Skedsmo

Folkeavstemning i Rælingen i kveld

Hvis folk i Rælingen sier ja til kommunesammenslåing i folkeavstemmingen i dag, står Skedsmo kommune klar til forhandlinger. Politikerne i Rælingen har tidligere vært negative til en fusjon med naboen. Stemmelokalene i Rælingen holder oppe til klokken 20 i kveld.
Les mer om Rælingen og Skedsmo.

Folkeavstemning i Rælingen

Innbyggerne oppfordres til å bruke stemmeretten når kommunen i dag har rådgivende folkeavstemning om kommunesammenslåing. Valget står mellom å fortsette som egen kommune eller slå seg sammen med naboene Skedsmo og Fet. Stemmelokalene har åpent fra 09 til 20.
Les mer om Fet, Rælingen og Skedsmo.
Fet + Skedsmo kan bli sant
Fet og Skedsmo kan bli til n kommune. Det er klart etter at kommunestyret i Fet vedtok å fortsette forhandlingene i går. Tidligere denne måneden havarerte planene om at tre kommuner i Nedre Romerike skulle bli til en.
Les mer om Fet, Nedre Romerike og Skedsmo.
Fant russejente midt i veien
Bare flaks gjorde at en russejente ikke ble alvorlig skadet på Leirsund i Skedsmo i natt. Jenta, som ifølge politiet var overstadig beruset, hadde vært på en fest i nærheten. En bilist stoppet for det han trodde var en søppelsekk. Da han kom nærmere oppdaget han at det var en jente i russeklær som lå og sov midt i veien.
Les mer om Leirsund og Skedsmo.

