Støre

Sp-forslagene som kan gi Støre hodebry

Senterpartiet vedtar til helgen en rekke forslag som kan bli vanskelige å svelge for de potensielle regjeringspartnerne i Arbeiderpartiet og SV.
Les mer om Arbeiderpartiet og Støre.

Støre om lekkasje: – Viser alvoret i sikkerhetssituasjonen

– Dette underbygger inntrykket av at regjeringen ikke har gjort jobben sin, og at de forsøker å dekke over det, sier Ap-lederen om hemmelig rapport som ble lekket til DN.
Les mer om Ap-lederen.
«Det synes som om det gjort et forsøk på å dekke over alvoret i situasjonen
Ap-leder Jonas Gahr Støre mener det nå er grunn til å spørre om Stortinget kan stole på forklaringene fra statsminister Erna Solberg og regjeringen.
Les mer om Erna Solberg og Stortinget.
Støre til Solberg: Har du styring på sikkerheten?
I Stortinget onsdag morgen fastholder statsminister Erna Solberg (H) at regjeringen ble feilinformert av politiet om at mange nøkkelobjekter ikke var beskyttet.
Les mer om Erna Solberg og Solberg.

- Det er bra at ledigheten går ned, men den er fortsatt høy etter norsk standard

Arbeid kommer til å bli en hovedsak i valgkampen, selv om ledigheten nå faller, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre på DNs frokostseminar onsdag.
Foreslår «Oslo-løsning på barnehagefloke med SV
Lederen i Fellesforbundet og Rødt-leder Bjørnar Moxnes ber Jonas Gahr Støre se til Oslo for å løse opp floken mellom SV og Ap om profitt i barnehagene.
Les mer om Fellesforbundet og Oslo.
SV krever atomvåpenforbud av Støre-regjering
Fredsbevegelsen vant frem, og fikk inn atomvåpenforbud som ett av SVs fem hovedkrav. – Ikke bra med absolutter, svarer Jonas Gahr Støre.
Les mer om Støre-regjering.
Åtte av elleve fylkeslag i Ap sier ja til oljeutredning
Ap-leder Jonas Gahr Støre har støtte fra åtte av elleve fylkespartier til kompromissforslaget om konsekvensutredning av oljevirksomhet i deler av Lofoten.
Les mer om Lofoten.
10 av 19 fylkeslag i Ap sier nei til oljeutredning
Ap-leder Jonas Gahr Støre har ikke med seg flertallet av fylkespartiene i sitt syn på konsekvensutredning av oljevirksomhet i Lofoten.
Les mer om Lofoten.
10 av 19 fylkeslag i Ap sier nei til oljeutredning sør for Lofoten
Sør-Trøndelag Ap står på tidligere vedtak. Dermed ser det ikke ut til at Jonas Gahr Støre har med seg flertallet av fylkespartiene for sitt Lofoten-syn.
Les mer om Lofoten-syn og Lofoten.
Dette sier Giske og Støre om Kystad-saken
- Nødvendig og fornuftig at han trakk seg, sier Ap-nestleder Trond Giske. Han vil ikke kommentere om han har tillit til Rune Olsø.
– Regjeringen er blitt et vandrende sirkus
Jonas Gahr Støre (Ap) kritiserer regjeringens vingling i E16-saken, men vil ikke selv garantere raskere bygging av veiprosjektet.
Les mer om Regjeringen.
- Dere har håndtert det på beste vis, og vist omsorg også for de som ikke er her
Rune Olsø er en av flere Ap-topper som ikke dukket opp ved årsmøtets start. Partileder Jonas Gahr Støre begynte sin tale med å snakke om saken.
Les mer om Ap-topper.
SV-topp hardt ut mot Støre
SVs nestleder Snorre Valen går til kraftig angrep på Ap-leder Jonas Gahr Støre. Han anklager Støre for å dilte etter Høyre-leder Erna Solberg.
Støre åpner for større og mer aktivt eierskap
Jonas Gahr Støre mener Norge trenger en mer kraftfull industripolitikk. Det kan bety økt og mer aktivt statlig eierskap.
Les mer om Norge.
Jonas Gahr Støre mener Erna Solberg dekker over beredskapskritikken
Ap-leder Jonas Gahr Støre beskylder statsminister Erna Solberg for å skjule alvoret i kritikken fra Riksrevisjonen om kritiske mangler i sikring av objekter som må beskyttes i tilfelle krise eller krig.
- Et lyseblått landsmøte fortrenger ikke at Høyre er i båt med Frp
Jonas Gahr Støre ber velgerne vurdere hva Høyre gjør, ikke hva de sier i «oppussede programformuleringer.
Les mer om Frp og Høyre.
Lysbakken nekter å love Jonas støtte til annet enn å felle Erna
SV-lederen kommer med klare krav for et eventuelt Støre-samarbeid, og møter en kald Ap-skulder umiddelbart.
Ap-Jonas vil fortsette oljefesten – men han krever mer til norske lokalsamfunn
Hvis Jonas Gahr Støre tar over som statsminister etter valget vil han fortsette å dele ut lisenser til oljenæringen både i sør og nord, og kanskje i deler av Lofoten. I bytte vil han at oljeselskapene sørger for at flere lokalsamfunn får være med på festen.
Les mer om Lofoten.
Skyver Sp foran SV
Jonas Gahr Støre mener Karl Eirik Schjøtt-Pedersen ikke trenger å bekymre seg for at SV får en hånd på industripolitikken, fordi Ap og Senterpartiet er så bra sammen.
Støre: - Det er havet som er neste kapittel for Norge
Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre mener olje og gass bare er starten på potensialet som ligger i havet. Han er lite imponert over regjeringens egen havstrategi.
Les mer om Norge.
Lysbakken til kamp mot ulikhet: - Erna snakker om økende ulikhet som en naturkatastrofe
SV stiller harde krav til Jonas Gahr Støre dersom det skal bli regjeringssamarbeid.
Støre-nei til SVs barnehage-ultimatum
SV-leder Audun Lysbakken vil ikke være med i en regjering hvis ikke det blir forbud mot profitt i private barnehager. Det sier Aps Jonas Gahr Støre blankt nei til.
Lover mer pappaperm
Ap-leder Jonas Gahr Støre lover velgerne at den utvidede adgangen i arbeidsmiljøloven til midlertidige ansettelser skal oppheves hvis han kommer til makten etter valget denne høsten. Fedrekvoten, den såkalte pappapermen, skal utvides fra 10 til 14 uker og forsøkene med statlig eldreomsorg skal stanses,
Disse reformene vil Ap-Støre snu
HAMBURG (VG) Ap-leder Jonas Gahr Støre vil ikke uten videre avskaffe private behandlingsvalg, veibygging i privat regi, eller den store togreformen, om han bli statsminister til høsten.
Les mer om Ap-Støre.