Skedsmo

Stor vekst i skatteinntekter

Skedsmo og Lørenskog er de kommunene i Norge med nest og tredje høyest vekst i skatteinntektene, viser tall fra Kommunal Rapport. I Skedsmo steg skatteinntektene i første halvår 2017 med 8,1 prosent sammenliknet med samme periode i fjor. I Lørenskog økte inntektene med 7,3 prosent i samme periode.

Sykepleier ble rispet med kniv

En hjemmesykepleier i Skedsmo kommune kontaktet politiet etter å ha blitt rispet opp med kniv på tommelen hos en eldre, mannlig bruker. Sykepleieren fikk et kutt i tommelen og undersøkes av ambulansepersonell, skriver Romerikes Blad.
Les mer om Skedsmo.
Sykepleier rispet med kniv
En hjemmesykepleier i Skedsmo kommune kontaktet politiet etter å ha blitt rispet opp med kniv hos en pasient. Han fikk et kutt i tommelen, skriver Romerikes Blad.
Les mer om Skedsmo.
Løse hester på avveie i nabolag
Åtte løse hester dukket opp i boligfeltet Holt Vestvollen i Skedsmo ved 23-tida mandag kveld. Bekymrede naboer kontaktet politiet, og rundt klokken 01.20 ble hestene hentet av eierne, skriver Romerikes Blad.
Les mer om Holt Vestvollen og Skedsmo.

