Svaberg

Da de kom hit var det bare svaberg og lyng

Pakker ned et helt liv for å flytte fra enebolig til leilighet.

- Ødelegger skjærgården med skulptur

Det er delte meninger om kunstneren Stian Heimlund Skjæveland skal få sette opp en stor stålskulptur på et svaberg ved Jørpeland.
Full vinter i fjellet - vårstemning på kysten
Mens de med ski på beina har hatt en drømmedag i innlandet, har folk i strandkanten kjent et streif av vårstemning med sol og bare svaberg.
Stakk fra båtvrak
Jostein Svaberg Midtun i Sogn fortviler etter at en mann fra Rognan har forlatt et båtvrak og en regning på 800.000 kroner på slippen hans.
Les mer om Rognan og Sogn.

Denne øya kan bli din

Hele øya selges for 10 millioner kroner – komplett med to hytter, badestrender og svaberg!
- Med testvinneren kan du løpe uanstrengt over røtter, gjørme, småstein og glatte svaberg
To seksere i testen vår av 10 terrengløpesko.
Økt pågang hos psykolog etter ferie
Du sat på eit svaberg og såg utover havet. No sit du på kontoret og ser utover kavet. Det blir for hardt for enkelte, seier psykolog Ane Johnsen Lien, som merkar auka pågang etter ferien.
Les mer om Ane Johnsen Lien.
Hopp i hølen
Ullalandshølen byr på forfriskande bad og utfordrande elvelandskap. Med hoppehyller, djup høl, jettegryter, sklie, tunnel og svaberg. - Om sommaren er eg her kvar dag. Det er artig å hoppe, og prøve på nye triks, fortel Joar Anders Sæther ( 15).
Ikke la slike skilt skremme deg
Gjerder, porter, benker og skilt med privat stopper fri ferdsel i strandsonen, men du kan faktisk gå stort sett hvor du vil. Nå strømmer vi til strender og svaberg, men mange tør ikke
Røde stugor til lavpris
Det er langt billigere å kjøpe en rød stuga inne i de svenske skoger, enn en sommerhytte ved svaberg og saltvann. I snitt koster en svensk fritidsbolig 1,3 millioner norske kroner. I Värmland ligger prisen på rundt 740 000 norske kroner.
Bokbad for kropp & sjel ved Lyngør
GJEVING (VG) Sjøboder og hytter i gammel sørlandsstil. Havet. Svaberg. Lyngør rett ut. Bokhotellet ligger og skvalper i sjøkanten.
Les mer om Lyngør.
De sikrer liv på fjorden
Det er som å fly over fjorden. Røde Kors-båten patruljerer langs telemarkskysten, og fyker forbi svaberg og strender. Av: Bjørn Harry Schønhaug Tweet VAKKERT: Ingen kyststripe i Norge
Les mer om Norge.
Bokbad for kropp & sjel
GJEVING (VG) Sjøboder og hytter i gammel sørlandsstil. Havet. Svaberg. Lyngør rett ut. Bokhotellet ligger og skvalper i sjøkanten. BOK I SOLNEDGANG: Fra balkongen har man utsikt til
En himmelsk solseilas
Satt du på et svaberg i sommer og beundret seilbåtene på sjøen? Så du vinden puste i seilet og gi båtene fremdrift? Nå blir det himmelsk også! Hvorfor får kometene en hale når de farer
En himmelsk solseilas
Satt du på et svaberg i sommer og beundret seilbåtene på sjøen? Så du vinden puste i seilet og gi båtene fremdrift? Nå blir det himmelsk også!
Lyssetter helleristning i Lier
I dag blir helleristningen av den store elgen i Lier lyssatt.Elgen måler fie ganger fire meter og ble funnet på den som for 8000 år siden var et svaberg langs Ringerikesveien. Elgen ble oppdaget i sommer.
Les mer om Lier og Ringerikesveien.
Kvinne falt fra svaberg på Huk
– En kvinne i 30-årene har sklidd på fjellet, og blir tatt med til sykehus for kontroll, det sier operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt. Kvinnen falt n meter og var bevisstløs en kort stund ved badestranden på Huk. Politiet bekrefter at hun er ved bevissthet nå, og at det var et uhell. Politiet oppretter ikke sak.
Les mer om Huk, Oslo og Tor Jøkling.
Avslutta leteaksjon i Trondheim
Politiet har avblåst en leteaksjon etter en gummibåtfører ved Lade i Trondheim. Aksjonen ble iverksatt like før midnatt etter at båten ble funnet forlatt ved et svaberg.
Les mer om Lade og Trondheim.
Nå kan du feriere i kronprinsparets hytte
Flatholmen i Risør ligger ute til leie på finn.no. Hytta ligger vakkert til ytterst i Risørs skjærgård. Stor naturtomt med svaberg og lagune med sandbunn. Enkel hyttestandard, vannsisterne,
Les mer om Risør.
Tre skadd i båtulykke
Tre menn ble fløyet til sykehus etter at en båt gikk på grunn i Toftøysundet i Tysvær i Rogaland i natt. En av dem skal ha pådratt seg alvorlige skader. Båten gikk på et svaberg midt
Mellom sjø og svaberg
Lukten av tang og sjø slår mot deg når du går ut av bilen på parkeringsplassen på Nautasund på nordre Eigerøy. Langt der ute skimtes fyret, og siden det vanligvis blåser her ute, slår
Les mer om Eigerøy og Nautasund.
- Vi var først i Purkvika!
Hytteeier Geir får ikke bygge vedbod - på åtte kvadratmeter. Alene. Hytta til Geir Pedersen er omkranset av bratte og glatte svaberg, med sjøen foran. Vil man til Purkvika, må man i
Les mer om Geir Pedersen og Purkvika.
Vil stoppe forurensingen
Her ser du et av resultatene av E 18-utbyggingen mellom Grimstad og Kristiansand: Ødelagte badestrender og svaberg langs deler av Kaldvellfjorden.