Skedsmo

Konkursen kunne gitt nytt søppelkaos

– Innbyggerne i Oslo, Skedsmo og Nittedal kunne fått ukevis med nye søppelberg etter Veireno-konkursen, sier bobestyrer Leif Petter Madsen.

- Dette hølet hadde ikke klart seg alene

Ikke alle er like enige om tvangssammenslåing i Sørum kommune. Flere frykter å bli for små i den nye storkommunen Sørum-Skedsmo-Fet.
Les mer om Sørum og Sørum-Skedsmo-Fet.
Forundret over tvangssammenslåing
Skedsmo-ordfører Ole Jacob Flæten er forundret over at stortingsflertallet vil slå sammen Skedsmo, Sørum og Fet til en kommune. – Det går imot både det vi og Fylkesmannen anbefalte, sier Flæten. De tre kommunene forhandlet om sammenslåing i sju uker i fjor, men til slutt trakk Skedsmo seg.
Folkeavstemning om sammenslåing
Lørenskog kommune skal 6. mars holde en rådgivende folkeavstemning om de bør slå seg sammen med Skedsmo, Rælingen, Fet og Sørum og nordre deler av Enebakk, slik Fylkesmannen i Oslo og Akershus har anbefalt. Kommunestyret vil at innbyggerne skal si sin mening før Stortinget tar sin beslutning.

