Skyldig

90 dager i fengsel for vold

En 38 år gammel Haldenser er dømt til fengsel i 90 dager for å ha slått samboeren to ganger med flat hånd slik at hun blødde og fikk hevelser i ansiktet. Men aktor fikk ikke medhold fra Halden tingrett i at kroppskrenkelsen var grov. Retten fant også mannen skyldig i to tilfeller av trusler og besittelse av narkotika. Men han ble frifunnet for båttyveri.
Les mer om Halden og Haldenser.

Dømt for trygdebedrageri igjen

En 46 år gammel mossing er dømt for trygdebedrageri for andre gang og må sone må sone 75 dager i fengsel Mannen erkjente seg ikke skyldig da saken var oppe for tingretten i Moss, men retten fant bevis for at han hadde fått utbetalt 180.000 kroner i ledighetstrygd som han ikke hadde rett på. <
Les mer om Mannen.
Irakisk asylsøker kjent skyldig for T-baneangrepet i London
En irakisk asylsøker i slutten av tenårene er kjent skyldig for drapsforsøk i forbindelse med sprengladningen som gikk av i Londons T-banesystem i september.
Les mer om London og T-baneangrepet.
Irakisk asylsøker kjent skyldig for T-baneangrepet i London
En irakisk asylsøker i slutten av tenårene er kjent skyldig for drapsforsøk i forbindelse med sprengladningen som gikk av i Londons T-banesystem i september. Kjennelsen falt i en domstol i London fredag formiddag.
Les mer om London og T-baneangrepet.

