Stiftelsen fyrlykta

Fosterhjemsstiftelse selger samtlige eiendommer etter VG-avsløring

Stiftelsen Fyrlykta selger eiendommer verdt flere millioner kroner. Salgene skjer etter at eierne mistet lukrative kontrakter med det offentlige.
Les mer om VG-avsløring.

Krever millionskatt fra stiftelse

Skatteetaten krever at fosterhjemsstiftelsen Fyrlykta betaler flere titalls millioner i skatt. Fyrlykta, som har hovedkontor i Fredrikstad, har ikke betalt skatt fordi bedriften er ideell. Allikevel har de hatt store overskudd, og dette er bakgrunnen for at skatteetaten nå krever skatt fra stiftelsen, skriver VG. Daglig leder i stiftelsen sier de ikke er enig i avgjørelsen, og at de vil klage.
Les mer om Fredrikstad og Fyrlykta.
Fyrlykta får skattekrav på titalls millioner
Skatteetaten mener fosterhjemsstiftelsen Fyrlykta har hatt som mål å tjene penger. Nå krever de at stiftelsen betaler flere titalls millioner i skatt.
Les mer om Fyrlykta.
Fosterhjemsstiftelsen Fyrlykta skifter ut hele styret
Styret i stiftelsen Fyrlykta, som stiftelsestilsynet har åpnet tilsynssak mot, har besluttet å rekruttere et helt nytt styre.
Les mer om Fyrlykta.

Norsk Fyrlykta-leder: – Det har vært en svært god lønn

For første gang uttaler en av de norske Fyrlykta-grunnleggerne seg om stormen rundt stiftelsen.
Rapport: Fyrlykta har brutt loven
En ekstern rapport konkluderer med at Fyrlykta har seilt under falskt flagg. Nå sier Bufdir opp alle avtaler med stiftelsen.
Les mer om Bufdir og Fyrlykta.
Bufdir sier opp avtalene med Fyrlykta
En ekstern rapport konkluderer påviser lovbrudd og konkluderer med at Stiftelsen Fyrlykta har seilt under falsk flagg.
Fyrlykta-avsløringen: Departementet krevde svar på hvorfor Bufdir ikke tok grep «på egen hånd
Først etter at VG ba om innsyn i dokumenter som handlet om Fyrlykta, bestilte direktoratet en ekstern vurdering av hvorvidt stiftelsen seilte under falskt flagg.
Les mer om Bufdir og Fyrlykta.
Bufdir varsler gjennomgang etter VG-avsløring
Allerede før den eksterne granskingen av Stiftelsen Fyrlykta er klar, varsler direktoratet en gjennomgang av hvordan de følger opp ideelle aktører.
Aleris om Fyrlykta: Varselklokkene burde ringt fra første stund
Direktøren i den kommersielle barnevernsiganten sier han flere ganger har varslet direktoratet om Stiftelsen Fyrlykta – uten å bli hørt.
Uklare rammer gir rom for aktører som Fyrlykta
VG har i det siste beskrevet hvordan den private stiftelsen Fyrlykta har mottatt nær en halv milliard kroner fra det offentlige for å ta seg av norske fosterbarn.
Les mer om Fyrlykta.
Fyrlykta-stiftelsen lokker med vervebonus
Den private stiftelsen, som har tjent store penger på norske fosterbarn, frister med vervepremier til de som kan skaffe flere fosterhjem til stiftelsen.
Horne om Fyrlykta: – Virker som de bevisst har gått inn for å lure til seg midler
Barneminister Solveig Horne (Frp) vil ha svar på om Stiftelsen Fyrlykta har tatt ut ulovlig utbytte, men vil ikke svare på om direktoratets pengebruk har vært fornuftig.
Ekspert: Fyrlyktas hundremillioners-avtale var ulovlig
Det statlige barnevernet manglet grunnlag for å gi Stiftelsen Fyrlykta tilgang til en milliardpott, ifølge en av landets mest erfarne jurister på området.