-manager og West Ham.
Fleire lærarar får vidareutdanning
311 lærarar har fått godkjent søknad om vidareutdanning, skriv Utdannings- og forskingskomiten i ei pressemelding. Dette er ein auke på 34 % frå i fjor. – Dette viser at det er mange engasjerte og dyktige lærarar som ønsker seg fagleg påfyll, seier stortingsrepresentant Marianne Synnes frå Høgre.
Les mer om Høgre og Utdanningsog.
Pasientar får behandling heime
Eit tilbod i regi av Helseinnovasjonssenteret i Kristiansund, skal gjere det lettare for ein del pasientar å få trygg behandling heime og dermed unngå lange opphald på sjukehus. Prosjektet Hospital@home er eit resultat av eit bredt samarbeid om moderne velferdsteknologi. – Vi ønsker at folk skal få behandling i sofaen sin, seier ordføraren i Kristiansund Kjell Neergaard (Ap). Han meiner dette er ein del av framtida sine løysingar.
Håpet på finalespill – og innfridde med seier i klassen
Vestfossen-jentene sa til Bygdeposten etter puljespillet lørdag at de håpet på finalespill i egen cup - og de holdt ord og vel så det; de vant nemlig finalen mot Ull/Kisa med 10-6, og hadde stor grunn til å juble.
Les mer om Bygdeposten.
– Dette var en sterk borteseier av oss
For Kristoffer Normann Hansen kom hans første Ull/Kisa-mål i skyggen av lagets andre strake seier.
Les mer om Dette.
Tok seg til semifinale
Elverum utnyttet hjemmebanefordelen mot Kolstad og tok seg videre til semifinale i håndballsluttspillet. Det samme gjorde Haslum etter seier borte mot Halden.
Les mer om Halden, Haslum og Kolstad.
Fire sekunder fra seier på fellesstarten - Emil reiste seg etter svak tempo
Emil Ravnåsen Vangen (17) er blant Norges beste juniorsyklister i terrenget. Det viste han i søndagens terrengritt på Fiskum.
Les mer om Emil og Fiskum.
Elverum og Haslum tok seg til semifinale i sluttspillet
Elverum utnyttet hjemmebanefordelen mot Kolstad og tok seg videre til semifinale i håndballsluttspillet. Det samme gjorde Haslum etter seier borte mot Halden.
Les mer om Halden, Haslum og Kolstad.
Mot seier for høyrekandidat i Paraguay
Paraguay velger ny president, og seieren går trolig til Mario Abdo Benítez. Han er sønn av tidligere militærdiktator Alfredo Stroessners personlige sekretær. Stroessner styrte det søramerikanske landet med hard hånd fra 1954 til 1989.
Tårevåt avskjed for Plumbo-Blokkhus i «71 grader nord»
Lars Erik Blokkhus (40) bannet og var livredd, men klarte likevel å heie rivalen frem til seier. Musikeren røk ut av «71 grader nord» med stil.
Tårevåt avskjed for Plumbo-Blokkhus i «71 grader nord
Lars Erik Blokkhus (40) bannet og var livredd, men klarte likevel å heie rivalen frem til seier.
Nantes tok første stikk mot Myrhol og Skjern i mesterligaen
I den norske duellen i mesterligaen mellom Nantes' Espen Lie Hansen og Skjerns Bjarte Myrhol var det franske storlaget som kom best fra det med 33-27-seier. Myrhol og hans Skjern fikk det tøft, men klarte å redusere nederlaget til slutt.
Les mer om Myrhol og Skjern.