Skagerak

Nytt OBS-snøvarsel for flere fylker

Først i går kveld fikk Skagerak Energi kontroll på problemene etter snøfallet tidligere i uken. Men mange trær er på bristepunktet, og strømselskapet frykter været som er meldt fremover. – Med god grunn, sier meteorologen.
Les mer om Skagerak Energi.

Strømselskap frykter mer snøtrøbbel

Først i går kveld fikk Skagerak Energi kontroll på problemene etter snøfallet tidligere i uken. Men mange trær er på bristepunktet, og strømselskapet frykter været som er meldt fremover. – Med god grunn, sier meteorologen.
Les mer om Skagerak Energi.
Venter strømløse hytter
Skagerak Energi venter at de får inn flere feilmeldinger når folk kommer på hyttene sine i helga. Etter det kraftige snøværet har alle i Vestfold fått tilbake strømmen, bortsett fra en husstand, viser Skagerak Netts avbruddskart. Selskapet skal fortsette med å rette feil i dag.
Les mer om Vestfold.
Strømmen tilbake
Torsdag kveld er det bare tre kunder uten strøm. Det skriver Skagerak i en pressemelding. Det kraftige snø- og vindværet mandag gjorde at mange ble strømløse. I kveld får alle strøm, dersom ikke annet er avtalt med kunde, skriver en lettet kommunikasjonssjef i Skagerak Energi, Thor Bjørn Omnes.
Les mer om Skagerak og Skagerak Energi.

Du kan ha krav på penger etter strømbrudd

– Det er en nokså enkel prosess, sier Thor Bjørn Omnes i Skagerak Energi.
Les mer om Skagerak Energi.
Folk uten strøm kan få penger
Skagerak Energi venter søknader om kompensasjon fra kunder som mistet strømmen denne uka. På det meste mistet hustander i Lardal og i Sandefjord strømmen i oppmot 40 timer etter det store snøfallet, ifølge kommunikasjonssjef Thor Bjørn Omnes i Skagerak Energi. VIDEO: NRK besøkte Lardal sykehjem onsdag kveld.
Har fått tilbake strømmen
Mange husstander mistet strømmen etter det kraftige snøfallet, men nå har folk fått den tilbake. Skagerak Nett opplyser at 100 personer jobbet med å rette feil i går. Selskapet opprettholder høyeste nivå av beredskap også i dag.
Ryddet strømnettet for is med helikopter og tømmerstokk
Skagerak Energi var kreative i tilnærmingen da snøværet bød på utfordringer.
Håper folk får strømmen tilbake
Skagerak Energis mål er at alle deres kunder får strømmen tilbake i dag. 30 personer har i natt vært ute for å rette feil og arbeidet fortsetter i dag. Informasjonssjef Ruhne Nilssen i Skagerak Energi sier det er krevende å rette opp feilene fordi det er mye snø.
Les mer om Skagerak Energi.
Uten strøm og telefon i Svarstad
Også mobilnettet er rammet, derfor har kommunen fått på plass en nødtelefon ved Svarstad sykehjem. Denne kan folk i Svarstad bruke dersom uhellet er ute forteller Hildegunn Riksfjord i Larvik kommune. Skagerak og Telenor arbeider med å rette feilene. Et nødaggregat gir lys mens de fyrer peiser og ovn for å holde varmen på sykehjemmet.
Meir enn 2000 straumlause i Telemark
Mellom to og tre tusen husstandar i Telemark er utan straum.1800 hustandar er straumlause i Skagerak Energi sitt forsyningsområde i Telemark.
Les mer om Skagerak Energi og Telemark.
Uten strøm
1200 husstander i Vestfold er uten strøm. 731 kunder er strømløse i Sandefjord, men også folk i Larvik og Lardal har mistet strømmen. Skagerak nett opplyser at snø og is på ledninger skaper problemer og at de har hatt mannskaper ute i hele natt.
Les mer om Lardal, Larvik, Sandefjord og Vestfold.
Snø og is ødelegger
Mange strømkunder har vært uten strøm i dag. Snø og is har lagt seg på ledningsanlegg og noen steder har også trær lagt seg over nettet. Skagerak nett lover å rette feilene så raskt det er mulig og holder full beredskap gjennom natten. – Vi minner om at ledninger kan være strømførende selv om de ligger på bakken. Hold god avstand til slike, og meld fra til oss, sier Thor Bjørn Omnes i Skagerak.
Les mer om Skagerak.
Øker beredskapen
Kraftig vind gir problemer med strømleveransene. Det skriver Skagerak Nett i en pressemelding. Nettselskapet styrker derfor bemanningen. Tidligere i dag har det vært strømstans flere steder i fyket. Akkurat nå er det strømstans for over 200 abonnenter i Sande. Se oversikt her.
Les mer om Sande og Skagerak Nett.
Lofoten blir skjermet i nye fire år
Lofoten, Vesterålen, Senja, Jan Mayen, iskanten, Skagerak og Mørefeltene holdes fri for oljevirksomhet i hele perioden.
Regjeringen holder Lofoten og Vesterålen fri for oljevirksomhet
MOSS (VG) Lofoten, Vesterålen, Senja, Jan Mayen, iskanten, Skagerak og Mørefeltene holdes fri for oljevirksomhet i hele perioden, skriver de tre partiene i regjeringserklæringen.
Spent før forhandlinger
Kraftgigantene Agder Energi og Skagerak Energi møtes i dag til forhandlinger om en mulig sammenslåing. Arendal kommune er den største eierkommunen i Agder Energi og ordfører Robert Cornels Nordli mener Agder Energi ikke har behov for å fusjon.
Alle har strøm igjen
Alle som mistet strømmen i Gjøgriveien i Holmestrand har fått strømmen tilbake, melder Skagerak Nett. Årsaken til strømbruddet var brann i en trafo.
Strømbrudd i Horten
645 husstander er uten strøm i Horten. Skagerak jobber med å få strømmen tilbake.
Les mer om Horten.
Strømbrudd i Horten
Nesten 1800 kunder er uten strøm i Horten. Det viser en oversikt på Skagerak Energi sine nettsider. Informasjonssjef Ruhne Nilssen sier de jobber med å finne feilen.
Les mer om Horten og Skagerak Energi.
685 fortsatt uten strøm
– Det har oppstått en kabelfeil på en trafostasjon i Sande, vi jobber med å fikse feilen, sier informasjonssjef Ruhne Nilssen i Skagerak Energi. 685 husstander er fortsatt uten strøm.
Uten strøm
2280 strømkunder i Sande er uten strøm, opplyser Skagerak Energi som jobber med å rette feilen.
Les mer om Sande og Skagerak Energi.
500 uten strøm i Sandefjord
Rundt 500 abonnenter i Sandefjord er uten strøm. Det kommer fram av avbruddssiden til Skagerak nett.
Les mer om Sandefjord og Skagerak.
Fikk tilbake strømmen
De nesten 2000 abonnentene i Tønsberg som var uten strøm har nå fått strømmen tilbake, ifølge avbruddskartet til Skagerak nett.
Les mer om Skagerak og Tønsberg.