Pappesken sto midt i solsteken. Inni satt kattungen

På parkeringsplassen utenfor Skedsmo kirke sto en pappeske i solsteken. Inni satt en liten kattunge.
Les mer om Skedsmo.
Dyrebeskyttelsen politianmelder
Dyrebeskyttelsen på Lillestrøm kommer til å politianmelde at noen forlot en pappeske med en kattunge i på en p-plass ved Skedsmo kirke. – Hadde ikke noen oppdaget esken, hadde kattungen dødd, sier Nina Dahl i Dyrebeskyttelsen til Romerikes Blad.
Skedsmo kommune først på Altinn
Som den første kommunen i Norge kobler Skedsmo seg nå på den statlige Altinn-plattformen, skriver Romerikes Blad. Oppkoblingen er en del av et større prosjekt for å digitalisere kommunens tjenester. Målet er å effektivisere tilbudet til innbyggerne.
Skedsmo kommune blir digitale
Som den første kommunen i Norge kobler Skedsmo seg nå på den statlige Altinn-plattformen, skriver Romerikes Blad. Oppkoblingen er en del av et større prosjekt for å digitalisere kommunens tjenester. Målet er å effektivisere tilbudet til innbyggerne.
«Lillestrøm? «Søndre Romerike?
Senterpartiet mener at de tre kommunene Skedsmo, Fet og Sørum må få mer tid til å bli enige om navn på den nye, tvangssammenslåtte kommunen. På et felles møte i går ble de ikke enige, men fordelte seg på alternativene Lillestrøm og Søndre Romerike.
Lillestrøm? Søndre Romerike?
Senterpartiet mener at de tre kommunene Skedsmo, Fet og Sørum må få mer tid til å bli enige om navn på den nye, tvangssammenslåtte kommunen. På et felles møte i går ble de ikke enige, men fordelte seg på alternativene Lillestrøm og Søndre Romerike.
Kommune sparer tid og penger med Altinn
Digitale kommunale tjenester ved hjelp av offentlige fellestjenester kan gi betydelig effektivisering. Det viser en ganske liten tjeneste i Skedsmo kommune.
Les mer om Altinn og Skedsmo.
Tvangssammenslåinger vedtatt
De foreslåtte kommunesammenslåingene ved bruk av tvang er vedtatt i Stortinget i kveld. Det betyr at Skedsmo, Fet og Sørum blir n kommune. Regjeringens mål er å få færre kommuner i Norge.
Les mer om Fet, Norge, Skedsmo, Stortinget og Sørum.
Disse kommunene tvinges sammen
Det går mot tvangssammenslåing av Skedsmo, Fet og Sørum kommuner. Det er klart etter at Stortingets kommunalkomit har diskutert forslaget om å redusere antallet norske kommuner. I ti tilfeller blir det tvangssammenslåing.
Les mer om Fet, Skedsmo og Sørum.
Skoleforfallet vil trolig fortsette
Til tross for at skolene Sten-Tærud og Åsenhagen i Skedsmo har råtne vinduer, lekkasjer i kloakkrør og hull i gulv, går rådmannen inn for å utsette avgjørelsen om skolene skal totalrehabiliteres eller om det skal bygges nytt, skriver Romerikes Blad.
Nå flytter Cecilie (27) til Skedsmo
Cecilie Brenden Høgtorp vil ikke bo på sjukehjem i Elverum lenger. Hun savner familien, og nå reiser hun hjem med moren. Slik får hun også vist Skedsmo kommune hvor mye hjelp hun vil trenge. Les mer.
Les mer om Cecilie, Elverum og Skedsmo.
Aksjonen på Skedsmo fortsetter
Politiet befinner seg fortsatt på Skedsmokorset, hvor det siden fredag formiddag har pågått en væpnet aksjon.
Les mer om Skedsmo og Skedsmokorset.
Vil ha nytt helsehus i Lillestrøm
I dag leier Skedsmo kommune plass i privateide Romerike Helsebygg, men kvadratmeterne er for få. Nå vil rådmannen ha et nytt helsebygg langs Nitelva, mellom Felleskjøpet og politi- og tinghuset, skriver Romerikes blad.
Bussen er fjernet
På fylkesvei 383/Trondheimsveien er flybussen som stengte hele veien i Skedsmo fjernet. Trondheimsveien er åpen for trafikk.
Les mer om Skedsmo.
Trondheimsveien er stengt i Skedsmo
En flybuss står på tvers på Fylkesvei 383 ved Brånåsen og stenger hele Trondheimsveien. Politiet på Romerike sier at veien kan bli stengt en god stund. De venter på tungberger.
Person funnet død utenfor butikk på Skedsmokorset
Politiet etterforsker saken som mistenkelig, etter at en person er funnet død like ved Europris på Skedsmokorset i Skedsmo kommune i Akershus.
Les mer om Skedsmo og Skedsmokorset.
n funnet død på Skedsmokorset
En person er funnet død utenfor en butikk i Skedsmokorset i Skedsmo kommune, bekrefter operasjonsleder Arild Bråten i Romerike politidistrikt til VG. Dødsfallet behandles som mistenkelig.
Korps fikk bot
30 foreldre til musikanter i Skedsmo skolekorps fikk parkeringsbot på 600 kroner hver etter at de parkerte på parkeringsplassen til en butikk som var stengt på nasjonaldagen, skriver Romerikes Blad.
Les mer om Skedsmo.
Parkerer i sykkelfelt
Mange reagerer på at folk parkerer i sykkelfelt i Lillestrøm. Jon Anders Kvist i Skedsmo Parkering sier til Romerikes Blad at de ofte ser folk parkere og sender en person i butikken for å handle, selv om det er kort vei til lovlige p-plasser. Boten er 900 kroner.
Kaster sykler i Nitelva
Hittil i år er over 30 sykler plukket opp fra Nitelva i Lillestrøm. De fleste er antagelig stjålet og dumpet, sier driftssjefen i Skedsmo kommune til Romerikes Blad. Mange av syklene er rustne og blir skrotet.
Les mer om Lillestrøm, Nitelva og Skedsmo.
Utsatte å behandle Cecilie-saken
Kommunestyret i Skedsmo utsatte å behandle saken til Cecilie Brenden Høgtorp (27), som ufrivillig bor på sjukehjem i Elverum. Glenn Nerdal, Frp, fremmet en interpellasjon, men fikk altså ikke svar. Saken må nå vente til neste møte i juni.