Statsadvokaten nordland

Fridahl-brannen skal være klar i februar

-Vi tar sikte på å bli ferdig med behandlingen av Fridahl-saken i løpet av februar, sier Erik Trones hos Statsadvokaten i Nordland.

Tiltalt for overgrep i Nordland

En mann i 20-årene fra Nordland er tiltalt for seksuell omgang med en jente under 14 år og voldtekt av en annen jente. Det er statsadvokaten i Nordland som har tatt ut tiltalen. Tiltalte erkjenner ikke straffskyld sier hans forsvarsadvokat, Brit Kjelleberg. Saken kommer opp for Trondenes tingrett denne uken.
Les mer om Brit Kjelleberg og Nordland.
Lærer siktet for overgrep
Politiet mener en lærer i 50-årene har forgrepet seg mot minst to mindreårige elever ved en skole i Nordland, skriver VG. Nå er den aktuelle læreren siktet for seksuell handling mot elevene. Ifølge VGs opplysninger, har politiet etterforsket læreren for overgrepene i hele 2017, og saken skal være sendt over til statsadvokaten for en påtalemessig avgjørelse.
Les mer om Nordland.
Fant 17.000 bilder og filmer
Statsadvokaten har tatt ut tiltale mot en tollbetjent ansatt i Nordland tolldistrikt etter beslag av bilder og videoer som viser overgrep på barn, skriver Fremover. Vedkommende ble anmeldt i 2016 og har vært suspendert fra jobben mens saken har vært under etterforskning.
Les mer om Fremover og Nordland.

