Senterpartiet

Kva er viktig nok for Helle og Aftenbladet?

DEBATT: Lars Helle skriv i ein kommentar 13. januar at Senterpartiet har brukt tida medan Frp, H, V har forhandla om regjeringsplattforma til å «stille uviktige spørsmål til statsrådane.

Krever bedre pasientsikkerhet

- For at pasientsikkerheten skal bli bedre, må IKT i helseforetakene være mye tydligere presisert i sikkerhetsloven. Det mener Stortingsrepresentant fra Senterpartiet for Akershus, Sigbjørn Gjelsvik. Denne uken ble det kjent at profesjonelle hackere har brutt seg inn i datasystemet til Helse Sør-Øst og PST tror det kan dreie seg om en fremmed stat. - Sikkerhetsloven er ikke tydelig nok når det gjelder helseopplysninger, sier Gjelsvik.
– Regjeringen rammer folk flest når de vil øke dieselavgiften
Regjeringen vil øke dieselavgiften dersom det ikke selges nok elbiler. Nå raser både Norges Automobil-Forbund og Senterpartiet over avgiftspolitikken som kan ramme svært mange i Distrikts-Norge.
Høring i Stortinget om Andøya-nedleggelse
Senterpartiet, KrF, Venstre og SV krever en ny gjennomgang av kostnadene og konsekvensene knyttet til nedleggelsen av Andøya flystasjon.

SP: - Tre partier som får fram det verste i hverandre

Distriktet og vanlige folk blir taperne når Frp, Venstre og Høyre danner regjering sammen, mener Senterpartiet.
Les mer om Frp, Høyre, Senterpartiet og Venstre.
Senterpartiets omkamp er tapt!
DEBATT: Valgkampen er over, og kommunereformen fortsetter – uansett hva Senterpartiet måtte mene om dette.
Les mer om Senterpartiet.
Advarer mot post bare annenhver dag
Senterpartiet går sterkt imot regjeringens forslag om å kun levere post annenhver dag.
Advarer mot privat hurtigbåt etter Ryfast
Senterpartiet i Strand er skeptisk til Norleds tanker om å opprettholde hurtigbåtruten mellom Stavanger og Jørpeland etter åpningen av Ryfast.
Skremt etter dødsulykker
Det må jobbes hardere for å få utvidet riksvei 111 i Fredrikstad. Det sier bystyremedlem Hans Ek fra Senterpartiet. På få uker har det vært to dødsulykker på veien, og det må føre til at utbygging prioriteres, sier Ek.
Les mer om Fredrikstad og Senterpartiet.
Nortura om priskrig: – Skammelig
Nortura og Senterpartiet har lite til overs for at dagligvarekjedene selger kjøtt med tap, men får lite gehør fra landbruksminister Jon Georg Dale.
Nortura om priskrig: – Skammelig
Nortura og Senterpartiet har lite til overs for at dagligvarekjedene selger kjøtt med tap, men får lite gehør fra landbruksminister Jon Georg Dale.
Sp vil endre drosjeordningen for pasienter – krever gransking
Etter at pasienter har måttet vente i timevis på drosje etter behandling på sykehus, fremmer Senterpartiet forslag i Stortinget om å endre hele ordningen.
Les mer om Senterpartiet og Stortinget.
Senterpartiet krever gransking av drosjeordningen for pasienter
Drosjeordningen for pasienter må endres, mener Senterpartiet som fremmer forslag om det i Stortinget i neste uke. I går fortalte NRK at alvorlig syke må vente i opptil 7 timer for å få taxi hjem etter behandling.
Les mer om NRK, Senterpartiet og Stortinget.
Sp vil endre drosjeordningen for pasienter – krever gransking
Etter at pasienter har måttet vente i timevis på drosje etter behandling på sykehus, fremmer Senterpartiet forslag i Stortinget om å endre hele ordningen.
Les mer om Senterpartiet og Stortinget.
Fire partier på åtte år
Tidligere varaordfører i Østre Toten kommune, Roger Høiberg, er tilbake i Fremskrittspartiet etter å ha vært medlem i både Senterpartiet, Høyre og Arbeiderpartiet de siste åtte åra. – Nå er jeg hjemme igjen, sier partivandreren til NRK.
Innstilt til Kringkastingsrådet
Leder for Senterpartiet i Vestfold, Kathrine Kleveland er innstilt til Kringkastingsrådet. Rådet har som oppgave å drøfte og uttale seg om NRKs innholdsproduksjon og tilbud. Hvem som skal sitte i rådet fra 1. januar neste år blir avgjort av Stortinget før jul.
Avviser gjenåpning av Rygge
Høyre på Stortinget kaller Senterpartiet uansvarlige som vil ha omkamp om den tredje rullebanen. Senterpartiets Sigbjørn Gjelsvik fra Akershus mener Rygge bør tas i bruk fordi en tredje rullebane på Gardermoen kan bety at 500 hus må løses inn på grunn av flystøy. Høyres Tone W. Trøen sier Stortinget har vedtatt en tredje rullebane på Gardermoen.
Kaller Senterpartiet uansvarlige
Høyre på Stortinget kaller Senterpartiet uansvarlige som ønsker omkamp om den tredje rullebanen på Gardermoen. At saken har vært uavklart har hindret utvikling rundt flyplassen. – Vi må ikke havne i den situasjonen igjen, sier Tone Trøen i Akershus Høyre.
Også Høyre sier nei til KrFs forslag om at alle skoler skal ha julegudstjeneste
Sissel Knutsen Hegdal (H), leder av oppvekststyret i Stavanger, sa til Aftenbladet i forrige uke at hun ville støtte forslaget fra Anne Kristin Vik Bruns(KrF). Men i oppveksstyrets møte i kveld, fikk KrF bare støtte fra Senterpartiet. Lederen var nemlig kommet fram til at et pålegg ville være lovstridig.
Sp fikk ikke flertall for omkamp om omstridt ulveflokk
Regjeringen har fredet den mest omstridte ulveflokken, Slettås-flokken, men i dag krevde Senterpartiet omkamp. Det fikk de ikke flertall for.
Sp: – Stortinget må behandle rullebaneplassering på nytt
Ullensaker mener over 500 hus må fraflyttes hvis det blir bygget ny rullebane på Oslo lufthavn. Stortinget må se på saken på nytt, mener Senterpartiet.
Les mer om Oslo og Senterpartiet.
Sp vil ta ut Slettåsflokken
Senterpartiet fremmer i onsdag forslag i Stortinget om å felle ulvene i den mye omtalte Slettås-flokken. Stortinget ber regjeringen om å gi fellingstillatelse for Slettås-flokken i tråd med den lokale rovviltnemndas ønske.
Høyre størst – Frp mest frem på ny TV 2-måling
Fremskrittspartiet går mest frem, mens Senterpartiet går mest tilbake på årets siste måling Kantar TNS har laget for TV 2.
Les mer om Frp og Senterpartiet.
Nærmer seg flertall
Høyre, Venstre og Frp, som skal forhandle om regjeringsplattform, nærmer seg flertall på årets siste TV 2-gallup. Senterpartiet er taperen med en tilbakegang på 1,8 prosentpoeng.
Les mer om Frp og Venstre.
Leder: Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet sviktet i skolesaken
I spørsmålet om nedlegging av linjer ved de videregående skolene opplevde vi det spesielle i at Høyre forsvarte tilbudene i distriktene.
Les mer om Høyre og Senterpartiet.