Ski

Bærums-løper satte ny verdensrekord på 100 m ski

HAMAR/OSLO (NRK): Ludvig Søgnen Jensen forbedret sin egen verdensrekord på 100 meter ski, med Johannes Høsflot Klæbo like bak.

Østberg satser mot OL – dropper NM

Ingvild Flugstad Østberg avslutter sesongen og dropper del to av ski-NM, men har bestemt seg for å satse for fullt på den kommende OL-sesongen, melder Skiforbundet. Østberg innrømmet at hun vurderte å legge opp etter verdenscupfinalen i Canada.
Bærums-løper satte ny verdensrekord på 100 m ski
Ludvig Søgnen Jensen satte ny verdensrekord på 100 meter ski i prologen på Hamar, men Johannes Høsflot Klæbo var like bak. Nå møtes de to til superfinaler i kveld.
Les mer om Hamar.
Ludvig Søgnen Jensen forsvarte verdens-rekorden på ski
Ludvig Søgnen Jensen er fremdeles verdens raskeste mann.

Må bistå kvinne med knekt skulder

Et fransk følge på ski har meldt i fra til politiet i Midtre Hålogaland om at en kvinne har falt og knekt skulderen. Kvinnen befinner seg terreng i Kolbeindalen i Kabelvåg. HRS og Røde Kors er varslet.
Verdens raskeste kan stoppes av Klæbo
Ludvig Søgnen Jensen har verdens raskeste 100 meter på ski. I kveld skal han bryne seg mot denne sesongens store langrennskomet: Johannes Høsflot Klæbo.
Les mer om Klæbo.
Tidenes raskeste langrennsløper kan sette ny verdensrekord i duell mot Klæbo
Ludvig Søgnen Jensen har verdens raskeste med 100 meter på ski. I kveld skal han bryne seg mot denne sesongens store langrennskomet: Johannes Høsflot Klæbo.
Les mer om Klæbo.
Verdens raskeste mann håper å sette ny verdensrekord i kveld, men kan stoppes av Klæbo
Ludvig Søgnen Jensen har verdens raskeste med 100 meter på ski. I kveld skal han bryne seg mot denne sesongens store langrennskomet: Johannes Høsflot Klæbo.
Les mer om Klæbo.
Her skal Petter Northug gå på ski til helga
Arrangøren av Flyktningerennet sliter med lite snø i løypene, men garanterer at det blir renn og at Northug stiller til start.
Niskanen ansetter skandaletrener, som angivelig tvang utøvere til EPO-bruk: - Han var dopingsjef nr. 1
Årets Ski-VM i Lahti var mesterskapet hvor Finland skulle legge den mørke dopinghistorien bak seg for godt. Kerttu Niskanens nye trener gjør det langt vanskeligere.
Les mer om Finland og Lahti.
Andreas Stjernen håper på «Bjørgen-effekt neste gang han hopper på ski
– Jeg er 0,3 poeng unna en bra sesong.
Les mer om Bjørgen-effekt.
Supersveveren Johansson vurderte å legge opp: – Det er uvirkelig
For ett år siden sto Robert Johansson (27) i Planica og vurderte å legge hele hoppkarrieren på hylla. I går sto han øverst på pallen på nøyaktig samme sted, som en av verdens beste til å fly langt på ski.
Les mer om Planica og Robert Johansson.
Gjerdalen økte i sammendraget
Tord Asle Gjerdalen fra Hole måtte se seg slått av veteranen Anders Aukland i spurten av Årefjällsloppet, men Gjerdalen økte allikevel ledelsen sin i Ski Classics-sammendraget med to renn igjen.
Bjørgen vil ikke gå Tour de Ski. Mister trolig millionbeløp: - Uaktuelt
Forrige sesong ble Marit Bjørgen tvunget til å droppe hardøkter i sesonginnledningen. Denne sesongen vurderer 37-åringen å gjøre det frivillig.
Les mer om Marit Bjørgen, Ski og Tour.
Skilegendens utspill om vekt får kritikk: – Upassende å snakke om det
– Med hennes vekt, er det umulig å gå på ski, sier landslagssjef Jelena Välbe om utøver.
Les mer om Jelena Välbe.
Tre personer involvert i ulykke
En person er fraktet til Ahus og to andre til legevakt for sjekk etter en trafikkulykke på Vevelstadveien i Ski. Ifølge politiet skal ingen av de tre være alvorlig skadd. Ifølge vitner skal den ene bilen ha kommet over i motsatt kjørefelt.
Les mer om Ski og Vevelstadveien.
Flere timer med bergingsarbeid
Det vil ta tid før Ski stasjon opererer som normalt igjen. – Vi jobber med å få toget på sporet igjen, men det kan ta noen timer til, opplyser Bane NORs pressevakt. NSB kjører imens buss for tog mellom Kråkstad og Ski.
Les mer om Kråkstad og Ski.
Avsporing på Ski stasjon
Et tog har sporet av ved Ski stasjon i Akershus og sperrer utkjøringen til østre linje på Østfoldbanen. Bane Nor opplyser at avsporingen skjedde ved driftsbanegården på stasjonen. Det er satt opp buss for tog mellom Ski og Kråkstad.
Les mer om Kråkstad, Ski og Østfoldbanen.
Trafikkstans på østre linje
På Østfoldbanens østre linje er det stans i trafikken mellom Kråkstad og Ski. Et tog uten passasjerer har sporet av i lav fart, opplyser Bane NOR. NSB setter inn alternativ transport for tog som blir innstilt.
Les mer om Bane NOR, Kråkstad og Ski.
Togtrøbbel forsinker Østfoldbanen
Et tog sperrer ved Ski stasjon, noe som fører til forsinkelser og innstillinger på Østfoldbanen. Det melder Bane NOR.
Les mer om Bane NOR, Ski og Østfoldbanen.
Trener i utstyr fra langrennsstjernene
Flere unge asylsøkere i Meråker ville lære å gå på ski. Nå stiller idrettslaget Varden med supert utstyr fra toppløpere som Kathrine Harsem og Emil Iversen.
Snøtrøbbel for Ski Classics-renn
Arrangørene av lørdagens Ski Classics-rennet Årefjällsloppet legger om traseen på grunn av varierende snøforhold. Starten på det 55 kilometer lange rennet flyttes nå fra Vallbo til Vålådalen. 2016-utgaven av rennet ble vunnet av Johan Kjølstad.
Marie tok ny NNM-medalje
Lørdag fulgte Marie Risvoll Amundsen opp fredagens sølv med en flott bronsemedalje i NNM på ski.
Marie tok ny NNM-medalje
Lørdag fulgte Marie Risvoll Amundsen opp fredagens sølv med en flott bronsemedalje i NNM på ski.