Skedsmo

Aksjonen på Skedsmo fortsetter

Politiet befinner seg fortsatt på Skedsmokorset, hvor det siden fredag formiddag har pågått en væpnet aksjon.
Les mer om Skedsmo og Skedsmokorset.

Vil ha nytt helsehus i Lillestrøm

I dag leier Skedsmo kommune plass i privateide Romerike Helsebygg, men kvadratmeterne er for få. Nå vil rådmannen ha et nytt helsebygg langs Nitelva, mellom Felleskjøpet og politi- og tinghuset, skriver Romerikes blad.
Bussen er fjernet
På fylkesvei 383/Trondheimsveien er flybussen som stengte hele veien i Skedsmo fjernet. Trondheimsveien er åpen for trafikk.
Les mer om Skedsmo.
Trondheimsveien er stengt i Skedsmo
En flybuss står på tvers på Fylkesvei 383 ved Brånåsen og stenger hele Trondheimsveien. Politiet på Romerike sier at veien kan bli stengt en god stund. De venter på tungberger.

Person funnet død utenfor butikk på Skedsmokorset

Politiet etterforsker saken som mistenkelig, etter at en person er funnet død like ved Europris på Skedsmokorset i Skedsmo kommune i Akershus.
Les mer om Skedsmo og Skedsmokorset.
n funnet død på Skedsmokorset
En person er funnet død utenfor en butikk i Skedsmokorset i Skedsmo kommune, bekrefter operasjonsleder Arild Bråten i Romerike politidistrikt til VG. Dødsfallet behandles som mistenkelig.
Korps fikk bot
30 foreldre til musikanter i Skedsmo skolekorps fikk parkeringsbot på 600 kroner hver etter at de parkerte på parkeringsplassen til en butikk som var stengt på nasjonaldagen, skriver Romerikes Blad.
Les mer om Skedsmo.
Parkerer i sykkelfelt
Mange reagerer på at folk parkerer i sykkelfelt i Lillestrøm. Jon Anders Kvist i Skedsmo Parkering sier til Romerikes Blad at de ofte ser folk parkere og sender en person i butikken for å handle, selv om det er kort vei til lovlige p-plasser. Boten er 900 kroner.
Kaster sykler i Nitelva
Hittil i år er over 30 sykler plukket opp fra Nitelva i Lillestrøm. De fleste er antagelig stjålet og dumpet, sier driftssjefen i Skedsmo kommune til Romerikes Blad. Mange av syklene er rustne og blir skrotet.
Les mer om Lillestrøm, Nitelva og Skedsmo.
Utsatte å behandle Cecilie-saken
Kommunestyret i Skedsmo utsatte å behandle saken til Cecilie Brenden Høgtorp (27), som ufrivillig bor på sjukehjem i Elverum. Glenn Nerdal, Frp, fremmet en interpellasjon, men fikk altså ikke svar. Saken må nå vente til neste møte i juni.
Utsetter valg av kommunenavn
Arbeiderpartiet i Skedsmo vil utsette valget av navn på den nye, sammenslåtte kommunen. Arbeidsutvalgene i Skedsmo, Fet og Sørum har anbefalt Lillestrøm kommune som nytt navn, men Ap mener innbyggerne må få si sin mening, skriver Romerikes Blad.
Les mer om Fet, Lillestrøm, Skedsmo og Sørum.
Tilbudt leilighet, men har ikke råd
Skedsmo kommune har funnet en leilighet på det private leiemarkedet til Cecilie Brenden Høgtorp. – Jeg kommer til å søke på den, men den er egentlig for dyr for meg, sier 27-åringen.
Cecilie tilbudt leilighet, men har ikke råd til den
Skedsmo kommune har funnet en leilighet på det private leiemarkedet til Cecilie Brenden Høgtorp. – Jeg kommer til å søke på den, men den er egentlig for dyr for meg, sier 27-åringen.
Cecilie (27): – Orker snart ikke vente lenger
Ryggskadde Cecilie Brenden Høgtorp øyner et lite håp om å kunne flytte ut av sykehjemmet i Elverum og hjem til Skedsmo. Men hun må fortsatt finne et sted å bo selv.
Les mer om Elverum og Skedsmo.
Skedsmo kommune tar ikke selvkritikk i Cecilie-saken
– Vi kan ikke garantere noe, eller si hvor lang tid det vil ta for Cecilie å finne bolig, sier kommunaldirektøren i Skedsmo kommune.
Les mer om Cecilie, Cecilie-saken og Skedsmo.
Godtar badeland på Strømmen
Politikerne i Skedsmo godkjenner planene for bygging av badeland ved Strømmen storsenter. Det er Olav Thon-gruppen som vil bygge ut Strømmen verksted med boliger, næringslokaler og et badeland med plass til 540.000 besøkende i året.
27-åring bor på sykehjem
Frps Bård Hoksrud ber Skedsmo kommune rydde opp i saken om Cecilie Brenden Høgtorp. 27-åringen sitter i rullestol og har store smerter etter en ryggoperasjon og bor nå på sykehjem.
Brann i rekkehus i Skedsmo
Naboer er evakuert etter at det startet å brenne i et rekkehus på Skedsmokorset. Det er fare for spredning til de andre tre rekkehusene, opplyser brannvesenet.
Les mer om Skedsmo og Skedsmokorset.
Søppelgass i fem hus
Det er funnet spor av gassen metan i fem av 130 kontrollerte hus ved det nedlagte søppeldeponiet i Skedsmo. I ett av husene er verdiene så høye at det er nødvendig med tettetiltak, skriver Romerikes Blad. Kartleggingen av metan i husene var et krav fra fylkesmannen.
Les mer om Skedsmo.
Skole åpner etter dødsulykke
Asak skole på Leirsund i Skedsmo åpner skolen 2. påskedag, etter at en elev døde i en alpinulykke på Sjusjøen. Også i går holdt skolen åpent for jentas klassekamerater, skriver Romerikes Blad. Rektor sier skolen åpner for at elevene skal kunne møtes og snakke ut.
Les mer om Leirsund, Sjusjøen og Skedsmo.
Storkommune skal hete Lillestrøm
Lillestrøm blir navnet på den nye storkommunen på Romerike. Et enstemmig arbeidsutvalg bestående av politikere fra Skedsmo, Fet og Sørum er enige om navneforslaget. Navnet på den nye storkommunen må formelt vedtas i kommunestyrene.
Hør Klassequizen her
Martin Cleveland, Syver Skedsmo og Tobias Pettersen representerte Sande ungdomsskole i dagens utgave av Klassequizen. Hør hvordan spørrekonkurransen gikk her
Mener Skedsmo bryter forbud
Fylkesmannen i Oslo og Akershus mener Skedsmo kommune bryter med diskrimineringsforbudet ved å akseptere høyere husleieutgifter for flyktninger, skriver rb.no. Det var Fremskrittspartiet i kommunestyret som klaget inn saken til fylkesmannen.
Lyskrise for LSK Kvinner
LSK Kvinner kan stå uten hjemmebane til sesongstart fordi lysanlegget i LSK-hallen må oppgraderes for 1,9 millioner kroner, skriver Romerikes Blad. De pengene har ikke eierne av hallen. Nå har de spurt Skedsmo kommune om å være med på et spleiselag.
Les mer om Skedsmo.
Titusenvis i prisforskjell for å behandle byggesøknader
I Nittedal må Michael Paszowski betale 49.878 kroner i byggesaksgebyr. I nabokommunen Skedsmo slipper de unna med halvparten. Sjekk hvor mye du må betale.
Les mer om Michael Paszowski og Skedsmo.