Stortinget

Ski-VM førte til stemmekaos på Stortinget

Politikere smugkikket på ski-VM og glemte å stemme. Dermed ble et forventet nedstemt forslag, vedtatt på Stortinget denne uka.
Les mer om Stortinget.

Ski-VM førte til stemmekaos på Stortinget

Politikere smugkikket på ski-VM og glemte å stemme. Dermed ble et forventet nedstemt forslag, vedtatt på Stortinget denne uka.
Les mer om Stortinget.
Politikere smugtittet på ski-VM og glemte å stemme
Det var fullt kaos under votering torsdag. Stortinget stemte for skjerpede regler for sykehusbehandling i utlandet, til tross for at forslaget var ventet å bli nedstemt.
Pedersgata kan bli den nye matgata
Dag Mossige i bystyret og Torstein Tvedt Solberg på Stortinget vil at Pedersgata skal verte Stavanger si nye matgate.
Sykehussaken til Stortinget
Nedleggelsen av akuttkirurgi og traumeberedskap ved sykehuset i Flekkefjord havner nå i Stortinget. Stortingsrepresentant, Hans Fredrik Grøvan (KrF), ønsker at Stortinget skal overprøve sykehusstyrets vedtak om nedleggelse av akuttkirurgien og traumeberedskapen.
Les mer om Flekkefjord og Stortinget.
– Vi lyt akseptere dei vedtaka Stortinget gjer
Fylkesordføraren åtvarar Leikanger mot å protestere for høglydt mot tvangssamanslåing
Les mer om Leikanger og Stortinget.
Vil ikke frata statsborgerskap
Miljøpartiet De Grønne vil gjøre det umulig for myndighetene å frata statsborgerskap. Talsperson Une Aina Bastholm vil nå fremme forslaget i Stortinget. – Glem det, svarer Frp.
Les mer om Frp og Stortinget.
Ønsker sammenslått region
– Det beste vil være n region i Nord-Norge, mener Høyres fylkestingsrepresetant i Nordland, Beate Bøe Nilsen. I går ble det kjent at regjeringen har fått flertall på Stortinget for sammenslåing av fylkene i landsdelen.
Frp tvinges til å støtte tvangssammenslåinger
Fremskrittspartiet har vært motstander av en storregion bestående av Akershus, Østfold og Buskerud. Nå skal partiet likevel sikre flertall for region Viken på Stortinget.
Nordstoga: – Blir ikke noe sammenslåing
VINJE (NRK): Før jul gravla han Telemark med et glimt i øyet. Nå ønsker Stortinget en sammenslåing mellom Telemark og Vestfold, men det tror han ikke det blir noe av.
Les mer om Stortinget, Telemark og Vestfold.
Magnhild ble ikke hørt om kommunereform
Flertallet på Stortinget hørte ikke på anbefalingen fra fylkesmann Magnhild Meltveit Kleppa.
Ukjent gjerningsmann svarer i Stortinget
– Denne statsråden, sier mann (47).
Les mer om Stortinget.
–Riktig for Buskerud
En ny region Viken er et viktig og riktig valg for Buskerud, sier fylkesordfører Roger Ryberg. Flertallspartiene på Stortinget er enige om at Buskerud, Akershus og Østfold blir til en av de ti nye regionene. Dette er i tråd med vedtaket i de tre fylkene, sier Ryberg.
– Dagens Nord-Norge er historie
Regjeringen ønsker n felles region i nord, men åpner for at det kan bli to. – Klarer man ikke bli enige om hvor grensa skal gå, vil kartet bli tegnet på Stortinget, sier stortingsrepresentant Margunn Ebbesen (H).
Samarbeidspartiene vil redusere antallet kommuner til 358
Regjeringen og samarbeidspartiene er enige om en avtale der antallet kommuner slankes til 358 fra dagens 428. Det ble klart da Høyre, Frp, KrF og Venstre holdt en felles pressekonferanse om kommune- og regionreformen på Stortinget onsdag morgen. Partiene kaller avtalen de har kommet fram til for en løypemelding, og ikke en endelig enighet om reformen. Saken oppdateres. Les også: Aftenposten: 13 kommuner blir tvangssammenslått Oslo alene om søppelmonopol
Les mer om Frp, Høyre, KrF, Oslo, Stortinget og Venstre.
Vil redusere antall kommuner til 358
Frp, Høyre, KrF og Venstre redegjør for kommunereformen i Vandrehallen på Stortinget.
I dag vedtar Stortinget kommunesammenslåing
Vi følger pressekonferansen.
Les mer om Stortinget.
KL 08.30: Direkte om kommunereformen
Frp, Høyre, KrF og Venstre innkaller til pressekonferanse i Vandrehallen på Stortinget om kommune- og regionreformen.
Kommunereformen trolig klar – presenteres i Stortinget onsdag
Regjeringspartiene og støttepartiene vil etter alt å dømme presentere resultatet av kommunereformen når de onsdag morgen holder pressekonferanse på Stortinget.
Les mer om Stortinget.
Fornybarfondet til Stavanger: - Nå må pengene i arbeid
Geir Pollestad (Sp), leder i Næringskomiteen på Stortinget, er glad for at fornybarfondet kommer til Stavanger. For ham er det viktig at fondet får lov til å ta risiko.
Pressekonferanse om kommunereformen
Frp, Høyre, KrF og Venstre innkaller til pressekonferanse i Vandrehallen på Stortinget om kommune- og regionreformen kl. 8.30. Samarbeidspartiene vil presentere status for kommunereformen og regionreformen på Stortinget i formiddag.
Oljefondet kan få kjøpe infrastruktur: – Sjansene bør være store
Flere av partiene på Stortinget ønsker å gi oljefondet lov til å kjøpe vindparker og annen infrastruktur. De støttes av en fersk rapport.
Les mer om Stortinget.
Nå kan bondehøvdingen komme på Stortinget
Senterpartiet mer enn dobler oppslutningen sin i Hordaland. Det har fått tidligere bondelagsleder Nils T. Bjørke til å tro på det utenkelige.
Les mer om Hordaland og Stortinget.