Skedsmo

Mot kommunesammenslåing

I ettermiddag signerte ordførene i Skedsmo, Fet og Sørum en intensjonsavtale om slå seg sammen til en storkommune. Ordførerene i Sørum og Fet mener det kan være en fordel for deres grønne kommuner å knytte til seg et bysentrum, som Skedsmo med Lillestrøm kan by på.
Les mer om Fet, Lillestrøm, Skedsmo og Sørum.

Vanskelig å parkere i Skedsmo

Kommunen har vedtatt et tak på antall parkeringsplasser ved forretninger, skoler, barnehager og sykehjem som etablerer seg utanfor de sentrale delene av kommunen, skriver Romerikes Blad. Målet er å begrense bilkjøring.
Les mer om Skedsmo.
Røykutvikling i enebolig
Brannbiler fra Skedsmo, Nittedal og Oslo har rykket ut til røykutvikling i en enebolig på Rotnes. Brannvesenet holder nå på med slukking. Det var ingen personer i huset, ifølge politiet.
Les mer om Nittedal, Oslo og Skedsmo.
Brann på Lørenskog
Ingen ble skadet da et industribygg på Lørenskog brant sent i går kveld. Det var kraftig røykutvikling, og brannfolk fra Lørenskog, Skedsmo, Nittedal og Oslo hjalp til med slukkingen.
Les mer om Lørenskog, Nittedal, Oslo og Skedsmo.

