Skedsmo

Huset til Vidar synker: Nå frykter han at gass kan sive inn

Vidar Hoel og andre naboer til det nedlagte søppeldeponiet i Skedsmo, frykter for hus og helse. En bolig må allerede rives etter at søppelgass tok fyr på badet.
Les mer om Skedsmo og Vidar.

Nei til idrettsanlegg

Kommunaldepartementet sier nei til at Lundjordet kan brukes til baner og haller for Skedsmo fotballklubb. De mener kommunen ikke har vurdert nok andre arealer, og viser til at Stortinget har som mål å omdisponere mindre dyrket mark i årene fremover, skriver Romerikes Blad.
Les mer om Lundjordet, Skedsmo og Stortinget.
Politireformen vedtatt
Politidirektøren gjør ingen indringer i anbefalingene om hvordan Øst politidistrikt skal organiseres. Nå er politireformen endelig vedtatt. Romerike får fem politi- og lensmannskontor: i Skedsmo, Eidsvoll, Aurskog-Høland, Ullensaker og på Gardermoen. I Follo skal politistasjonen ligge i Ski.
Søppelgass tvinger familie til å flytte
For 30 år siden var det kommunal søppelfylling i Brånåsdalen i Skedsmo. Søppelet er nå begravet, men avfallsgasser siver inn i et av bolighusene i nærheten.
Les mer om Brånåsdalen og Skedsmo.

