Senterpartiet

KrF går tilbake i 145 av de 149 minste kommunene

Sammen med Ap har KrF mistet flere av velgerne sine til Senterpartiet, mener valgforsker. Partiet går tilbake i 145 av 149 distriktskommuner.
Les mer om KrF og Senterpartiet.

Senterpartiet vil høre på viltnemnda

Regjeringen må lytte til rovviltnemndene og ikke Miljødirektoratet når vinterens fellingskvote på ulv skal fastsettes, sier Senterpartiet til NTB. Rovviltnemndene i Hedmark, Østfold, Oslo og Akershus vil gi tillatelse til å felle 36 ulver i løpet av vinteren og ta ut tre ulveflokker. Miljødirektoratet anbefaler å redusere kvoten for lisensfelling av ulv innenfor ulvesonen med ett revir for å sikre at bestandsmålet for neste år nås.
Omstridt ulveuttak: – Dette er å be om bråk
Senterpartiet mener det brygger opp til konflikt når Miljødirektoratet nå tilrår å skyte færre ulv enn hva rovviltnemndene ønsker.
Les mer om Miljødirektoratet.
Trøgstads nye ordfører klar
Kommunestyret i Trøgstad har enstemmig valgt Saxe Frøshaug fra Senterpartiet til ny ordfører i kommunen. Han overtar for Ole Andrè Myhrvold, som er valgt inn på Stortinget.

Valget er over – hva nå?

Kort oppsummert: Ap og Jonas Gahr Støre er valgets store taper. Senterpartiet er valgets store vinner. Men tapte likevel makten grunnet Ap.
Vil ha omkamp på reformene
Nyvalgt Stortingsrepresentant for Senterpartiet, Siv Mossleth, mener det er grunn til omkamp på kommunereformen.
Han er den femte stortingsrepresentanten vår
Sigbjørn Gjelsvik (43) frå Naustdal er vald inn på Stortinget for Senterpartiet frå Akershus. Men han vil gjerne tale Sogn og Fjordane si sak også.
Senterpartiet ser flere muligheter for omkamp
Senterpartiet håper på omkamp om flystasjonen på Andøya, regionreformen, tvangssammenslåing av kommuner og rovdyrpolitikken i det nye Stortinget.
Les mer om Andøya og Stortinget.
By og land, mann mot mann
Den politiske forskjellen på by og land i Trondheim er like stor som før, selv om Senterpartiet slår an overalt.
Les mer om Senterpartiet og Trondheim.
Fremdeles håp for at Bindal skal slippe å bytte fylke
Ordføreren i Bindal mener det fremdeles er håp om å slippe tvangssammenslåing. Senterpartiet står klare til å fremme sak i Stortinget: – Det hele avhenger av KrF.
Les mer om Bindal, KrF og Stortinget.
Thrillervalg i Hordaland: Frp mister mandat til Sp
For første gang på nesten 25 år kan Senterpartiet få to stortingsrepresentanter fra Hordaland.
Les mer om Hordaland og Senterpartiet.
Fortsatt thrillervalg i Bergen
For første gang på nesten 25 år kan Senterpartiet få to representanter fra Hordaland.
Stor vending i Hordaland: Senterpartiet får inn mandat, Høyre mister
Drama 21 timer etter at valglokalene stemmer.
Les mer om Hordaland og Høyre.
Sp vil ha KrF med på å omgjøre tvangsvedtak
Senterpartiet lover omkamp om kommunesammenslåing dersom kommunene vil det.
Les mer om KrF.
Mener det er nytt håp for Leka
Senterpartiet vil utfordre den nye regjeringen for å få gjort om vedtaket om å slå sammen norske kommuner med tvang.
Les mer om Leka.
Torgeir (44) hadde håpet på et regjeringsskifte
Melkebonden i Stavanger stemte Senterpartiet og føler seg hakket mer bekvem med en rødgrønn regjering. Rogaland Bondelag tror de neste årene blir beintøffe.
Les mer om Senterpartiet og Stavanger.
Dette er det nye Stortinget 2017 - 2021
Prognose ved 90% opptalte stemmer: Senterpartiet inntar hele ni nye plasser på Stortinget i den kommende perioden. SV kommer med fire nye representanter, mens Arbeiderpartiet mister seks representanter. Her er det nye Stortinget.
Dette er det nye Stortinget 2017 - 2021
Slik ser det nye Stortinget ut basert på landsoversikt klokken 10.30 tirsdag: Senterpartiet inntar åtte nye plasser på Stortinget i den kommende perioden. SV kommer med fire nye representanter, mens Arbeiderpartiet mister seks mandater. Selv om det fortsatt er borgerlig flertall, får både Høyre, Frp, KrF og V krympet sine stortingsgrupper.
– Jeg er stolt
Gro Anita Mykjåland (Sp) er godt fornøyd med valget. – Senterpartiet har gjort et brakvalg både i Aust-Agder og på landsbasis, så jeg lener meg tilbake og tenker vel gjennomført. Vi har hatt et fantastisk lag som har løftet partiet, så jeg er stolt, sier hun.
Les mer om Aust-Agder og Jeg.
Seierherren
Senterpartiet med Ole Andre Myhrvold i spissen er valgets store vinner i Østfold. Partiet fikk en oppslutning på 8,7 prosent.
Stortingsbenken i Hedmark i Oppland
Når 95 prosent av stemmene er talt opp ligger Arbeiderpartiet og Senterpartiet inne med to mandater hver i både Hedmark og Oppland. Høyre og FRP har et mandat hver i begge fylker. SV har utjevningsmandatet i Hedmark, Venstre har mandatet i Oppland.
SP valgvinner i Innlandet
Senterpartiet ble den store valgvinneren i Innlandet, med nær doblet oppslutning. Partiet ligger an til to mandater både i Hedmark og Oppland, som også er en dobling i antall mandater.
Les mer om Hedmark, Innlandet og Oppland.
Utjevningsmandat til Venstre
Venstres Carl-Erik Grimstad ligger an til å sikre en stortingsplass gjennom et utjevningsmandat. Lars Egeland fra SV var på et tidspunkt inne, men utover kvelden var det Grimstad og Kathrine Kleveland fra Senterpartiet som kjempet om utjevningsmandatet, i en thriller der det skiftet hele tida.
Trøndelag: Opptur for Sp - nedtur for Ap
I Trøndelag gjør Senterpartiet et av sine beste valg siden krigen, mens Arbeiderpartiet gjør det dårligere enn på mange år.
Senterpartiet gjorde eit brakval i Sogn og Fjordane
– Tidenes Stortingsval og heilt utruleg, seier Liv Signe Navarsete (Sp) om resultatet på over 28 prosent.