Statsbudsjett

Ville kutte støtte til julekortmotiv - nå snur regjeringen

Regjeringen ville kutte fem millioner til Fortidsminneforeningen. Nå blir det likevel penger til Steinvikholmen og Fortidsminneforeningens andre eiendommer i neste års statsbudsjett.

«Smertefritt statsbudsjett

LEDER: Både Venstre og KrF har fått gjennomslag for viktige saker i årets budsjettavtale med regjeringen
Les mer om KrF.
Dette har de blitt enige om i det nye statsbudsjettet
Mye hvilte på KrF for at partene endelig skulle komme til enighet om nytt statsbudsjett.
Les mer om KrF.
Enige om statsbudsjett: Maskinskatten fjernes
De borgerlige partiene er enige om å fjerne maskinskatten, erfarer NRK.
Les mer om NRK.

Einigheit om statsbudsjett for 2018

Langt på overtid har KrF og Venstre endeleg blitt samd med regjeringspartia Høgre og Frp om eit statsbudsjett for 2018.
Les mer om Frp, Høgre, KrF og Venstre.
Partiene enige om nytt statsbudsjett
Langt på overtid ble de fire partiene på borgerlig side enige om neste års statsbudsjett.
Partiene enig om nytt statsbudsjett
Langt på overtid ble de fire partiene på borgerlig side enige om neste års statsbudsjett.
Enige om statsbudsjett
KrF har presset på plass kravet om ny lærernorm. Kilder sier til Adreseavisen at de fire borgerlige partiene nå er enige om statsbdusjettet for neste år.
Les mer om Adreseavisen.
Budsjettkameratene øyner målstreken
De fire partiene på borgerlig mener det nærmer seg enighet om neste års statsbudsjett. En avtale kan komme på plass i løpet av kvelden eller natten.
Kilder: KrF-krav dytter forhandlingene ut på overtid
Høyre, Venstre og Frp skal i store trekk være enige om neste års statsbudsjett, men jobber fortsatt med å tekkes KrF i sluttspurten.
Les mer om Frp, KrF og Venstre.
Høyre og KrF sier forhandlingsfristen ryker
Fristen for å hale neste års statsbudsjett i land er i utgangspunktet i mandag kveld klokken 18. Nå håper Høyre og KrF at partiene blir ferdige n dag på overtid.
Les mer om Høyre og KrF.
Budsjettlekkasje: Sp gir 1 milliard mer til post, nett og vei
I Senterpartiets alternative statsbudsjett, som legges frem til uken, vil partiet blant annet ha 500 millioner mer til bredbåndsutbygging.
Giske ber velgerne glemme skatteøkning på 15 milliarder
Ap vil øke skattene med 8,3 milliarder kroner i forhold til regjeringens forslag til statsbudsjett. Men skatteløftet på inntil 15 milliarder skrinlegges.
Giske ber velgerne glemme skatteøkning på 15 milliarder
Ap vil øke skattene med 8,3 milliarder kroner i forhold til regjeringens forslag til statsbudsjett. Men skatteløftet på inntil 15 milliarder skrinlegges.
Giske ber velgerne glemme skatteøkning på 15 milliarder
Ap vil øke skattene med 8,3 milliarder kroner i forhold til regjeringens forslag til statsbudsjett. Men skatteløftet på inntil 15 milliarder skrinlegges.
SV vil øke barnetrygden
Barnefattigdommen har blitt så stor at det nå er på tide å børste støvet av barnetrygden. Det mener SV, som i dag legger frem sitt alternative statsbudsjett. Barnetrygden har vært uendret på 970 kroner siden 1996, men stortingsrepresentant Freddy Øvstegård mener tiden nå er inne for å justere den.
Les mer om Freddy Øvstegård.
Ap vil rette jus-kutt
Arbeiderpartiet vil styrke domstolene med 22 millioner kroner og gir 20 millioner kroner ekstra til rettshjelpstiltakene regjeringen strøk i sitt forslag statsbudsjett for neste år.
– Bredbånd til distriktene
Hedmark og Oppland vil få store summer ekstra til bredbåndutbygging dersom Arbeiderpartiet får flertall for sitt forslag til statsbudsjett. Ifølge stortingsrepresentant Nils Kristen Sandtrøen vil partiet bevilge nesten en halv milliard kroner ekstra til berdbåndutbygging i distriktene.
Ap vil styrke yrkesfag med en kvart milliard
Arbeiderpartiet foreslår i sitt alternative statsbudsjett å bruke 252,5 millioner kroner mer enn regjeringen på lærlinger og utstyr på yrkesfag.
Ap utsetter alternativt statsbudsjett
Arbeiderpartiet presenterer sitt alternative statsbudsjett fredag, to dager etter planen.
Vil gi penger til strålesenter
Arbeiderpartiet vil sette av en milliard kroner i neste års statsbudsjett for å bedre kreftbehandlings-tilbudet. Østfold kommer dårligst ut når det gjelder strålebehandling til kreftsyke, ifølge sjefen for kreftavdelingen ved sykehuset i Østfold. Elise Bjørnebekk Waagen fra Arbeiderpartiet i Østfold sier penger settes av så sykehuset Østfold og tre andre sykehus kan investere i utstyr.
Les mer om Arbeiderpartiet og Østfold.
Vil ikke kutte i Kriminalomsorgen
Lekkasjer fra Arbeiderpartiets alternative statsbudsjett viser at Ap vil bevilge 50 millioner ekstra til drift for Kriminalomsorgen. Regjeringen har i sitt forslag foreslått å kutte i økonomien til Kriminalomsorgen.
Les mer om Kriminalomsorgen.
Jevngod med konkurrentene
Om alle forslagene i utkastet til statsbudsjett vedtas, mener regjeringen at den norske datasenterindustrien har fått rammebetingelser som står godt i den nordiske konkurransen.
Venstre: – Et budsjett for framtiden
Bedre betingelser for gründere, flere IT-timer i skolen, klimaløft og krafttak for bedre integrering er noen av punktene i Venstres alternative statsbudsjett.
Les mer om IT-timer.
Venstre vil ha mer skattelette
I sitt alternative statsbudsjett ønsker Venstre å gi mer skattelette enn regjeringen foreslår. Skattelettelsene skal gå til folk flest.
Les mer om Venstre.