Snøskredfare

Snøskred rammet seter

Snøskred har totalødelagt to av tre hus på ei seter i Vestre Slidre i Valdres, skriver OA. Skredet fra Nøsakampen har truffet og ødelagt både fjøset og det nyeste stølshuset. Kjentfolk i området varsler nå om stor snøskredfare fra Gilafjellet.
Betydelig snøskredfare i fjellet
Snøskredfaren er fremdeles betydelig i flere fjellområder i Sør-Norge. Vinterferien startet mange steder denne helgen, og alle som skal ut i fjellet, må ta hensyn til terrenget, oppfordrer skredekspertene ved NGI.
Les mer om NGI og Sør-Norge.
To omkom i snøskred
En far og en datter omkom i et snøskred i Val d'Isère i Frankrike søndag. Ulykken skjedde da de kjørte i en løype som var stengt på grunn av snøskredfare.
Les mer om Frankrike og Val.

Snøskredfare i fjellet

Snøskredfaren er fremdeles betydelig i flere fjellområder i Sør-Norge. Vinterferien har startet mange steder og alle som skal ut i fjellet må ta hensyn til terrenget oppfordrer skredeksperter ved Norges Geotekniske Institutt, melder varsom.no
Les mer om Sør-Norge.
Snøskredfare i fjellet
Snøskredfaren er fremdeles betydelig i flere fjellområder i Sør-Norge. Vinterferien startet mange steder denne helgen, og alle som skal ut i fjellet, må ta hensyn til terrenget oppfordrer skredekspertene ved Norges Geotekniske Institutt. Daglig oppdaterte snøskredvarsler finner du på varsom.no.
Les mer om Sør-Norge.
Betydelig snøskredfare, sjekk forholdene før toppturen
– Det har blåst fra mange retninger i vinter. Derfor er snøskredfaren stor nå ved inngangen til vinterferien, og den er vanskelig å beregne, sier den erfarne skiløypekjøreren Knut Aassveen.
Les mer om Knut Aassveen.
Betydelig snøskredfare i fjellet
Der betydelig snøskredfare i fjellet i Sør-Norge. Alle som skal på fjellet nå, må ta hensyn til terrenget og være på vakt. I Buskerud er farenivået betydelig, sier Tommy Skårholen, vaktleder på snøskredvarselet i NVE. Fra søndag minsker skredfaren til moderat.
Betydelig snøskredfare flere steder
Det er betydelig snøskredfare flere steder i Sør-Norge. SKRED: Betydelig fare for skred i Sør-Norge. Foto: NTB scanpix Det er den nest høyeste graden for fare på faregradsskalaen til Norges vassdrags- og energidirektorat.
Les mer om Det og Sør-Norge.
Stor snøskredfare før vinterferien
Snøskredfaren er betydelig i flere fjellområder i Sør-Norge, melder Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE). Skredfaren ventes å være betydelig i morgen, lørdag.
Les mer om Sør-Norge.
Stor snøskredfare før vinterferien
Snøskredfaren er betydelig i flere fjellområder i Sør-Norge, melder Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).
Les mer om Sør-Norge.
Stor snøskredfare
NVE opprettholder varselet om snøskredfare i Vest-Agder, som følge av kraftig vind, løs snø og ny nedbør. I fjellområdene med mest nysnø, vurderes stor skredfare, som er det høyeste nivået i Norge. I Valle og Bykle er snøskredfaren betydelig.
Les mer om Bykle, Norge og Vest-Agder.
Stor snøskredfare
Det er stor skredfare i Hallingdal, melder Varsom.no. Varselet gjelder onsdag og torsdag. NVE oppfordrer folk om å unngå bratte heng med ustabil nysnø.
Les mer om Hallingdal og Varsom.no.
Stor snøskredfare i fjellet
Både i dag og i morgen varsles det om stor snøskredfare i fjellet i Rogaland og Vest-Agder.
Les mer om Rogaland og Vest-Agder.
Stor snøskredfare i Rogaland og Agder
NVE forventer store naturlig utløste skred i fjellet.
Les mer om Agder og Rogaland.
Torsdag blir det skikkelig ille: Liten storm og stor snøskredfare i sikte
Meteorologisk institutt melder om liten storm og stor snøskredfare. Torsdag blir den verste dagen.
Stor snøskredfare på sørvestlandet
Dersom du skal til fjells på sørvestlandet denne uken bør du være svært varsom mot snøskred. NVE har nå sendt ut varsel om stor snøskredfare for Rogaland og Vest-Agder de neste to dagene.
Les mer om Rogaland og Vest-Agder.
Advarer mot økt snøskredfare
Snøskredfaren på Blefjell øker. Mye snø, vind og økende temperaturer øker skredfaren, sier Tor Flesseberg i Kongsberg Røde Kors til Laagendalsposten. Røde Kors har fått rapporter om middels og store skred på Blefjell, Sigridsbu og i Langedalen.
Vær: - Snø og uvær fører til stengte fjelloverganger, økt snøskredfare og vanskelige kjøreforhold
Kan komme opp mot 25 centimeter snø. (Dagbladet): Det har vært en helg fylt av mye vær på Sør- og Vestlandet. Søndag var det kraftig nedbør på Sørlandet, men det på Vestlandet har vært kraftig vind og vanskelige kjøreforhold.
Stor snøskredfare i Hardanger
Unngå bratt terreng.
Les mer om Hardanger.
Stor snøskredfare
Det ventes store snømengder i Agder, samt vanskelige kjøreforhold søndag, ifølge statsmeteorologene. Det er også meldt om stor snøskredfare i Vest-Agder søndag.
Les mer om Agder og Vest-Agder.
Varsler 50 cm snø i sør: - Finn fram lommelykter og stearinlys
Agder Energi varsler trøbbel. Og stor snøskredfare på Vestlandet.
Les mer om Vestlandet.
Varsler 50 cm snø i sør: - Finn fram lommelykter og stearinlys
Agder Energi varsler trøbbel. Og stor snøskredfare på Vestlandet. Søndag blir det mye nedbør på Sørlandet. På Vestlandet er det meldt om kraftig vind og vanskelige kjøreforhold, mens snøskredfaren øker.
Les mer om Sørlandet og Vestlandet.
Bygd i Rogaland isolert etter snøskred
Det er betydelig snøskredfare og vanskelige kjøreforhold når vinterferien starter i deler av landet.
Les mer om Rogaland.