Svaberg

Gir penger for skjell-sanking

Stillehavsøsters er et problem langs Vestfold-kysten- derfor kan lag og foreninger få betalt for å plukke østers. Skjellene er uønsket i norsk natur. Høyre-politiker Lene Camilla Westgaard Halle sier skjellene dekker stadig større områder på strender og svaberg i Vestfold.
Stillehavsøstersen sprer seg til svaberg
Stillehavsøstersen har tradisjonelt vokst på sandbunn i beskyttede bukter, men nylig har forskere oppdaget at skjellene også fester seg til glatte svaberg på utsatte områder.

Stillehavsøstersen sprer seg

Den uønskede arten Stillehavsøsters vokser nå også på svaberg. Torjan Bodvin ved Havforskningsinstituttet i Flødevigen mener utviklingen er skremmende. Les mer.
Saken om Midelfart-hytta henlagt
Politiet har henlagt saken mot entreprenøren som sprengte et svaberg på eiendommen til næringslivstopp Hermine Midelfart på Tjøme.
Canal Street flyttar konsert
Canal Street flyttar konserten med Jonas Alaska frå Lille Torungen fyr til Merdø. Årsaka er dårleg vr. – Glatte svaberg på grunn av mogleg regn er ei sikkerheitsutfordring, og vi kan ikkje ta slike sjansar, seier festivalsjef Mats Aronsen.
Les mer om Lille Torungen og Merdø.
Fra øy til øy på Sørlandet
Når du ønsker deg ut i havgapet - til varme svaberg og forlokkende rent badevann - ta turen til en av disse sørlandsøyene.
Les mer om Sørlandet.
Fra øy til øy på Sørlandet
Når du ønsker deg ut i havgapet - til varme svaberg og forlokkende rent badevann - ta turen til en av disse sørlandsøyene.
Les mer om Sørlandet.
Han lager sitt eget Stonehenge
På Klungholmen, et lite svaberg som eies av moren og tanten, setter kunstneren Stian Heimlund Skjæveland opp en ny kunstinstallasjon.
Politiet etterforsker Midelfart
Politiet har satt i gang etterforskning etter at et svaberg ble sprengt på eiendommen til næringstopp Hermine Midelfart på Gryteskjær.
Hovedredningssentralen: - Kan ha vært hærverk
Det er ikke funnet noen tegn på at det var personer ombord da en fritidsbåt krasjet inn i et svaberg på Helgeroa i Larvik lørdag.
Les mer om Helgeroa og Larvik.
Stor redningsaksjon i Helgeroa etter at båt kjørte på land
En antatt stjålet båt krasjet et svaberg på Helgeroa lørdag ettermiddag. Hovedredningssentralen mener det er grunn til å tro at det er personer i vannet.
Les mer om Helgeroa.
Stor redningsaksjon i Helgeroa
Søk pågår for fullt etter at en båt kjørte i et svaberg ved Blokkebukta i Helgeroa ved Larvik i kveld. Ifølge Hovedredningssentralen er det grunn til å tro at det er personer i vannet.
Les mer om Blokkebukta, Helgeroa og Larvik.
Celina anla basseng ved hytta: Forkastelig mener politiker
Middelfart-søstrene møter krass kritikk blant naboer og politikere etter de på hver sin tomt sprengte i svaberg. Bare Celina hadde tilatelse fra kommunen.
Chablis-topper i sommervarmen
Solslikking på salte svaberg? Ikke så langt unna Chablis, faktisk.
Rydder opp etter ulovlig utslipp
Svaberg ved Kaldvellfjorden i Lillesand spyles rene før badesesongen etter sulfidutslipp. Etter lang tid med problemer, mener Agder OPS nå å ha kontroll på avrenningen.
Les mer om Kaldvellfjorden og Lillesand.
Hald deg unna slike dalar!
Store snømengder kombinert med glatte svaberg gjer at deter svært rasfarleg i mange fjelldalar.
Nå er kjempesteinen borte
I 2012 fortalte NRK at ingen visste helt hvordan den store steinen hadde havnet på et svaberg ved Kullvika i Larvik. Nå har den forsvunnet.
Les mer om Kullvika, Larvik og NRK.
Da de kom hit var det bare svaberg og lyng
Pakker ned et helt liv for å flytte fra enebolig til leilighet.
- Ødelegger skjærgården med skulptur
Det er delte meninger om kunstneren Stian Heimlund Skjæveland skal få sette opp en stor stålskulptur på et svaberg ved Jørpeland.
Full vinter i fjellet - vårstemning på kysten
Mens de med ski på beina har hatt en drømmedag i innlandet, har folk i strandkanten kjent et streif av vårstemning med sol og bare svaberg.
Stakk fra båtvrak
Jostein Svaberg Midtun i Sogn fortviler etter at en mann fra Rognan har forlatt et båtvrak og en regning på 800.000 kroner på slippen hans.
Les mer om Rognan og Sogn.
Denne øya kan bli din
Hele øya selges for 10 millioner kroner – komplett med to hytter, badestrender og svaberg!
- Med testvinneren kan du løpe uanstrengt over røtter, gjørme, småstein og glatte svaberg
To seksere i testen vår av 10 terrengløpesko.