Jenta ikke livstruende skadd

Den fire å gamle jenta, som rundt 18.30 tiden i kveld falt ut av et vindu i Strømmen i Skedsmo kommune i Akershus, er ikke livstruende skadd. – Hun er alvorlig, men ikke kritisk skadet. Det er opplysningen vi får fra Oslo universitetssykehus, sier Petter Olausson, operasjonsleder Romerike politidistrikt.
Lærere får ikke jobbe mens de venter på politiattester
Nyansatte i barnehager og skoler over hele landet får ikke lov til å begynne i jobb før de har fått politiattestene sine. I Skedsmo kommune frykter de bemanningsmangel under ventetiden som nå er på 7 uker. For kommunen haster det å få 19 nyansatte i jobb.
Får ikke jobbe mens de venter på politiattester
Nyansatte i barnehager og skoler over hele landet får ikke lov til å begynne i jobb før de har fått politiattestene sine. I Skedsmo kommune frykter de bemanningsmangel under ventetiden som nå er på 7 uker. For kommunen haster det å få 19 nyansatte i jobb.
Skedsmo kommune bekymret for kritisk ventetid på politiattester
Nyansatte i barnehager og skoler over hele landet får ikke lov til å begynne i jobb før de har fått politiattestene sine. I Skedsmo kommune frykter de bemanningsmangel under ventetiden som nå er på 7 uker. For kommunen haster det å få 19 nyansatte i jobb.
Kritisk ventetid for politiattester
I Skedsmo er det nå 19 lærere og barnehageansatte som ikke får begynt i jobb fordi ventetiden på politiattest i øyeblikket ligger på 7 uker. Kommunaldirektør for utdanning i Skedsmo, Helge Dulsrud, frykter at skoler eller barnehager i verste fall må stenge av mangel på bemanning. På landsbasis ligger nå 24.000 søknader om vandelsattest på vent hos politiet.
Les mer om Helge Dulsrud og Skedsmo.
Ingen alvorlig skadet i brann
Det brant i natt i en enebolig på Strømmen i Skedsmo. De to som oppholdt seg på adressen skal ha kommet seg ut av huset på egen hånd. Politiet på Romerike fikk melding om brannen 04.30. En person er fraktet til Ahus med lettere skader.
Les mer om Romerike, Skedsmo og Strømmen.
Tilbud om flere mottaksplasser
UDI har fått tilbud om 854 permanente mottaksplasser på Romerike. De aller fleste av dem er i Øvre Romerike, og de aktuelle tilbudene ligger i Hurdal, Eidsvoll og Skedsmo. UDI sier til Romerikes blad at de vil bestemme seg for hvilke de går for rundt månedskifte januar-februar.
2 av tre skatteklager fikk medhold
66 % av dem som klaget på ny eiendomsskatt i Skedsmo har fått medhold. Etter at eiendomsskatt på boliger og næringseiendom ble innført for ti år siden, er det gjort nye takseringer. Kommunen har fått 1.350 klager, hovedsaklig fra boligeiere, skriver Romerikes Blad.
Les mer om Skedsmo.
Pågrepet etter trusler mot NAV
En mann i 50-årene er pågrepet etter å ha kommet med alvorlige trusler mot Nav i Skedsmo. Mannen ringte til Nav og sa at han skulle skyte alle sammen, skriver Romerikes Blad. Mannen ble arrestert hjemme hos seg selv og avhøres nå i ettermiddag.
Les mer om NAV, Nav og Skedsmo.
Hurdal får millionstøtte
Hurdal kommune får mest i ekstra-penger fra staten i forbindelse med flyktning-strømmen. Hurdal har to akuttmottak og får nærmere 1,1 million kroner i skjønnsmidler, mer enn hva store kommuner som Asker, Skedsmo og Bærum får.
Les mer om Asker, Bærum og Skedsmo.
Krever folkeavstemning
Fremskrittspartiet i Skedsmo krever at folkeavstemning om kommunesammenslåing må behandles på nytt i kommunestyret. Etter at forslaget ble nedstemt har nabokommunene, Fet og Sørum, gått inn for en folkeavstemning, skriver Romerikes Blad. Fremskrittspartiet frykter at innbyggerne i Skedsmo risikerer å være de eneste som ikke får si sin mening.
Les mer om Fet, Skedsmo og Sørum.
Krever ny behandling
Frp i Skedsmo frykter at innbyggerne i kommunen blir de eneste som ikke får si meningen sin om en eventuell kommunesammenslåing og krever at folkeavstemming om dette må behandles på nytt. Etter at forslaget ble nedstemt i Skedsmo har nabokommunene Fet og Sørum gått inn for en folkeavstemming, skriver Romerikes Blad.
Les mer om Fet, Skedsmo og Sørum.
Minnestein vandalisert
Steinen i Voldgata i Lillestrøm, som er til minne for holocaustoffer Isak Kermann, er smurt til med silikon to ganger, skriver Romerikes Blad. Skedsmo-ordfører Ole-Jakob Flæten beskriver hærverket som provoserende og uforståelig.
Skedsmo: Vegen er åpen igjen
Rolf Olsens veg er åpnet etter at den strømførende ledningen fra en brukket lyktestolpe er sikret.
Skedsmo: Manuell dirigering
Ingen kom alvorlig til skade etter at en bil fikk sleng og kjørte på en lyktestolpe i Rolf Olsens veg syd for avkjøringen til Leirsundveien. Politiet dirigerer trafikken forbi, fordi en strømførende ledning har løsnet.
Les mer om Leirsundveien.
Vogntog kjørte inn i rekkehus
Et vogntog har kjørt inn i et rekkehus i Prost Stabels vei i Skedsmo, melder 110-sentralen på Romerike. Det er ikke meldt om personskader, og det er ikke store skader på huset. Nødetatene er på stedet, veien er svært glatt.
Les mer om Romerike og Skedsmo.
Elgpåkjørsel i Skedsmo
Elgpåkjørsel i Skedsmo
Les mer om Skedsmo.
Slo ned vekter
En mann i slutten av 20-årene fra Skedsmo er pågrepet for å ha slått ned en vekter i Lillestrøm i natt. Mannen ble nektet inngang på et utested. Vekteren ble slått to ganger og sendt til legevakten.
Les mer om Lillestrøm og Skedsmo.
Oppegård vil ha vintersyklister
Oppegård kommune vil at flere skal sykle om vinteren og gir bort piggdekk, lykter og reflekser til 100 interesserte. Dekkskift er inkludert, skriver Østlandets Blad. Fra før har bl.a. Oslo og Skedsmo kommuner gått ut med slike tilbud om vintersyklistpakker.
Les mer om Skedsmo.
Flyktninger til Lahaugmoen
Det er ventet 600 flyktninger til Lahaugmoen i Skedsmo den neste uken. Fredag fikk Røde Kors forespørsel fra UDI om de kunne ta i mot flyktningene, i dag kommer de første skriver Romerikes Blad. Lahaugmoen blir akuttinnkvartering på grunn av mangel på asylmottak.
Les mer om Lahaugmoen, Skedsmo og UDI.
Brann på Algarheim
Det brenner i en garasje på Algarheim i Ullensaker. Det er full overtenning på bygget, opplyser 110-sentralen på Romerike. Brannmannskaper fra Jessheim, Nes og Skedsmo jobber nå for å forhindre at flammene sprer seg.