Sirdal

Se snøen! Neste helg åpner trekkene

Neste helg åpner etter planen deler av skitrekkene både i Sirdal og Røldal. Og også i lavlandet i Rogaland kan vi få snø og vintervær. For en liten stund.
Les mer om Rogaland, Røldal og Sirdal.

Ikke god nok beredskap

Sirdal får kritikk av Fylkesmannen fordi kommunen ikke har en god nok beredskapsplan. Kommunens risikoanalyse fra 2012 ikke er oppdatert og det er ikke avklart hvem som skal lede en evakuering av innbyggerne. Rådmannen sier forholdene nå rettes opp.
Les mer om Fylkesmannen.
Været: Stiv kuling og snøkanoner
Mens snøkanonene forbereder en mulig kanonhelg i Sirdal, blir det først både stiv kuling, byger og stigende temperatur både til fjords og fjells i Rogaland.
Les mer om Rogaland og Sirdal.
Se, nå snør det
Vinteren er her. Fredag kveld er det hvitt i både Sirdal og Røldal.
Les mer om Røldal og Sirdal.

Vanskelige kjøreforhold

Dårlig vær skaper trøbbel på veiene i Sirdal.
Les mer om Sirdal.
Moderate skader
En mann som var involvert i en bilulykke i Sirdal fredag morgen, er ifølge Sørlandet sykehus moderat skadet.
Les mer om Sirdal og Sørlandet.
Bil av veien i Sirdal
SIRDAL: Politiet opplyser fredag morgen at en personbil skal ha kjørt ut av veien like ved GP-krysset på Tjørhom i Sirdal.
Les mer om GP-krysset, Sirdal og Tjørhom.
Skal sjekke tomta
Teknikere fra politiet skal fredag sjekke branntomta i Sirdal der en mann ble alvorlig skadet torsdag. 48-åringen hoppet ut fra andre etasje i det brennende huset.
Les mer om Sirdal.
Alvorlig skadet
Mannen i 40-årene som måtte hoppe fra andre etasje under en husbrann i Sirdal torsdag morgen, er alvorlig skadet. Det opplyser sykehuset i Stavanger.
Les mer om Sirdal og Stavanger.
Hoppa frå andre etasje
Ein mann i 40-åra måtte hoppa frå andre etasje på eit hus som stod i full fyr på Tjørhom i Sirdal i dag tidleg. Mannen er frakta til Stavanger universitetssjukehus, med ukjente skadar. Huset er totalskadd, men brannen er sløkt, melder politiet.
Les mer om Sirdal, Stavanger og Tjørhom.
Brann i enebolig på Tjørhom
SIRDAL: En person er tatt hånd om av helsepersonell etter at det natt til torsdag begynte å brenne i en enebolig på Tjørhom.
Les mer om Tjørhom.
Husbrann på Tjørhom
Det brenner i et hus på Tjørhom i Sirdal og brannvesenet har startet slukningsarbeid på stedet. Det skal ikke være fare for at brannen kan spre seg. En person i huset er tatt hånd om av helsepersonell. Personen kan ha fått røykskader.
Les mer om Sirdal og Tjørhom.
Trafotransport i Sirdal
Transport av en trafostasjon skaper midlertidig stenging av veier i Sirdal. Transporten er nå på fylkesvei 42 mellom Kvinlog og Sandvand.
Les mer om Kvinlog, Sandvand og Sirdal.
Fylkesvei 337 stenges
I dag stenges fylkesvei 337 mellom Brokke og Suleskar for vinteren. Dette er den eneste veiforbindelsen mellom Setesdal og Sirdal. Fylkesveien gjenåpnes vanligvis i mai.
Les mer om Brokke, Setesdal, Sirdal og Suleskar.
Neste uke stenges veien over Suleskard
Sommersesongen er over for fjellovergangen mellom Setesdal og Sirdal.
Les mer om Setesdal, Sirdal og Suleskard.
Stenger Brokke-Suleskard
Fylkesveg 337 og fylkesveg 987 som leder trafikken mellom Brokke i Setesdal og Suleskard i Sirdal blir vinterstengt onsdag 1. november kl. 12:00.
Les mer om Brokke, Setesdal, Sirdal og Suleskard.
Storsatsing på ørret
Selskapet Norsk Ørret satser på å produsere mellom 600 og 1000 tonn ørret årlig i et helt nytt oppdrettsanlegg i Sirdal.
Les mer om Sirdal.
Satser på fjellørret i Sirdal
I Sirdal satser selskapet Norsk Ørret på å produsere mellom 600 og 1000 tonn ørret årlig i et helt nytt oppdrettsanlegg i fjellkommunen. Stamfisken er hentet lokalt, fra Sirdalsvannet, sier daglig leder i Norsk Ørret, Daniel Danielsen.
Nei til fyrverkeriforbud
Det bør fortsatt være lov å bruke fyrverkeri i Sirdal på nyttårsaften. Det mener rådmannen, som ikke er enig med dyrevernorganisasjonen NOAH. De har bedt kommuner om å forby fyrverkeri av hensyn til dyrene. Saken avgjøres av kommunestyret torsdag.
Les mer om Sirdal.
Bil av veien i Sirdal
En bil har kjørt av veien i Sirdal.
Les mer om Sirdal.
Vanskjøttede hester i Sirdal
Mattilsynet leter etter nye eiere for de mye omtalte «Mydlandshestene. – Eier har ikke tatt ansvar for dyra sine. De hestene hun ikke har tatt ansvar for vil bli omplassert til kyndige folk, sier avdelingssjef Odd Ivar Berget i Mattilsynet til NTB.
Vanskjøttede hester på Sirdal-gård må omplasseres likevel
Mattilsynet hentet i fjor 40 hester fra gården. Datteren på gården ville overta dem, men har bare funnet bosted for noen av hestene.
Les mer om Sirdal-gård.
Fransk firma kjøpte vindpark
Det franske energiselskapet Engie har kjøpt Tonstad Vindpark i Sirdal, skriver Agder. I 2015 ble det gitt konsesjon til å bygge en vindpark som kan produsere strøm til over 30 000 husstander. Det er ikke klart når byggingen av vindparken starter.
Høyest ledighet i Songdalen
I fylket er det høyest arbeidsledighet i Sogndalen med 3,5 prosent. Så følger Kristiansand med 3,4 og Søgne med 3,3 prosent. Lavest ledighet i september er det i Sirdal og Audnedal med 1 prosent. Det viser nøkkeltall for september fra NAV.
Høyest ledighet i Sogndalen
I fylket er det høyest arbeidsledighet i Sogndalen med 3,5 prosent. Så følger Kristiansand med 3,4 og Søgne med 3,3 prosent. Lavest ledighet i september er det i Sirdal og Audnedal med 1 prosent. Det viser nøkkeltall for september fra NAV.