Sparebank

Banken satte på traktorbremsen for tre år siden

Sogn og Fjordane Sparebank var bekymret for underskuddene i Moods of Norway og sluttet å låne selskapet mer penger allerede for tre år siden.
Les mer om Fjordane Sparebank og Norway.

Sparebank lokker med tusenlapper i utbytte til kundene

Sandnes Sparebank foreslår utbytte til kundene, basert på gjeld og innskudd i banken. Det kan bli tusenlapper for kundene.
Slik tjener han store penger på søkeordet «forbrukslån
Sparebank 1 SR-Bank mener den er utsatt for svindel på en nettside som brukes til å promotere forbrukslåntjenesten til millionær Dyar Al-Ashtari (22).
Les mer om Dyar Al-Ashtari.
Satser 250 millioner på å finne bankenes Finn
Sparebank 1 SR-Bank tror ny teknologi vil endre måten en driver bank på. Nå putter banken 250 millioner kroner i nytt venturefond for å finne de gode finansteknologigründerne.
Les mer om Finn.

BSU-konto-rush i Sparebank 1

Sparebank 1 har hatt oppgang i antall BSU-kontoåpninger og økt sparebeløp de siste årene, motsatt av trenden for DNB og Nordea.
Les mer om DNB, Nordea og Sparebank.
Flere BSU-sparere i Sparebank 1
Flere unge åpner hvert år sparekonto og BSU i Sparebank 1, motsatt av trenden for DNB og Nordea. Endre Jo Reite i SpareBank 1 tror veksten skyldes at beløpsgrensen har blitt utvidet de siste årene, og at prisveksten på boliger har vært sterk. (NTB)
Les mer om BSU, DNB, Nordea, SpareBank og Sparebank.
BSU-konto-rush i Sparebank 1
Sparebank 1 har hatt oppgang i antall BSU-kontoåpninger og økt sparebeløp de siste årene, motsatt av trenden for DNB og Nordea.
Les mer om DNB, Nordea og Sparebank.
Meglerhus nedgraderer laksesektoren
Sparebank 1 Markets nedgraderer torsdag lakseopprettsektoren til salg fra nøytral, melder Intrafish.
Les mer om Intrafish.
Slik satser aksjeekspertene nå
Sparebank 1 Markets tar denne uken oljeselskapet Aker BP ut av sin portefølje.
Les mer om Aker BP.
Bedriftene i Innlandet går godt
Bedriftene i Innlandet har hatt vekst i omsetningen de siste fem årene. Det viser en analyse gjort av Østlandsforskning på oppdrag for SpareBank 1 Østlandet. Veksten har vært på mellom åtte og tolv prosent årlig de siste fem årene.
Slik vedder du på boligkrakk
Sjefstrateg Peter Hermanrud i Sparebank 1 Markets har lenge varslet boligprisfall Norge. Han lanserer følgende veddemål for folk som tror på et boligkrakk.
Les mer om Norge og Sparebank.
– Oljenedgangen er bak oss
Sjeføkonom i Sparebank 1 SR-Bank, Kyrre M. Knudsen, trur oljenedgangen er eit tilbakelagt kapittel. Ei ny stor undersøking syner at det er stor optimisme hos bedrifter på Sør-Vestlandet.
Går mot bedre tider
Konjunkturbarometeret til Sparebank 1 SR-Bank blant 600 bedrifter på Sørvestlandet viser at det går mot bedre tider. 60 prosent av bedriftene venter oppgang det kommende året med flere ansatte, mens 40 prosent venter nedgang, viser barometeret.
Les mer om Sparebank og Sørvestlandet.
Dette er aksjetipsene for denne uken
Bare DNB Markets gjør endringer i sin portefølje denne uken. Sparebank 1 Markets og Arctic Fund Management står på stedet hvil.
Dette er akjsetipsene for denne uken
Bare DNB Markets gjør endringer i sin portefølje denne uken. Sparebank 1 Markets og Arctic Fund Management står på stedet hvil.
20-åring dømt for bankran
Den 20 år gamle mannen som ranet Lillesands Sparebank er dømt til fengsel i to år og en måned.
Bankraner dømt til to års fengsel
Den 20 år gamle mannen som har ranet Lillesand sparebank , er dømt til fengsel i to år og en måned. I tillegg må han betale 100.000 kroner i oppreisningerstatning.
Les mer om Lillesand.
Banken mener Grilstad-investering er i tråd med loven
Finanstilsynet krever at Bjugn Sparebank selger unna kommersiell eiendom. Sparebank 1 SMN sier de kan beholde sin del av storprosjektet Grilstad Marina.
Her er aksjeplukkernes tips denne uken
Både Sparebank 1 Markets og Arctic Fund Management tar ut det John Fredriksen-kontrollerte tørrlastrederiet Golden Ocean Group denne uken.
Bank-tyver på frifot
Politiet har foreløpig ingen spor etter tyvene som natt til søndag brøt seg inn i en bank i Vestby. De har heller ikke oversikt over hvor store verdier som forsvant fra SpareBank 1-filialen.
Les mer om SpareBank og Vestby.
Ønsker tips etter minibanktyveri
Follo-politiet ønsker tips etter at to minibaner er blitt tømt i Vestby i natt. Minibankene tilhører Sparebank 1. Tyveriene skjedde ved tretiden.
Les mer om Sparebank og Vestby.
DNO er nest hottest på Sparebank 1 Markets «topp 8-liste med oljeselskaper
Den aller hotteste har du trolig aldri hørt om engang..
Les mer om Sparebank.
En kul id i San Francisco ble til gründerhjelp i Trondheim
Sparebank 1 SMN gir husrom til sivilingeniører som albuer seg plass i finansbransjen.
Les mer om SMN, San Francisco og Trondheim.
– Mobilen vil overta som betalingmiddel på festivaler og konserter
Selskapet bak Cashless-systemet tjener millioner på giddalause folk - og et tungrodd system. - Kontaktløse kort, og ikke minst mobilen, vil ta over som betalingsmiddel, tror Thor-Christian Haugland i Sparebank 1 SR-Bank.
Bistandsadvokat ba om erstatning
Bistandsadvokat for to bankfunksjonærer i Lillesand sparebank ba om at tiltalte betaler 50 000 kroner i erstatning til de to som opplevde selve bankranet i år. Bistandsadvokat Eirik Balchen la vekt på at ranet var en skremmende opplevelse for de ansatte.
Les mer om Lillesand.