Skole

Steinerskolen nominert til pris

Steinerskolen på Hedmarken er en av 15 skoler i landet som er nominert til Dronning Sonjas skolepris. Prisen går til en skole som har utmerka seg ved å praktisere likeverd og inkludering i skolemiljøet. Ingen andre skoler i Innlandet er nominert.
Les mer om Hedmarken og Innlandet.

Jobber mot klokken for å redde jente fra sammenrast skole i Mexico

MEXICO CITY (VG) 21 barn og fire voksne har omkommet etter at skolen Enrique Rebsamen raste sammen tirsdag som følge av Mexicos dødeligste skjelv på 32 år. Redningsarbeidere jobber fortsatt på spreng et døgn etter skjelvet.
Les mer om Enrique Rebsamen og Mexico.
Lærarane klarte å stoppe bråket på skulebussen
STORETVEIT SKOLE, BERGEN (NRK): Uro og herjing gjorde at både elevar og sjåførar kjende seg utrygge på skulebussane. Så bestemte lærarane seg for å gjere noko.
– Redd han skal løslates
Den 16 år gamle jenta som ble knivstukket på St. Hallvard videregående skole i Lier, er livredd knivstikkeren skal løslates.
Les mer om Lier og Redd.

Klasse 7b har valgt sin favoritt

Gode bygninger og steder for barn og unge er tema for årets byggeskikkpris i Stavanger. Da er det bare rett og rimelig at 7b ved Sunde skole får være med i juryen.
Les mer om Stavanger og Sunde.
Ordføreren ber om setebelter i alle skolebusser
Ordfører Rita Ottervik (Ap) ber om at det snarest mulig finnes en løsning som sikrer at skoleskyssen for elever ved Sjetne skole foregår med busser med setebelter.
Les mer om Sjetne.
Politiet: Daglige slåsskamper på skole i Oslo
Politiet mener skolemiljøet i hovedstaden er mer urolig enn tidligere. Ved en skole har det vært daglige slåsskamper. En elev ble tatt med elektrosjokkvåpen.
Les mer om Oslo.
Barn fanget i ruinene etter at skole kollapset
Redningsarbeidere jobber på spreng for å redde folk ut av ruinene.
Alicia (8) og Juan Pablo Rapella (42)
– Vet du hvor Suarez, Cavani og Godin kommer fra? Fra pappa sitt hjemland, Uruguay. Der elsker alle fotball, og det gjør jeg også. Alle jentene i klassen min på Christi Krybbe skole spiller også. Pappa og jeg trener så ofte vi klarer, for at vi skal bli god. «Fotball er det eneste, sier han til meg. Når jeg blir stor nok til å spille for et land, vil jeg spille for Italia, for der er mamma fra.
Rykket ut til brann
Nødetatene rykket ut til Rønvik skole. Noen har satt fyr på en sandkasse, og det brenner på utsiden av skolen.
Les mer om Rønvik.
Mobbedokumentar sendes etter 8 år
13 år gamle Arnar ble utsatt for mobbing ved Karasjok skole. Dokumentaren om han ble stoppet i frykt for at den kunne forverre situasjonen. Arnar flyttet til Arendal og er nå 21 år. I dag sendes dokumentaren.
Les mer om Arendal, Arnar og Karasjok.
- Det er en nedtur at Jakobsli skole er utsatt
- Utsettelsen av skolen er ingen god beskjed å få, men det kommer heller ikke som noen overraskelse, sier Torunn Hergum, rektor ved Jakobsli skole.
Les mer om Jakobsli og Torunn Hergum.
Skal behandle skolenedlegging
Onsdag skal kommunestyret i Alstahaug avgjøre den videre skjebnen til distriktsskolene, skriver Helgelendingen. Administrasjonen i Alstahaug har foreslått en nedlegging av Søvik skole, samt ungdomstrinnet og barnehagen på Tjøtta for å i det hele tatt å muligheten til å kunne starte med en bygging av nytt sykehjem.
Fylkesmannen sier nei til skole
Fylkesmannen i Oslo og Akershus sier nei til Eidsvoll kommunes planer om å bygge skole på dyrket mark på Tynsåk, skriver Eidsvoll Ullensaker Blad. Dermed må kommunestyret velge om de vil ta planene videre til Kommunaldepartementet, som har siste ord.
Ny barnehage og skole i 2019
Vågan kommune skal samlokalisere skole og barnehage i Kabelbåg ved dagens ungdomsskole. Det betyr ny barneskole og opprustning av ungdomsskolen til totalt 136,2 millioner, samt ny kommunal barnehage til 19 millioner, skriver Lofotposten. Planen er å få skolen klar til høsten 2019.
Les mer om Kabelbåg og Lofotposten.
Rådmannen vil ha tras for metrobuss i Selsbakkvegen
Politikerne i formannskapet avgjør tirsdag hvilken tras metrobusslinje 3 skal følge mellom Byåsen skole og Hallset, enten Selsbakkvegen eller Arnt Smistads veg.
Les mer om Byåsen, Hallset og Selsbakkvegen.
Mange unge prøver cannabis i Bærum
Hver tredje elev i tredje klasse på videregående skole i Bærum har prøvd cannabis det siste året. Det skriver Budstikka, basert på Ungdata undersøkelsen fra våren 2017. Tallet på 33 prosent er dobbelt så høyt som landsgjennomsnittet.
Les mer om Budstikka, Bærum og Ungdata.
Kjørte for fort forbi skole
Sju bilførere fikk forenklede forelegg da politiet holdt fartskontroll i 40-sonen ved Vestfossen ungdomsskole. 50 kjøretøy ble kontrollert.
Les mer om Vestfossen.
Ble tatt med narkotika på skolen
En elev ved Kongsberg videregående skole ble tatt med fire gram cannabis i sekken i dag. Politiet fikk tips om mulig narkotika ved skolen og søkte gjennom sekken til 18-åringen. Gutten erkjente at han hadde narkotika, skriver Laagendalsposten.
Guttene på seks år funnet i god behold
To gutter på seks år, som var savnet fra Flå skole på Ler, er nå funnet i god behold.
Les mer om Flå og Ler.
Politiet søker etter to seksåringer i Melhus
Politiet søker med politihund etter to gutter på 6 år som er savnet fra Flå skole på Ler.
Les mer om Flå og Ler.
Trenger hjelp etter knivstikking
Over 60 av elevene ved St. Hallvard videregående skole i Lier har kontakt med hjelpeapparatet etter knivstikkingen forrige mandag. Kriseteamet i kommunen planlegger å komme på skolen en hel dag for å være tilgjengelige for ungdom som ønsker samtaler.
Les mer om Lier.
Farget kanalen rødlig
Kombinasjonen brønnboring i forbindelse med nye Horten videregående skole og regnvær, har sendt vann og boreslam ut i Hortenskanalen.
Les mer om Horten og Hortenskanalen.
Vgs-elever slåss på utested
Politiet måtte rykke ut etter at det brøt ut flere slåsskamper på et utested i Sandvika i natt, skriver Budstikka. Det var omlag 350 elever fra en videregående skole som festet på stedet. Ingen personer ble innbrakt av politiet.
Les mer om Budstikka og Sandvika.