Snø

Sjekk snøen før du dumper den

Regler for forurensing gjelder også for dumping av snø, sier miljøverndirektør hos Fylkesmannen, Karsten Butenschøn. Skal du forurense må du søke tillatelse – eller forsikre deg om at den snøen du måker ikke inneholder søppel eller farlige stoffer.

Tidenes hjemmevinterferie? Sjekk hva Drammen har å by på!

Vinterferien er i gang for mange. Er du en av dem som holder deg hjemme har vi en god nyhet til deg: Skibakker og løyper er fulle av snø og værvarselet er strålende for hele distriktet.
Les mer om Drammen.
Kraftig snøfall før sprengkulden kommer(pluss)
De ferskeste prognosene, som har økt noe det siste døgnet, viser at det kan komme mellom 15 og 30 centimeter snø.
- Langrenn er gunstig for hele kroppen
- Det kan forebygge sykdom og legge til rette for god helse når vi blir eldre. Store deler av landet har hatt perfekt skiføre de siste ukene og heldigvis er fortsatt noen uker igjen med snø.

Sjekk snøen før du dumper den

Regler for forurensing gjelder også for dumping av snø. Det sier miljøverndirektør hos Fylkesmannen, Karsten Butenschøn. Skal du forurense må du søke tillatelse – eller forsikre deg om at den snøen du måker ikke inneholder søppel eller farlige stoffer.
40 cm snø kan være nok til at taket og forsikringen ryker
Byggeåret har avgjørende betydning for hvor strenge krav som ble stilt til takets styrke – og når du må måke.
Om snøen som falt i år
Drammen i snø. Lysene flyter av sted. Tida står stille. Mens snøen laver ned. En ørliten, sesongspesifikk omskriving av den kjente Ole Paus-teksten og Jonas Fjeld-sangen der altså. Den har ligget høyt på min indre A-liste denne vinteren.
Les mer om A-liste og Ole Paus-teksten.
Har avlivet flere dyr enn vanlig
Snø og dårlig tilgang på mat gjør elg og rådyr mer nærgående enn vanlig. Bymiljøetaten i Oslo sier det har vært langt flere påkjørsler av elg og rådyr den siste tiden. Viltnemnda i flere kommuner opplyser at de har avlivet flere dyr enn vanlig om vinteren.
Les mer om Oslo.
OL i Pyeongchang: - OL-gullet - en hyllest til leken
Da Øystein Bråten danset og spant seg ned til OL-gull i slopestyle var det leken på snø tatt til det aller ypperste nivået. Men det var fortsatt lek. - Den som leker mest, blir best, sier Mikkel Berg.
For det meste pent, kaldt vær
Det blir for det meste pent og kaldt vær i Vesterålen lørdag. Ifølge yr.no skulle det komme litt snø i Hadsel og Bø natt til lørdag. Men når det har passert, klarner det opp. I Sortland, Øksnes og Andøy ligger det an til en solrik vinterdag.
Les mer om Andøy, Hadsel og Vesterålen.
OL-gullet – en hyllest til leken
Da Øystein Bråten danset og spant seg ned til OL-gull i slopestyle var det leken på snø tatt til det aller ypperste nivået. Men det var fortsatt lek.
Les mer om OL-gull.
Iskald luft fra Sibir gir sprengkulde: Kan bli 15 minusgrader i Bergen!
Vi går mot iskalde tider i Bergen. - Dette er uvanlig, og det kommer til å bli langvarig. Det konstaterer statsmeteorolog Frode Hassel til BA fredag kveld. - Det kan bli litt dryss med snø og nedbør i helgen.
Les mer om Bergen, Frode Hassel og Sibir.
Slik blir været i helga
Det er kun få dager igjen av vinterferien og for dem som bor nord i Nordland får det beste været. - Det er et skydekke over Nordland, som gjør at det blir snø på Helgeland og deler av Salten.
Les mer om Helgeland, Nordland og Salten.
Kinesisk snøkunst til Beitostølen
Neste veke kjem ei gruppe med kinesiske snøskulptørar til Beitostølen for å starte arbeidet med eit stort kunstverk i snø, melder OA. I alpinbakken har dei nå laga ein snøhaug på tusen kubikk som dei langreiste kunstnarane skal få boltre seg i. Kunstverket er ein del av avtala som Beitostølen resort har inngått med millionbyen Harbin i Kina.
Les mer om Beitostølen, Harbin og Kina.
Dobbelt så mye snø som vanlig
Flere av værstasjonene i Hordaland viser snødybde på over tre meter. – Det ser ut at snøen vil holde seg, sier meteorolog.
Les mer om Hordaland.
Nå fylles lastebilene igjen, og snøen kjøres ut av dalen
Bymiljøetaten dumpet denne uka masse skitten snø i Maridalen. Ikke langt unna Oslo drikkevann, og slett ikke lov.
Les mer om Maridalen og Oslo.
Vintereventyr i Trolløypa
Av Tom Helgesen (tekst og foto) Naturskjønne omgivelser, glitrende snø og velpreparerte løyper.
Les mer om Trolløypa.
Stabæks banesjef frykter snøkaos: – Splitter pine galskap
Under en måned før Stabæks første hjemmekamp er Nadderud Stadion dekket med snø.
Les mer om Nadderud Stadion.
Timer før dugnaden raste taket sammen. Nå advarer bonden andre: – Rydd snø før det er for seint!
Sjur Alhaug på garden Høgring i Fløtlia mellom Næroset og Moelv opplevde alle huseieres mareritt; deler taket på driftsbygningen kollapset på grunn av tung snø.
Les mer om Fløtlia, Høgring, Moelv og Næroset.
Kos deg på skitur i helgen, for snart kommer kulda og vinden
Før Russland-kulda kommer for fullt neste uke ligger det an til en helg med oppholdsvær, kanskje sol og lite vind. - Det er en ganske stabil situasjon i helgen. Det kan komme litt snø lørdag morgen, men veldig lite.
I full sving med å preppe løypa
Det er ikkje så mykje snø igjen i sentrumsdelen av Alperitt-løypa, men no får gangvegane og etter kvart også vegovergangane seg ein god porsjon dekke.
Les mer om Alperitt-løypa.
Snøekspert: – Det kan komme en halvmeter til
Det er dobbelt så mye snø på Romerike enn normalt. Men det kan komme ytterligere en halvmeter, ifølge snøekspert.
Les mer om Romerike.
Må stanse dumping av skitten snø i elva
Kommunen har dumpet gammel, skitten snø i Drammenselva. Det må de stoppe med øyeblikkelig.
Les mer om Drammenselva.
Lena advarer alle som vurderer å måke snø av taket: – Se hvor jeg ligger nå
Lena Løchting (47) fra Elverum skulle bare opp på garasjetaket for å måke vekk litt snø. Det endte med knall og fall, brudd i ryggen og skadd lever. Fra senga på sykehuset advarer hun andre mot å måke snø fra taket uten sikkerhetstiltak.
Les mer om Elverum.
Kommunen må stanse dumping av snø i Drammenselva
Skitten snø ble fjernet fra gatene og dumpet i Drammenselva. Nå krever Fylkesmannen i Buskerud at Drammen kommune stanser praksisen umiddelbart.