Stortinget

Ap vil reversere Viken region

Stortinget må omgjøre vedtaket om å slå sammen Akershus, Buskerud og Østfold, mener seks representanter fra Arbeiderpartiet på Stortinget. De mener bl.a. at det ikke lenger er flertall for å gjennomføre tvangssammenslåing av de tre fylkeskommunene.

Ansetter flere nye til planlegging

Bane Nor utlyser 12 stillinger i forbindelse med Ringeriksbanen og E16, mens Statens vegvesen skal ha fire nye. Fra før av er det nærmere 50 stillinger knyttet til prosjektet, skriver Ringerikes blad. Byggestart er satt til 2021 av Stortinget og det blir behov for enda flere stillinger.
Les mer om E16, Ringeriksbanen og Stortinget.
Vil reversere Viken
Stortinget må omgjøre vedtaket om å slå sammen Buskerud, Østfold og Akershus mener seks representanter fra Arbeiderpartiet. De mener blant annet at det ikke lenger er flertall på Stortinget for å gjennomføre tvangssammenslåing av de tre fylkeskommunene.
Sier opp i protest mot vraking
Etter det NRK erfarer har to av Arbeiderpartiets rådgivere i Stortinget sagt opp sine stillinger etter at det i dag ble kjent at Marianne Marthinsen ble vraket som partiets finanspolitiske talsperson til fordel for nestleder Trond Giske.

Han stiller ut på toalettene på Stortinget t-banestasjon

Den norske kunstneren Frimann.
Les mer om Frimann og Stortinget.
Giske blir Aps nye finanspolitiske talsperson
Arbeiderpartiets Trond Giske overtar etter Marianne Marthinsen. – Lov å ha sterke følelser rundt oppgavene i Stortinget.
Støre vraker Marthinsen som finanssjef i Ap
Ap-leder Jonas Gahr Støre har gitt beskjed om at Marianne Marthinsen (37) må finne seg noe annet å drive med på Stortinget fordi Støre heller vil ha nestleder Trond Giske (50) som finanspolitisk talsmann.
Vil fortsette som stortingspresident
Olemic Thommessen fra Lillehammer ønsker gjenvalg som stortingspresident. Ap kan stille motkandidat, og det er Venstre og KrF som avgjør, skriver NTB. Thommessen har blant annet fått hard kritikk fra Riksrevisjonen, etter en byggesak på Stortinget.
Ben vil selge marihuana i Norge: Har hatt fortrolige møter med investorer og på Stortinget
Har snakket varmt for medisinsk cannabis overfor Bård Hoksrud (Frp) og et 20-tall investorer.
Ordførerveteranen skulle egentlig trappe ned
Norges lengstsittende kvinnelige ordfører, Torhild Bransdal (KrF), havner nå på Stortinget. Dermed blir det ingen nedtrapping med det første.
Ulven stammer fra Finland og Sibir
Den norske/skandinaviske ulvebestanden i Norge stammer fra immigrasjon fra Finland og vest-Sibir. Det skriver Miljødirektoratet.no. Tre uavhengige amerikanske forskere står bak første del av utredningen om ulvens genetikk, utredningen er bestilt av Stortinget.
Virke forventer at 350-kronersgrensen fjernes
Etter valget er det politisk flertall på Stortinget for å fjerne 350-kronersgrensen. Hovedorganisasjonen Virke venter at den blir fjernet.
Les mer om Stortinget.
Larsen ny ordfører i Vennesla
59 år gamle Nils Olaf Larsen blir ny ordfører for KrF i Vennesla. Han etterfølger Torhild Brandsdal, som skal inn på Stortinget. Larsen kommer fra næringslivet.
Ferdig på Stortinget – sjekk hvem som skal bygge fly
Sju eks-politikere fra Rogaland forbereder et nytt liv utenfor Stortinget. Planene varierer fra jobbsøking til flybygging.
Les mer om Rogaland og Stortinget.
Trøgstads nye ordfører klar
Kommunestyret i Trøgstad har enstemmig valgt Saxe Frøshaug fra Senterpartiet til ny ordfører i kommunen. Han overtar for Ole Andrè Myhrvold, som er valgt inn på Stortinget.
Ny jobb for Svendsen
Avtroppende stortingsrepresentant Kenneth Svendsen har fått jobben med å gjøre Fauske mer moderne og urbant, melder Avisa Nordland. Totalt fem personer søkte på toppjobben. Svendsen har sittet på Stortinget siden 1997 for Fremskrittspartiet.
Misliker at Stortinget avgjør regionnavn
Fylkesvaraordfører Ragnhild Vassvik i Finnmark misliker at Stortinget til våren skal avgjøre navnet på den nye regionen Troms og Finnmark.
Les mer om Finnmark og Stortinget.
Tid for rusreform
Stortinget har et solid flertall for rusreform. Det er en skam hvis de ikke leverer.
Far og datter sitter på Stortinget for hvert sitt parti
Christian Tybring-Gjedde (Frp) kan de fire neste årene få selskap på Stortingets Oslo-benk av datteren Mathilde Tybring-Gjedde (H).
Brandt blir trolig ny utvalgsleder
Andreas Brandt (Ap) blir trolig ny leder av kontrollutvalget i Drammen, skriver Drammens Tidende. Eivind Knutsen har vært utvalgets leder, men overtar som gruppeleder for bystyregruppa når Masud Gharahkhani får plass på Stortinget.
Samarbeidet med Siv Jensen, nå advarer KrF-veteran mot Frp-naivitet
Han samarbeidet tett med Siv Jensen (Frp) og Erna Solberg (H) på Stortinget. Nå advarer tidligere KrF-statsråd Einar Steensnæs mot en naiv tilnærming mot Frp.
KrF vil ikke ha omkamp om kommune-tvang
Det er ikke lenger flertall på Stortinget for tvangssammenslåing av kommuner, men KrF vil ikke uten videre oppheve tvangssammenslåingene de sa nei til i juni.
Les mer om KrF og Stortinget.
Dette er folka som skal representerer deg på Stortinget
Mange kjende, men også nye fjes er blant dei 169 representantane som er valt inn for å representere deg og meg når Stortinget opnar igjen i oktober.
Les mer om Stortinget.
Han er den femte stortingsrepresentanten vår
Sigbjørn Gjelsvik (43) frå Naustdal er vald inn på Stortinget for Senterpartiet frå Akershus. Men han vil gjerne tale Sogn og Fjordane si sak også.
Dette er de yngste på Stortinget
Gjennomsnittsalderen på Stortinget kan bli den laveste noen gang i historien. 17 personer vil være under 30 år - to av dem fra Østfold.
Les mer om Stortinget og Østfold.