Svindlet til seg ledighetstrygd

En mossekvinne i midten av 20-årene er dømt til 30 timer samfunnsstraff etter å ha svindlet til seg nær 100.000 kroner i ledighetstrygd. Kvinnen erkjente seg ikke skyldig da saken ble behandlet av Moss tingrett, men innrømmet likevel de faktiske forhold.
Mannen sa at det «en dag ville det klikke for ham
En 43 år gammel mann er funnet skyldig i drapsforsøk etter å ha knivstukket naboen.
Kim Walls foreldre til stede da drapssaken åpnet i København
Foreldrene til Kim Wall var til stede da aktoratet leste opp tiltalen med de grufulle anklagene mot ubåteier Peter Madsen. Madsen sier seg ikke skyldig i drap.
Skyldig i drapsforsøk
En mann med somalisk bakgrunn er funnet skyldig i forsøk på drap på sin tidligere kjæreste i Moelv i 2016. Juryen i Eidsivating lagmannsrett svarte ja på skyldspørsmålet onsdag ettermiddag, melder Hamar Arbeiderblad. I fjor ble mannen dømt til ni års fengsel i Hedmarken tingrett, men anket dommen.
Høyreekstreme dømt til fengsel for terrorangrep i Tyskland
Åtte høyreekstreme tyskere er dømt til mellom fire og ti års fengsel, etter å ha blitt kjent skyldig i drapsforsøk på asylsøkere og politikere på venstresiden.
Les mer om Tyskland.
Mann skyldig i drapsforsøk på kvinne i Moelv
En mann med somalisk bakgrunn er funnet skyldig i forsøk på drap på sin tidligere kjæreste i Moelv i 2016. Juryen i Eidsivating lagmannsrett svarte ja på skyldspørsmålet onsdag ettermiddag, melder Hamar Arbeiderblad.
Juryen: - Tiltalte er skyldig i drapsforsøk
En somalisk mann anket dommen han fikk i tingretten for drapsforsøk mot sin tidligere kjæreste i Moelv 8. desember 2016. Han ble dømt til ni års fengsel av Hedmarken tingrett, men anket saken inn for lagmannsretten.
Les mer om Hedmarken og Moelv.
Juryen: - Skyldig i drapsforsøk
Juryen i lagmannsretten fant en somalisk mann skyldig i forsøk på drap på ei kvinne i Moelv. Juryen trakk seg tilbake ved 11-tiden onsdag, og litt før klokka 14 var juryen klar til å gi sitt svar.
Les mer om Moelv.
Vestre Viken skyldig i grovt bedrageri, mener politiet
- Grovt uaktsomt, konkluderer politiet, som har gitt Vestre Viken millionbot etter at kreftprøver skal ha fått feil takst.
Les mer om Vestre Viken.
– Jeg kunne ikke se på lidelsene hennes
Legen som møtte i Oslo tingrett tirsdag erklærte seg ikke skyldig i uaktsomt drap på samboeren. Anne Linell Sundt døde av en overdose medisiner i desember 2014.
Les mer om Jeg og Oslo.
– Jeg kunne ikke se på hennes lidelser
Legen som møtte i Oslo Tingrett tirsdag erklærte seg ikke skyldig i uaktsomt drap på samboeren. Anne Linell Sundt døde av en overdose medisiner i desember 2014.
Les mer om Jeg og Oslo Tingrett.
Erkjenner skyld
Trond Einar Frednes, kjent som «Badboy, erkjente seg skyldig da han i dag møtte i Larvik tingrett, tiltalt for vold og kidnapping. Ifølge tiltalen tvang Frednes og en 25 år gammel mann en annen mann inn i en bil i Larvik i fjor sommer, og mishandlet ham. En tredje mann er også tiltalt i saken, han skal ha kjørt bilen. Det er kun Frednes som innrømmer skyld.
Les mer om Badboy og Larvik.
Dømt for økonomisk utroskap
Tre menn fra Østfold er funnet skyldig i å ha tappet et bemanningsselskap for 7,2 millioner kroner og overført pengene til seg selv ved hjelp av et selskap på Malta. Ifølge dommen fra Sarpsborg tingrett hadde alle tre ulike sentrale roller i bemanningsselskapet som gikk konkurs i 2014. To av mennene er dømt til fengsel i tre og et halvt år, mens den tredje fikk en straff på tre år og tre måneder i fengsel. De får også inndratt til sammen 4, 7 millioner kroner og har mistet retten til å ha sentrale verv i bedrifter de neste tre årene.
Les mer om Malta, Sarpsborg og Østfold.
Hva betyr det egentlig at saken er henlagt?(pluss)
Henlagt etter bevisets stilling, heter det. Men hva betyr det? Er den som har vært siktet renvasket, eller er vedkommende likevel litt skyldig? Ingen av delene, er mitt svar.
Kan få strengere straff
Mannen som er siktet for å ha filmet mens han kjørte i 270 km/t, har sagt seg skyldig i avhør med politiet. Det bekrefter politiadvokat Joachim Nymann. Han sier også at de vurderer dette som flere straffbare overtredelser, noe som kan skjerpe straffeutmålingen.
Les mer om Joachim Nymann.
Tiltalt: – Ikke skyldig
Mannen i 20-årene, som står tiltalt for å ha tent på et kjøpesenter i Bodø, kjente seg ikke skyldig da ankesaken mot ham startet i lagmannsretten i dag. I forrige rettsrunde frikjente juryen tiltalte, men fagdommerene satte avgjørelsen til side.
Les mer om Bodø.
Elskerinnen skulle møte Ubåt-Madsen dagen etter Kim forsvant: - Jeg hadde vært det perfekte offer
Den drapstiltalte ubåtkapteinens elskerinne, Deirdre King, er overbevist om at 47-åringen er skyldig i tiltalen.
Les mer om Deirdre King, Kim og Ubåt-Madsen.
Drapet på Kim Wall - Elskerinnen skulle møte Ubåt-Madsen dagen etter Kim forsvant: - Jeg hadde vært det perfekte offer
Den drapstiltalte ubåtkapteinens elskerinne, Deirdre King, er overbevist om at 47-åringen er skyldig i tiltalen.
Tidligere Trump-rådgiver innrømmer å ha løyet for FBI. Nå samarbeider han med spesialetterforsker Mueller
Rick Gates kjente seg fredag skyldig i økonomisk kriminalitet og for å ha løyet for FBI.
Les mer om FBI og Mueller.
Tidligere Trump-rådgiver innrømmer å ha løyet for FBI. Nå vil han trolig samarbeide med spesialetterforsker Mueller
Rick Gates vil fredag kjenne seg skyldig i økonomisk kriminalitet og for å ha løyet for FBI. Det betyr trolig at han vil samarbeide med etterforskerne i Russland-saken.
Les mer om FBI, Mueller og Russland-saken.
- Rick Gates har inngått avtale med Robert Mueller
Paul Manaforts tidligere assistent erklærer seg skyldig i tiltalen og får mildere straff mot å samarbeide, melder CNN.
Les mer om CNN og Robert Mueller.