Skedsmo

Anmeldt etter krangel på E6

En mann i 20-årene fra Østfold og en mann fra Akershus er anmeldt for ordensforstyrrelse, etter en episode i ettermiddagsrushet på E6 i Skedsmo i går. Det begynte med at en bilfører viste fingeren til en annen, og endte med at de to stanset ved veien og gikk i tottene på hverandre, melder Romerikes Blad. De to stanset slik at det ble kø på veien. Politiet ble tilkalt, og de to kan vente seg en bot i posten.
Les mer om Skedsmo og Østfold.

Ingvild Skedsmo pleide å kaste maling på folk i pels – i dag driver hun egen minkfarm

Ingvild Skedsmoen eier 3000 mink. Linn Krogstad har besøkt flere revefarmer og er sterkt imot dyr i bur. Sammen representere de ytterpunktene i pelsdyr-debatten.
Vogntog står i rundkjøring
Et vogntog har fått stans i en rundkjøring på riksvei 22 ved Olavsgård i Skedsmo. Det skaper trafikkproblemer, melder politiet. Bilberger er tilkalt.
Les mer om Olavsgård og Skedsmo.
Vil prøve gratis barnehage
Venstre vil prøve ut gratis barnehage i Drammen, skriver Drammens Tidende. Dette skal gjelde familier som tjener under 505.000 kroner i året. I budsjettforhandlingene foreslår partiet at 40 millioner kroner bruker på en forsøksordning i Drammen og Skedsmo.
Les mer om Drammen og Skedsmo.

