Stavanger

Gutteproblemet i skolen: Stavangerpolitikere vil ha handlingsplan

STAVANGER: Guttene gjør det dårligere på skolen enn jentene. Rådmannen mener det ikke er nødvendig med spesielle tiltak. Politikerne er uenige.

Verneprisen til Kongsgata 34

Eierne av et grønnmalt, ærverdig hus med utsikt mot Breiavatnet ble mottakere av Stavanger kommunes vernepris for 2017.
Aviser: Berntsen bekrefter Viking-samtaler
Bjarne Berntsen (60) har vært i samtaler med Viking, og forteller til Stavanger Aftenblad at han er interessert i en jobb i klubben.
Brannalarm utløst og eksamen ble avlyst
Rundt 160 elever på Universitetet i Stavanger skulle torsdag ha eksamen i praktisk pedagogikk i Arkivenes hus. Et kvarter inn i eksamenen gikk brannalarmen og eksamen ble avlyst.
Les mer om Stavanger og Universitetet.

Stavanger Aftenblad: Berntsen bekrefter Viking-samtaler

Bjarne Berntsen (60) har vært i samtaler med Viking, og forteller til Stavanger Aftenblad at han er interessert i en jobb i klubben.
Dommertalentet fra Stavanger: – Vi er best når vi er usynlige
Anders Myhra Nordin er Stavangers første dommer på øverste nivå i norsk ishockey siden Kjetil Bøe dømte eliteserien på starten av 2000-tallet.
Les mer om Kjetil Bøe og Stavanger.
Berntsen til Stavanger Aftenblad: – Jeg er aktuell som Viking-trener
Den tidligere Viking-treneren Bjarne Berntsen (60) bekrefter til avisen at han har vært i samtaler med Viking om den ledige trener-jobben.
Aftenbladet blir sykkelsponsor
Team Sky kommer. Alexander Kristoff kommer. Hammer Stavanger arrangeres 25.-27. mai i Stavanger.
Les mer om Stavanger.
Rapport: Ikke ulovlig gjengjeldelse mot varslere
Revisjonsfirmaet KPMG konkluderer i en rapport med at Stavanger kommune håndterte en varslingsak ved et bofellesskap i 2014 forsvarlig, og at varslerne ikke ble utsatt for ulovlig gjengjeldelse.
Les mer om Stavanger.
Tipsflom om svart arbeid
Næringsforeningen i Stavanger har fått over 600 tips om svart arbeid og kriminalitet i arbeidslivet fra hele Norge, etter at de opprettet en nettside der det er mulig å tipse anonymt.
Les mer om Norge og Stavanger.
Satser stort på bitcoin-eventyret
De to Stavanger-gründerne Rein-Owe Flister og Kjetil Hove Pettersen satser flere titall millioner kroner for å bli Norges største utvinnere av bitcoins. I løpet av neste år vil de bli blant de største strømkundene i Sør-Rogaland.
Også Høyre sier nei til KrFs forslag om at alle skoler skal ha julegudstjeneste
Sissel Knutsen Hegdal (H), leder av oppvekststyret i Stavanger, sa til Aftenbladet i forrige uke at hun ville støtte forslaget fra Anne Kristin Vik Bruns(KrF). Men i oppveksstyrets møte i kveld, fikk KrF bare støtte fra Senterpartiet. Lederen var nemlig kommet fram til at et pålegg ville være lovstridig.
Helsearbeider lurte penger fra sterkt funksjonshemmet kvinne
STAVANGER: Mens fornærmede var beboer på et bofellesskap i Stavanger, brukte tiltalte ved flere anledninger hennes minibankkort til å ta ut penger til seg selv.
Les mer om Stavanger.
Speilglatte fortau og sidegater
Alt tilgjengelig mannskap i Stavanger kommune er ute for å salte og strø glatte veier og fortau.
Les mer om Stavanger.
Ordkrig om nye sykehjem i Stavanger
ELDREOMSORG: Den 8. januar begynner innflyttingen i Lervig sykehjem. Striden om og når Stavanger skal bygge flere nye sykehjem, er allerede i gang.
Les mer om Lervig og Stavanger.
Kvinne slo kjærestens nye kjæreste med en lysestake
STAVANGER: Da den 40 år gamle kvinnen fant en annen kvinne til sengs med mannen hun mente at hun fremdeles var sammen med, svartnet det for henne.
Entusiasme i skiløypene i Brekko
I Stavanger og Sandnes kan tirsdag være siste dag med snø på en stund, men i Brekko i Gjesdal har den trolig kommet for å bli. Det gledet mange skientusiaster.
Les mer om Brekko og Gjesdal.
Rullebanen på Sola stengt på grunn av is
Det er tirsdag ettermiddag store forsinker i flytrafikken til og fra Stavanger lufthavn, Sola.
Les mer om Sola og Stavanger.
Kan bli ny Viking-trener
Lars Bohinen skal være den mest aktuelle kandidaten til å ta over som trener i Viking, skriver Stavanger Aftenblad. Viking skal ha hatt flere samtaler med Bohinen de siste ukene, og Sandefjord-treneren skal ha signalisert interesse for å trene Viking. Daglig leder Eirik Henningsen i Viking vil ikke overfor NRK bekrefte noe rundt trener-spørsmålet nå.
Bohinen aktuell for Viking
Lars Bohinen er favoritt til jobben som ny trenar i Viking, melder Stavanger Aftenblad. Viking vil ikkje kommentere saka. 48-åringen har eitt år igjen av avtalen med Sandefjord, men det skal det vere håp om å løyse, skriv avisa. Viking rykka ned i haust, og skal for første gong sidan 1987 spele på nivå to neste år.
Avis: Bohinen høyaktuell som Viking-trener
Stavanger Aftenblad skriver at Sandefjord-trener Lars Bohinen (48) har vært i samtaler med Viking om trenerjobben i klubben.
Les mer om Viking og Viking-trener.
Derfor har de ikke julegudstjeneste
Fem skoler i Stavanger og sju skoler i Sandnes har ikke julegudstjeneste. Skolene ønsker ikke et påbud.
Les mer om Stavanger.
Ikke lag nye problemer
LEDER: KrF i Stavanger foreslår at alle skolene i kommunen skal tilby skolegudstjeneste før jul. Forslaget får ikke flertall.
Les mer om Stavanger.
Togtrafikken delvis i gang igjen
Det var full stans i togtrafikken mellom Stavanger og Sandnes og mellom Vigrestad og Moi, men feilen mellom Stavanger og Sandnes er funnet.
Les mer om Moi, Stavanger og Vigrestad.
Full stans i togtrafikken
Full stans i togtrafikken mellom Stavanger og Sandnes og mellom Vigrestad og Egersund.
Les mer om Egersund, Stavanger og Vigrestad.