Strafferabatt

Takk til jente (16)

Lang saksbehandlingstid skal ikke føre til at gjerningspersonen får strafferabatt.

Jeg ble sviktet av alle

Overgriperen min fikk strafferabatt fordi det tok lang tid før saken kom opp. Hvilken rabatt fikk jeg?
Strafferabatt i flere saker
Lang saksbehandlingstid har ført til strafferabatt i nær halvparten av dommene i Gjøvik tingrett. Oppland Arbeiderblad har gått igjennom 40 tilfeldige dommer. Det ble det gitt strafferabatt i 18 av sakene.
Les mer om Gjøvik.
Gjermund Cappelen (50) anker
Gjermund Cappelen mener han skal ha mer i strafferabatt for å avsløre Eirik Jensen. Han anker derfor straffeutmålingen til lagmannsretten, melder VG. – Dommen ankes. Vi mener straffen er for strengt utmålt, sier forsvarer Benedict de Vibe til NRK.
Les mer om Benedict, Eirik Jensen, NRK og Vibe.

Cappelen anker Jensen-dommen – krever mer i strafferabatt

Narko- og korrupsjonsdømte Gjermund Cappelen (50) anker til lagmannsretten fordi han mener han fortjener mer i strafferabatt for Jensen-avsløringene.
Cappelen anker Jensen-dommen – krever mer i strafferabatt
Narko- og korrupsjonsdømte Gjermund Cappelen anker til lagmannsretten fordi han mener han fortjener mer i strafferabatt for Jensen-avsløringene, melder VG.
VG: Cappelen anker Jensen-dommen – krever mer i strafferabatt
Narko- og korrupsjonsdømte Gjermund Cappelen anker til lagmannsretten fordi han mener han fortjener mer i strafferabatt for Jensen-avsløringene, melder VG.
VG: Cappelen anker Jensen-dommen – krever mer i strafferabatt
Narko- og korrupsjonsdømte Gjermund Cappelen anker til lagmannsretten fordi han mener han fortjener mer i strafferabatt for Jensen-avsløringene, melder VG.
Gjermund Cappelen anker dommen på 15 års fengsel
Gjermund Cappelen (50) mener han skal ha mer i strafferabatt for å avsløre politimannen Eirik Jensen. Han anker derfor straffutmålingen til lagmannsretten.
Les mer om Eirik Jensen.
Gjermund Cappelen anker dommen
Cappelen mener han skal ha mer i strafferabatt for at han avsløre Eirik Jensen.
Les mer om Eirik Jensen.
Gjermund Cappelen anker
Gjermund Cappelen (50) mener han skal ha mer i strafferabatt for å avsløre politimannen Eirik Jensen. Han anker derfor straffeutmålingen til lagmannsretten, melder VG.
Les mer om Eirik Jensen.
Gjermund Cappelen anker Jensen-dommen
Gjermund Cappelen (50) mener han skal ha mer i strafferabatt for å avsløre politimannen Eirik Jensen. Han anker derfor straffeutmålingen til lagmannsretten.
Politisomling gir kriminelle strafferabatt
SKIEN (NRK): Påtalemyndighetene i Telemark klarer ikke å få saker for retten tidsnok. 2000 saker er nå over tre måneder gamle.
Les mer om Telemark.
Cappelen misfornøyd med 15 år i fengsel – kan få enda mer
Gjermund Cappelen mener han fortjener mer i strafferabatt. Men om drøyt tre uker risikerer han å nærme seg maksstraffen på 21 år.
Cappelen misnøgd med rabatten
– Det viktigaste for meg er at eg har blitt trudd. Eg har ei god kjensle, men det er ein alvorleg dom, seier Gjermund Cappelen i eit intervju med TV 2. Han legg ikkje skjul på at han hadde håpt på ein større strafferabatt.
Les mer om Gjermund Cappelen.
Cappelen får 30 prosent strafferabatt: Dømmes til 15 år
- Jeg er glad for at jeg ble trodd.
Cappelen fikk 15 års fengsel
OSLO TINGRETT (NRK): Oslo tingrett dømte Gjermund Cappelen til 15 års fengsel etter å ha gitt ham en strafferabatt på 30 prosent.
Les mer om Gjermund Cappelen.
Dømmer Cappelen til 15 år
Solberg viser til at tidligere varsler om Jensen ikke har blitt fulgt opp. Retten er ikke i tvil om at etterforskningen av Jensen og rettssaken ikke hadde kommet i stand uten Cappelens forklaring, sier Solberg. Han viser til at det i andre straffesaker har blitt gitt en strafferabatt på opp mot 40 prosent, hvis den tiltalte har forklart seg om andre. – Cappelens forklaring har vært avgjørende for å oppklare en svært alvorlig sak. Samtidig mener retten at Cappelen har handlet kynisk og systematisk. Hans hasjvirksomhet savner imidlertid sidestykke i norsk historie. Samlet fradrag kan settes til 30 prosent. Straff blir dermed 15 år, oppsummerer Solberg. Det g
Les mer om Cappelen, Jensen og Solberg.
Forsvaret: Derfor er Jensen uskyldig
Forsvaret mener Gjermund Cappelen har funnet på et eventyr for å oppnå strafferabatt.
Les mer om Gjermund Cappelen og Jensen.
Dømt for kjøp og bruk av amfetamin
En førtifire år gammel familiefar fra Fredrikstad er dømt til 25 dager i fengsel etter å ha tilstått kjøp og bruk av amfetamin. Påtalemyndigheten la ned påstand om 30 dager i fengsel, men Fredrikstad tingrett har gitt mannen strafferabatt, fordi saken lå 11 måneder før den ble brakt inn for domstolen.
Les mer om Fredrikstad.
Mener 20 år er for strengt
Per Espen Eid som forsvarer den hovedtiltalte 36-åringen i Dokka-saken, mener aktors påstand er for streng. Han mener 15 år er en mer riktig straff. Eid mener 36-åringen må få strafferabatt ved at han tilsto, og at drapet heller ikke var planlagt.
Les mer om Dokka-saken.
– Bør dømmes til 10 års fengsel
Aktor Jan Tallaksen legger ned påstand om 10 års fengsel for 16-åringen som er tiltalt for dobbeltdrapet i Kristiansand i desember. Aktor sier 16-åringen får strafferabatt fordi han har tilstått. – Det kan vekke reaksjoner, innrømmer aktor.
Les mer om Bør og Kristiansand.
«Notorisk svindler med «hensynsløs metode fikk strafferabatt
Marie Madeleine (59) tilsto sju nye bedragerier - kan slippe med åtte måneder i fengsel.
Cappelens forsvarer gir Politi-Norge slakt: – De må bære en stor del av ansvaret
På fredag gikk luften ut av Gjermund Cappelen. Påtalemyndigheten mente han fortjente tre års strafferabatt. I dag fortalte hans forsvarere at Cappelen må «behandles på mildeste måte.
Cappelen synes 18 år er for strengt: – Det kommer til å bli en fight om dette
OSLO TINGRETT (NRK): Gjermund Cappelens forsvarer legger ikke skjul på at storsmugleren hadde håpet på en påstand om større strafferabatt fra statsadvokaten.