Skedsmo

Tiltalt for 64 lovbrudd

En 28 år gammel Skedsmo-mann som begikk hærverk for 150.000 kroner på n morgen, er tiltalt for i alt 64 lovbrudd. Mannen ødela flere biler på Lillestrøm i juni 2014 og på Grønland i Oslo året etter, skriver Romerikes Blad. Han er også tiltalt for flere narkotikaforbrytelser og for å ha kjørt for fort. Han erkjenner straffskyld for de fleste forholdene.

Romerike gikk med overskudd

Kommunene på Romerike gikk med 586 millioner kroner i overskudd i fjor. Bare Hurdal gikk med underskudd, kommunen fikk et negativt driftsresultat på n million kroner, skriver Romerikes Blad. Størst overskudd hadde Skedsmo, med 126,2 millioner kroner.
Les mer om Romerike og Skedsmo.
Kutt bekymrer Skedsmo-lærere
Millionkutt i skole- og barnehagebudsjettet fører til at flere lærerstillinger forsvinner til høsten. Utdanningsforbundet frykter dårligere undervisning og mer privat leksehjelp, skriver Romerikes Blad. Kommunaldirektøren sier situasjonen er håndterbar.
Les mer om Skedsmo-lærere.
Christiansen tok EM-sølv
Henrik Christiansen (19) fra Skedsmo svømte inn til EM-sølv på 400 meter fri i London.
Les mer om EM-sølv, London og Skedsmo.