Vil ha rikmannsås i Skedsmo

Fremskrittspartiet i Skedsmo ønsker seg en rikmannsås for å tiltrekke seg folk med stor skatteevne, skriver Romerikes Blad. Grunnen til ønsket fra partiet er at skatteinntektene per innbygger har sunket over tid i forhold til landsgjennomsnittet.
Les mer om Skedsmo.
Flere hus synker på søppeldeponi
Flere hus som er bygd oppå et tidligare avfallsdeponi i Skedsmo har seget opp mot 10 cm. Huseiere frykter at dette kan medføre både økonomisk tap og risiko for deponigass. Kommunen har tidlegare vedtatt å kjøpe og rive et hus som er hardt rammet.
Les mer om Skedsmo.
Ny leder i Akershus Venstre
Boye Bjerkholt fra Skedsmo er valgt til ny leder av Akershus Venstre. Bjerkholt som også er varaordfører i Skedsmo, avløser Solveig Schytz som har ledet fylkeslaget siden 2012.
Les mer om Skedsmo og Solveig Schytz.
Ny utviklingssjef i Jerv
Kim Andr Pedersen er ansatt som utviklingssjef i FK Jerv. Han kommer fra jobben som sportslig leder i Skedsmo FK. Pedersen skal lede Jerv 2, klubbens G19-lag og ha overordnet ansvar nedover i utviklingsavdelingen.
Les mer om Jerv og Skedsmo FK.
Må taue tre biler
To andre biler har også kjørt inn i hverandre på Leikvoll i Skedsmo. Politiet forsøker å rydde deler av veien slik at trafikken kan passere.
Les mer om Leikvoll og Skedsmo.
Kjørte inn i buss
Nødetatene er på Leikvoll i Skedsmo etter at en bil kjørte inn i en buss bakfra. Det er trolig lettere personskader på en person, opplyser politiet.
Les mer om Leikvoll og Skedsmo.
Huset til Vidar synker: Nå frykter han at gass kan sive inn
Vidar Hoel og andre naboer til det nedlagte søppeldeponiet i Skedsmo, frykter for hus og helse. En bolig må allerede rives etter at søppelgass tok fyr på badet.
Les mer om Skedsmo og Vidar.
Nei til idrettsanlegg
Kommunaldepartementet sier nei til at Lundjordet kan brukes til baner og haller for Skedsmo fotballklubb. De mener kommunen ikke har vurdert nok andre arealer, og viser til at Stortinget har som mål å omdisponere mindre dyrket mark i årene fremover, skriver Romerikes Blad.
Les mer om Lundjordet, Skedsmo og Stortinget.
Politireformen vedtatt
Politidirektøren gjør ingen indringer i anbefalingene om hvordan Øst politidistrikt skal organiseres. Nå er politireformen endelig vedtatt. Romerike får fem politi- og lensmannskontor: i Skedsmo, Eidsvoll, Aurskog-Høland, Ullensaker og på Gardermoen. I Follo skal politistasjonen ligge i Ski.
Søppelgass tvinger familie til å flytte
For 30 år siden var det kommunal søppelfylling i Brånåsdalen i Skedsmo. Søppelet er nå begravet, men avfallsgasser siver inn i et av bolighusene i nærheten.
Les mer om Brånåsdalen og Skedsmo.
Rådmann kritiserer utbyggingsplaner
Coop Eiendoms planer om å bygge ut 71 boliger på Skjettentoppen i Skedsmo kommune får kritikk fra rådmannen. Ifølge Romerikes Blad mener rådmannen at prosjektet er for høyt og massivt. Han anbefaler derfor å redusere antallet boliger til 53.
Les mer om Skedsmo og Skjettentoppen.
Fyllekjører tatt på Skjetten
En mann i slutten av 20-årene fra Skedsmo ble tatt av politiet, mistenkt for kjøring i alkoholpåvirket tilstand, ved 02.30-tiden i natt. Det var tips fra publikum som gjorde at politiet fikk stanset mannen fra å kjøre.
Les mer om Skedsmo og Skjetten.
Ingen kommunetvang i Østfold
Ifølge Aftenposten er det ingen kommuner i Østfold som blir foreslått tvangssammenslått av kommunaldepartementet. De skal ha snakket med sentrale personer i regjeringssamarbeidet. Derimot er det flere kommuner i Akershus som er foreslått tvangssammenslått. Blant annet skal Fet sammenslås med Skedsmo og Sørum og Ås skal enten grensejusteres eller sammenslås med Ski og Oppegård.
Les mer om Fet, Oppegård, Skedsmo, Ski, Sørum og Østfold.
Møteulykke ved Hellerudsletta
En kvinne i 50-årene er sendt til Ahus sykehus etter en møteulykke mellom to biler i Bråteveien på Hellerudsletta i Skedsmo kommune. Ulykken oppstod da den ene bilen kom over i feil kjørefelt. En mann i 40-årene blir sett på av ambulansepersonell på stedet.
Anmeldt etter krangel på E6
En mann i 20-årene fra Østfold og en mann fra Akershus er anmeldt for ordensforstyrrelse, etter en episode i ettermiddagsrushet på E6 i Skedsmo i går. Det begynte med at en bilfører viste fingeren til en annen, og endte med at de to stanset ved veien og gikk i tottene på hverandre, melder Romerikes Blad. De to stanset slik at det ble kø på veien. Politiet ble tilkalt, og de to kan vente seg en bot i posten.
Les mer om Skedsmo og Østfold.
Ingvild Skedsmo pleide å kaste maling på folk i pels – i dag driver hun egen minkfarm
Ingvild Skedsmoen eier 3000 mink. Linn Krogstad har besøkt flere revefarmer og er sterkt imot dyr i bur. Sammen representere de ytterpunktene i pelsdyr-debatten.
Vogntog står i rundkjøring
Et vogntog har fått stans i en rundkjøring på riksvei 22 ved Olavsgård i Skedsmo. Det skaper trafikkproblemer, melder politiet. Bilberger er tilkalt.
Les mer om Olavsgård og Skedsmo.
Vil prøve gratis barnehage
Venstre vil prøve ut gratis barnehage i Drammen, skriver Drammens Tidende. Dette skal gjelde familier som tjener under 505.000 kroner i året. I budsjettforhandlingene foreslår partiet at 40 millioner kroner bruker på en forsøksordning i Drammen og Skedsmo.
Les mer om Drammen og Skedsmo.
Bilbranner i Skedsmo
Tre biler begynte å brenne ved Brånåsen skole i Skedsmo i natt. Politiet mistenker ikke at brannene er påsatt, men at den ene bilen begynte å brenne på grunn av elektronikk og at brannen spedde seg til bilene ved siden av. Brannen blir etterforsket.
Les mer om Brånåsen og Skedsmo.
Foreslår færre lensmannskontorer
Romerike skal fortsatt ha politistasjoner i Skedsmo og Ullensaker, samt beholde lensmannskontorer i Eidsvoll og Aurskog-Høland. Det foreslår politimesteren i Region Øst. Det skal utredes videre hva som skjer med Gardermoen politistasjon.
Budsjettvinnere og -tapere
Lørenskog er den Akershus-kommunen som får størst vekst i frie inntekter neste år med fire prosent, fulgt av Skedsmo og Vestby. Aurskog-Høland får lavest prosentvekst, fulgt av Enebakk og Gjerdrum, ifølge forslaget til statsbudsjett.