Sykehjem

Bortvist fra sykehjem

Politiet måtte i natt rykke ut til et sykehjem i Oppegård. Utenfor sto en mann og ringte på flere dører og vekket beboerne med høye rop. Mannen i 30-årene ble bortvist fra stedet. Han er anmeldt for ordensforstyrrelser.
Les mer om Oppegård.

Sykehjem ba beboere om å ikke «dele elendighet med familien

To tilsyn ved Uranienborghjemmet i Oslo fant alvorlige mangler. Pårørende og beboere beskriver et dårlig bomiljø, manglende kompetanse og stadig utskifting av ansatte og ledelse.
Les mer om Oslo og Uranienborghjemmet.
Savnet 80-åring
Den savnede mannen er funnet ved fergeleiet på Cicignon, melder politiet. De tar han med tilbake til Østsiden sykehjem.
Les mer om Cicignon og Østsiden.
Savnet fra Østsiden sykehjem
En 80 år gammel beboer på Østsiden sykehjem er savnet, melder politiet. Beboeren skal være kledd i en grågrønn Catalinajakke. Mannen ble sist sett på sykehjemmet i 1230-tiden. Han skal være i god fysisk form.
Les mer om Catalinajakke og Østsiden.

Mann forsvunnet fra sykehjem

En 80 år gammel mannlig beboer ved Østsiden sykehjem er forsvunnet, melder politiet på Twitter. Mannen er iført grå-grønn jakke, hvit skjorte med røde og blåe ruter og pensko. Han ble sist sett ved sykehjemmet klokken 12.30.
Les mer om Twitter og Østsiden.
To savnede kommet til rette
Politiet har funnet begge de savnede kvinnene fra Solliheimen sykehjem på Kråkerøy, opplyser de på Twitter.
To kvinner savnet fra sykehjem
Politiet leter etter to demente kvinner som er savnet fra Solliheimen sykehjem på Kråkerøy. De to er henholdsvis 74 og 81 år og går med hver sin rullator. De to har vært borte i rundt tre timer. Den ene kvinnen er kledd i lyseblå genser, sort bukse og sorte sko, mens den andre har på seg boblekåpe i ukjent farge, lysegrønn genser og sort bukse.
Les mer om Kråkerøy og Solliheimen.
Klimautslipp ved å frakte mat fra Bergen til Sola er 8 tonn CO2 årlig
KLIMAAVTRYKK: Er klimautslippene uforholdsmessig store for transport av mat fra Bergen til sykehjem og hjemmeboende i Sola kommune? Forsker ved Cicero, Borgar Aamaas har på oppfordring fra Aftenbladet, regnet på dette.
Les mer om Aftenbladet, Bergen, CO2, Cicero og Sola.
Svarte skjermer på sykehjem
Beboere på sykehjem i Bærum får ikke tv-signal på rommet sitt innen 1. oktober, slik de var lovet. Kommunen sier at nettverket ikke tåler belastningen, skriver Budstikka. Problemet omfatter rundt 670 av 1 000 sykehjemsbeboere.
Les mer om Budstikka og Bærum.
Forbrukerrådet: Eldre går altfor lenge uten å få mat
Halvparten av landets sykehjem lar pasientene gå mer enn elleve timer uten å få tilbud om fellesmåltid. Det viser en undersøkelse som Forbrukerrådet har gjort.
Les mer om Forbrukerrådet.
Savnet kvinne funnet
En 77 år gammel kvinne som ble meldt savnet fra Østsiden sykehjem i Fredrikstad sent i går kveld, kom i natt til rette. Politiet meldte rett før klokka halv to i natt at kvinnen var funnet i live i nærområdet. Den tynnkledde vinnen ble sendt til sykehuset for sjekk og for å få tilbake varmen.
Les mer om Fredrikstad og Østsiden.
SYKEHJEM 124 venter på sykehjemsplass i Rogaland
SYKEHJEM: Kommunene er nå pålagt å føre lister over hvor mange som står på venteliste for sykehjemsplass i Rogaland, men halvparten har ennå ikke meldt inn dette.
Les mer om Rogaland.
SYKEHJEM – Håpløs situasjon i Sola
