Sparebank

– Det kan ta lang tid før de oppdager at de er blitt svindlet

Flere norske banker har opplevd en sterk økning i svindel knyttet til handel med bitcoin. Thor-Christian Haugland i Sparebank 1 SR-Bank frykter at det er store mørketall og at det kan ta lang tid før ofrene innser at de er blitt svindlet.
Les mer om Det og Sparebank.

Legger ned banken i Skiptvet

Fra juli stenger banken i Skiptvet. Da legger Askim og Eidsberg Sparebank ned sin filial. Banksjef Rune Hvidsten sier til Smaalenenes Avis at det er to grunner til nedleggelsen: leiekontrakten går ut og det er færre kunder innom lokalene, siden de fleste bruker nettbank.
Gjør store endringer i ukesporteføljen
Sparebank 1 Markets kaster ut to aksjer, og tar inn hele seks i årets andre uke.
Svindlet for millioner
Tre hedmarkinger har tapt til sammen nesten fire millioner kroner etter å ha investert penger i falske bitcoins. Det skriver HA. Kommunikasjonssjef Bjørn-Inge Haugan i Sparebank 1 Østlandet tror enda flere er rammet.
Les mer om Sparebank og Østlandet.

Vil bruke 300.000 på ny rådmann

Farsund kommune ønsker å bruke inntil 300.000 kroner for å finne frem til rådmann Vidar Torsøes erstatter. Det melder lister24.no I desember ble det kjent at Torsøe slutter som rådmann i mars for å bli banksjef i Kvinesdal Sparebank.
Dømt til fengsel etter bankran
To menn er dømt til ett og et halvt år i fengsel etter et grovt ran av Sparebank 1 på Gol i Hallingdal i oktober i fjor. De to ble pågrepet etter en dramatisk politijakt.
Les mer om Gol, Hallingdal og Sparebank.
– Vi skal tilbake til 2013 og 2014 for å finne samme type optimisme
Arbeidsledigheten stuper og nå rapporterer bedriftene på Sørvestlandet om høye vekstforventninger i konjunkturbarometeret fra Sparebank 1 SR-Bank.
Les mer om Sparebank og Sørvestlandet.
Høy stemning i oljeland
Arbeidsledigheten stuper og nå rapporterer bedriftene på Sørvestlandet om høye vekstforventninger i konjunkturbarometeret fra Sparebank 1 SR-Bank.
Les mer om Sparebank og Sørvestlandet.
SR Banks konjunkturbarometer: Flere jobber og lavere arbeidsledighet i 2018
Stemningen i næringslivet på Sør- og Vestlandet snudde til optimisme i 2017, og det er olje- og industribedriftene som ser mest lyst på framtiden, ifølge Sparebank SR Banks siste konjunkturbarometer.
Les mer om Sørog Vestlandet.
Kulturpris til brødrene Eriksen
Brødrene Vegard og Gjermund Stenberg Eriksen ble nyttårsaften tildelt Eidsberg kommune/Eidsberg Sparebank sin kulturpris for 2017, for mangeårig innsats for kulturlivet i hjemkommunen. I slutten av november vant de to også Emmy for TV-serien Mammon
Undersøkelse: Nordmenn flest tror 2018 blir bra økonomisk
Fem av seks tror økonomien deres blir uendret eller bedre i 2018 enn den var i år, ifølge SpareBank 1. Åtte av ti arbeidstakere føler at jobben deres er trygg.
Les mer om SpareBank.
Undersøkelse: Menn har mer tro på egen økonomi enn kvinner
Nordmenn flest tror 2018 blir bra økonomisk, men kvinner er litt mindre optimistiske enn menn, ifølge SpareBank 1.
Les mer om SpareBank.
Undersøkelse: Nordmenn flest tror 2018 blir bra økonomisk
Fem av seks tror økonomien deres blir uendret eller bedre i 2018 enn den var i år, ifølge SpareBank 1. Åtte av ti arbeidstakere føler at jobben deres er trygg.
Les mer om SpareBank.
Den svake krona styrker næringer
Den norske krona er på sitt svakeste på ti år. Konsernsjef i Sparebank 1 Østlandet, Richard Heiberg, sier at dette kan være positivt for både eksportnæring, konkurrerende importnæringer og turismenæringen.
Tror på bedre økonomi i 2018
Ni av ti privatpersoner i Oslo og Akershus tror økonomien enten blir bedre eller som før det kommende året, viser en undersøkelse utført på vegne av SpareBank 1. Også næringslivet i området har store forventninger til omsetning og etterspørsel i 2018.
Les mer om Oslo og SpareBank.
Nå bør du være ekstra på vakt mot svindlere(pluss)
- Det virker som svindlere bruker høytiden aktivt, sier privatøkonom Endre Jo Reita i Sparebank 1 SMN.
Les mer om Endre Jo Reita, SMN og Sparebank.
Sparebanken 1 Markets satser på Europris før nyttår
Sparebank 1 Markets satser på aksjen til lavpriskjeden Europris i årets siste børsuke. Meglerhuset mener aksjen vil nå en kurs på 42 kroner. Så mye har den ikke kostet siden november i fjor.
Etter 13 år med nyttårsraketter fra Hermanrud er det slutt
For første gang siden 2003 blir det i år ingen nyttårsraketter fra sjefstrateg Peter Hermanrud i Sparebank 1 Markets.
Bankkunder lurt for mange hundre tusen i bitcoin-svindel
- Vi har seks konkrete tilfeller, sier Sparebank 1 SR-Bank.
Les mer om Sparebank.
SR-Bank-kunder lurt for mange hundre tusen i bitcoin-svindel
Sparebank 1 SR-Bank slår alarm etter at flere kunder har blitt lurt for store summer i en omfattende bitcoin-svindel.
Meglerhus jekker ned kursmålet på Norwegian. Mener Bjørn Kjos bør vurdere å selge flyselskapet
Analytiker Lars-Daniel Westby i Sparebank 1 Markets anbefaler investorene å selge sine Norwegian-aksjer. Han mener Norwegian-sjef Bjørn Kjos må stoppe veksten – eller selge selskapet.
Fra rådmann til banksjef
Vidar Torsøe er ansatt som ny banksjef i Kvinesdal Sparebank. Det var i alt 21 søkere til stillinga. Torsøe er i dag rådmann i Farsund kommune, ei stilling han har hatt siden mars 2015.
Erkjenner skyld for bankinnbrudd
Tyvene som brøt seg inn i Sparebank 1 i Gol 5. oktober, fikk med seg 559.000 kroner, melder Hallingdølen. De to mennene som ble pågrepet, erkjente straffskyld under rettssaken i Hallingdal tingrett denne uka. En av de tiltalte sier motivet for innbruddet var at han hadde høy gjeld, skriver avisa.
Satser på oljespill i banksektoren
Sparebank 1 SR-Bank er ikke dyrt priset på dagens nivåer. Inn i porteføljen kommer også gassfrakt og flytende produksjonsskip.
Reitan kjøper eiendom i sentrum for 755 millioner(pluss)
Reitan-eide E. C. Dahls Eiendom benytter seg av forkjøpsretten, og kjøper Sparebank 1 SMNs hovedkontor i Søndre gate i Trondheim.
Les mer om Sparebank, Søndre og Trondheim.