Staten

Dødsbudskap, en offentlig oppgave

Det er det offentliges oppgave å gå med dødsbudskap. Staten, kommunene og Den norske kirke må ta inn over seg at prester ikke lenger er offentlige tjenestemenn, og at det ikke lenger kan forventes at befolkningen er lutherske kristne.
Les mer om Den.

Dagbladet mener: - Det siste dette landet trenger er en stat som stadig utvider grensene for sin egen makt

Mer makt til staten. Man skulle tro at politiske bevegelser som Høyre og Fremskrittspartiet ville se nødvendigheten av å opprettholde rettsstatens maktbalanse mellom borgerne og staten.
Les mer om Fremskrittspartiet og Høyre.
Spionsikta Frode Berg får fri rettshjelp
Frode Berg, som sidan desember i fjor har sete fengsla i Moskva sikta for spionasje, får no advokatutgiftene dekt av den norske staten. Det stadfestar den spionsikta 62-åringens norske advokat Brynjulf Risnes overfor NRK.
Les mer om Moskva og NRK.

Fri rettshjelp til Frode Berg

Staten Norge skal nå betale for spionsiktede Frode Berg sine advokatutgifter, både i Norge og Russland, bekrefter advokat Brynjulf Risnes.
Les mer om Frode Berg, Norge og Russland.
Stor skuffelse over jernbaneforsinkelse
– Jeg ble fryktelig skuffet og det er ekstra uheldig at det er staten som ikke holder sin del av vedtakene som Stortinget har gjort.
Les mer om Stortinget.
Åpning for å nekte privat ferjedrift etter Ryfast-møte i Oslo
Staten, Stavanger kommune og Rogaland fylkeskommune skal i en juridisk dugnad avklare om privat ferjedrift kan nektes over Høgsfjorden.
Hege (45) mistet mann og barn, og fikk hjerneskade av medisiner - først i en fengselscelle endret alt seg
ØSTERSUND, SVERIGE (TV 2): Norsk Pasientskadeerstatning (NPE) mente først at Hege Lindgren ble alvorlig feilbehandlet. Så snudde staten. Fem år senere er kampen til småbarnsmoren fremdeles ikke over.
Les mer om Hege Lindgren.
Hege (45) mistet mann og barn, og fikk hjerneskade av medisiner – først i en fengselscelle endret alt seg
ØSTERSUND, SVERIGE (TV 2): Norsk Pasientskadeerstatning (NPE) mente først at Hege Lindgren ble alvorlig feilbehandlet. Så snudde staten. Fem år senere er småbarnsmorens kamp fremdeles ikke over.
Les mer om Hege Lindgren.
Prosten skal snakke om kirken i endring
De siste årene er kirken løsrevet fra staten, prestenes boplikt er opphevet, og kirkens interne organisering utarbeides på nytt. Kommunereform, økende sekularisering og økende flerkulturell utforming av samfunnet.
Kvinner risikerer ti års fengsel for å kaste hijaben i Iran. Det har ikke stanset protestene.
TEHERAN (Aftenposten): Iranske kvinner trosser faren for fengsel og protesterer mot tvungen bruk av hijab. Misnøyen truer kjernen til den islamske staten.
Les mer om Iran.
– Lønner seg for staten å spandere
Alle over 18 år må nå betale egenandel for psykiatriske tjenester. – Det vil koste samfunnet mye mer å ha unge voksne som ikke fungerer, sier «Helsesista Tale Maria Krohn Engvik fra Ålesund.
Konflikt om reindrift og landbruk
Staten ønsker å bruke en million kroner på et prosjekt som skal dempe konflikten mellom reindrift og jordbruk fra Os til Røros, melder Arbeidets Rett. Blant annet skal det vurderes gjerdeløsninger og kartlegging av beiteressursene.
Frikjent varsler erstatningskrav
Kvinnen (52) som ble frikjent for å ha tent på og forsøkt å tenne på flere bygninger på Ballerud i Bærum, varsler erstatningskrav mot staten, skriver Budstikka. Kvinnen ble funnet skyldig i tingretten, men ble frifunnet på alle punkter i lagmannsretten.
Les mer om Ballerud, Budstikka og Bærum.
Vi anker klima- søksmålet
Klimasøksmålet mot staten startet 14. november. Sammen med Greenpeace, har Natur og ungdom saksøkt staten fordi vi mener at de bryter grunnlovsparagraf 112, miljøparagrafen, ved å åpne for oljeboring i Arktis.
Les mer om Greenpeace og Natur.
Staten krev tilbake 21,5 millionar frå privatskular
To privatskular i Bergen må betale tilbake 21,5 millionar kroner til staten etter at selskapet bak skulane leigde ut lokale til skulane til overpris.
Les mer om Bergen.
Død og pine, men det koster
Det minner om smålighet fra staten i høyeste potens. Finnes det ingen grense for hva man skal betale avgift for. Justisminister Sylvi Listhaug foreslår å innføre en ny såkalt dødsavgift på 1.130 kroner til staten.
Staten krever tilbake 21,5 mill. fra privatskoler
To privatskoler i Bergen må betale tilbake 21,5 millioner kroner til staten etter at selskapet bak skolene leide ut lokaler til skolene til overpris.
Les mer om Bergen.
- Kultur bør være et statlig ansvar
Teatersjef ved Nordland teater Birgitte Strid, mener at kultur bør være et statlig ansvar. Et ekspertutvalg foreslår å overføre ansvaret for ialt 26 regionale kulturinstitusjoner til fylkeskommunene. I dag får de sin finansiering 70 prosent av staten og 30 prosent av fylkeskommunene.
Les mer om Birgitte Strid og Nordland.
Staten krever tilbake penger
To privatskoler i Bergen må betale tilbake 21,5 millioner kroner til staten etter at selskapet bak skolene leide ut lokaler til overpris.
Les mer om Bergen.
Pilotskole tar av: – Mange av flyselskapene har fått panikk
– Jeg vil heller sitte foran og styre flyet enn å servere kaffe, sier pilotstudent Synne Skar (19). Nå skriker flyselskapene etter ansatte, og staten gir opptil 800.000 i lån til den kostbare utdannelsen.
Les mer om Synne Skar.
- Staten og fylkesveiene
Fylkestingsrepresentant for Frp i Nordland mener staten bør overta ansvaret for fylkesveiene.
Les mer om Frp og Nordland.
Fagforeiningsleiar om ACER-debatt: – Vi gir frå oss Norge sitt arvesølv
– Om staten sluttar seg til det nye energibyrådirektivet ACER, kan dette ha store konsekvensar for Hydro Husnes, meiner leiar i Husnes Kjemiske Fagforening (HKF).
Les mer om Norge.
Odd Reitan kan holde Norge gående i ni dager
Hvor lenge kan Norges rikeste holde staten oppe? Ifølge Bloomberg kan Odd Reitan holde den norske staten gående i ni dager.
Les mer om Norge og Odd Reitan.
Lokal kvinne tok et dårlig valg da hun skulle rette opp økonomien
Staten er ikke den letteste å lure dersom du er på jakt etter å fikse noen kjappe kroner sånn litt på kanten av lovverket.