Spare

Nav vil forandre jobbutplassering: Kan spare milliarder

Rask utplasseringer i det ordinære arbeidslivet kan spare samfunnet for milliarder, mener Nav.
Les mer om Nav.

Slik vil Forsvaret endre verneplikten

I deler av forsvaret kan det bli 16 måneders førstegangstjeneste. Landmaktutredningen mener det vil øke kompetansen og spare penger.
Les mer om Forsvaret.
Så mye koster DAB i bilen
Ekspertene råder oss til å bruke penger på å få hjelp til montering av DAB i bil. Men selveste kringkastingssjefen monterer selv – og mener de fleste av oss kan spare penger på å gjøre det selv.
Les mer om DAB.
Dataprogrammer kan erstatte arbeidet til finansfolk med millionlønninger
Storbanken Goldman Sachs mener den har funnet en måte for dataprogrammer å gjøre halvparten av oppgavene knyttet til lukrative børsnoteringer. Banken anslår at det vil spare dem tusenvis av arbeidstimer.

Uenige om hjemmetjenester

Den ledende hovedorganisasjonen for tjenestenæringer i Norge, Virke, tror norske kommuner kan spare milliarder på å la private aktører levere hjemmetjenester. Fagforbundet er skeptisk.
Les mer om Norge og Virke.
Virke: – Privat hjemmehjelp mye billigere for kommunene
Norske kommuner kan spare flere milliarder på å la flere private aktører levere hjemmetjenester, mener Virke. Fagforbundet er skeptisk.
Les mer om Virke.
Regjeringen foreslår ny lov for raskere boligbygging: Vil kneble kommune-monopol
Jan Tore Sanner vil oppheve kommune-monopolet på oppmåling av tomter. Han mener det kan spare samfunnet for 650 millioner over 20 år.
Lettelse blant renholderne
Renholderne i Hole er lettet etter at kommunestyret vedtok å ikke legge renholdstjenesten ut på anbud. Flere politikere som tidligere gikk inn for konkurranseutsetting, stemte imot mandag fordi de mente det ikke var så mye å spare på det, skriver Ringerikes Blad.
Les mer om Hole.
Skammelig av byrådet
Gjennom to budsjetter har byrådet hatt anledning til å rydde opp. De har med viten og vilje gjort eldreomsorgen verre, for å spare noen kroner.
HP tilbyr auto-abo på blekk
Opptil 70 prosent skal kundene kunne spare på den nye Instant Ink-løsningen som HP nå innfører i Norge.
Blir veilys på nye E18
Det blir veilys på nye E18 mellom Arendal og Tvedestrand. Ifølge Agderposten har Vegdirektoratet nå bekreftet at alle nye motorveier skal ha veilys. Veiselskapet Nye Veier ønsket å kutte veilys på den nye strekningen, for å spare kostnader.
Dårligst på fast sparing
Folk i Valle, Hægebostad og Evje og Homnes er blant de dårligste i landet til å månedlig spare penger i aksjer, på konto eller i pensjonsprodukter, viser tall DNB har hentet inn blant kunder med faste spareavtaler. Les mer.
Les mer om DNB, Evje, Hægebostad og Valle.
TEST: Xiaomi Mi6
Her kan du spare rundt 2000 kroner på et skikkelig flaggskip.
Styrer mot underskot – Helse Førde vil vurdere strukturen
Helse Førde er i ferd med å gå på ein ny økonomisk smell. For å få råd til blant anna milliardinvesteringar ved sjukehuset i Førde, opnar styret no for å sjå på strukturen for å spare pengar.
Les mer om Førde og Helse Førde.
Billigere på nett enn på taxfree
Du kan spare flere hundre kroner på å handle på nettet før ferien i stedet for på flyplassen.
På vei til å spare 30 milliarder
Det statlige veiutbyggingsselskapet Nye Veier ligger an til å spare 30 milliarder kroner på motorveiprosjektene selskapet er satt til å realisere.
Les mer om Nye Veier.
Dette beviset bør du ha i hanskerommet
Det kan spare deg for mange problemer.
Ordfører vil hjelpe FFK økonomisk
Fredrikstad Fotballklubb vil spare 810.000 kroner i stadionleie dersom bystyret følger ordførerens anbefaling. Klubben har søkt om å få redusert leie for desember og januar, og ordføreren mener kommunen kan dekke dette med penger fra disposisjonsfondet.
Les mer om FFK.
De skumle utlendingene på internett
Turistbransjen og andre må gjerne ta kampen mot utenlandske nettsteder, men de bør spare seg for å gjøre det til et spørsmål om moral og verdier.
– Hun vil jeg faen meg ikke tape mot!
GOD KVELD NORGE (TV 2): Kristine og Johanne Thybo Hansen (24) kommer ikke til å spare på kreftene i en eventuell tvekamp mot hverandre.
Les mer om Hun og Johanne Thybo Hansen.
Satser millioner på smarte gatelys
Meråker kommune skiftar til smarte gatelys, og reknar med å spare inn 90 prosent av straumbruken.
Dårlig råd? Her får du ukesmeny for to til 261 kroner
Det er masse penger å spare på å lage billig middag.
Skattemeldingen: – Flere hundre tusen tar seg ikke bryet
I alt ni av ti har sjekket skattemeldingen sin. De som får penger igjen, planlegger å nedbetale gjeld, spare og bruke penger på ferie, viser en undersøkelse.
Skattemeldingen: – Flere hundre tusen tar seg ikke bryet
I alt ni av ti har sjekket skattemeldingen sin. De som får penger igjen, planlegger å nedbetale gjeld, spare og bruke penger på ferie, viser en undersøkelse.
Skattemeldingen: - Flere hundre tusen tar seg ikke bryet
I alt ni av ti har sjekket skattemeldingen sin. De som får penger igjen, planlegger å nedbetale gjeld, spare og bruke penger på ferie, viser en undersøkelse.