Skal

Tarjei Bø vil gå alle distanser i OL

Tarjei Bø har lagt de siste sykdomsproblemene bak seg, og mener at han skal være i fullt slag til verdenscupstarten i Östersund.
Les mer om Östersund.

Vil erstatte dyrka mark

Dyrka mark som blir bygd ned av veier eller jernbane bør erstattes ved nydyrking eller ved å flytte matjord. Det foreslår Olav Moe, leder i samferdselskomiteen i Østfold fylkeskommune. Han går inn for at jordflytting skal vurderes ved alle nye samferdselsprosjekter som berører med enn 20 dekar dyrka mark.
Les mer om Olav Moe og Østfold.
Skal løpe 160 kilometer i ørkenen i opptil 60 graders hete: – Det er litt skremmende
Synes du 60 grader høres ekstremt ut? Legg til at Erik Bergersen skal løpe 28 kilometer seks dager på rad – i finkornet ørkensand – så har du essensen i Oman Desert Marathon.

Slik unngår du at hunden kan bli en dødsfelle

Ifølge loven skal all last sikres forsvarlig – også menneskets beste venn. Krasjer du med hund kan den veie flere tonn hvis den kastes frem i bilen.
I disse tankene på Jæren skal Rema 1000 brygge nytt øl for Rogaland
Om tre uker settes det første ølet i det nye bryggerihuset som er bygget på rekordtid på Øksnevad i Klepp.
Les mer om Jæren, Klepp, Rema, Rogaland og Øksnevad.
Har planen klar: Slik skal RBK-kapteinen jobbe for å få plass i VM-troppen
Mike Jensen føler seg ikke sikker på en plass i Danmarks VM-tropp, men har en klar plan på hvordan han skal stå best mulig rustet i mai neste år.
Les mer om VM-troppen.
Filmregissør vil navngi mistenkte for trakassering og overgrep
Filmregissør Ulrik Imtiaz Rolfsen mener det er viktig at kvinner utsatt for trakassering og overgrep navngir hvem det dreier seg om hvis man skal komme videre.
Oddvar Vignes ville ta sitt eget liv: – Det blir bedre. Det skal ikke alltid være vondt
Oddvar Vignes uttaler seg med stor faglig tyngde. For åtte år siden orket ikke venneflokkens entertainer og midtpunkt lenger å være seg selv. Han prøvde å ta sitt eget liv.
- Smal sak for FIFA å kreve at arbeidsforholdene i Qatar skal bli bedre
I programmet Urix som ble sendt på NRK i forrige uke ble det dokumentert om svært dårlige forhold for arbeiderne som bygger VM-stadionene i Qatar i 2022. NFF og FIFA burde være tydelig og kreve at forholdene må bli bedre mener Tom Høgli.
Kutter lærerstillinger
Barn og unge skal skånes for budsjettkutt, men Sørfold-rådmannen foreslår likevel kutt i lærerstillinger fordi elevtallet går ned.
Snart kan du få gjeldsbevis på to minutter
Det skal bli mye enklere å søke om lån, lover DNB, som varsler store endringer allerede før jul. Også andre banker jobber med å digitalisere boliglånsprosessen.
Les mer om DNB.
Buss for tog fra i dag
I dag stenges Lieråstunnelen på grunn av oppgraderingsarbeid. Tunnelen skal være stengt fram til den 4. desember. Det betyr at det ikke kjøres tog mellom Drammen og Asker togstasjon i denne perioden. Det blir kjørt direktebusser fra Drammen til Oslo S, og togene går som normalt mellom Asker og Oslo.
Kunstig intelligens og ekte penger
FRIPENN: Ny instruks fra Kulturdepartementet: I år skal vi strømme gangen rundt juletreet og 3D-printe brunosten.
Første sak i Agder: Kriminelle «gjengangere kan dømmes til tvang
Nå skal vinningskriminelle som er erklært utilregnelige kunne dømmes til tvungen psykisk helsevern for mindre lovbrudd. Tidligere har bare de som er farlige for omgivelsene blitt dømt.
Les mer om Agder.
Ny lov kan dømme utilregnelige
En 26-åring som er siktet for over femti lovbrudd i Vennesla vil nå kunne bli dømt til tvungent psykisk helsevern etter innføringen av en ny lovendring. Lensmann John Thomas Homme sier kriminelle som er erklært utilregnelige nå skal kunne dømmes til tvangsbehandling og ikke slippe fri. Les mer.
Les mer om Vennesla.
Vil navngi mistenkte for trakassering og overgrep
Filmregissør Ulrik Imtiaz Rolfsen mener det er viktig at kvinner utsatt for trakassering og overgrep navngir hvem det dreier seg om hvis man skal komme videre.
Penisliknende figur gjorde marinesjefene forbanna
Den amerikanske marinen skal åpne en grundig etterforskning av saken.
Da marinesjefene så dette ble de forbanna
Den amerikanske marinen skal åpne en grundig etterforskning av saken.
- William og Harry skal spille i den nye «Star Wars-filmen
«Star Wars-stjerne bekrefter ryktene.
Les mer om Harry og Star Wars-filmen.
Gene Simmons skal være bannlyst fra TV-gigant
Kiss-veteranen Gene Simmons (68) får angivelig aldri mer komme innenfor dørene hos Fox News, etter at han skal ha fornærmet ansatte.
Les mer om TV-gigant.
Klæbo skal bruke morfars vinner-oppskrift
Ble du ikke frelst av Johannes Høsflot Klæbo i fjor, kan du veldig fort bli det i år.
Yara med milliardkjøp i Brasil
Yara kjøper et brasiliansk gjødselanlegg til over to milliarder kroner, og skal investere for over en halv milliard kroner i oppgraderinger frem mot 2020.
Les mer om Brasil.
Norsk ekspert skeptisk til påstått kinesisk hodetransplantasjon
Den første transplantasjonen av et menneskelig hode skal ha blitt utført ved et universitet i Kina, men forskere er skeptiske til «gjennombruddet.
Les mer om Kina.
Skal kutte årlige utslipp som tilsvarer 1,5 millioner biler
– Statoil er ikke lenger et oljeselskap, men et energiselskap som om to år skal bruke en fjerdedel av forskningspengene sine på nye energiløsninger.