Soldater

Tolv saudiarabiske soldater døde i helikopterstyrt i Jemen

Tolv soldater døde da et saudiarabisk militærhelikopter gikk ned i Jemen, opplyser koalisjonen som kriger mot lokale opprørere.
Les mer om Jemen.
USA sender tropper til Somalia
I kampen mot ekstremistbevegelsen al-Shabaab sender USA det største antall soldater til Somalia på nesten 20 år.
Les mer om Somalia og USA.
Spicer om kjempebomben: – Vi må nekte IS rom
USA har sluppet sin aller største konvensjonelle bombe over Afghanistan. Angrepet hindrer IS-soldater å bevege seg fritt, ifølge presidentens pressetalsmann
Les mer om Afghanistan og IS-soldater.

USA: 18 allierte drept etter feilsendt luftangrep i Syria

Et luftangrep fra den USA-ledede koalisjonen drepte 18 allierte soldater i nordlige Syria, opplyser det amerikanske forsvaret.
Les mer om Syria.
Bruker påsken på traumebehandling av sexslaver i Irak
Fire kvinner fra Sørlandet reiser denne påsken til Irak for å hjelpe yazidikvinner som har vært utsatt for umenneskelige overgrep av IS-soldater.
Les mer om IS-soldater, Irak og Sørlandet.
Norske soldater angrepet i Syria
Major Jørgen Petersen ved FOH bekrefter at en base i Syria, som brukes av norske spesialstyrker, er angrepet av IS. – Alt står vel til med de norske, sier Petersen til TV 2.
Les mer om FOH, Petersen og Syria.
– Det henger drepte IS-soldater overalt
Krigen om Mosul nærmer seg moskeen hvor terrorgruppen IS erklærte sitt kalifat for en skrekkslagen verden. Fotograf Andr Liohn har fulgt den brutale kampen for å vinne den, og byen, tilbake.
Les mer om Det, IS-soldater og Mosul.
Mener Hæren bare kan forsvare en middels norsk kommune - nå kommer forslagene som skal gjøre den bedre
Uten utholdenhet. Altfor få soldater. Kan bare forsvare 20 x 30 km. Offiseren som skal anbefale fremtidens hær og Heimevernet, avkler store deler av Forsvaret.
Les mer om Forsvaret og Heimevernet.
Advarer etter massedrap i Mosul: Frykter norske soldater i Syria får ordre om å drepe sivile
Den siste tiden har koalisjonen mot IS, som Norge er en del av, blitt beskyldt for å stå bak angrep som har tatt livet av sivile. SV frykter norske soldater blir beordret til å drepe sivile.
Les mer om Mosul, Norge og Syria.
Gigantøvelse er Forsvarets hodepine
Hvordan sette inn 35 000 soldater og tusenvis av kjøretøy i Midt-Norge, mens det opererer 150 fly og 70 skip, til lands og til vanns, uten å lamme det sivile liv?
Les mer om Midt-Norge.
Gigant-øvelse er forsvarets hodepine
Hvordan sette inn 35 000 soldater og tusenvis av kjøretøy i Midt-Norge, mens det opererer 150 fly og 70 skip, til lands og til vanns, uten å lamme det sivile liv?
Les mer om Midt-Norge.
– Disse gravene skal stelles til evig tid
Flere omkomne soldater fra første og andre verdenskrig ligger gravlagt på Tønsberg gamle kirkegård.
Les mer om Disse og Tønsberg.
Tyrkia kunngjør slutt på militæroffensiv i Syria
Tyrkias regjering sier den har avsluttet sin sju måneder lange militæroperasjon i Nord-Syria. Men det er uklart om tyrkiske soldater trekkes ut av landet.
Les mer om Nord-Syria og Syria.
Benjamin Halland Eriksen (10) og Samuel Seim Bjørdal (13)
- Det er min første sesong som slager i Wesselengens Bataljon. Før var jeg soldat. Alle soldater vil bli slagere. Derfor må vi trene mye og vise vilje til å stå på. Samuel sier at jentene ser mest på slagerne, og derfor er det tøffest. I fjor på 17. mai gikk Samuel hele prosesjonen med gipset fot. Det var en innsats vi aldri kommer til å glemme! Da kom han i avisen, også. Det var stort.
Israelske arkeologer fant hundre år gammelt spritlager
De israelske arkeologene lette etter flintredskaper fra oldtiden, men fant noe langt mer moderne – en mengde spritflasker som tilhørte britiske soldater i 1917.
Pentagon gransker nakenbilder av amerikanske soldater
Sier det strider mot verdigrunnlaget til det amerikanske forsvaret.
Irakiske soldater rykker frem mot Mosuls gamleby
Snikskyttere, miner og bilbomber er ikke nok for å beskytte terrororganisasjonen IS mot offensiven som nå presser seg helt inn i sentrum av det selvutropte kalifatets irakiske hovedby.
HV slår alarm: Færre soldater skal vokte 40 prosent flere nøkkelobjekter
Heimevernet er blitt tildelt 40 prosent flere nøkkelobjekter, som krever vakthold og sikring i tilfelle krise eller krig. Samtidig skal HV-strukturen krympes med 7000 soldater.
Les mer om HV-strukturen.
Innfører forbud mot mobiltelefoner under stor militærøvelse i nord
8000 soldater må i halvannen uke øve seg på å klare seg uten mobil. Å forberede seg på en situasjon hvor man ikke har mobilnett, kan også gjøres i det sivile.
Jo Nesbøs far i SS-drama på Østfronten
Den norske SS-frivillige Per Nesbø lå og sov, mens sovjetiske soldater herjet inne i bunkersen hans på Østfronten. Ny bok forteller om krigsdramaet til Jo Nesbøs far.
Her kjemper norske styrker mot Taliban i Kabul
Norske soldater rykket ut etter en selvmordsbombe mot et politihovedkvarter i Kabul, bekrefter Forsvaret. Kampene varte i flere timer.
Les mer om Forsvaret, Kabul og Taliban.
Slik holder Forsvarets soldater varmen i kulda
Det er vinter og kaldt ute, men det betyr ikke nødvendigvis at du trenger å fryse. Løytnant Raymond Jenssen gir deg Forsvarets ti kuldetips for å holde deg varm når du er ute i det kalde været.
– Flere soldater drept i Nagorno-Karabakh
Flere aserbajdsjanske soldater er blitt drept i kamper i utbryterrepublikken Nagorno-Karabakh, melder Aserbajdsjans forsvarsdepartement.
Les mer om Flere og Nagorno-Karabakh.
Flere soldater drept i Nagorno-Karabakh
Flere aserbajdsjanske soldater er blitt drept i kamper i utbryterrepublikken Nagorno-Karabakh. Erkefienden Armenia står angivelig bak.
Les mer om Nagorno-Karabakh.