Bilbranner i Skedsmo

Tre biler begynte å brenne ved Brånåsen skole i Skedsmo i natt. Politiet mistenker ikke at brannene er påsatt, men at den ene bilen begynte å brenne på grunn av elektronikk og at brannen spedde seg til bilene ved siden av. Brannen blir etterforsket.
Les mer om Brånåsen og Skedsmo.
Foreslår færre lensmannskontorer
Romerike skal fortsatt ha politistasjoner i Skedsmo og Ullensaker, samt beholde lensmannskontorer i Eidsvoll og Aurskog-Høland. Det foreslår politimesteren i Region Øst. Det skal utredes videre hva som skjer med Gardermoen politistasjon.
Budsjettvinnere og -tapere
Lørenskog er den Akershus-kommunen som får størst vekst i frie inntekter neste år med fire prosent, fulgt av Skedsmo og Vestby. Aurskog-Høland får lavest prosentvekst, fulgt av Enebakk og Gjerdrum, ifølge forslaget til statsbudsjett.
Vil ha storkommuner i Akershus
Fylkesmannen i Oslo og Akershus ønsker ifølge Romerikes Blad følgende struktur i Akershus: Ny storkommune på Nedre Romerike bestående av Lørenskog, Skedsmo, Rælingen, Fet og Sørum. Ny storkommune på Øvre Romerike bestående av Ullensaker, Nannestad, Gjerdrum og Hurdal. Aurskog-Høland blir ny kommune sammen med Rømskog. Eidsvoll blir egen kommune. Nes blir egen kommune. Nittedal blir en del av Oslo sammen med Nesodden.
Trafikkulykke på Leirsund
En MC-fører er fraktet til Ahus, trolig med et brukket bein ifølge politiet, etter en kollisjon med en bil på Leirsund i Skedsmo.
Les mer om Leirsund og Skedsmo.
Trafikkulykke i Leirsund
En MC-fører er fraktet til Ahus, trolig med et brukket bein ifølge politiet, etter en kollisjon med en bil i Leirsund i Skedsmo.
Les mer om Leirsund og Skedsmo.
Nettbrett til alle førstklassingene
Alle førsteklasinger i Skedsmo får i høst eget nettbrett på skolen. Fargerike figurer og metoder inspirert av dataspill skal lære barna matte på en ny måte, skriver Romerikes Blad.
Les mer om Skedsmo.
Ekstra lærere som del av forskning
Fire kommuner på Romerike skal være med i et stort forskningsprosjekt om lærerdekning. Det blir satt inn en ekstra lærer i flere førsteklasser i Lørenskog, Skedsmo, Ullensaker og Aurskog-Høland, skriver Romerikes Blad. Fra før av er Lørenskog landets tredje dårligste kommune på lærertetthet.
Arrestert etter spytting
En mann i slutten av 20-årene fra Skedsmo er satt i arrest etter å ha spyttet på en politimann. Det hele skjedde på Kiwi i Fjerdingby. Politiet mottok en telefon fra butikken i ettiden om at tre personer lagde bråk. Da de returnerte til stedet var den ene mannen aggressiv og ruset. Han vil nå bli anmeldt.
Les mer om Fjerdingby, Kiwi og Skedsmo.
Holdes våkne av pukkverksdrift
Støy fra steinknusing på industriområdet på Berger gjør at beboere i både Skedsmo og Sørum sliter med å få sove, melder Romerikes Blad. Kristian Tenold, som er prosjektleder for Betonmast Romerike på Berger, beklager at aktiviteten har holdt folk våkne.
Til sykehus med hodeskader
En kvinne i 30-årene ble kjørt til Akershus Universitetssykehus med hodeskader i natt. Politiet pågrep samboeren i boligen i Skedsmo, og han er nå arrestert, skriver Romerikes Blad. Han vil bli avhørt i morgentimene.
Les mer om Skedsmo.
Reaksjon mot Skedsmo-ordførers id-feiring
Onsdag deltok prest og Skedsmo-ordfører på en id-feiring der også lederen i Islam Net var til stedet. Det får nettverket Likestilling Integrering Mangfold (LIM) til å reagere.
Skedsmo: Venteliste på kulturskolen
De 200 barna som vil lære å spille et instrument risikerer å vente i over ett år, sier rektoren til Romerikes blad. Til høsten skal politikerne bestemme seg for om de skal bevilge mer penger. De vil også vurdere samarbeid med private aktører.
Slagsmål i Skedsmo
En person blør fra hodet og er tatt hånd om av ambulanse etter et slagsmål i Skedsmo. Politiet melder at noen skal ha knust en rute og slått en annen med pinne, men at de nå har kontroll på dem.
Les mer om Skedsmo.
Slagsmål i Korhagen
En person blør fra hodet og er tatt hånd om av ambulanse etter et slagsmål i Korshagen i Skedsmo.
Les mer om Korhagen, Korshagen og Skedsmo.
En av ti støtter syriafarere
En av ti skoleelever i Skedsmo støtter ungdom som reiser til Syria for å kjempe med våpen. Det viser årets Ungdata-undersøkelse. Kommuneledelsen er overrasket og har startet forebyggende arbeid, skriver Romerikes blad.
Ullensaker og Hurdal dagen derpå
Flertallet i Ullensaker, Hurdal, Skedsmo og Fet vil beholde kommunen sin som den er i dag, men valgoppslutningen i Skedsmo og Ullensaker var dårlig.
Les mer om Fet, Hurdal, Skedsmo og Ullensaker.
Fet sier nei til sammenslåing
54,3 prosent av de som stemte i Fet sa nei, mens 44,1 prosent sa ja til sammenslåing med Skedsmo. 43,8 prosent av de stemmeberettige benyttet seg av stemmeretten sin.
Les mer om Fet og Skedsmo.
Forhåndsstemmer i Fet sier nei
Totalt 459 personer har forhåndsstemt i Fet kommune. Flertallet sier nei til å slå seg sammen med Skedsmo kommune. 238 personer har stemt nei. 217 personer har stemt ja. 4 personer stemte blankt.
Les mer om Fet og Skedsmo.
Skedsmo sier nei til Fet
Nå er alle stemmene i Skedsmo kommune talt. Totalt 61,8 prosent sier nei til å slå seg sammen med Fet kommune. 36,6 sier ja, mens 1,6 prosent har stemt blankt. Valgdeltagelsen har vært svært lav, på kun 15,8 prosent.
Les mer om Fet og Skedsmo.
Svært lav valgdeltagelse i Skedsmo
Forhåndsstemmene i Skedsmo kommune er talt. Nesten 60 prosent har svart nei til å slå seg sammen med Fet kommune. 38,8 prosent har svart ja. Totalt var det 1194 forhåndsstemmer. Det tyder på en svært lav valgdeltagelse, da et kommunevalg vanligvis har omtrent 5000 forhåndsstemmer.
Les mer om Fet og Skedsmo.