Rådmann kritiserer utbyggingsplaner

Coop Eiendoms planer om å bygge ut 71 boliger på Skjettentoppen i Skedsmo kommune får kritikk fra rådmannen. Ifølge Romerikes Blad mener rådmannen at prosjektet er for høyt og massivt. Han anbefaler derfor å redusere antallet boliger til 53.
Les mer om Skedsmo og Skjettentoppen.
Fyllekjører tatt på Skjetten
En mann i slutten av 20-årene fra Skedsmo ble tatt av politiet, mistenkt for kjøring i alkoholpåvirket tilstand, ved 02.30-tiden i natt. Det var tips fra publikum som gjorde at politiet fikk stanset mannen fra å kjøre.
Les mer om Skedsmo og Skjetten.
Ingen kommunetvang i Østfold
Ifølge Aftenposten er det ingen kommuner i Østfold som blir foreslått tvangssammenslått av kommunaldepartementet. De skal ha snakket med sentrale personer i regjeringssamarbeidet. Derimot er det flere kommuner i Akershus som er foreslått tvangssammenslått. Blant annet skal Fet sammenslås med Skedsmo og Sørum og Ås skal enten grensejusteres eller sammenslås med Ski og Oppegård.
Les mer om Fet, Oppegård, Skedsmo, Ski, Sørum og Østfold.
Møteulykke ved Hellerudsletta
En kvinne i 50-årene er sendt til Ahus sykehus etter en møteulykke mellom to biler i Bråteveien på Hellerudsletta i Skedsmo kommune. Ulykken oppstod da den ene bilen kom over i feil kjørefelt. En mann i 40-årene blir sett på av ambulansepersonell på stedet.
Anmeldt etter krangel på E6
En mann i 20-årene fra Østfold og en mann fra Akershus er anmeldt for ordensforstyrrelse, etter en episode i ettermiddagsrushet på E6 i Skedsmo i går. Det begynte med at en bilfører viste fingeren til en annen, og endte med at de to stanset ved veien og gikk i tottene på hverandre, melder Romerikes Blad. De to stanset slik at det ble kø på veien. Politiet ble tilkalt, og de to kan vente seg en bot i posten.
Les mer om Skedsmo og Østfold.
Ingvild Skedsmo pleide å kaste maling på folk i pels – i dag driver hun egen minkfarm
Ingvild Skedsmoen eier 3000 mink. Linn Krogstad har besøkt flere revefarmer og er sterkt imot dyr i bur. Sammen representere de ytterpunktene i pelsdyr-debatten.
Vogntog står i rundkjøring
Et vogntog har fått stans i en rundkjøring på riksvei 22 ved Olavsgård i Skedsmo. Det skaper trafikkproblemer, melder politiet. Bilberger er tilkalt.
Les mer om Olavsgård og Skedsmo.
Vil prøve gratis barnehage
Venstre vil prøve ut gratis barnehage i Drammen, skriver Drammens Tidende. Dette skal gjelde familier som tjener under 505.000 kroner i året. I budsjettforhandlingene foreslår partiet at 40 millioner kroner bruker på en forsøksordning i Drammen og Skedsmo.
Les mer om Drammen og Skedsmo.
Bilbranner i Skedsmo
Tre biler begynte å brenne ved Brånåsen skole i Skedsmo i natt. Politiet mistenker ikke at brannene er påsatt, men at den ene bilen begynte å brenne på grunn av elektronikk og at brannen spedde seg til bilene ved siden av. Brannen blir etterforsket.
Les mer om Brånåsen og Skedsmo.
Foreslår færre lensmannskontorer
Romerike skal fortsatt ha politistasjoner i Skedsmo og Ullensaker, samt beholde lensmannskontorer i Eidsvoll og Aurskog-Høland. Det foreslår politimesteren i Region Øst. Det skal utredes videre hva som skjer med Gardermoen politistasjon.
Budsjettvinnere og -tapere
Lørenskog er den Akershus-kommunen som får størst vekst i frie inntekter neste år med fire prosent, fulgt av Skedsmo og Vestby. Aurskog-Høland får lavest prosentvekst, fulgt av Enebakk og Gjerdrum, ifølge forslaget til statsbudsjett.
Vil ha storkommuner i Akershus
Fylkesmannen i Oslo og Akershus ønsker ifølge Romerikes Blad følgende struktur i Akershus: Ny storkommune på Nedre Romerike bestående av Lørenskog, Skedsmo, Rælingen, Fet og Sørum. Ny storkommune på Øvre Romerike bestående av Ullensaker, Nannestad, Gjerdrum og Hurdal. Aurskog-Høland blir ny kommune sammen med Rømskog. Eidsvoll blir egen kommune. Nes blir egen kommune. Nittedal blir en del av Oslo sammen med Nesodden.
Trafikkulykke på Leirsund
En MC-fører er fraktet til Ahus, trolig med et brukket bein ifølge politiet, etter en kollisjon med en bil på Leirsund i Skedsmo.
Les mer om Leirsund og Skedsmo.
Trafikkulykke i Leirsund
En MC-fører er fraktet til Ahus, trolig med et brukket bein ifølge politiet, etter en kollisjon med en bil i Leirsund i Skedsmo.
Les mer om Leirsund og Skedsmo.
Nettbrett til alle førstklassingene
Alle førsteklasinger i Skedsmo får i høst eget nettbrett på skolen. Fargerike figurer og metoder inspirert av dataspill skal lære barna matte på en ny måte, skriver Romerikes Blad.
Les mer om Skedsmo.
Ekstra lærere som del av forskning
Fire kommuner på Romerike skal være med i et stort forskningsprosjekt om lærerdekning. Det blir satt inn en ekstra lærer i flere førsteklasser i Lørenskog, Skedsmo, Ullensaker og Aurskog-Høland, skriver Romerikes Blad. Fra før av er Lørenskog landets tredje dårligste kommune på lærertetthet.
Arrestert etter spytting
En mann i slutten av 20-årene fra Skedsmo er satt i arrest etter å ha spyttet på en politimann. Det hele skjedde på Kiwi i Fjerdingby. Politiet mottok en telefon fra butikken i ettiden om at tre personer lagde bråk. Da de returnerte til stedet var den ene mannen aggressiv og ruset. Han vil nå bli anmeldt.
Les mer om Fjerdingby, Kiwi og Skedsmo.
Holdes våkne av pukkverksdrift
Støy fra steinknusing på industriområdet på Berger gjør at beboere i både Skedsmo og Sørum sliter med å få sove, melder Romerikes Blad. Kristian Tenold, som er prosjektleder for Betonmast Romerike på Berger, beklager at aktiviteten har holdt folk våkne.
Til sykehus med hodeskader
En kvinne i 30-årene ble kjørt til Akershus Universitetssykehus med hodeskader i natt. Politiet pågrep samboeren i boligen i Skedsmo, og han er nå arrestert, skriver Romerikes Blad. Han vil bli avhørt i morgentimene.
Les mer om Skedsmo.
Reaksjon mot Skedsmo-ordførers id-feiring
Onsdag deltok prest og Skedsmo-ordfører på en id-feiring der også lederen i Islam Net var til stedet. Det får nettverket Likestilling Integrering Mangfold (LIM) til å reagere.
Skedsmo: Venteliste på kulturskolen
De 200 barna som vil lære å spille et instrument risikerer å vente i over ett år, sier rektoren til Romerikes blad. Til høsten skal politikerne bestemme seg for om de skal bevilge mer penger. De vil også vurdere samarbeid med private aktører.