Skedsmo

Mener Skedsmo bryter forbud

Fylkesmannen i Oslo og Akershus mener Skedsmo kommune bryter med diskrimineringsforbudet ved å akseptere høyere husleieutgifter for flyktninger, skriver rb.no. Det var Fremskrittspartiet i kommunestyret som klaget inn saken til fylkesmannen.

Lyskrise for LSK Kvinner

LSK Kvinner kan stå uten hjemmebane til sesongstart fordi lysanlegget i LSK-hallen må oppgraderes for 1,9 millioner kroner, skriver Romerikes Blad. De pengene har ikke eierne av hallen. Nå har de spurt Skedsmo kommune om å være med på et spleiselag.
Les mer om Skedsmo.
Titusenvis i prisforskjell for å behandle byggesøknader
I Nittedal må Michael Paszowski betale 49.878 kroner i byggesaksgebyr. I nabokommunen Skedsmo slipper de unna med halvparten. Sjekk hvor mye du må betale.
Les mer om Michael Paszowski og Skedsmo.
Helsesjef advarte mot gassproblemene
Helge Bruun var helsesjef i Skedsmo på slutten av 1980-tallet, da kommunen vedtok å bygge boliger inntil kommunens gamle søppeldeponi på Brånås.
Les mer om Skedsmo.

