Sunnmørsposten

Under 20 milliarder

Forkjemperne for Romsdalsaksen mener de kan bygge E39 mellom Dragsundet og Molde for mindre enn 20 milliarder kroner. Det kan ende i ny utredning, skriver Sunnmørsposten (krever innlogging). Fylkestinget skal i juni ta stilling til om de skal be Samferdselsdepartementet om en full utredning av Romsdalsaksen for å se om den kan bli billigere enn Møreaksen.

Kan ha kjørt i 145 km/t før ulykken

Dette er en av teoriene som Statens vegvesen la frem under synfaringa i dag på Tynesstranda i Sykkylvender der en ung mann mista livet natt til 6. mai i fjor, melder Sunnmørsposten. Et av sporene var et bremsespor på 174 meter fram til der sykkelen lå.
Rettssak stenger fylkesveg 60
Strekninga Blindheim til Ytre Tandstad torsdag vert stengt 19. april frå klokka 09.45 og framover til seinast kokka 12.00, melder Sunnmørsposten. Vegen vert stengd for gjennomkøyring fordi Sunnmøre tingrett har synfaring i området. Offentleg transport samt naudetatane vil sleppe gjennom.
Rettssaker stenger fylkesveg 60
Strekninga Blindheim til Ytre Tandstad torsdag vert stengt 19. april frå klokka 09.45 og framover til seinast kokka 12.00, melder Sunnmørsposten. Vegen vert stengd for gjennomkøyring fordi Sunnmøre tingrett har synfaring i området. Offentleg transport samt naudetatane vil sleppe gjennom.

