Sotsji

Gjersem videre

Anne Line Gjersem fra Hønefoss oppnådde 48,70 poeng for sitt kortprogram og er kvalifisert for lørdagens friløp i kunstløp-EM. Gjersem deltok for Norge i OL i Sotsji i 2014, der hun endte på 23.-plass. I EM har hun 17.-plass som beste prestasjon.
Les mer om Norge og Sotsji.

Kjetil Jansrud: Ikke plass til OL-greier

KITZBÜHEL (VG) Kjetil Jansrud (32) skal forsvare Sotsji-gullmedaljen i Pyeongchang-OL om en måned, men avviser tvert at han har egnet det en tanke.
Så mange OL-medaljer tar Norge – i beste fall
Marit Bjørgen (37) vant tre av Norges 11 gullmedaljer i forrige OL. Etter 26 medaljer i Sotsji, er Olympiatoppens uttalte mål 30 medaljer 9. til 25. februar. VG tror det i beste fall ender med 51 – og «bare 19 hvis det skulle kladde skikkelig i Pyeongchang.
Skøyteløperne gjør helomvending – ønsker å gå 10.000-meteren i OL
Håvard Bøkko (30) har ikke glemt ramaskriket som fulgte da skøytegutta droppet 10.000-meteren i Sotsji. Etter norsk helomvending kan OL-veteranen komme til å gå den klassiske distansen i Pyeongchang.

OL-drømmen knust for tittelforsvarer Hattestad

Ola Vigen Hattestad, som vant sprinten i Sotsji i 2014, blir ikke å finne i OL i Sør-Korea i februar. Det melder Dagbladet.
OL-drømmen knust for tittelforsvarer Hattestad
OL-drømmen er allerede knust for Ola Vigen Hattestad som vant sprinten i Sotsji i 2014, melder Dagbladet.
Sesongen ryker. OL-drømmen knust for tittelforsvarer Hattestad
Regjerende olympisk mester i sprint Ola Vigen Hattestad får ikke muligheten til å gjøre som i 2014, da han kvalifiserte seg i siste sekund og vant OL-gullet i Sotsji. Drømmen i det som trolig blir hans siste sesong på dette nivået er knust.
Erdogan kaller Assad terrorist
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan kaller Syrias president Bashar al-Assad terrorist og sier han ikke bør få delta på en planlagt fredskonferanse i Sotsji.
OL-utestengte Skobrevs erkjennelse: - Alt er ikke fiksjon og fantasi
Den OL-utestengte skøyteløperen sier at det skjedde noe ekstraordinært i Sotsji.
Les mer om Sotsji.
Dopingdømt russer innrømmer: – Alt er ikke fantasi
Ivan Skobrev (34) ble fredag dømt i den russiske dopingskandalen. I motsetning til de fleste andre innrømmer skøyteløperen at det skjedde noe i Sotsji-OL.
Les mer om Sotsji-OL.
IOC disket 11 nye russere fra OL
IOCs disiplinærkommisjon diskvalifiserte fredag ytterligere 11 russere fra Sotsji-OL og utestengte dem fra alle framtidige OL. Dermed er antallet oppe i 43.
Les mer om Sotsji-OL.
Elleve nye russere utestenges
IOCs disiplinærkommisjon diskvalifiserte fredag ytterligere 11 russere fra Sotsji-OL og utestengte dem fra alle framtidige OL. Dermed er antallet oppe i 43.
Les mer om Sotsji-OL.
IOC disket ytterligere 11 russere
IOCs disiplinærkommisjon diskvalifiserte fredag ytterligere 11 russere fra Sotsji-OL og utestengte dem fra alle framtidige OL. Langrennsløperne Nikita Kriukov, Aleksandr Bessmertnykh og Natalja Matvejeva var blant de 11 som ble diskvalifisert fredag.
Ble fratatt muligheten til å delta i Sotsji-OL. Nå prøver han igjen
- Jeg var helt knust, sier Sive Speelman om da han ikke fikk lov til å delta i vinter-OL i 2014.
Les mer om Sive Speelman og Sotsji-OL.
Avis: Mutko ferdig som fotballsjef
Et halvt år før fotball-VM i Russland må omstridte Vitalij Mutko gå fra vervet som leder for organisasjonskomiteen, ifølge avisen Kommersant. Mutko var idrettsminister da Russland drev utstrakt og systematisk dopingjuks under Sotsji-OL på hjemmebane.
Ny russisk bobfører OL-utestengt
Den internasjonale olympiske komit (IOC) har utestengt bobfører Aleksej Voevoda fra OL på livstid for å være en del av Russlands statsstøttede dopingprogram, skriver NTB. Voevoda (37) tok gull i toer- og firerbob under Sotsji-OL i 2014.
Jelena Välbe: – Ingen kan nekte meg å dra til OL som turist
Skipresident Jelena Välbe truer med å dra til PyeongChang som turist. Samtidig: Antallet russiske OL-utøvere som granskes for doping i forbindelse med Sotsji, har økt fra 33 til 46.
Kvinnelige hockeyspillere utestengt
Seks kvinnelige hockeyspillere fra Russland er utestengt av den Den internasjonale komit, IOC, for å ha brutt dopingregelverket under Sotsji-OL. Spillerne diskvalifiseres fra OL i 2014 og utenges også fra OL på livstid.
Les mer om Den, IOC, Russland og Sotsji-OL.
Russisk OL-komit støttar deltaking
Russlands OL-komite vil støtte utøvarar som deltar i OL i Korea under nøytralt flagg, melder nyheitsbyrået RIA. IOC har utestengt Russland frå OL på grunn av dopingjukset i Sotsji i 2014, men vil tillate at inviterte russiske utøvarar får delta under nøytralt flagg.
Les mer om Korea, RIA, Russland og Sotsji.
Russland degradert i skiskyting
Det internasjonale skiskyttarforbundet degraderer Russlands skiskyttarforbund fram til tidlegast etter årets sesong, vedtok IBU i dag. Bakgrunnen er IOCs vedtak om å utestenge Russland etter dopingskandalen i Sotsji og funna i Schmid-rapporten.
Russland stengd ute av skiskyting
Det internasjonale skiskyttarforbundet utestenger Russlands skiskyttarforbund fram til tidlegast etter årets sesong. Bakgrunnen er IOCs vedtak om å utestenge Russland etter dopingskandalen i Sotsji og funna i Schmid-rapporten.
Russland-utestengelsen korter Pedersens vei til OL-gull
– Sprøtt å tenke på alt russerne gjorde i Sotsji, sier Sverre Lunde Pedersen.
Bob-Zubkov: Salt i urinprøvene
Unormale mengder salt i urinprøvene og prøvene var hovudgrunnen til at bobkøyrar Alexander Zubkov blei fråteken to gull i Sotsji-OL, opplyser IOC. IOC meiner bevisa er sterke. Dei melder også at liknande bevis finst i sju andre dopingprøver frå russiske bobbkøyrarar. Zubkov var russisk flaggbærar i Sotsji.
Russiske utøvere anker OL-straffen
22 russiske utøvere fra Sotsji-OL har anket dopingstraffen fra Den internasjonale olympiske komit (IOC) inn for Idrettens Voldgiftsrett (CAS).
Les mer om Den, OL-straffen og Sotsji-OL.
Russland fullstendig ydmyket: - Mordet på vår nasjonale sport
Sotsji-OL 2014 skulle vise stormakten Russlands styrke i vinteridrett. Det endte med at to innkjøpte utlendinger tok flere gull enn 144 millioner russere.