Thomas (13) fra Skedsmo har hjertet i Brann

For Thomas Johansen (13) begynte supporterkarrieren med et tilfeldig valg av ball som fireåring.
Les mer om Brann og Skedsmo.
Protesterer mot skjenkekutt
Utelivsnæringen i Skedsmo protesterer mot forslaget om å stramme inn skjenketidene. Politikerne vil kutte skjenketiden med n time, skriver rb.no. Kommunen mener dette vil redusere utelivsvolden, mens serveringsbransjen frykter oppsigelser fordi kundene heller drar til Oslo.
Les mer om Oslo og Skedsmo.
Ingen festfotball i Strømmen
De over 400 supporterne som tok bussen fra Fredrikstad til Strømmen ble ikke møtt med festfotball i Skedsmo. Kampen endte 0-0, og gjestene skal være heldig med et poeng i bagasjen etter at hjemmelaget dominerte en andreomgang med betraktelig mer fart enn en kjedelig førsteomgang.
Les mer om Fredrikstad, Skedsmo og Strømmen.
Fortsatt mulig for Fet
Fet kommune kan fortsatt slå seg sammen med Skedsmo eller Sørum, selv om Skedsmo i går avsluttet forhandlingene om sammenslåing. Årsaken var at kostnadene for Skedsmo over tid ble for store ved å slå seg sammen med Sørum. Skedsmo er åpne for videre forhandlinger med Fet, men ordfører John Harry Skoglund (Ap) i Fet sier de trenger tid til å tenke på saken.
Ingen sammenslåing på Nedre Romerike
Det blir ingen sammenslåing av kommunene Skedsmo, Sørum og Fet på Nedre Romerike. Skedsmo kommune har avsluttet forhandlingene dagen før en avtale skulle vært underskrevet.
Les mer om Fet, Nedre Romerike, Skedsmo og Sørum.
– For store forskjeller
– Det ble etterhvert klart at det er veldig store forskjeller mellom Skedsmo og Sørum. Det går på stategisk utvikling, kultur og økonomi, sier ordfører i Skedsmo Ole Jacob Flæten. Han utelukker imidlertid ikke en sammenslåing med Fet.
Sammenslåing i vasken
Det blir ingen sammenslåing av kommunene Skedsmo, Sørum og Fet på Nedre Romerike. Skedsmo kommune opplyser at de har avsluttet forhandlingene dagen før en avtale skulle vært underskrevet. Uenighet mellom Skedsmo og Sørum om pengebruken i årene fremover blir oppgitt som hovedgrunn.
Les mer om Fet, Nedre Romerike, Skedsmo og Sørum.
Vil ikke bo i Lillestrøm
Å kalle en ny storkommune på Nedre Romerike for Lillestrøm, blir som å banne i kirka. Det mener supportere i Strømmen fotballklubb. Forhandlingene om kommunesammenslåing mellom Fet, Skedsmo og Sørum nærmer seg slutten, men et nytt navn er ikke i boks.
Strømlinger vil ikke bo i Lillestrøm
Skedsmo ønsker «Lillestrøm som navnet på ny storkommune på Nedre Romerike, men det er ikke alle enig i. For supporterne i Strømmen fotballklubb klinger ikke «Lillestrøm i godt i ørene.
Elever i Skedsmo får mobbeombud
Elever i Skedsmo kommune skal få eget mobbeombud. Ombudet skal hjelpe til i saker som ikke lar seg løse på skolene og jobbe forebyggende. Rundt 200 elever i Skedsmo sier at de har blitt mobbet, skriver Romerikes Blad.
Les mer om Skedsmo.
Slo ned tilfeldig person
En ruset mann i 30-årene slo ned en tilfeldig forbipasserende og knuste en rute på Åsenhagen på Skedsmokorset, skriver Romerikes Blad. Mannen som er fra Skedsmo blir nå anmeldt for skadeverk og legemsfornærmelse.
Kan en kommune på Romerike hete Romerike?
Nei, mener kritikerne. Men kommunene Sørum, Fet og Skedsmo forhandler om å slå seg sammen, og vurderer å kalle den nye storkommunen for Romerike eller Nedre Romerike.
Narkoaksjon i Skedsmo
Tre personer under 18 år er anmeldt for narkotikaforhold, etter at politiet aksjonerte mot et kriminelt miljø, melder Romerikes Blad. Det ble også funnet narkotika og tre er anmeldt for ulovlig våpenbesittelse.
Les mer om Skedsmo.
Får refs av fylkesmann
Skedsmo kommune får refs av fylkesmann for deres oppfølgning av pasienter, som er utskrevet fra Ahus. Et tilsyn fra fylkeslegen i Oslo og Akershus viser flere avvik. Kommunen har blant annet ikke journalført i pasientopplysninger, som blir gitt på telefon. Den er også dårlig til å vurdere pasientenes behov for oppfølgning i hjemmet.
Les mer om Oslo.
Børge Brende forteller at han har bæsjet
Eirik er barnehagelærer i Skedsmo kommune. Her forteller om en «vanlig dag på jobben.
Les mer om Skedsmo.
Får ikke stemme om sammenslåing
16-åringene får ikke delta i folkeavstemning om kommunesammenslåing på Romerike i mai. Forslaget om å senke aldersgrensen kom fra AUF, som argumenterte med at også de unge må få muligheten til å påvirke i en viktig sak for deres framtid. Sørum kommune støttet forslaget, men verken Fet eller Skedsmo var enige.
Les mer om AUF, Fet, Romerike og Skedsmo.
16-åringene får ikke stemme
16-åringene vil likevel ikke få delta i folkeavstemning om kommunesammenslåing på Nedre Romerike i mai. Sørum kommune støttet AUFs krav, men verken Fet eller Skedsmo var enige.
Les mer om Fet, Nedre Romerike og Skedsmo.
Mot kommunesammenslåing
I ettermiddag signerte ordførene i Skedsmo, Fet og Sørum en intensjonsavtale om slå seg sammen til en storkommune. Ordførerene i Sørum og Fet mener det kan være en fordel for deres grønne kommuner å knytte til seg et bysentrum, som Skedsmo med Lillestrøm kan by på.
Les mer om Fet, Lillestrøm, Skedsmo og Sørum.
Vanskelig å parkere i Skedsmo
Kommunen har vedtatt et tak på antall parkeringsplasser ved forretninger, skoler, barnehager og sykehjem som etablerer seg utanfor de sentrale delene av kommunen, skriver Romerikes Blad. Målet er å begrense bilkjøring.
Les mer om Skedsmo.
Røykutvikling i enebolig
Brannbiler fra Skedsmo, Nittedal og Oslo har rykket ut til røykutvikling i en enebolig på Rotnes. Brannvesenet holder nå på med slukking. Det var ingen personer i huset, ifølge politiet.
Les mer om Nittedal, Oslo og Skedsmo.
Brann på Lørenskog
Ingen ble skadet da et industribygg på Lørenskog brant sent i går kveld. Det var kraftig røykutvikling, og brannfolk fra Lørenskog, Skedsmo, Nittedal og Oslo hjalp til med slukkingen.
Les mer om Lørenskog, Nittedal, Oslo og Skedsmo.