Språkpris til Aftenposten Junior

Aftenposten Junior ble onsdag tildelt NTBs språkpris for 2015. Prisen gis til journalister som markerer seg med et særlig godt skriftlig språk i mediene. Redaktør Guri Leyell Skedsmo sier det er krevende å forklare kompliserte nyheter på en klar måte, uten å miste viktige nyanser.
Les mer om Aftenposten Junior.
Skedsmo: Front mot front-kollisjon
Tre personer er sendt til Ullevål sykehus etter en ulykke på fylkesvei 120 på Åsenhagen.
Les mer om Ullevål og Åsenhagen.
Skedsmo: Front mot front-kollisjon
Tre personer er sendt til Ullevål sykehus etter en ulykke på fylkesvei 120 på Åsenhagen.
Les mer om Ullevål og Åsenhagen.
Kommunen må punge ut for bysykler
Politikerne i Skedsmo må bruke eiendomsskattepenger for å utvide bysykkelparken, skriver Romerikes blad. Selskapet som drifter bysyklene i Lillestrøm ønsker å sette opp reklameskilt langs riks- og fylkesveier i kommunen, men har fått nei fra Statens vegvesen som mener slike skilt kan være distraherende. Kommunen må derfor bruke 600 000 kroner fra egen kasse.
Les mer om Lillestrøm og Skedsmo.
Folkeavstemning i Rælingen i kveld
Hvis folk i Rælingen sier ja til kommunesammenslåing i folkeavstemmingen i dag, står Skedsmo kommune klar til forhandlinger. Politikerne i Rælingen har tidligere vært negative til en fusjon med naboen. Stemmelokalene i Rælingen holder oppe til klokken 20 i kveld.
Les mer om Rælingen og Skedsmo.
Folkeavstemning i Rælingen
Innbyggerne oppfordres til å bruke stemmeretten når kommunen i dag har rådgivende folkeavstemning om kommunesammenslåing. Valget står mellom å fortsette som egen kommune eller slå seg sammen med naboene Skedsmo og Fet. Stemmelokalene har åpent fra 09 til 20.
Les mer om Fet, Rælingen og Skedsmo.
Fet + Skedsmo kan bli sant
Fet og Skedsmo kan bli til n kommune. Det er klart etter at kommunestyret i Fet vedtok å fortsette forhandlingene i går. Tidligere denne måneden havarerte planene om at tre kommuner i Nedre Romerike skulle bli til en.
Les mer om Fet, Nedre Romerike og Skedsmo.
Fant russejente midt i veien
Bare flaks gjorde at en russejente ikke ble alvorlig skadet på Leirsund i Skedsmo i natt. Jenta, som ifølge politiet var overstadig beruset, hadde vært på en fest i nærheten. En bilist stoppet for det han trodde var en søppelsekk. Da han kom nærmere oppdaget han at det var en jente i russeklær som lå og sov midt i veien.
Les mer om Leirsund og Skedsmo.
Thomas (13) fra Skedsmo har hjertet i Brann
For Thomas Johansen (13) begynte supporterkarrieren med et tilfeldig valg av ball som fireåring.
Les mer om Brann og Skedsmo.
Protesterer mot skjenkekutt
Utelivsnæringen i Skedsmo protesterer mot forslaget om å stramme inn skjenketidene. Politikerne vil kutte skjenketiden med n time, skriver rb.no. Kommunen mener dette vil redusere utelivsvolden, mens serveringsbransjen frykter oppsigelser fordi kundene heller drar til Oslo.
Les mer om Oslo og Skedsmo.
Ingen festfotball i Strømmen
De over 400 supporterne som tok bussen fra Fredrikstad til Strømmen ble ikke møtt med festfotball i Skedsmo. Kampen endte 0-0, og gjestene skal være heldig med et poeng i bagasjen etter at hjemmelaget dominerte en andreomgang med betraktelig mer fart enn en kjedelig førsteomgang.
Les mer om Fredrikstad, Skedsmo og Strømmen.
Fortsatt mulig for Fet
Fet kommune kan fortsatt slå seg sammen med Skedsmo eller Sørum, selv om Skedsmo i går avsluttet forhandlingene om sammenslåing. Årsaken var at kostnadene for Skedsmo over tid ble for store ved å slå seg sammen med Sørum. Skedsmo er åpne for videre forhandlinger med Fet, men ordfører John Harry Skoglund (Ap) i Fet sier de trenger tid til å tenke på saken.
Ingen sammenslåing på Nedre Romerike
Det blir ingen sammenslåing av kommunene Skedsmo, Sørum og Fet på Nedre Romerike. Skedsmo kommune har avsluttet forhandlingene dagen før en avtale skulle vært underskrevet.
Les mer om Fet, Nedre Romerike, Skedsmo og Sørum.
– For store forskjeller
– Det ble etterhvert klart at det er veldig store forskjeller mellom Skedsmo og Sørum. Det går på stategisk utvikling, kultur og økonomi, sier ordfører i Skedsmo Ole Jacob Flæten. Han utelukker imidlertid ikke en sammenslåing med Fet.
Sammenslåing i vasken
Det blir ingen sammenslåing av kommunene Skedsmo, Sørum og Fet på Nedre Romerike. Skedsmo kommune opplyser at de har avsluttet forhandlingene dagen før en avtale skulle vært underskrevet. Uenighet mellom Skedsmo og Sørum om pengebruken i årene fremover blir oppgitt som hovedgrunn.
Les mer om Fet, Nedre Romerike, Skedsmo og Sørum.
Vil ikke bo i Lillestrøm
Å kalle en ny storkommune på Nedre Romerike for Lillestrøm, blir som å banne i kirka. Det mener supportere i Strømmen fotballklubb. Forhandlingene om kommunesammenslåing mellom Fet, Skedsmo og Sørum nærmer seg slutten, men et nytt navn er ikke i boks.
Strømlinger vil ikke bo i Lillestrøm
Skedsmo ønsker «Lillestrøm som navnet på ny storkommune på Nedre Romerike, men det er ikke alle enig i. For supporterne i Strømmen fotballklubb klinger ikke «Lillestrøm i godt i ørene.
Elever i Skedsmo får mobbeombud
Elever i Skedsmo kommune skal få eget mobbeombud. Ombudet skal hjelpe til i saker som ikke lar seg løse på skolene og jobbe forebyggende. Rundt 200 elever i Skedsmo sier at de har blitt mobbet, skriver Romerikes Blad.
Les mer om Skedsmo.
Slo ned tilfeldig person
En ruset mann i 30-årene slo ned en tilfeldig forbipasserende og knuste en rute på Åsenhagen på Skedsmokorset, skriver Romerikes Blad. Mannen som er fra Skedsmo blir nå anmeldt for skadeverk og legemsfornærmelse.
Kan en kommune på Romerike hete Romerike?
Nei, mener kritikerne. Men kommunene Sørum, Fet og Skedsmo forhandler om å slå seg sammen, og vurderer å kalle den nye storkommunen for Romerike eller Nedre Romerike.
Narkoaksjon i Skedsmo
Tre personer under 18 år er anmeldt for narkotikaforhold, etter at politiet aksjonerte mot et kriminelt miljø, melder Romerikes Blad. Det ble også funnet narkotika og tre er anmeldt for ulovlig våpenbesittelse.
Les mer om Skedsmo.