Spare

Alpinansatte i Skiforbundet tok lønnskutt for å spare kostnader

En presset økonomi i alpinseksjonen i Norges Skiforbund førte til en lønnsreduksjon på 35 prosent i november, skriver NRK.
Les mer om NRK og Skiforbundet.

Disse appene skal få deg til å spare mer

De prøver alle å gjøre det morsomt å spare penger. Her er det du bør vite om de forskjellige spareappene.
Omstridt losbåtbase
Den omstridte flyttingen av losbåthavna på Hvaler skal opp i et ekstraordinært formannskapsmøte i morgen. Selskapet Buksèr og Berging som har overtatt driften, ønsker en ny base på Vikerhavn for å spare drivstoff og kjøretid, men beboerne frykter støy fra båtene og økt bilkjøring til havna, skriver Fredriksstad Blad. Losbåtene ligger i dag på Skipstadsand.
Innføring av aksjesparekonto har endt i kaos
Mange av de 200.-300.000 som har opprettet aksjesparekonto for å spare skatt har opplevd store problemer med å flytte sparingen innen fristene.

Fjerner 50 sykehussenger

Helse Bergen-sjefen fant 40 millioner å olje budsjettet med. Likevel skal sykehuset fjerne over 50 senger og spare inn 150-180 millioner kroner.
Tøffere hverdag bak murene
Fengselsansatte i region Sørvest sier de opplever flere tilfeller av vold og trusler nå enn tidligere. Neste år må regionen spare inn 15 stillinger. Ledelse og ansatte frykter budsjettkuttet vil forverre en allerede vanskelig situasjon.
Les mer om Sørvest.
Frogner bibliotek er reddet
Høyre, Frp, Venstre, KrF og to uavhengige i Sørum reddet det nye biblioteket på Frogner etter at budsjettet var oppe til behandling i formannskapet i dag. Rådmannen foreslo å gjøre det nye biblioteket om til et ubemannet skolebibliotek for å spare penger, skriver Romerikes Blad.
Les mer om Frogner, Frp, KrF, Sørum og Venstre.
Mener Norge kan spare 154 milliarder på bedre kosthold
Nordmenn spiser stadig sunnere, men får fortsatt i seg altfor mye salt og for lite fisk, viser Helsedirektoratets rapport om utviklingen i det norske kostholdet.
6 smarte skattegrep du bør gjøre før nyttår
Å kutte skatten handler ikke bare om BSU-sparing. Nå som det nærmer seg et nytt kalenderår kan det være greit å kjenne til andre måter å spare skattepenger.
Dette bør du gjøre før nyttår
Å kutte skatten handler ikke bare om BSU-sparing. Nå som det nærmer seg et nytt kalenderår kan det være greit å kjenne til andre måter å spare skattepenger.
– Hvor mange skal bli syke og få dårligere helse fordi vi skal spare til nytt sykehus?
Nedlegging av sengeposter i psykiatrien på Randaberg kan få katastrofale følger, mener komuneoverleger i Ryfylke.
Les mer om Hvor, Randaberg og Ryfylke.
De utrydder en hel fagdisiplin for å spare småpenger
Mener virkelig UiB at det ikke er alvorlig og dypt problematisk at det ikke lenger skal være mulig å ta mastergrad i teatervitenskap i teaternasjonen Norge?
Les mer om Norge og UiB.
Her kan de smarte spare mye penger
Dessuten er det miljøvennlig også.
1,5 kilometer ny vei mellom Forus og Ullandhaug kan spare 1,5 milliard
KOLLEKTIVTRAFIKK: Legg vekk planene for kollektivfelt på E39. Sats heller på Kollektivakse Vest, som vil binde sammen 60.000 arbeidsplasser på Ullandhaug og Forus. Det mangler kun 1,5 km ny vei i åpent terreng.
NFF tilbyr sluttpakker til alle i administrasjonen på Ullevaal
Norges Fotballforbund håper opptil fem ansatte tar sluttpakke, men de har ikke noe mål om å spare penger. Isteden skal de hente inn nye folk.
Les mer om Ullevaal.
Hvor du kjøper bilen kan ha mye å si for prisen
Her er det absolutt mulig å spare titusener.
Torsdagens utfortrening også avlyst
Torsdagens planlagte gjennomkjøring av utforløypa i Lake Louise måtte avlyses. Arrangøren vil spare på traseen til helgens øvelser. Også onsdag ble utfortreningen avlyst fordi snøen som falt tidligere i uken hadde gjort traseen for bløt.
Les mer om Lake Louise.
Ikke lett å spare penger i Bussvei-prosjektet
Til sammen 11,3 milliarder kroner er avsatt for å bygge Bussveien på Nord-Jæren. En ny rapport viser at store innsparinger vanskelig lar seg gjøre uten å senke ambisjonsnivået.
Ikke lett å spare penger i Bussveien
Til sammen 11,3 millioner kroner er avsatt for å bygge Bussveien på Nord-Jæren. En ny rapport viser at store innsparinger vanskelig lar seg gjøre uten å senke ambisjonsnivået.
Les mer om Bussveien og Nord-Jæren.
Foreløpig bomtur for bompengesparing
Samferdselsministeren skulle slå sammen bompengeselskaper for å spare administrasjon og rentekostnader. Så langt er det få – om noen – besparelser å spore.
Mangler penger til å spare penger
Det kriserammede papirkonsernet Norske Skog fortsetter å tape penger. Selskapet har ikke klart å gjennomføre kostnadskutt på grunn av mangel på penger.
Les mer om Norske Skog.
Rolvsrud: Ikke råd til fotballvarme
Varmeanlegga på dei store fotballbanene på Rolvsrud stadion blir ikkje slått på i desember. Årsaka er at Lørenskog IF må spare pengar, og idrettslaget reknar med å spare 150 000 kroner på tiltaket, skriv Romerikes Blad.
Les mer om Lørenskog IF og Rolvsrud.
Bank-robot innvilget lån på to minutter
For første gang har DNB innvilget lån uten at en menneskelig rådgiver har sett på søknaden. Automatisert saksbehandling kan spare banken for milliarder.
Les mer om DNB.
DNB kutter og gir boliglån på to minutter
For første gang har nye DNB-kunder fått innvilget boliglån uten at en rådgiver ser på saken. Banken skal spare milliardbeløp ved å la kunden gjøre mer selv.
Slik skal Rune Bjerke spare inntil to milliarder
I motsetning til tidligere blir ingen stor nedbemanningsrunde i DNB denne gang, sier Rune Bjerke. Men storbanken kan likevel ende opp med færre ansatte når kostnadene skal barberes.
Les mer om DNB og Rune Bjerke.