Deponi-naboer sover dårlig

Huseiere ved det nedlagte søppeldeponiet i Skedsmo er misfornøyd med informasjonen fra kommunen. Nå vil de engasjere advokat.
Les mer om Skedsmo.
Ikke banepenger til Romerike
Det er ikke satt av penger til å bygge bane på Nedre Romerike i Nasjonal Transportplan, kun penger til planlegging. Det har vært en forutsetning at staten betaler halvparten av Fornebubanen, ny t-banetunnel i Oslo sentrum og bane til Lørenskog og Skedsmo.
Folkeavstemning avlyst i Lørenskog
Folkeavstemningen om en mulig sammenslåing av Lørenskog kommune med Skedsmo, Rælingen, Fet, Sørum og deler av Enebakk er avlyst, skriver Romerikes Blad. Formannskapet i Lørenskog vedtok enstemmig i går kveld å kansellere den rådgivende avstemningen som skulle holdes 6. mars.
Konkursen kunne gitt nytt søppelkaos
– Innbyggerne i Oslo, Skedsmo og Nittedal kunne fått ukevis med nye søppelberg etter Veireno-konkursen, sier bobestyrer Leif Petter Madsen.
- Dette hølet hadde ikke klart seg alene
Ikke alle er like enige om tvangssammenslåing i Sørum kommune. Flere frykter å bli for små i den nye storkommunen Sørum-Skedsmo-Fet.
Les mer om Sørum og Sørum-Skedsmo-Fet.
Forundret over tvangssammenslåing
Skedsmo-ordfører Ole Jacob Flæten er forundret over at stortingsflertallet vil slå sammen Skedsmo, Sørum og Fet til en kommune. – Det går imot både det vi og Fylkesmannen anbefalte, sier Flæten. De tre kommunene forhandlet om sammenslåing i sju uker i fjor, men til slutt trakk Skedsmo seg.
Folkeavstemning om sammenslåing
Lørenskog kommune skal 6. mars holde en rådgivende folkeavstemning om de bør slå seg sammen med Skedsmo, Rælingen, Fet og Sørum og nordre deler av Enebakk, slik Fylkesmannen i Oslo og Akershus har anbefalt. Kommunestyret vil at innbyggerne skal si sin mening før Stortinget tar sin beslutning.
Vil ha rikmannsås i Skedsmo
Fremskrittspartiet i Skedsmo ønsker seg en rikmannsås for å tiltrekke seg folk med stor skatteevne, skriver Romerikes Blad. Grunnen til ønsket fra partiet er at skatteinntektene per innbygger har sunket over tid i forhold til landsgjennomsnittet.
Les mer om Skedsmo.
Flere hus synker på søppeldeponi
Flere hus som er bygd oppå et tidligare avfallsdeponi i Skedsmo har seget opp mot 10 cm. Huseiere frykter at dette kan medføre både økonomisk tap og risiko for deponigass. Kommunen har tidlegare vedtatt å kjøpe og rive et hus som er hardt rammet.
Les mer om Skedsmo.
Ny leder i Akershus Venstre
Boye Bjerkholt fra Skedsmo er valgt til ny leder av Akershus Venstre. Bjerkholt som også er varaordfører i Skedsmo, avløser Solveig Schytz som har ledet fylkeslaget siden 2012.
Les mer om Skedsmo og Solveig Schytz.
Ny utviklingssjef i Jerv
Kim Andr Pedersen er ansatt som utviklingssjef i FK Jerv. Han kommer fra jobben som sportslig leder i Skedsmo FK. Pedersen skal lede Jerv 2, klubbens G19-lag og ha overordnet ansvar nedover i utviklingsavdelingen.
Les mer om Jerv og Skedsmo FK.
Må taue tre biler
To andre biler har også kjørt inn i hverandre på Leikvoll i Skedsmo. Politiet forsøker å rydde deler av veien slik at trafikken kan passere.
Les mer om Leikvoll og Skedsmo.
Kjørte inn i buss
Nødetatene er på Leikvoll i Skedsmo etter at en bil kjørte inn i en buss bakfra. Det er trolig lettere personskader på en person, opplyser politiet.
Les mer om Leikvoll og Skedsmo.
Huset til Vidar synker: Nå frykter han at gass kan sive inn
Vidar Hoel og andre naboer til det nedlagte søppeldeponiet i Skedsmo, frykter for hus og helse. En bolig må allerede rives etter at søppelgass tok fyr på badet.
Les mer om Skedsmo og Vidar.
Nei til idrettsanlegg
Kommunaldepartementet sier nei til at Lundjordet kan brukes til baner og haller for Skedsmo fotballklubb. De mener kommunen ikke har vurdert nok andre arealer, og viser til at Stortinget har som mål å omdisponere mindre dyrket mark i årene fremover, skriver Romerikes Blad.
Les mer om Lundjordet, Skedsmo og Stortinget.
Politireformen vedtatt
Politidirektøren gjør ingen indringer i anbefalingene om hvordan Øst politidistrikt skal organiseres. Nå er politireformen endelig vedtatt. Romerike får fem politi- og lensmannskontor: i Skedsmo, Eidsvoll, Aurskog-Høland, Ullensaker og på Gardermoen. I Follo skal politistasjonen ligge i Ski.
Søppelgass tvinger familie til å flytte
For 30 år siden var det kommunal søppelfylling i Brånåsdalen i Skedsmo. Søppelet er nå begravet, men avfallsgasser siver inn i et av bolighusene i nærheten.
Les mer om Brånåsdalen og Skedsmo.
Rådmann kritiserer utbyggingsplaner
Coop Eiendoms planer om å bygge ut 71 boliger på Skjettentoppen i Skedsmo kommune får kritikk fra rådmannen. Ifølge Romerikes Blad mener rådmannen at prosjektet er for høyt og massivt. Han anbefaler derfor å redusere antallet boliger til 53.
Les mer om Skedsmo og Skjettentoppen.
Fyllekjører tatt på Skjetten
En mann i slutten av 20-årene fra Skedsmo ble tatt av politiet, mistenkt for kjøring i alkoholpåvirket tilstand, ved 02.30-tiden i natt. Det var tips fra publikum som gjorde at politiet fikk stanset mannen fra å kjøre.
Les mer om Skedsmo og Skjetten.
Ingen kommunetvang i Østfold
Ifølge Aftenposten er det ingen kommuner i Østfold som blir foreslått tvangssammenslått av kommunaldepartementet. De skal ha snakket med sentrale personer i regjeringssamarbeidet. Derimot er det flere kommuner i Akershus som er foreslått tvangssammenslått. Blant annet skal Fet sammenslås med Skedsmo og Sørum og Ås skal enten grensejusteres eller sammenslås med Ski og Oppegård.
Les mer om Fet, Oppegård, Skedsmo, Ski, Sørum og Østfold.
Møteulykke ved Hellerudsletta
En kvinne i 50-årene er sendt til Ahus sykehus etter en møteulykke mellom to biler i Bråteveien på Hellerudsletta i Skedsmo kommune. Ulykken oppstod da den ene bilen kom over i feil kjørefelt. En mann i 40-årene blir sett på av ambulansepersonell på stedet.