Ski

Vil ha ski-NM til Lillehammer

Lillehammer Skiklub har meldt seg på i kampen om å få arrangere del 1 av NM i langrenn i 2020. Også Konnerud IL i Drammen vil ha arrangementet. Avgjørelsen faller i januar.
Les mer om Drammen og Lillehammer.

De har jobbet hundrevis av dugnadstimer. Det sikrer et historisk løft for hoppsporten.

Snart er det mulig å hoppe på ski året rundt i Tromsø.
Les mer om Tromsø.
Dame pågrepet etter brann
En dame er pågrepet og mistenkt for å ha tent på en container i Ski. Politi og brannmannskaper rykket ut til containerbrann rett før klokka sju i kveld. Brannvesenet fikk raskt kontroll på brannen.
Les mer om Ski.
Michael Schumachers tidligere venn: «Hvorfor forteller ingen sannheten?
Kun den nærmeste familien vet hvordan det står til med Michael Schumacher etter ski-ulykken. Formel 1-stjernens tidligere venn og manager krever svar på hva som skjer.
Les mer om Michael Schumacher.

Østfoldbanen er åpnet

NSB melder at Østre linje mellom Ski og Kråkstad er åpnet igjen. Strekningen ble stengt etter at en lastebil påførte skader på kjøreledningen.
Les mer om Kråkstad, Ski og Østre.
Østfoldbanen er stengt
Østre Linje på Østfoldbanen er stengt mellom Ski og Kråkstad fordi en lastebil har påført skader på kjøreledningen, opplyser Bane NOR. NSB jobber med alternativ transport på strekningen
Konnerud er Årets langrennsklubb
Konnerud Ski er kåret til Årets langrennsklubb. Kåringen skjedde på høstmøtet til Norges Skiforbund i helgen. Kåringen begrunnes med at klubben er opptatt av å være inkluderende. Dessuten er det lagt vekt på at klubben i flere år har arrangert skisprinten i Drammen.
Les mer om Drammen.
Innbrudd i fem biler i Ski
Noen har gjort innbrudd og knust ruter i til sammen fem biler på Hebekk og Finstad i Ski i natt. I en av bilene fikk tyvene med seg verktøy, mens i de andre bilene er det knust ruter. Politiet i Follo vil gjerne snakke med alle som kan ha sett noe.
Les mer om Finstad, Follo, Hebekk og Ski.
Arbeider på østre linje
Tog blir erstattet med buss mellom Mysen og Oslo S i helgen på grunn av arbeider. Statens vegvesen skal i helga løfte på plass den nye brua over jernbanen på Bliksland ved Tomter. Bane NOR skal også gjennomføre en rekke befaringer og periodiske kontroller av sporene på strekningen mellom Ski og Sarpsbor
Les mer om Bliksland, Mysen, Sarpsbor, Ski og Tomter.
Svenskene ler av norsk ski-sponsor: - Dette er stein i glasshus
I 2014: Norge slaktet svensk McDonald s-avtale. I 2017: Norge får avtale med Coca-Cola.
Les mer om Coca-Cola og McDonald.
4697 millioner til Follobanen
Regjeringen setter av 4 697 millioner kroner til Follobanen. Midlene går til gjenstående grunnerverv og hovedarbeider for innføring til Oslo S, tunnelen og dagstrekningen mot Ski og Ski stasjon. Etter planen skal banen tas i bruk fra desember 2021.
Les mer om Follobanen og Ski.
660 millioner til beredskapssenter
Politiets nasjonale beredskapssenter på Taraldrud i Ski får 660 millioner kroner til utbygging, i regjeringens forslag til statsbudsjett for neste år. Samtidig er byggeprosjektets kostnadsramme beregnet til 2,6 milliarder kroner.
Les mer om Ski og Taraldrud.
Hirscher tilbake på ski
Marcel Hirscher brakk ankelen i august, som satt en effektiv stopper for sesongoppkjøringen. Nå gir alpinstjernen sine 360.000 Instagram-følgere gode nyheter, med en video der han er tilbake i bakken, og teksten «dette var et bra forsøk.
Klæbo tar Tour de Ski-avgjørelse i desember
Langrennskometen har svært lyst til å gå Tour de Ski.
Les mer om Ski-avgjørelse, Ski og Tour.
Amerikanere på ski gjør verden tryggere
At amerikanske soldater trener i Norge er naturlig, ønskelig og nødvendig. Skinndebatten om basepolitikk er et blindspor, iscenesatt av folk som enten ikke liker, eller ikke skjønner hva NATO er.
Les mer om Norge.
Advarer Klæbo mot Tour de Ski
Les mer om Ski og Tour.
Advarer Klæbo mot Tour de Ski: - Tryggest for ham å stå over
Niklas Dyrhaug mener det er tryggest for Johannes Høsflot Klæbo å stå over. Tor Arne Hetland innser at Tour de Ski er en risiko for unggutten.
Les mer om Ski og Tour.
Funnet bevisstløs etter brann
En kvinne blir sjekket av helsepersonell etter røykutvikling fra en komfyr i et hus på Langhus i Ski. Ifølge politiet er det foreløpig uklart hva som har skjedd.
Les mer om Ski.
RBK-legenden og den gamle sykkelproffen sto opp grytidlig for å løpe fra Torvet
Trondheim håper folkehelseperspektivet skal bidra til at byen får tildelt ski-VM i 2023.
Les mer om Torvet.
Kinesere skal lære hopp i Trysil
10 unge kinesere i alderen 13 til 17 år, som skal bli en del av det kinesiske hopplandslaget når Kina arrangerer OL i 2022, skal lære hopp i regi av Trysilgutten. Ungdommene har bakgrunn fra kampsport, men har aldri før stått på ski. De kommer til Trysil i begynnelsen av november.
Les mer om Kina, Trysil og Trysilgutten.
Hoppsensasjon: Kina lar OL-laget bo 4 år i Norge for å lære å gå på ski
Flytter ti tenåringer til Trysil og betaler opp til fire millioner i året for norsk hjelp før vinterlekene i Beijing 2022.
Les mer om Beijing, Norge, OL-laget og Trysil.
Trondheim presenterte VM-søknad
Foran ledelsen i Det internasjonale skiforbundet la Trondheim fram sin søknad om å få ski-VM i 2023.
Les mer om Det, Trondheim og VM-søknad.
Trondheim presenterte sin VM-søknad: - Den er unik på flere områder
Trondheim ønsker å arrangere ski-VM i 2023. Slovenske Planica er eneste motkandidat.
Les mer om VM-søknad.
Ski: Blir bøtelagt 200 kroner dagen
Fra 1. august får 20 husstander i Ski dagmulkt på 200 kroner dagen så lenge de ikke har godkjent minirenseanlegg, skriver Østlandets Blad. Det blir 6000 kroner i måneden. Huseierne har hatt to og et halvt år på å skifte ut anleggene, ifølge kommunen.
Les mer om Ski.
Barnevernvakten i Follo varsler gjennomgang av ansettelsesrutiner
Styreleder i barnevernvakten i Follo har kalt inn til ekstra styremøte etter VGs avsløring onsdag. – Dette er en sak vi tar på høyeste alvor, sier rådmannen i Ski.
Les mer om Follo og Ski.