Senterpartiet

– Valg vinnes ikke på Facebook

Senterpartiet har 3,5 millioner kroner til å overbevise potensielle velgerne. Av de skal kun 50.000 kroner brukes på sosiale medier.
Les mer om Facebook og Valg.

Sp forvirrer om politireformen: – Hva blir det neste de trekker seg på? Kommunereformen?

Senterpartiet sår forvirring blant både journalister og justisministeren ved å love å kjempe mot nærpolitireformen på flere fronter – dagen etter at de tilsynelatende innrømmet at slaget var tapt.
Sp forvirrer justisministeren: – Hva blir det neste de trekker seg på? Kommunereformen?
Senterpartiet har ikke gitt opp kampen mot nærpolitireformen, til tross for et oppslag i Namdalavisa. De vil snarere kjempe på flere fronter.
Les mer om Namdalavisa.
Krever samme responstid landet rundt
Senterpartiet gir opp kampen mot nærpolitireformen. Nå vil de forbedre den, og krever mye mer politi i distriktene.

Møsbrømlefse på valgkamp

Saltdalingene var godt representert da Senterpartiet hadde første dag med turnebussen i Nordland.
Les mer om Nordland og Senterpartiet.
Krever at politiet kommer raskere fram
Senterpartiet gir opp kampen mot politireformen, og vil i stedet forbedre den. Partiet mener kravet om responstid på maks 45 minutter må gjelde på alle utrykninger.
Frykter økt biltrafikk til sentrum
På fredag åpnet det mye omstridte parkeringshuset under torvet i Kristiansand. Hans Petter Horve i Senterpartiet er bekymret for at det kan øke biltrafikken til sentrum betraktelig.
Samarbeid mellom MDG og Sp
Ti av fylkeslederne i Senterpartiet åpner for et samarbeid med Miljøpartiet De Grønne etter valget. Det skriver Nationen. Tre fylkesledere sier tvert nei til å samarbeide med MDG.
Senterpartiet kraftig frem i Troms
Senterpartiet går kraftig frem i Troms, mens Fremskrittspartiet og Høyre går tilbake. Det viser en meningsmåling InFact har laget for NRK. Målingen gir Senterpartiet en oppslutning på 17,1 prosent. Ved stortingsvalget i 2013 fikk partiet en oppslutning på 6,4 prosent i Troms. Høyre får 15,3 prosent på målingen, mens Fremskrittspartiet får 13,3 prosent. Hadde målingen vært valgresultatet, hadde SPs Sandra Borch sust inn på Stortinget.
Rødgrønn regjering
Da Jens Stoltenberg (Ap) overtok styringen i 2005 var det i spissen for en koalisjonsregjering med Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet.
Høyre, AP og SP glemte å melde inn 400.000 i pengegaver
Partilovnemnda sendte i juni formelle advarsler til Høyre, Arbeiderpartiet og Senterpartiet.
– Dette går virkelig ikke an
Forsvarspolitisk talsperson i Senterpartiet, Liv Signe Navarsete, og nestleder i Venstre, Ola Elvestuen, krever at Heimevernet-evalueringen til Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) blir offentliggjort.
Sp skaper dilemma for Ap i boligpolitikken
AFTENBLADET MENER: Arbeiderpartiets velgere i storbyene kan bli påført store frustrasjoner av alliansen med Senterpartiet.
Les mer om Senterpartiet.
Senterpartiet mener Helse Midt-Norge ikke følger opp Stortingets føringer
Det er uakseptabelt at de ideelle aktørenes andel av rehabiliteringstjenester går ned, mens de kommersielle øker, mener Kjersti Toppe (Sp).
Historisk sus over valgmåling for Senterpartiet
I en fersk meningsmåling får Senterpartiet over 20 prosent av stemmene i Nordland. Blir dt valgresultatet vil det være partiets beste resultat i Nordland siden EU-debatten stormet i 1993.
Senterpartiet faller på ny meningsmåling
Senterpartiet faller med 2,4 prosentpoeng på ny meningsmåling, men parlamentarisk leder Marit Arnstad ser lyst på det. MDG får årsbeste med 3,9 prosent.
Les mer om Marit Arnstad.
Senterpartiet faller på ny meningsmåling
Mens MDG får sin beste oppslutning i år.
Senterpartiet faller på ny meningsmåling
Senterpartiet faller med 2,4 prosentpoeng på ny meningsmåling, men parlamentarisk leder Marit Arnstad ser lyst på det. MDG får årsbeste med 3,9 prosent.
Les mer om Marit Arnstad.
Sp: – Send pengene tilbake
Senterpartiet mener kommuner som har fått kompensasjon fra regjeringen etter at de ikke lyktes å slå seg sammen med naboen, bør sende pengene tilbake, skriver Stavanger Aftenblad. Regjeringen har besluttet å dele ut en pott på 36 millioner kroner til 23 kommuner som stemte for sammenslåing, men som fikk nei fra naboen.
Vil gje støtte til elsyklistar
Hans-Petter Aasen frå Senterpartiet vil at Ringerike kommune skal gje pengar til dei som ønske å kjøpa elsykkel. Han seier til Ringerikets Blad at støtte til elsykkel kan vera med på å redusera bilkøane i Hønefoss. Han vil få fleire til å sykla.
Les mer om Ringerike og Senterpartiet.
Senterpartiet reagerer kraftig på Venstres nye strategi: – Ekstremt maktsykt
Leder i Næringskomiteen, Geir Pollestad (Sp), mener vanlige folk må betale prisen for at Venstre prioriterer regjeringssamarbeid i sin nye strategi. – De holdt oss for narr, mener han.
Kjemper mot boliger
Senterpartiet-leder, Kim Mogen Myhre, reagerer på at Øvre Eiker kommune vil bruke dyrket jord til å bygge nye boliger på Loejordet. Kommunen planlegger å selge Loejordet til boligutviklere. Det skaper politiske bølger. Det skriver Drammens Tidene.
Vi trenger et europeisk kvotesystem
Senterpartiet kan umulig ha tenkt over konsekvensene av å stenge grensen til Russland.
Les mer om Russland.
Høyre stuper i Akershus
Høyre mister to stortingsmandater fra Akershus hvis oppslutningen under høstens valg blir slik siste måling fra InFact viser. Den er gjort for Budstikka, Østlandets Blad og Romerikes Blad. Høyre faller fra 31,3 prosent i mai til 28,5 prosent i juni. Senterpartiet får 8,9 prosent av stemmene.
Les mer om Budstikka og InFact.
Skulda Sp-leiaren for dumskap i mobbesak
EID (NRK): Leiaren i oppvekstutvalet (V) og gruppeleiaren i Senterpartiet gjekk i strupen på kvarandre då den betente mobbesaka ved Nordfjordeid skule vart debattert i kommunestyret. Det vart ikkje fleirtal for å granske skuleadministrasjonen.