Ski

Sju medaljer i Para-VM

Birigit Skarstein tok bronse på mellomdistanse, og Norge tok dermed sju medaljer i årets Para-VM – ski-VM for funksjonshemmede – i tyske Finsterau. – Vi knuste målsetjinga om stafettmedalje og ein individuell medalje, seier trenar Lars Berger til Norges Skiforbund.
Les mer om Finsterau, Norge og Para-VM.
Trønderen er ikke god nok for Norge: – Jeg skal delta i ski-VM for et u-land
Da Thomas Hjalmar Westgård (21) kom på ideen, måtte han bare gjennomføre den.
Les mer om Norge.
Mäkäräinen kanskje til ski-VM
Kaisa Mäkäräinen, som tok bronse på fellesstarten i skiskyttar-VM i dag, ønskjer å stille opp i ski-VM på heimebane, melder Hufvudstadsbladet. Ho er aktuell for stafetten og tremila. Det blir avgjort måndag om ho får vere med.
Les mer om Hufvudstadsbladet.

Fire av ti lar skiene stå i vinter

Fire av ti nordmenn kommer ikke til å stå på ski i vinter, viser en fersk meningsmåling. Friluftslivets organisasjoner skylder på den snøfattige vinteren.
Bjørgen smadret alle – haster hjem til sønnen Marius (1)
OTEPÄÄ/OSLO (VG) Hvis det skulle være noen som helst tvil om Marit Bjørgens VM-form, feide ski-dronningen den kontant til side under generalprøven i dag.
Bjørgen smadret alle før VM: – Det er helt vilt det Marit gjør her
OTEPÄÄ/OSLO (VG) Hvis det skulle være noen som helst tvil om Marit Bjørgens VM-form, feide ski-dronningen den kontant til side under generalprøven i dag.
Les mer om Marit.
Fire av ti lar skiene stå i vinter
Fire av ti nordmenn kommer ikke til å stå på ski i vinter, viser en fersk meningsmåling. Friluftslivets organisasjoner skylder på den snøfattige vinteren.
Bjørndalen etter mystisk smørebom: – Jeg vet ikke hva som skjedde
HOCHFILZEN/OSLO (NRK): Ole Einar Bjørndalen hadde elendige ski på førsteetappen og tapte svært viktige sekunder på VM-stafetten. Etterpå skjønte han ingenting.
Les mer om VM-stafetten.
Svendsen etter norsk stafettfiasko i VM: – Vi er sjanseløse
OSLO/HOCHFILZEN (NRK): Dårlige ski, ekstraskudd og strafferunde var ingrediensene da Norge serverte den verste VM-stafetten siden 1993.
Les mer om Norge og VM-stafetten.
Bjørndalen slet med dårlige ski
Ole Einar Bjørndalen forteller også at han slet med dårlige ski. – Vi traff nok ikke helt på de skia der, sier han.
Fannemel klar for VM
Det norske hopplaget i ski-VM er klart. De tre siste plassene gikk til Johann Andr Forfang, Tom Hilde og Anders Fannemel.
«Nye Northug var sent utviklet, gikk på ski i stua og ble satt kraftig på plass: - Jeg var utrolig liten
Johannes Høsflot Klæbo (20) er verdens største langrennstalent. Men det er ikke lenge siden han ble satt kraftig på plass av jevnaldringene.
Sverige – Norge 10-0
De som skal på ski i midtnorske alpinanlegg i vinterferien, må merke seg fjellvettregel nummer ti. Jeg har laget den selv, og den lyder slik:
Her forbereder Snorri (30) seg på å skape et nytt islandsk idrettseventyr - i VM på ski
Snorri Einarsson innrømmer at han gambler med beintøffe dager like før VM på ski. Drømmen er et toppresultat for Island.
Les mer om Island og Snorri.
Hold deg oppdatert med vår direkteblogg fra Lahti-VM
Her holder du tritt med alt som rører seg av stort og smått fra ski-VM i Lahti.
Les mer om Lahti-VM og Lahti.
Smører ikke med fluor
Oseberg skilag i Tønsberg har en klar holdning på at ski ikke skal smøres med helsefarlige pulverprodukter med fluor. Hans Randby i Oseberg skilag sier til Tønsbergs Blad at det går fint å bruke normal smøring og likevel gå fort på ski. En trebarnsmor fra Asker som smurte barnas ski i 12 år, døde av kreft og hevdet selv at uforsiktig bruk av skismøring var årsaken.
Les mer om Asker, Oseberg og Tønsberg.
Bjørndalen tok medalje på sju dager gamle testski
HOCHFILZEN (NRK): For første gang på 12 år vraket Ole Einar Bjørndalen alle sine ski før sesongstart. Paret han tok bronse med søndag, er en prototype som ble laget forrige uke.
Mange med ski på bena
Mange tok skiene på i det flotte været tirsdag. På Sandripheia var det tett i tett med både barn og voksne.
Internasjonal skifest i Granåsen
Isfit-deltakere fra 107 forskjellige land deltok tirsdag på skidag i Granåsen. Flere av dem fikk gå på ski for aller første gang.
Les mer om Granåsen.
Fannemel tror på VM-gull: - Jeg skal kjempe i toppen
Har funnet ut av problemene og har byttet ski.
Les mer om VM-gull.
Johaug-manager: – Hun får beholde skiparken sin
HOCHFILZEN (VG) Utstyrsleverandøren Fischer lar Therese Johaug (28) få beholde skiparken sin, men det er usikkert om hun får teste nye ski så lenge hun er utestengt.
Les mer om Therese Johaug.
Fischer-sjef: – Ikke avgjort om Johaug får beholde skiparken sin
HOCHFILZEN (VG) Utstyrsleverandøren Fischer har foreløpig ikke avgjort om Therese Johaug får beholde skiparken sin og eventuelt teste nye ski.
Les mer om Johaug og Therese Johaug.