Skoler

Tre ministre fronter nasjonalt forbud mot ansiktsdekkende plagg

Hele tre statsråder legger fredag fram regjeringens forslag om forbud mot å bruke ansiktsdekkende plagg i barnehager, skoler og utdanningsinstitusjoner.

Tre ministre fronter nasjonalt forbud mot ansiktsdekkende plagg

Hele tre statsråder legger fredag fram regjeringens forslag om forbud mot å bruke ansiktsdekkende plagg i barnehager, skoler og utdanningsinstitusjoner.
Stanser fly og tog i protest
Franske tog og fly stanser opp torsdag, og skoler og enkelte offentlige kontorer stenger dørene i protest mot president Emmanuel Macrons økonomiske politikk.
Franske arbeidere streiker i protest mot Macrons politikk
Franske tog og fly stanser opp torsdag, og skoler og enkelte offentlige kontorer stenger dørene i protest mot president Emmanuel Macrons økonomiske politikk.

Heldagsskole kan bli en het potet i Sandnes

SANDNES: Heldagsskole kan bli en realitet på enkelte skoler i Sandnes allerede fra høsten 2019. Forslaget får Utdanningsforbundet til å steile.
Nettrøbbel førte til at tentamen måtte avlyses
Internettproblemer førte til at skoler i Oslo i dag måtte utsette tentamen for elevene. Problemet skyldes en feil hos driftsleverandøren, og nettet var nede i flere timer.
Les mer om Oslo.
Nettet lå nede - ingen tentamen for Oslo-elever
Problemer med å komme inn på internett førte til at skoler i Oslo onsdag måtte utsette tentamen for elevene. Nettet for hele Osloskolen lå nede i flere timer onsdag morgen.
Les mer om Oslo, Oslo-elever og Osloskolen.
Nettet lå nede – ingen tentamen for Oslo-elever
Problemer med å komme inn på internett førte til at skoler i Oslo onsdag måtte utsette tentamen for elevene.
Les mer om Oslo og Oslo-elever.
Rekordinnsamling for kreft
Skoler i Møre og Romsdal fikk inn rekordmye under innsamlingsaksjonen Krafttak mot kreft. Åtte av de 20 videregående skolene i fylket satte nye rekorder, og totalt ble det samlet inn 2 345 548,50 kroner til årets aksjon i Møre og Romsdal. Russen ved Volda videregående skole har satt tidenes innsamlingsrekord og samlet inn nærere 300 000kr.
Les mer om Krafttak, Møre, Romsdal og Volda.
Kreftforeningen takker russen for en halv million kroner
Russen ved seks videregående skoler i Follo slo fjorårets russ med over 50.000 kroner. OSLO/FOLLO: - Det er utrolig hyggelig å se hvor helhjertet russen i Follo har engasjert seg i aksjonen, og hvor motiverte de har vært i saken.
Les mer om Follo.
Mat til barnehager og skoler
Anskaffelsesforskriften Alminnelig kunngjøring av konkurranse EØS-kunngjøring Del I: Oppdragsgiver I.1) Navn og adresser Sola kommune 948 243 113 Stavanger NO E-post: NUTS-kode: NO043 - Rogaland Fylke: Rogaland,
Nå sørger alle Fauske-skolene for en sunn hverdag til elevene
Fauske kommune har nå seks helsefremmende skoler.
Les mer om Fauske-skolene.
- Hei, jeg heter Nathalie, og jeg er jøde.
Som jødiske veivisere reiser Nathalie Preminger og Simon Folgerø rundt på skoler i hele Norge.
Gjengangeren tar feil - vi betaler skatt med glede
Dal Gård AS, er en viktig skattebetaler i Horten og bidrar til at det både bygges skoler og drives omsorgsarbeid. Oppslagene i Gjengangeren de siste dagene inneholder med andre ord flere faktafeil.
Les mer om Gjengangeren og Horten.
Stadig færre lærer tysk i norsk skole
Samtidig etterlyser næringslivet tysktalende medarbeidere. 43 prosent av tysklærere i videregående skoler i Oslo er over 60 år gamle. Og 63 prosent av lærerne er over 50 år.
Les mer om Oslo.
Stadig færre lærer tysk i norsk skole
Samtidig etterlyser næringslivet tysktalende medarbeidere. 43 prosent av tysklærere i videregående skoler i Oslo er over 60 år gamle. Og 63 prosent av lærerne er over 50 år.
Les mer om Oslo.
Disse nordmøringene kjemper om å bli fylkesvinner
Tiendeklassinger fra Halsa klar for fylkesfinale i Klassequizen. Fire skoler kjemper om å bli best i Møre og Romsdal i fylkesfinalen i Klassequizen på NRK.
Les mer om Halsa, Klassequizen, Møre, NRK og Romsdal.
Økt cannabisbruk blant Follo-elever
Det har vært en eksplosiv økning i cannabis-bruken blant elever ved videregående skoler i Follo de siste årene, skriver Østlandets Blad. For eksempel økte andelen ved Vestby videregående skole fra 17 til 26 prosent mellom 2014-17.
Les mer om Follo, Follo-elever og Vestby.
Politiet om PC-tyveriene på Indre-skoler: – Vi tror vi har pågrepet riktig person
Den rumenske mannen som er siktet for pc-tyveriet på Trømborg skole har vært varetektsfengslet siden pågripelsen. Nå går etterforskningen mot slutten.
Flere tar fiskeriutdanning
Ferske søkertall til landets videregående skoler viser at flere elever velger sjømatfag. Det skriver fiskeriavisen Kyst og Fjord. Ifølge avisen har søkertallene til andre året fiske og fangst en økning på over 29 prosent fra i fjor, mens søkertallene til andre året akvakultur økte med nesten 22 prosent. – En godt utdanna og kompetent arbeidsstyrke vil bli helt avgjørende. Søkertallene gir grunn til optimisme, sier fiskeriminister Per Sandberg til avisen.
Les mer om Fjord, Kyst og Per Sandberg.
Aksjon skolevei-midler til tre skoler i Vesterålen
Bø, Hadsel og Lødingen får penger fra Aksjon skolevei for å skape gode holdninger i trafikken.
KOSTRA - KOmmune-STat-RApportering, 2017, foreløpige tall
KOSTRA gir opplysninger om kommunal og fylkeskommunal virksomhet. Tallmaterialet omfatter økonomi, skoler, helse, kultur, miljø, sosiale tjenester, boliger, tekniske tjenester og samferdsel.
Søkning på det jevne
SORTLAND: Noen yrkesfaglige klasser sliter i videregående skoler i regionen. Ellers er søkertallet nokså jevnt fordelt.
Skoleskytingen i Florida ble markert over hele USA | Tove Bjørgås - Korrespondent, USA
Washington D.C (NRK): I USA demonstrerer skoleelever mot de liberale våpenlovene. I dag forlot elever på skoler over hele landet undervisningen, for å markere at det er n måned siden 17 elever og lærere ble drept i Florida.
Les mer om Florida, Korrespondent og USA.
Se om Risøyhamns elever vinner finalen i «Den store klassquizen»
I dag er det duket for fylkesfinalen i «Den store klassquizen». Den kan du se direkte her på VOL i samsending med NRK. Tiendeklassinger fra 28 skoler i Nordland har i vinter kjempet om å komme til fylkesfinalen av Klassequizen.
Les mer om Den, Klassequizen, NRK, Nordland og VOL.