SYKEHJEM: Selv om Sola kommune får nytt sykehjem med 63 plasser om to år, vil ventelistene ikke forsvinne, ifølge tillitsvalgt.
Les mer om Sola.
Dement mann i 70-årene har vært savnet siden klokken 16
Politiet ønsker tips om 165 centimeter høy mann iført lilla genser og rutet skjorte. Han ble meldt savnet fra sykehjem på Kleppe klokken 16.
Les mer om Kleppe.
Sykehjem vaskes av robot
Gulvene ved Vågedalen sykehjem i Stavanger vaskes ikke lenger bare av en renholder, men en robot. Flere sykehjem skal prøve det samme.
Les mer om Stavanger og Vågedalen.
Pårørende hadde med seg bøtte og fille for å vaske på sykehjem
SOLA: Tillitsvalgte og pårørende er bekymret for hygiene og smittefare etter at Sola kommune endret vaskeordningen på Sola sjukeheim.
Les mer om Sola.
Får ikke komme på sykehjem
82-åringen som er dømt for å ha skutt kona si i Sarpsborg får ikke komme på pleiehjem. Det har Sarpsborg kommune avgjort. Mannen har søkt pleieplass fordi soningen etter sigende har påført ham flere plager. Kommunen mener omsorgstilbudet i fengsel er bra nok. Advokat Harald Otterstad sier vedtaket blir klaget inn til fylkesmannen.
Les mer om Sarpsborg.
Skal behandle skolenedlegging
Onsdag skal kommunestyret i Alstahaug avgjøre den videre skjebnen til distriktsskolene, skriver Helgelendingen. Administrasjonen i Alstahaug har foreslått en nedlegging av Søvik skole, samt ungdomstrinnet og barnehagen på Tjøtta for å i det hele tatt å muligheten til å kunne starte med en bygging av nytt sykehjem.
Sykehjem får ordførerbetydning
De privatdrevne sykehjemmene i Moss kan få betydning for valget av ny ordfører i Moss. Det bekrefter både Arbeiderpartiet og Høyre til NRK. Ordfører Tage Pettersen regner med at de uønskede hendelsene ved to av de privatdrevne sykehjemmene vil bli tatt opp i samtaler mellom partiene.
Les mer om Arbeiderpartiet, Høyre og NRK.
Egen ønskemeny på sykehjem
NØTTERØY: På Bjønnesåsen bo- og aktivitetssenter får beboerne bestemme hva de vil spise og når de vil spise. Det skal øke matlysten og gjøre hverdagen hyggeligere.
Sandnes: Ap vil ha svømmehall, Frp vil ha sykehjem
VALG: Annelin Tangen (Ap) og Sofie Margrethe Selvikvåg (Sp) mener en ny regjering vil gi kommunene romsligere økonomi og penger til å gjøre Sandnes mer attraktiv.
Høyres Nikolai Astrup: – Aps «Oslo-mareritt kan bli nasjonal virkelighet
Høyres Nikolai Astrup mener Aps Jonas Gahr Støre risikerer å måtte benytte seg av Oslos samarbeidsmodell hvis han blir statsminister. Det kan ramme petroleumsnæringen, veiprosjekter, private barnehager, sykehjem og hjemmetjenester.
Murmansk Terrasse II
DEBATT: Vi har nå fått den styggeste offentlige bygningen i Nord-Europa rundt hjørnet her, det nye sykehjemmet, Lervig sykehjem.
Les mer om Lervig og Nord-Europa.
Fagforbundet: Å gi Sandra flere heltidsansatte kollegaer vil gi bedre kommuneøkonomi
– Ansett flere helsearbeidere i fulltidsstillinger og innfør en bemanningsnorm for sykehjem. Det vil kommunen spare penger på, mener Fagforbundet i Tromsø.
Les mer om Fagforbundet, Sandra og Tromsø.
Å gi Sandra flere heltidsansatte kollegaer vil gi bedre kommuneøkonomi, mener Fagforbundet
– Ansett flere helsearbeidere i fulltidsstillinger og innfør en bemanningsnorm for sykehjem. Det vil kommunen spare penger på, mener Fagforbundet i Tromsø.
Les mer om Fagforbundet, Sandra og Tromsø.