Spare

– Sikrer vi hovedgatene, øker muligheten for at terroristene gjør feil

Terrorforsker på Politihøgskolen, Cato Hemmingby, mener fysiske sperretiltak i hovedgater som Karl Johan kan spare menneskeliv. – Handlegater og paradegater er attraktive mål for terrorister på grunn av alle menneskene der, sier han.

Mobilregningen mer enn doblet da han byttet selskap

SKIEN (NRK): Trond Hammerstad byttet mobilselskap for å spare penger. Men regningen ble mer enn dobbelt så høy. Mobilselskapet Dipper mener de ga god nok informasjon.
– Jeg vil gjerne og vet jeg burde spare. Men så kommer det så mange andre fristelser forbi
Unge sparekunder skal kapres ved hjelp av kampanjer og mobilapper. Administrerende direktør Bernt Zakariassen i Verdipapirfondenes Forening tviler på om det hjelper.
Les mer om Bernt Zakariassen og Jeg.
Tid til å leve
Hvem i all verden var det som fant ut at vi til enhver tid skal spare tid?

Kommunen lar graset gro for å spare penger

Stavanger kommune har de siste to årene endret rutinene for grasklipping i friområdene. Områder som før ble klippet ofte, blir nå stusset bare to ganger i året.
Planlegger du fotballtur til England? Slik kan du spare tusenvis av kroner
Titusener av nordmenn valfarter hver sesong til England for å se Premier League-fotball. Her får du sparetips fra ekspertene.
Planlegger du fotballtur til England? Slik kan du spare tusenvis av kroner.
Titusener av nordmenn valfarter hver sesong til England for å se Premier League-fotball. Her får du sparetips fra ekspertene.
I år kan du spare penger på nye skatteregler
Trønderske privatpersoner eier aksjer og aksjefond verdt over 12 milliarder kroner på børsen. Flere av disse kan spare penger med nye regler.
Frykter million-kutt vil svekke barnehagene
- Effekten av å spare 20 millioner i barnehagen vil kunne slå kraftig tilbake på kommunen når barna kommer til skolen, mener Marianne Schjetne, styrer i Bakklandet barnehage.
Nordmenn vil la oljen ligge for å spare klimaet
I en fersk meningsmåling sier 44 prosent at de er villige til å la deler av oljen bli liggende for å spare klima. 42 prosent sier nei.
Mener denne kan spare oss for 500 mrd.
De ti neste åra skal 3000 oljebrønner plugges igjen på norsk sokkel. Det koster 1000 milliarder, men Inge Brigt Aarbakke mener denne dingsen kan spare inn halvparten.
Skaper press på leiemarkedet
– Mange unge tvinges ut på et dyrt leiemarked når de ikke får boliglån. Dermed mister de muligheten til å spare opp egenkapital for å kjøpe. Det sier Christian Dreyer i Eiendom Norge til Dagsavisen. Han mener politikerne må se på tiltak for å bistå unge i boligmarkedet.
- Jeg eier ikke bolig, men jobber med saken
Thomas Hansen (24) skal spare til egen bolig ved å kjøpe småandeler i leiligheter.
Kjør forsiktig – spar penger på bilforsikringen
Unge menn bak rattet i BMW og Audi kan spare flere tusen kroner på bilforsikringen ved å kjøre defensivt. Hos voksne med høy bonus er sparepotensialet mye mindre.
Les mer om Audi og BMW.
Spar med app
Gamification gjør det (kanskje) litt mer spennende å tenke fornuftig mot langsiktige mål i DNBs spare-app for iOS.
Glem disse tallene
Her kan det være penger å spare.
Nå blir det lettere å følge aksjerådene
Aksjesparekontoer er en god nyhet for alle som liker å spare i aksjer.
Nå blir det lettere å følge aksjerådene
Aksjesparekontoer er en god nyhet for alle som liker å spare i aksjer.
Jobbeksperterne: Styrt avspasering - er det lov?
Å spare opp timer og så ta dem ut som flere sammenhengende dager, er fristende - særlig om sommeren. Men kan arbeidsgiver nekte deg det?
2000 tyske turister under Gladmat
Først og siste dagen av Gladmat-festivalen kommer det tyske cruiseskip til Stavanger. Miljøpartiet De Grønne reagerer på de store utslippene fra all cruisetrafikken og etterlyser landstrøm for å spare miljøet.
Miljøpartiet krever landstrøm for cruiseskip
Først og siste dagen av Gladmat-festivalen kommer det tyske cruiseskip til Stavanger. Miljøpartiet De Grønne reagerer på de store utslippene fra all cruisetrafikken og etterlyser landstrøm for å spare miljøet.
Barnehager bør drives uten profitt
Eierne til de kommersielle barnehagene ønsker å spare penger for å kunne ta ut mest mulig profitt.
- Kaja risikerer at hun aldri lærer seg å prate
Trondheim kommune vil effektivisere tilbudet til barn med behov for spesialpedagogisk hjelp for å spare inn 20 millioner kroner. – Det skal ikke gå ut over barnas faglige tilbud i barnehagene, sier rådgiver i Trondheim kommune.
Les mer om Trondheim.