Ny kontrakt for Havila Shipping

Havila Shipping har inngått kontrakt med Total E&P UK, melder Sunnmørsposten. Dette for PSV-fartøyene Havila Aurora og Havila Borg. Kontraktene er for en periode på tre måneder med opsjonsperioder på inntil 30 dager for hvert av fartøyene. Oppstart er i mai 2018. Havila Borg vil bli tatt ut av opplag for å betjene kontrakten med Total, opplyser selskapet.
Trafikkuhell i Hareid
Politiet er på staden. Operasjonssentralen til Møre og Romsdal politidistrikt melder at det har skjedd ei trafikkulykke mellom to bilar. Skadeomfanget er førebels ikkje kjent. Sunnmørsposten kjem med meir
Les mer om Hareid, Møre og Romsdal.
Hva med øvrige drilltropper som prøver å overleve?
Vi reagerer på utsagnet kroken på døra! På vegne av Spjelkavik, Åse og Blindheim skolekorps ønsker jeg å komme med et innspill på dagens oppslag i Sunnmørsposten. Vi reagerer på utsagnet kroken på døra!
Foreslår å fjerne Farstad-navnet
SolstadFarstad vil etterkomme ønske til Sverre Andreas Farstad og fjerne Farstad-navnet fra rederiet. Det skriver Sunnmørsposten som viser til en børsmelding. Årsaken til at navneendringen blir foreslått, er å imøtekomme ønsket fra Sverre Andreas Farstad, om at familienavnet ble fjernet, heter det.
Rykker ut til bråtebrann i Ørsta
Ørsta brannvesen rykker ut til en bråtebrann nær sentrum. Det opplyser Møre og Romsdal 110-sentral klokka 12.30. Sunnmørsposten kommer med mer.
Les mer om Møre, Romsdal og Ørsta.
Cup-kamper og kvalifisering til 1. divisjon på smp.no
Sunnmørsposten sender cupkampene AaFK-Bergsøy og Volda-Hødd. I tillegg vises Voldas håndballdamers kvalikkamp. I morgen spilles 1. runde i NM der tre kamper spilles med lokale lag.
Les mer om AaFK-Bergsøy og Volda-Hødd.
Talentstipend til Brandal og Furseth
Sunnmørsposten melder at Olav Egge Brandal frå Hareid og Jostein Furseth frå Ulstein fekk tildelt talentstipend på 20 000 kroner frå Sparebank 1. Utdelinga skjedde på eit arrangement i Trondheim laurdag.
Fotball 3. divisjon: To kamper spilles søndag
Sunnmørsposten holder deg oppdatert på det viktigste som skjer i lokalfotballen. Se oppdateringer fra følgende kamper søndag:
Se fotball og håndball direkte på smp.no i helga
Abonnenter av Sunnmørsposten kan glede seg til mange godbiter på web-TV denne helga.
Les mer om Sunnmørsposten.
«I skjebnefellesskap med regionen»
Sunnmørsposten hadde 5. april eit førstesideoppslag om at «NTNU dankar ut Volda». Denne saka handlar om etter- og vidareutdanning av lærarar, men difor også om kva kompetansemiljø regionen ynskjer å ha i framtida.
Les mer om Volda.
Seier nei til oppdrett
Fiskeridepartementet seier nei til å gje Norsk Sjømat fire utviklingsløyve for oppdrett i sjøen i Stordal. Dermed går planane som skulle gi nærare 50 arbeidsplassar i Stordal i vaksen. Det skriv Sunnmørsposten.
Ambulanser kan bli flyttet
Flere ambulansestasjoner på Sunnmøre kan bli flyttet for å utnytte ressursene bedre. I et notat fra ambulansetjenesten som Sunnmørsposten (krever innlogging) har fått se, går det frem at ambulansen i Volda blir flyttet til Ørsta.I Ålesundsområdet blir dagens stasjoner i Breivika, Fiskerstranda i Sula og Valderøya i Giske erstattet av nye stasjoner i Mauseidsvåg i Sula og en ny stasjon i Ålesund sentrum.
Rykker ut for å sikre propanflaske som lekker
Brannvesenet melder at propanflasken lekker. Etter det Sunnmørsposten forstår står flasken på kaia i Skutvika. Det er 110-sentralen i Møre og Romsdal som melder dette på Twitter.
Vedgår straffskuld
Båtføraren som køyrde inn i Tyskholmen utanfor Ålesund i oktober i fjor vedgår straffskuld for aktlaust drap. Det skriv Sunnmørsposten. Ein mann i slutten av 40-åra hamna i sjøen etter samanstøyten. Han hadde ikkje på seg redningsvest og mista livet i ulykka. Båtføraren i 40-åra blei tiltalt for aktlaust drap tidlegare i år, og vedgår no straffskuld.
Erkjenner straffskuld
Båtføraren som køyrde inn i Tyskholmen utanfor Ålesund i oktober i fjor erkjenner straffskuld for aktlaust drap. Det skriv Sunnmørsposten. Ein mann i slutten av 40-åra hamna i sjøen etter samanstøyten. Han hadde ikkje på seg redningsvest og mista livet i ulykka. Båtføraren i 40-åra blei tiltalt for aktlaust drap tidlegare i år, og erkjenner no straffskuld.
Vektere knivstukket på Moa
I forbindelse med et tjuveri ble en mann stanset av vektere. To vektere skal ha blitt knivstukket i situasjonen som oppsto. (Sunnmørsposten): Ifølge politiet i Møre og Romsdal er skadeomfanget ukjent klokka 17.40.
Les mer om Moa, Møre og Romsdal.
Vekter knivstukket på kjøpesenter i Ålesund - ukjent skadeomfang
En vekter er knivstukket på et kjøpesenter i Ålesund. Saken oppdateres. To vektere skal ha blitt knivstukket på Amfi Moa i Ålesund, skriver Sunnmørsposten. Gjerningsmannen skal ha blitt stoppet av vekterne i forbindelse med et tyveri.
Mann fengslet for overgrep
En mann fra Ålesund er pågrepet og siktet for å ha hatt samleie med barn under 14 år, melder Sunnmørsposten. Mannen er varetektsfengslet i fire uker. Han erkjenner ikke straffskyld,
Les mer om Sunnmørsposten og Ålesund.
Mener kostnaden er ren fantasi
Strategisjef Kjetil Strand i Statens vegvesen forteller Sunnmørsposten (krever abonnement) at de 600 millionene bystyret i Ålesund har satt av til Brosundtunnelen i den første bypakken er et «fantasitall. Til avisen forteller Strand at et tidligere anslag som ble gitt var på rundt en milliard kroner. Han mener at inkludering av Brosundtunnelen kan føre til at Bypakken vil bli utsatt, skriver avisen. Hans Kjetil Knutsen i Ålesundlista i bystyret er uenig, og sier de har fått estimert pris på 300–400 millioner fra en riksdekkende entreprenør. Etter planen skulle Bypakken sendes inn til behandling på Stortinget høsten 2019, noe s
AaFK har solgt midtbanespiller til Odd
Vebjørn Hoff blir presentert som Odd-spiller fredag. Etter det Sunnmørsposten erfarer, har AaFK solgt Vebjørn Hoff til eliteserieklubben Odd. Det var Telemarksavisa som meldte det først.
Bilbrann på Vestnes
110-sentralen melder at brannvesenet er på stedet. Bilbrannen skal være slukket og etterslukking pågår, opplyser Møre og Romsdal 110-sentral på Twitter. Helse og politi skal være på veg, legger de til. Sunnmørsposten oppdaterer saken.
Les mer om Møre, Romsdal og Twitter.