Stavanger ingeniører

Dødsmarkene på Jæren

Nazi-ingeniører la ut 340.000 miner langs Jærstrendene. Etter krigen kommanderte norske og britiske offiserer vanlige tyske soldater til å rydde opp. Domprosten i Stavanger satt av 100 gravplasser til de unge mine-ryddere. I distrikts-kommando sør ble 62 drept og 94 skadet. Men mange tok sitt eget liv før de kom så langt.

– Mange har stor mulighet for jobb i Trollhättan

Representanter for svensk industri og arbeidsformidling traff godt kvalifiserte og interesserte arbeidssøkende ingeniører i Stavanger.
Les mer om Mange, Stavanger og Trollhättan.
Velger ingeniørstudier tross nedgangstider
Oljenedgangen skremmer ikke ungdom på St. Olav videregående skole i Stavanger fra å velge ingeniørfagene. Bransjen selv mener behovet for ingeniører vil være stort i fremtiden.
Les mer om Stavanger.
Reiser på ingeniørjakt fra Bodø til Stavanger
Datafirma i Bodø på jakt etter arbeidsledige ingeniører arrangerer jobbmesse på oljemuseet i Stavanger.
Les mer om Bodø og Stavanger.

Nå skal petroleumsgeolog Elisabeth (26) bli lærer

Har sikret seg n av 30 studieplasser øremerket ingeniører i Stavanger.
Les mer om Elisabeth og Stavanger.
60 nye studieplasser for ingeniører som vil bli lærere
Universitetet i Stavanger har blitt tildelt 60 nye studieplasser på på praktisk-pedagogisk utdanning (PPU). Nå kan flere ingeniører bli lærere.
Les mer om Stavanger.
60 arbeidsledige ingeniører kan få studieplass
Universitetet i Stavanger får 60 nye studieplasser på PPU-studiet. Det kan gi arbeidsledige ingeniører jobb i skolen.
Les mer om Stavanger.
Ingeniørene vil ha lyntog
Fagorganisasjonen Tekna mener det bør settes i gang planlegging av lyntog på strekningen Stavanger-Kristiansand-Oslo med sikte på bygging. Prosjektet vil være viktig for å motvirke arbeidsledighet blant ingeniører, mener Tekna.
Ingeniørkompiser håper å bli, men søker over hele verden
6000 ingeniører ble hentet til Stavanger i 2006. Carlos Gamboa og Julian Sanchez fra Venezuela var to av dem. Nå står de uten jobb. Og i går lokket danskene med gode ingeniørmuligheter i Danmark.
Dødsmarkene på Jæren
Nazi-ingeniører la ut 340.000 miner langs Jærstrendene. Etter krigen kommanderte norske og britiske offiserer vanlige tyske soldater til å rydde opp. Domprosten i Stavanger satt av 100 gravplasser til de unge mine-ryddere. I distriktskommando sør ble 62 drept og 94 skadet. Men mange tok sitt eget liv før de kom så langt.
Oppvekststyret i Stavanger vil omskolere ingeniører og andre med realfagsutdanning til lærere
Oppvekststyret vedtok onsdag at kommunen skal jobbe for at folk i andre yrker skal omskolere seg til å bli lærere. Frp vil innføre prestasjonslønn i skolen, det var de andre partiene skeptiske til.
Les mer om Stavanger.
Statoil vurderer 12000 ingeniører
Som et ledd i Statoils framtidige kuttprogram ser oljegiganten på ca 12.000 ingeniørstillinger. Både ansatte i Statoil og leverandørene kan bli rammet, skriver Stavanger Aftenblad. I 2014 kvittet Statoil seg med 1900 ansatte.
Aftenbladet: Statoil vurderer ingeniørkutt
Statoil undersøker om de kan slanke antallet individuelt avlønnede ingeniører, skriver Stavanger Aftenblad. Eldar Sætre på bildet la fredag fram selskapets resultat for 2014 i London. Foto: Toby Melville / Reuters / NTB scanpix.
HitecVision satser milliard på nytt oljeeventyr
- Det er kjekt å være litt motstrøms, sier partner Atle Eide om HitecVision som bruker en milliard på Stavanger-baserte Global Maritime og lover oppsagte ingeniører jobb.
Ny norsk fildelingstjeneste skal bli mye mer enn en ny Dropbox
Bygger ny løsning for de største datafilene. I Stavanger jobber to it-ingeniører og en forretningsutvikler ved siden av sine ordinære it-jobber med å etablere et eget selskap rundt sin id om å sende og lagre store datafiler på en enkel måt e.
Les mer om Dropbox.
Vil flytte ingeniører til Egersund
Det er overkapasitet av utenlandske ingeniører uten jobb i Stavanger.
Les mer om Egersund og Stavanger.
Ti ingeniører i Stavanger og Trondheim blir søkkrik i dag
Jan Trygve Håbrekke, Tor Olav Meberg, Helge Sten Brekke Larsen og Sigve Løland fra Stavanger tjener mange hundre millioner kroner i dag. Årsaken er at de fire gründerne selger andeler
Ti ingeniører i Stavanger og Trondheim blir søkkrik i dag
Jan Trygve Håbrekke, Tor Olav Meberg, Helge Sten Brekke Larsen og Sigve Løland fra Stavanger tjener mange hundre millioner kroner i dag.
Jordal ny sjef for 9700 ansatte i Stavanger
Erlend Jordal (H) gleder seg til å ta fatt på en av de aller viktigste politiske jobbene i Stavanger. Lærere, sykepleiere, omsorgsarbeidere, barnehageassistenter, ingeniører - 9 700
Les mer om Stavanger.
Statoil krever mer effektive ingeniører
- Aktiviteten flater ut, nå må antall ingeniørtimer ned, sier Statoils sjef for prosjekter. STAVANGER: En intern Statoil-undersøkelse viser at det trengs 20 til 50 prosent flere ingeniørtimer
Norges Kreative Fagskole legger ned
For mye realfag og ingeniører, og liten oppmerksomhet på det kreative i byen kan være årsaken til at Norges Kreative Fagskole i Stavanger nå legges ned, tror reklamebransjen.
Les mer om Stavanger.
Bergen kjøper ingeniører
Bergen Group kjøper 60 prosent i ingeniørfirmaet Origo Process i Stavanger.
Les mer om Stavanger.
– Realfagsinteressen mangler ikke
Norge trenger sårt ingeniører, og ifølge flere er det den lave realfaginteressen blant ungdom som er problemet. Søkertallene på Universitetet i Stavanger forteller en ganske annen historie.
Oljekoner på brunost-kurs
Stavanger trenger 5000 ingeniører, så hvis ingeniørenes ektefeller ikke trives, er vi ille ute. Næringsforeningen i Stavanger tar derfor oljekonene med ut for å lære å handle på norsk vis.
Les mer om Stavanger.
Bergen Group sikrer seg 400 indiske ingeniører
Bergen Groups Rosenberg-verft i Stavanger har inngått avtale om å kunne bruke 400 indiske ingeniører de neste fire årene. Foto: Ingvild Ween ANB-NTB Avtalen med indiske selskapet ITC
Les mer om ITC og Stavanger.