Svanesjøen

– Oj, da ... Er dette en blanding av Svanesjøen og 101 dalmatinere?

Ikke alle var like heldige med antrekket på den røde løperen til årets Golden Globes.
Les mer om Svanesjøen.

Stormen på Svanesjøen

Hele verden må få en lønnsøkning på nærmere en halv million kroner, mener enkefru Carmen som er i harnisk over norsk operasmålighet.
Les mer om Carmen og Svanesjøen.
80 dansere imponerte i Rådhusteatret
Den store danseklubben beviste at de har trinn og rytmer i blodet da de inviterte skoler og publikum til sitt oppvisningsshow. Nytt talent: Ballerinaene på tre år smeltet alles hjerter da de fremførte Svanesjøen sammen med treneren sin, Emilie.
Ålesundssopran i svanevann
5000 liter vann på scenegulvet, tåspissko og n eneste operasanger – fra Ålesund. A Swan Lake er ikke helt som de klassiske oppsetningene av Svanesjøen.
Les mer om Svanesjøen og Ålesund.

Danser seg til god holdning og kroppskontroll

Ballett er ikke bare for småjenter i rosa strutteskjørt. Stadig flere bruker ballett som treningsform. Mens ballerinaene svever over Operaens scene i Svanesjøen står Olga Divakova og
Les mer om Olga Divakova og Svanesjøen.
Svanesjøen har en visuell prakt som kunne tålt mer indre liv
ANMELDELSE: Som helhet en opplevelse av estetisk skjønnhet, men uten følelsesmessige dimensjoner blir estetikken tom i Operaens klassiske versjon av Svanesjøen.
Les mer om Svanesjøen.
Fugledansen IDEER: Hvilke muligheter har den som vil trekke urballetten Svanesjøen ned fra tåspissen?
IDEER: Hvilke muligheter har den som vil trekke urballetten Svanesjøen ned fra tåspissen? Hvis du skal late som om du er et dyr, eller en fugl, hva gjør du? Mange vil ha forsøkt før
Les mer om Svanesjøen.
Nasjonalballettens Svanesjø blir kinofilm
En ny versjon av Svanesjøen trekker ballettinteresserte fra hele verden til Oslo. Nå skal det lages en internasjonal kinofilm av stykket.
Les mer om Oslo og Svanesjøen.
Norsk ballett blir kinofilm
En ny versjon av Svanesjøen trekker ballettinteresserte fra hele verden til Oslo. Nå skal det lages en internasjonal kinofilm av stykket.
Les mer om Oslo og Svanesjøen.
Norsk ballett blir kinofilm
En ny versjon av Svanesjøen trekker ballettinteresserte fra hele verden til Oslo. Nå skal det lages en internasjonal kinofilm av stykket.
Les mer om Oslo og Svanesjøen.
Har du peiling på dette?
Kjenner du til Beethoven, Bach og Mozart? Ringer det en bjelle når du hører titler som Svanesjøen, Tryllefløyten og Skjebnesymfonien? Kan du navnet på Nordlands høyeste fjell, og vet
- De må ha sendt et B-lag til Norge
Helge Grønmo gir Svanesjøen terningkast 3. Se video og bildeserie! Svanesjøen er kanskje den mest kjente og elskede klassiske balletten gjennom tidene. Versjonen som St. Petersburg-balletten
Les mer om B-lag, Norge og Svanesjøen.
Tett på tusen skal se svanedans
I kveld tas 30 russiske ballettdansere imot av en fullsatt storsal i Harstad kulturhus. FOR FØRSTE GANG I HARSTAD: Svanesjøen, balletten over alle balletter med sine 30 dansere, har
Les mer om Harstad.
Bli med til svanesjøen
20 sangsvaner har slått seg ned i Katevågen i Ålesund, noe både to- og firbeinte vet å sette pris på. Katevågen i Ålesund er vertskap for 20 sangsvaner i vinter. De vakre fuglene vet
Les mer om Katevågen og Ålesund.
Sjarmerte med Svanesjøen
Unge dansarar sjarmerte frå operascena med høge balletthopp og piruettar, og gjorde sitt til å vise kva Eid har å by på av kultur under fredagens Kulturnatt i Nordfjord.
Tilbake til Askim
I fjor brakte det russiske ballettensemblet magi til kulturhuset med «Nøtteknekkeren. I år er de tilbake med «Svanesjøen.
- Ingen grunn til å forvente svanesjøen
Morten P kommenterer om Høgmos fallhøyde.
Frå bare rumper til ballett
I oktober blir det blanke messingar på scena i Storstova. Månaden etter fram-fører St. Petersburg-balletten Svanesjøen.
Les mer om Storstova.
Svanesjøen i moderne tolkning
Søndag 5. og mandag 6. mai blir Konserthuset fylt av moderne dans. Nasjonalballetten framfører balletter av Jo Strømgren, Jir Kylin og Alexander Ekman.
Flommer over
Vannmassene skaper problemer på veiene Vannmassene stenger lokale veier Foto: Dag Værvågen Et sikkert vårtegn - flom på Bjørkelunden Foto: Dag Værvågen Svanesjøen ved Holmenbyen Foto:
Svanesjøen på veien
Fem byer får besøk av Nasjonalballetten. Her får du en sniktitt.
Les mer om Nasjonalballetten.
Svanesjøen trollbandt publikum
- En gave til lille Molde. Jeg ble så begeistret at jeg ropte bravo på russisk. Stor opplevelse: Anne-Reet Tampere (t.v.) og Marianne Lohne er veldig begeistret over det de fikk oppleve.
Les mer om Marianne Lohne og Molde.
Iskaldt på svanesjøen
Se bildeserie!
Svanesjøen har fryst igjen
I løpet av natten har isen lagt seg innerst i Åbyfjorden, og over 30 svaner har fått boltreplassen sin snevret inn til et lite råk.
Les mer om Åbyfjorden.
Blaffen og minoriteten
- Jeg har en drøm om å en dag se en gjeng somaliere framføre Svanesjøen på taket av operaen en varm sommerdag, skriver artikkelfortatteren.
Les mer om Svanesjøen.