Spinraza medisin

Strenge kriterier kan stoppe Liam (5) fra å få livsviktig medisin

For å få den livsviktige og dyre muskelmedisinen Spinraza, må man oppfylle visse kriterier. Nå frykter familien til fem år gamle Liam Rønnestad fra Ålesund at han ikke får medisinen likevel.

Torstein Lerhol (Sp) har SMA: Syltynn begrunnelse for aldersgrense på million-medisin

Torstein Lerhol (31) jobber som avdelingsleder i Aleris og som Sp-politiker i Oppland. Nå går han til kamp for å gi Spinraza-medisin til alle som trenger den.
Høyre vil ha tøffere forhandlinger om medisin
Sveinung Stensland (H) sier staten og Biogen har brukt urovekkende lang tid på å bli enige om prisen på Spinraza, og vil ha tøffere medisinforhandlinger.
Les mer om Biogen og Spinraza.
Jublar over at Liam får livsviktig medisin
Femåringen Liam Rønnestad frå Ålesund får endeleg den livsviktige medisinen Spinraza.
Les mer om Liam, Spinraza og Ålesund.

Høie glad for medisin-ja

Helseminister Bent Høie (H) håper pasienter så raskt som mulig kan få behandling med SMA-medisinen Spinraza etter at Beslutningsforums avgjørelse.
Biogen: - Gledeleg ja til Spinraza
Biogen synest det er svært gledeleg at norske pasientar mellom 0 og 18 år vil få Spinraza. Det kjem fram i ei pressemelding. Biogen produserer medisinen som er einaste godkjende medisin til behandling av spinal muskelatrofi.
Les mer om Spinraza.
Staten sier ja til million-medisin
Beslutningsforum sier ja til innføring av legemiddelet Spinraza mot sykdommen SMA, men foreløpig bare til personer under 18 år.
Les mer om SMA og Spinraza.
– Det er litt bittersøtt
2 år gamle Thea fra Stokke får den livsviktige medisinen Spinraza. På et ekstraordinært møte i dag vedtok Beslutningsforum for nye metoder å si ja til behandlinga, men foreløpig bare for barn inntil 18 år. – Det er dette vi har kjempet for. Samtidig er det litt bittersøtt fordi de over 18 år ikke får medisin, sier Theas mor, Jeanett Johnsen.
– Ja til million-medisinen Spinraza - men ikke for pasienter over 18 år
Beslutningsforum har vedtatt å innføre Spinraza-medisin til bruk for norske pasienter, eller flere måneder med forhandlinger. Nå får Thea (2) hjelp.
Sier ja til medisin
Beslutningen er tatt: norske helsemyndigheter kjøper inn den livsviktige medisinen Spinraza. Det er NRK som melder dette først mandag.
Les mer om NRK og Spinraza.
Sier ja til SMA-medisin
Beslutningsforum har i dag bestemt seg for å gi dne dyre medisinen Spinraza til barn opptil 18 år. Norske myndigheter og Biogen har forhandlet om prisen siden oktober.
Les mer om Biogen og Spinraza.
– Ja til million-medisinen Spinraza
Beslutningsforum har vedtatt å innføre Spinraza-medisin til bruk for norske pasienter, eller flere måneder med forhandlinger, ifølge NRK. Nå får Thea (2) hjelp.
Silje Storstein om søsterens sykdom: - Vi drømte om en magisk medisin. Nå finnes den.
Skuespiller Silje Storstein (33) har vokst opp med at lillesøster Mari har muskelsykdommen SMA. Mandag kan det avgjøres hvilke pasienter som får den omdiskuterte medisinen Spinraza.
Les mer om Mari, SMA og Spinraza.
SV vil produsere livsforlengende medisin i Norge
SV har funnet en paragraf i den internasjonale patentavtalen som åpner for at Norge kan lisensiere den livsforlengende medisinen Spinraza. Siden 23.
Les mer om Norge og Spinraza.
SV vil produsere livsforlengende medisin i Norge
SV har funnet en paragraf i den internasjonale patentavtalen som åpner for at Norge kan lisensiere den livsforlengende medisinen Spinraza.
Les mer om Norge og Spinraza.
Venter på dyr medisin - nå er Thea (2) innlagt på sykehus
Mens priskrigen om medisinen Spinraza fortsetter, har to år gamle Thea blitt innlagt på sykehus med et virus. – Det er veldig alvorlig, sier Theas mor.
Les mer om Spinraza og Thea.
Slipp gislene fri – det er jul!
Fredag ble det klart at det ikke har lykkes norske myndigheter å forhandle frem en avtale om legemiddelet Spinraza – og Beslutningsforum sa for andre gang nei til å gi SMA-pasientene medisin.
Les mer om Beslutningsforum og Spinraza.
Vender tommelen ned for kostbar og livsforlengende medisin
Beslutningsforum for nye metoder har kommet til at en av verdens dyreste medisiner, Spinraza, blir for dyr for SMA-syke nordmenn.
Les mer om Spinraza.
Sier nei til verdens dyreste medisin – igjen
SMA-syke nordmenn får ikke den livsforlengende medisinen Spinraza.
Les mer om Spinraza.
Riktig å si nei til Spinraza
Det er brutalt å nekte syke mennesker nødvendig medisin. Men det kan oppstå situasjoner der myndighetene ikke har noe valg.
Les mer om Spinraza.
Olivia (11 mnd) og Thea (2) har samme dødelige sykdom – bare n av dem får medisin
Mandag avgjorde Beslutningsforum at medisinen Spinraza skal godkjennes til bruk i Norge, men de godtar ikke den skyhøye prisen. Mens prisforhandlingene foregår kan to år gamle Thea død.
Høie vil ha dansk-norsk framstøt for billigere million-medisin
Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) har tatt kontakt med sin danske kollega med sikte på å forhandle ned prisen på million-medisinen Spinraza.
Les mer om Bent Høie og Spinraza.
Glad for at Linnea får halde fram med livsviktig medisin
Mora til Linnea gråt av glede då ho fekk vite at dottera får halde fram med med den livsviktige medisinen Spinraza. Men prisen må ned om alle skal få det same tilbodet, har Beslutningsforum for nye metoder avgjort i dag.
Ønsker ny medisin, men vil ha lågare pris
Beslutningsforum for nye metodar innan helsesektoren ønsker å bruke legemiddelet Spinraza, men meiner prisen er for høg. Dei går difor i forhandlingar med leverandøren.
Les mer om Spinraza.