Skolenedleggelse

Klager skolenedleggelse på Hvaler inn for fylkesmannen: - Har ikke fulgt lovpålagte prosedyrer

Nå har det kommet en ny aktør på banen i skolestriden på Hvaler: Landslaget for nærmiljøskolen har klaget vedtaket om nedleggelse av to skoler inn for fylkesmannen i Østfold.
Les mer om Hvaler og Østfold.

Kjemper for grendeskolene

Foreldre, lærere og beboere mobiliserer mot skolenedleggelse i Eidsberg. De krever samme vilkår som Hobøl; at ingen grendeskoler skal legges ned i den nye kommunen. Det skriver Smaalenenes Avis.
Les mer om Eidsberg.
Vedtok skolenedleggelse
Kommunestyret i Larvik vedtok i dag å legge ned barneskolen i Stavern. En ny barneskole med to klasser på hvert trinn skal bygges ved Brunla ungdomsskole. Rådmannen foreslo også å legge ned Jordet skole, men politikerne vedtok å beholde denne, skriver Østlands-Posten.
Protesterer mot skolenedleggelse
Engasjerte foreldre føler seg sveket av politikerne i Verdal. De har mobilisert for å stoppe planene om å legge ned grendeskoler.
Les mer om Verdal.

Glemte å spørre elevene - skolenedleggelse ble stoppet

Elevene ble ikke hørt da politikerne bestemte seg for å legge ned skolen deres. Nå har fylkesmannen opphevet vedtaket politikerne gjorde i sommer. Det gleder elevene.
Stopper skolenedleggelse i Rana
Fylkesmann Hill Martha Solberg opphever et komunestyrevedtak i Rana, der de bestemte å legge ned Mo Ungdomsskole. Årsaken er at det ikke har vært gjennomført en høring om bygging av ny skole på Gruben, som skal erstatte Mo ungdomsskole. Blant annet har hun lagt vekt på at elevene ikke er blitt hørt, står det i papirene hun har sendt til Rana kommune. – Jeg tar Fylkesmannens avgjørelse om at nedleggelsen av Mo Ungdomsskole er ulovlig til etterretning, skriver ordfører Geir Waage i en epost.
Nå kan hun bli kastet ut
Katrin Innvær Ankervold ble hyllet for å stå imot da alle partikollegaene stemte for skolenedleggelse. Nå skal Arbeiderpartiet vurdere om hun skal ekskluderes.
Les mer om Arbeiderpartiet.
Direkte kl. 17:00: Demonstrerer mot skolenedleggelse
I morgen skal kommunestyret i Rana ta stilling til den fremtidige skolestrukturen i kommunen. Folket tar nå til gatene for å demonstrere mot alternativene.
Les mer om Rana.
Elevene nekter å godta skolenedleggelse
LARS HILLES GATE (NRK): Nok en gang møter bergenselevene mannsterke opp for å si nei til skolestengning.
Demonstrerer mot skolenedleggelse
Elever fra Garnes vgs. og Fana gymnas demonstrerer mot skolenedleggelse utenfor fylkeskommunen i Bergen.
Les mer om Bergen og Fana.
Formell klage sendt om skolenedleggelse
Landslaget for nærmiljøskolen (LUFS) har klaget inn tidspunktet for nedleggelse av skoletilbud i Børselv og Billefjord i Porsanger.
Les mer om Billefjord, Børselv og Porsanger.
Ingen skolenedleggelse i Re
Kommunestyret i Re har vedtatt å ikke legge ned Ramnes skole og Solerød skole likevel. Vedtaket ble fattet enstemmig, minus to stemmer mot fra Høyre.
Les mer om Høyre og Solerød.
Advarer mot skolenedleggelse
Fra høsten av kan skolen på Bergsmo være en saga blott. Det liker Martin Kaldahl (65) svært dårlig, og ber politikerne tenke seg om både to og tre ganger før de banker gjennom ei nedleggelse.
Les mer om Bergsmo og Martin Kaldahl.
Flere hundre i fakkeltog mot skolenedleggelse
Mandag gikk flere hundre Re-innbyggere i fakkeltog for å vise sin motstand mot nedleggelse av Ramnes skole.
Les mer om Re-innbyggere.
Ny giv" i dommedagsbygda
I år etter år har bygda Fjordgård på Senja vært truet av skolenedleggelse. De har slitt med fiskeribedrifter som har kapitulert, med fraflytting, synkende folketall og skredfare. Men nå har det skjedd noe rart.
Les mer om Fjordgård og Senja.
Frykter at barna blir pendlere
Skolenedleggelse fører til ulovlig lang skolevei, mener foreldre i Porsanger.
Les mer om Porsanger.
Skuffet over skolenedleggelse
Foreldre ved Vegård skole i Ringerike er skuffet over at formannskapet i går vedtok å utrede nedleggelse av skolen. Politikerne har tidligere vedtatt at skolen først skal legges ned når en ny stor skole står klar. Nå kan det ende med at elevene blir flyttet til en annen skole før storskolen står ferdig.
Les mer om Ringerike og Vegård.
Frykter skolenedleggelse vil ødelegge volleyballmiljøet
Åmli har et av landets fremste volleyballmiljøer. Nå frykter elever og trenere for idrettens framtid i kommunen, dersom den videregående skolen legges ned.
Er dette Norges villeste nakenkalender?
Bygdefolket i Skånland kommune ville ikke sutre i avisen over mulig skolenedleggelse. I stedet kastet de fillene og lagde nakenkalender.
Les mer om Skånland.
«Rett høyre fra Rundn
Den nylig vrakede høyrepolitikeren Petter Rundn sørget for at de planlagte skolenedleggelse i Sør-Odal ble nedstemt i formannskapet.
Les mer om Petter Rundn, Rundn og Sør-Odal.
Skolenedleggelse var lovlig
Bystyret i Arendal gjorde ikke noe ulovlig da de tidligere i år vedtok å legge led skolene Løddesøl og Nesheim. Mindretallet anket avgjørelsen til fylkesmannen i Aust- Agder, som ikke fant noen brudd på reglene.
– Taper millioner
På grunn av skolenedleggelse i Svelvik, tror eiendomsutvikler Frank Eastwood at han taper millioner på eiendommene sine.
Les mer om Frank Eastwood, Svelvik og Taper.
- Taper millioner
På grunn av skolenedleggelse i Svelvik, tror eiendomsutvikler Frank Eastwood at han taper millioner på eiendommene sine.
Les mer om Frank Eastwood og Svelvik.
Motstand mot skolenedleggelse
Det er stor motstand i Tokke mot forslaget om å legge ned tre grendeskoler. Det har kommet inn 23 høringsuttalelser, og over halvparten går imot å legge ned skolene, skriver Vest Telemark Blad. Tokke formannskap behandler saken i morgen, mens endelig vedtak skal gjøres i kommunestyret over påske.
Les mer om Tokke og Vest Telemark Blad.
Utsetter skolenedleggelse
Arendal kommune skal drive Nesheim skole frem til sommeren 2015. Det vedtok politikerne i bystyret torsdag kveld. Etter dette skal skolen drives i privat regi. Les mer her.
Les mer om Nesheim.