Sparebank

Flere bytter i Sparebank 1 Markets

Henrik With ut av Sparebank 1 Markets. Flere nye inn.
Les mer om Sparebank.

IT-SJEFEN: Espen Kjølberg, direktør for it-utvikling i Sparebank 1 Banksamarbeidet

IT-SJEFEN: Samspillet mellom forretning og teknologi er blant de største utfordringene, mener Espen Kjølberg, direktør for it-utvikling i Sparebank 1 Banksamarbeidet.
Helgeland Sparebank legg ned kontor
Styret i Helgeland Sparebank har vedteken å leggje ned seks av deira kontor, skriv Rana Blad. Det skal ikkje gå ut over arbeidsplassar eller kundebehandling, skriv banken i ei pressemelding.
Gir bort nettbrett
Sparebank 1 i Oslo og Akershus og Imento fortsetter samarbeidet, og gir bort 33 nettbrett til barneavdelingen på Radiumshospitalet.
Les mer om Imento, Oslo og Radiumshospitalet.

Oljeprisrally før Opec-møte neste uke

Nyheten om at Russland og Saudi-Arabia vil samarbeide om fortsatt kutt i oljeproduksjonen, fikk oljeprisen til å fyke i været mandag. – Det kan virke litt smådesperat, sier sjeføkonom Kyrre M. Knudsen i Sparebank 1 SR-Bank.
- Inntektstap for oppdrett og Norske Skog skaper pessimisme
Sykdomsproblemer i oppdrettsbransjen og Norske Skog fører til mindre fremtidsoptimisme i Nord-Trøndelag enn i resten av Midt-Norge, mener konserndirektør Vegard Helland i Sparebank 1 SMN.
Nettbank nede
Alle bankene i Sparebank 1-gruppen har trøbbel med nettbanken, skriver Hamar Arbeiderblad. Problemet startet litt før klokka 10 i dag. Feilen ligger hos leverandøren, og det er usikkert hva feilen skyldes nå.
Ny tavle
Den 21 år gamle informasjonstavla for Bergan krigsfangeleir vart i dag fornya. Interessegruppa Vardås har i samarbeid med Nøtterøy kommune og Sparebank 1 fått pengar til dette skiltet. Både nordmenn og russarar deltok på avdukinga.
Les mer om Bergan, Nøtterøy og Sparebank.
Vil gjøre det vanskeligere å få boliglån til å betale svart arbeid
Når Sparebank 1 SMN gir lån basert på at boligen har fått en verdiøkning, krever banken kvitteringer for at det skal bli vanskeligere å kjøpe svart arbeid.
Les mer om SMN.
Sparebanken Nord-Norge tjener mer
Sparebank 1 Nord-Norge fortsetter veksten. Resultatet for første kvartal 2017 var på 391 millioner kroner før skatt, noe som er 47 millioner mer enn samme kvartal året før.
Les mer om Nord-Norge.
Godt resultat for Sandnes sparebank
Etter et tøft år 2015, og mye endringer i 2016, er Sandnes Sparebank nå i ferd med å bli friskmeldt. – Banken er klar for vekst, sier administrerende direktør Trine Karin Stangeland.
Økt resultat for Sparebank1 SMN
Sparebank 1 SMN økte resultatet sitt med 47 millioner fra samme periode i fjor. Konsernsjef Finn Haugan kan smile over økt tilgang på kunder, både av privatpersoner og bedrifter.
Les mer om SMN og Sparebank1 SMN.
Crowdfunding skal utfordre bankene
Teknologiselskapet Vester vil drive folkefinansiering av selskaper med lån. Nå har selskapet fått Sparebank 1 SR-Bank med som storeier.
Les mer om Sparebank.
SR-Bank fikk et resultat før skatt på 512 millioner kroner første kvartal
Sparebank 1 SR-Bank økte overskuddet med 25 millioner kroner sammenlignet med de tre første månedene fjor, og fikk et resultat før skatt på 512 millioner kroner i årets første kvartal.
Har ikke lenger troen på Norwegian
Norwegian-aksjen er i hardt vær om dagen, og nå plukker også aksjesjef Lars-Daniel Westby i Sparebank 1 Markets la Norwegian ut av porteføljen.
Talentstipend utdelt for 20. gang
Sparebank 1 SMN delte ut 600 000 kroner i stipend til talentfulle unge trøndere lørdag kveld.
Les mer om SMN.
Sponser eliteserien - krever mer
11 av 16 eliteserielag i fotball har en bank som hovedsponsor. Rausest er SpareBank 1-systemet. RBK koster nærmere 15 millioner i året.
Les mer om SpareBank.
- Dette har vært ekstremt krevende
Skagerrak Sparebank har fått dyrekjøpte erfaringer etter å ha drevet subseabedriften Vestmar Production i halvannet år. – Det er ikke til å legge skjul på at dette har vært ekstremt krevende, sier banksjef Jon Guste-Pedersen.
Krav for 73 mill. i Veireno-boet
Meglerhuset Sparebank 1 Markets forsøkte å selge Veireno før avfallshåndteringsselskapet gikk konkurs. Nå er meglerhuset en av kreditorene i boet med 4,4 millioner kroner i krav.
Les mer om Veireno og Veireno-boet.
Sparebank 1 stopper salget – disse tilbyr fortsatt arbeidsledighetsforsikring
Samtidig har både interessen for inntektssikring og antallet tilbydere økt de siste årene.
Er sendt varsel om konkursoppmoding for Tørvis Eiendom
Eit knapt år etter at hotellet stod på randa av konkurs har Luster Sparebank og Luster kommune sendt varsel om konkursoppmoding.
Les mer om Luster og Luster Sparebank.
Er sendt varsel om konkursoppmoding for Tørvis hotell
Eit knapt år etter at hotellet stod på randa av konkurs har Luster Sparebank og Luster kommune sendt varsel om konkursoppmoding.
Les mer om Luster og Luster Sparebank.
Styrtrik bergenser selger seg ut av trønderbank for 163,4 millioner
Bergensmilliardæren Trond Mohn har solgt unna hele eierposten i Sparebank 1 SMN.
Les mer om SMN og Sparebank.
Naboer frykter flere vil bygge egen brygge i Sandviken
Da Sparebank Vest-direktør Jan Erik Kjerpeseth fikk bygge egen brygge utenfor leiligheten på Måseskjæret, fikk nærmeste nabo Sandviken Brygge aldri nabovarsel. Nå er beboerne bekymret for flere private byggeprosjekter i det tett bebygde området.
Derfor kan du bli låst fast til boligen din hvis prisene faller
Mange risikerer å bli helt låst til boligen sin, mener kredittsjef Endre Jo Reite i Sparebank 1 SMN.
Les mer om Endre Jo Reite, SMN og Sparebank.