Skedsmo

– Her skal ingen være ensomme

Seniorer i Skedsmo kan slippe jubelen løs. Etter mange års iherdig innsats får de nå kjøpe tomt av kommunen for å lage sitt eget borettslag for godt voksne.
Les mer om Her og Skedsmo.

Sier ja til Syria-flyktninger

Skedsmo kommune sier ja til å ta i mot syriske flyktninger. Det ble bestemt på formannskapsmøtet i går. Kommunen sier de forventer å få tilstrekkelig med ressurser så flyktningene kan bli godt ivaretatt. Det er ikke bestemt hvor mange ekstra flyktninger de kan ta i mot.
Les mer om Syria-flyktninger.
Millioner til gang- og sykkelveier
Asker, Oppegård og Skedsmo kommuner får til sammen nesten 13 millioner kroner i støtte til gang- og sykkelveier. Kommunene får pengene etter å ha søkt på en egen tilskuddsordning. Pengene skal blant annet gå til bedre skilting og egne sykkelparkeringer.
Les mer om Oppegård og Skedsmo.
Protesterer mot nedleggelse
Planene om å legge ned to avdelinger ved Tæruddalen barnehage i Skedsmo har vakt store protester i lokalmiljøet. Til sammen er det samlet inn 1000 underskrifter mot nedleggelsen, og i går ble underskriftene overlevert ordføreren i Skedsmo.
Les mer om Skedsmo og Tæruddalen.

Høy økning i gjeldskrav

Namsfogden i Skedsmo mener den rekordhøye økningen i gjeldskrav er alarmerende.I fjor måtte namsmannen inndrive gjeld hos nesten 20 000 personer på Romerike, og det er en økning på 56 prosent de siste 6 årene, skriver Romerikes Blad.
Les mer om Romerike og Skedsmo.
Hvilken kommune er sprekest?
Her kjemper ordføreren i Skedsmo, Ole Jacob Flæten, mot varaordføreren i Lørenskog, Ragnhild Bergheim på treningsmessa i Lillestrøm i dag.
Skedsmo vant over Hakadal
I dag møttes de to beste Akershus-lagene til finale i NRKs klassequiz for tiendeklassinger.
Les mer om Akershus-lagene og Hakadal.
Se Akershus-finalen i Klassequizen
Fylkesfinalen i Klassequizen i Akershus står mellom Hakadal ungdomsskole i Nittedal og Kjellervolla ungdomsskole i Skedsmo. Følg fylkesfinalen direkte fra klokken 16.30.
Eldre uten nett
Ingen av sykehjem i Skedsmo har trådløst internett. Flere av de ansatte må dermed ta med privat utstyr for å hjelpe beboere på nett. Beboerne savner å kunne bruke nettbank og prate med barnebarn på internett, skriver Romerikes Blad.
Les mer om Skedsmo.
Frykter nedleggelse
Foreldre i Skedsmo er bekymret over at Tæruddalen barnehage kan bli lagt ned. Rådmannen har foreslått nedleggelse på grunn av overkapasitet på barnehageplasser i kommunen, og saken skal behandles på et formannskapsmøte i morgen.
Les mer om Skedsmo og Tæruddalen.
Skap falt på E6
Romerike-politiet hjelper til med å fjerne et skap som falt av en henger på E6 ved Berger i Skedsmo.
Les mer om Berger og Skedsmo.
Store køer etter vogntogvelt
Skedsmo Rv 120 Skedsmovollen. Trekkvogn veltet i rundkjøring. Føreren påført kuttskader. Tungberger på vei. Store trafikale problemer i området.
Les mer om Skedsmovollen.
Fant ikke kjedekollisjonen
Politiet kjørte hele E6-strekningen opp mot Skedsmo uten å finne noen kjedekollisjon. Trolig har bilene kommet seg raskt avgårde uten skader. Meldingen lød at 5-6 biler var involvert, på E6 nordover like etter Hvam.
Les mer om E6-strekningen, Hvam og Skedsmo.
Tredjedivisjonsrunden i håndball
Det har vært en aktiv helg for de lokale tredjedivisjonslagene i håndball. Mye bra i Totenhallen Først ut var Toten HKs herrelag som lørdag tok imot tabellnaboen fra Skedsmo.
Dobbel Øksil-seier
Øksils 1. divisjons-jenter spiller i helgen tre seriekamper. Volleyhelga startet med to seiere i de to første kampene. Foto: Øksil Volley Øksil møter tre gode lag i en spennende seriehelg i Skjettenhallen i Skedsmo.
Les mer om Skedsmo og Skjettenhallen.
Skiglede skapte bussproblemer
Skiløpere som hadde parkert på en snuplass i Tæruddalen i Skedsmo skapte trøbbel for bussene som pleier å snu der. Politiet fikk tak i flere av bileierne, som fikk p-bot. n bil ble tauet bort, skriver Romerikes Blad.
Les mer om Skedsmo og Tæruddalen.
Fylkesmannen refser NAV i Skedsmo
Skedsmo kommune informerer ikke godt nok om Kvalifiseringsprogrammet på nettsidene sine, mener Fylkesmannen, og gir ikke informasjon uten at brukerne ber om det. Kvalifiseringsprogrammet er et tilbud om arbeidstrening. Les tilsynsrapporten.
Vestvollveien åpnet
Oppryddingen er ferdig etter at en lastebil kilte seg fast under en bru i Skedsmo. Vestvollveien er igjen åpen for trafikk, melder politiet.
Les mer om Skedsmo.
Lastebilen løs fra brua
Lastebilen som stod fast på Vestvollveien i Skedsmo, under en veibru på E6, er tatt løs. Det er mye nedfall i veien og det vil ta tid før veien er åpen, melder politiet
Les mer om Skedsmo og Vestvollveien.
Lastebil kilt seg fast
Vestvollveien i Skedsmo er stengt der den går under E6. En lastebil har kilt seg fast under brua, melder Romerike politidistrikt. Ingen person er skadd.
Les mer om Romerike og Skedsmo.
Trailer kilte seg fast under E6 – veien stengt
En semitrailer satt seg fast under E6 på Vestvollveien i Skedsmo kommune mandag kveld.
Les mer om Skedsmo og Vestvollveien.
Her vil de ha søndagsåpne butikker
Hvis det blir opp til kommunene å avgjøre om butikkene får ha søndagsåpent, vil Skedsmo og Lørenskog trolig si nei. Ullensaker sier ja.
Les mer om Lørenskog og Skedsmo.
Butikkjobbene blir stadig flere, men kunnskapsarbeidsplassene har latt vente på seg
Veksten i kunnskapsbaserte arbeidsplasser i Skedsmo kommune fra 2000 til 2013 har vært langt svakere enn veksten ellers i landet, viser en analyse.
Les mer om Skedsmo.
Barnevernet grep ikke inn
En 38 år gammel kvinne er tilkjent erstatning på to millioner kroner. Da hun var 16 år anbefalte barnevernet omsorgsovertakelse, men det skjedde ikke. Nedre Romerike tingrett mener det sannsynlig at kvinnen hadde fått utdannelse hvis barnevernet hadde grepet inn. Skedsmo kommune vurderer om saken skal ankes, skriver Romerikes blad.
100 prosent Tverdal reddet BSK
SKEDSMO: - Dette var kjempedeilig, smiler toppscorer Anders Tverdal. 22-18 seieren over Lillestrøm 3. juledag kom som bestilt for BSK, som har hatt ekstremt mye trøbbel i høst.
Les mer om BSK, Lillestrøm og Tverdal.