Skuddpremie

Å skyte denne hjelper ikke rypa, mener FeFo

Fylkets jaktforvalter mener skuddpremie på rødrev blir en altfor dyr ordning.
Les mer om FeFo.

NOAH fraråder skuddpremie

Tidligere i februar gikk Norges Jeger- og Fiskerforbund i Nordland (NJFF Nordland) ut og oppfordret kommuner til å innføre skuddpremie på rødrev, mår, mink, ravn og kråke. Forbundet mente at dette ville lette trykket på hønsefuglbestanden.
Les mer om Nordland.
- Flere bør innføre skuddpremie på smårovvilt
Norges Jeger- og Fiskerforbund i Nordland mener at all jakt og fangst av smårovvilt må intensiveres.
Les mer om Nordland.
Jegerforbund vil ha økt bruk av skuddpremie
Bodø kommune har innført fangstpremie på fangstpremie på kr 400 for rødrev, kr 200 for mår og mink og kr 50 for ravn og kråke. Ordningen er hjemlet i forskrift av 12. februar 2018 og gjelder til 31.

Innfører skuddpremie i Bodø: - Målet er å redusere problemet

I perioden 1. januar 2018 til 31. desember 2020 skal Bodø kommune betale ut 25.000 kroner i året i fangstpremier på smårovvilt i Bodø kommune. Ifølge Skogbrukssjef Thor Arne Nesje har denne løsningen vært etterspurt fra jegerstanden.
Les mer om Bodø.
Indisk politiker har satt skuddpremie på Bollywood-skuespiller
En indisk politiker oppfordrer til halshugging av skuespilleren og regissøren i en ny Bollywood-film som skildrer et ekteskap mellom en hinduistisk dronning og en muslimsk konge.
Mye ryper i Bykle
Det er nå mange og store rypekull i Bykleheiene, skriver Setesdølen. Jaktveteran Willy Sjåvaag berømmer politikerne i Bykle for en langsiktig og fornuftig politikk og mener det er skuddpremie på kråke og rev som har vært avgjørende.
Les mer om Bykle, Bykleheiene og Setesdølen.
15 måter å bli kvitt rotter på
Tidligere er det brukt rottehunder, skuddpremie og blåsyre. Nå kan det bli kattugler, prevensjon eller smarte feller.
Skuddpremie på kråker
I et forsøk på å redusere kråkebestanden i Aurskog-Høland har lokale jeger- og fiskeforeninger og en friluftslivsbutikk startet en jaktkonkurranse på fuglene. Ifølge Indre Akershus Blad får jegeren som feller flest kråker premie.
Les mer om Aurskog-Høland.
Dømt for hatkrim
En 64 årt gammel mann fra Sør-Helgeland, som utlovte skuddpremie på Ap-nestleder Hadia Tajik, er dømt til fengsel i 16 dager for trusler og hatefulle ytringer. Han må også betale 10.000 kroner i bot.
Dømt for hatefulle ytringer mot Ap-nestleder
En mannen i 60-årene fra Sør-Helgeland, som utlovte skuddpremie på Ap-nestleder Hadia Tajik, er dømt til fengsel i 16 dager for trusler og hatefulle ytringer.
Vil ha skuddpremie på kystsel
Sametinget har foreslått å gjeninnføre skuddpremie på kystsel. Forslaget støttes av Nordland Fylkes Fiskarlag. Forsker Kjell Nilssen, ved Havforskningsinstituttet, er i mot skuddpremie på kystsel. Han mener skaden den gjør på fiskebestanden langs kysten er overdrevet. Det skriver Fiskeribladet fiskaren.
Utlovet skuddpremie på Hadia Tajik: – Han mener det ikke er hatefullt
Mannen i 60-årene fra Sør-Helgeland som er tiltalt for trusler og hatefulle ytringer på Facebook mot Ap-nestleder Hadia Tajik, erkjente ikke straffskyld da rettssaken mot ham startet i dag.
Tiltalt for trusler mot Hadia Tajik
En mann fra Sør-Helgeland er tiltalt for trusler og hatefulle ytringer etter at han i sosiale medier utlyste skuddpremie på Ap-nestleder Hadia Tajik.
Finn en partner eller dø
Colin Farrell gjør sin beste filmrolle i absurd, tragikomisk film fra et samfunn hvor det er forbudt å være enslig. De som ikke finner partner i tide, blir fritt vilt med skuddpremie eller transformert til dyr.
Skuddpremie på korrupte tigere
Kina har tatt en av de største.
Svensk avis: Drept gjengleder hadde skuddpremie på n million kroner
Politiet har fremdeles ingen mistenkte etter at en mann i 30-årene ble skutt og drept utenfor et gatekjøkken i Malmö lørdag.
Les mer om Malmö.
Sauebønder slipper straff for skuddpremie på ulv
Nord-Fron sau- og geitavlslag får ingen straff for å ha utlovd skuddpremie på ulv. Men skuddpremien var ulovlig, fastslår retten.
Skuddpremie på ulv og bjørn
Historiske dokumenter fra Vestfoldarkivet blir tilgjengelig digitalt. Her kan du blant annet lese vedtak om skuddpremie på ulv og bjørn og opprettelse av både sykehus og jernbane.
Les mer om Vestfoldarkivet.
Sauebonde anmeldt for skuddpremie på ulv
Nord-Fron sau- og geitavlslag ville gi dusør til jegerne som drev lovlig jakt på ulv i hjembygda. Nå er lederen anmeldt for å utlove skuddpremien.
Skuddpremie på smårovvilt
Sunndal fjellstyre har innført skuddpremie på en del smårovvilt og fugl.
30 revekadavre dumpet i container i Hemsedal
Det er skuddpremie på rødrev i enkelte kommuner. Men det er ikke greit å dumpe dem i en container, sier Runar Sletten Bjøberg i Viltnemda.
30 revekadavre dumpet i container i Hemsedal
Det er skuddpremie på rødrev i enkelte kommuner. Men det er ikke greit å dumpe dem i en container, sier Runar Sletten Bjøberg i Viltnemda.
– De døde revene er nå fjernet
Det sier leder av teknisk sektor i Lyngen kommune, Viggo Jørn Dale til NRK. Han tror kadavrene skyldes skuddpremie på rev.
Les mer om Lyngen, NRK og Viggo Jørn Dale.