Tiltalt for sex med mindreårig

Det var i januar det ble kjent at en polititjenestemann i Nordland politidistrikt var siktet for gjentatt seksuell omgang med ei jente under 16 år. Politimannen ble umiddelbart suspendert og tatt ut av tjeneste. Nå har statsadvokaten i Nordland tatt ut tiltale mot politimannen, skriver Avisa Nordland.
Les mer om Avisa Nordland og Nordland.
Gutt (14) døde etter påkjørsel, nå er saken henlagt
En 14-årig gutt på sykkel døde av skadene han pådro seg da han kolliderte med en bil i fjor sommer. Nå har statsadvokaten i Nordland konkludert at hendelsen framstår som et uhell sjåføren ikke kan lastes for.
Les mer om Nordland.
Sjåfør tiltalt etter dødsulykke
I november i fjor døde en 21 år gammel mann etter at en bil kjørte av veien på Saltfjellet. Nå har statsadvokaten tatt ut tiltale mot den nå 19 år gamle mannen som kjørte bilen, skriver Avisa Nordland. Han er tiltalt etter straffelovens paragraf 281, «for uaktsomt å ha forvoldt en annens død.
Anker ikke
Statsadvokaten i Nordland kommer ikke til å anke frifinnelsen av en 25-åring som var tiltalt for en såkalt sovevoldtekt. I dommen fra Rana tingrett kommer retten til at det foreligger rimelig tvil, og derfor er han frifunnet.
Les mer om Nordland og Rana.
Frikjent etter julebordsdødsfall
Riksadvokaten frikjenner de tre siktede etter julebordsdødsfallet på Melbu, skriver nettstedet vol.no. Riksadvokat Tor-Aksel Busch har nå sagt seg enig med statsadvokaten i Nordland i at de siktede ikke kan straffes. Avgjørelsen er endelig.
Les mer om Melbu og Nordland.
Får bot for ikke å ha gjort nok i mobbesak
Statsadvokaten i Nordland gir Andøy kommune 25.000 kroner i foretaksstraff for brudd på opplæringsloven. Kommunen har ikke gjort nok for å ta tak i ei mobbesak, mener statsadvokaten.
Les mer om Andøy og Nordland.
Filmet kolleger på do
En mann i slutten av 30-årene har en hel del å svare for i Trondenes tingrett, etter at Statsadvokaten i Nordland har satt ham under tiltale.
Les mer om Nordland og Statsadvokaten.
Dykkerleder tiltalt etter dødsulykke
Statsadvokaten i Nordland har tatt ut tiltale mot innehaveren av et dykkerfirma etter dødsulykka på Tverlandsbrua i Bodø i fjor sommer.
Les mer om Bodø, Nordland og Tverlandsbrua.
Anmeldte mann for voldtekt: – Nå ser jeg endelig et lys i enden av tunnelen
Mandag tok statsadvokaten i Nordland ut tiltale mot en mann i 30-årene, som skal ha voldtatt flere jenter. – Man føler seg endelig trodd, sier kvinnen, som anmeldte mannen for snart fire år siden.
Les mer om Nordland.
Politimann mistenkt for promillekjøring
En politimann på Helgeland er tatt ut av tjeneste etter mistanke om promillekjøring i forrige uke. Statsadvokaten i Nordland har oppnevnt Salten som settepolitidistrikt, opplyser operasjonsleder
Les mer om Helgeland, Nordland og Salten.
Levde luksusliv med Coops penger
Nå har statsadvokaten i Nordland tatt ut tiltale mot tidligere Coop-direktør.
Les mer om Coop-direktør og Nordland.
Statsadvokaten har tatt ut tiltale
I slutten av februar i fjor gjennomsøkte politiet hjemmet til en tidligere direktør i Coop Helgeland i jakt på beviser for at det var begått økonomisk utroskap overfor arbeidsgiver Coop Helgeland. Nå har statsadvokaten i Nordland tiltalt vedkommende for grovt økonomisk utroskap mot Coop Helgeland, skriver Rana Blad.
22-åring anket, fikk langt mildere dom
En 22-åring fra Bodø ble dømt til ett og et halvt års fengsel i Salten tingrett for seksuelle overgrep mot en tre år og sju måneder yngre gutt i 2009 og 2010. Offeret var da under 16 år. Mannen anket dommen, og ble i Hålogaland lagmannsrett dømt til fengsel i 90 dager. Statsadvokaten vurderer nå å anke saken til Høyesterett, skriver Avisa Nordland.
Saken mot Ali Horori henlagt
Ap-politikeren Ali Horori er ikke lenger siktet for voldtekt av en kvinne i 30-årene. Tirsdag ble siktelsen henlagt av statsadvokaten i Nordland.
Les mer om Ali Horori og Nordland.
Anker frikjennelse for bildrap
En mann i 20-årene ble i Vesterålen tingrett frikjent for uaktsomt bildrap. Nå anker statsadvokaten i Nordland dommen.
Les mer om Nordland og Vesterålen.
Henlegger korrupsjonssak
Statsadvokaten i Nordland har henlagt en korrupsjonssak hvor en ansatt i Jernbaneverket og en ansatt i et privat firma i Narvik var involvert. Statsadvokaten mener politiet ikke undersøkte
Mistenkte korrupsjon, henla saken
Politiet aksjonerte i fjor høst, etter mistanke om grov korrupsjon mellom en ansatt i Jernbaneverket og ansatte hos entreprenøren Taraldsvik Maskin. Nå er saken henlagt av statsadvokaten i Nordland på grunn av bevisets stilling.
Ingen straffesak etter dødsulykke i Lavangen
Mannen var opprinnelig siktet for uaktsomt drap, men siktelsen er nå frafalt av statsadvokaten i Nordland.
Les mer om Lavangen og Nordland.
Norsk soldat etterforskes for drap på sivil afghaner
VG Nett følger Afghanistan Forsvaret Saken er nå oversendt statsadvokaten i Nordland som nå skal avgjøre om den norske soldaten blir tiltalt for uaktsomt drap, melder NRK. Hendelsen
Anbefaler anke
Politiadvokat Knut-Inge Myklebust ved Hålogaland politikammer, anbefaler statsadvokaten å anke dommen i Hekktind-saken. Nordland Havfiske AS og skipper Roy Johansen ble frifunnet i saken om påstått dumping av fisk fra tråleren `Hekktind`.
Rådmann korrupsjonstiltalt
Hugo Charles Hansen/Rana Blad Statsadvokaten i Nordland har tatt ut korrupsjonstiltale mot ranarådmann Sigmund Johnsen og restauranteier Cafer Karan. Siktelsen mot teknisk sjef Bjørn