Sykepleiere

220 sykepleiere til byen

Over 220 hjerteglade sykepleiere kommer til Harstad i neste uke på den årlige kardiologiske sykepleiekongressen. Den arrangeres i år for 25 gang.
Les mer om Harstad.

Mange vil bli sykepleiere

I Vestfold er sykepleien i år det studiet med flest søkere ved Høgskolen i Sørøst-Norge. 409 søkere konkurrerer om 150 plasser på sykepleien. Deretter følger økonomi og ledelse og barnehagelærer som populære studier.
Les mer om Høgskolen og Sørøst-Norge.
- Vil ta tid å endre deltidskulturen
- Det vil ta tid å endre kulturen med å lyse ut deltidsstillinger til sykepleiere i kommunene.
Skal lokke unge til kommunen – Dina og Julie får jobben med å rekruttere flere sykepleiere
To sykepleieambassadører fra Eidsberg, Dina Endestad og Julie Grefslie, blir sendt ut i verden for å framsnakke yrket sitt.

Trainees skal hjelpe de eldre

Eidsberg måtte gå nye veier for å rekruttere nye folk til eldreomsorgen. Nå er de en av to kommuner i landet som tilbyr nyutdannede sykepleiere et trainee-opplegg, der to års arbeid knyttes til en fast full stilling. Trainee Dina Endestad på Edwin Ruud omsorgssenter sier hun er fornøyd.
Les mer om Edwin Ruud.
Er det harmonisk samarbeid på Kalnes? Hvorfor slutter dyktige leger? Hvorfor gråter sykepleiere?
Trond Holm, tidligere seksjonsoverlege i kardiologi ved SØF, er sterkt kritisk til ledelse og organisering ved sykehuset på Kalnes, og at direktøren ikke synger ut om at det er bygd for lite.
Les mer om SØF.
Skal tilby parterapi i skuddsikker iglo - og mye mer
Det er et vidt spenn blant nyetableringene i mars i Troms. Her er nye aktører innen helse - leger, psykologer og sykepleiere - og kafeer, eiendomsinvestorer, rengjørere, konsulenter, klesbutikker, restauranter, bygg-entreprenører, frisørsalonger - og mye mer.
Sortland kommune sliter med å få kvalifiserte søkere
SORTLAND: Rådmannen i Sortland vil bruke 1,8 millioner kroner på ekstra rekrutteringstiltak, i håp om å få tilsatt kvalifiserte lærere, sykepleiere og vernepleiere.
Les mer om Sortland.
Krf krever flere utdanningsplasser til sykepleiere
Krf vil ha flere utdanningsplasser til sykepleiere for å sikre grunnbemanningen. Tidligere idag meldte P4 Nyhetene at 8 av 10 frykter sykepleiemangel vil gjøre det mindre trygt å være pasient.
Krever lønnsløft for høyt utdannede i kommunene
Lærere, sykepleiere og andre grupper med høy utdanning må prioriteres høyest i årets kommuneoppgjør, krever Unio.
Les mer om Unio.
Helsearbeidere mistet autorisasjon
Tolv leger, sykepleiere og helsefagarbeidere i Østfold mistet autorisasjonen sin i fjor. Det viser tall fra Statens helsetilsyn. Kun Oslo og Akershus hadde et høyere antall. Årsakene til at autorisasjonene ble tilbakekalt er i de fleste tilfeller misbruk av rusmidler og atferd som anses uforenlig med yrkesutøvelsen.
Les mer om Østfold.
8 av 10 bekymret for sykepleiermangelen
Folk tror mangel på sykepleiere gjør det mindre trygt å være pasient. Det viser tall fra årets Helsepolitiske barometer fra Kantar TNS. STOR MANKO: I dag mangler Norge 4000 sykepleiere.
Les mer om Helsepolitiske og Norge.
- Vi er redd for å gi for mye smertestillende(pluss)
Noen pasienter får for mye smertestillende, andre for lite. Nå bruker sykepleiere ved Orkdal sjukehus nettbrett og trådløs overvåking for å redusere pasientenes ubehag etter operasjon.
Les mer om Orkdal.
Lokker sommerjobbende sykepleiere med høy lønn og fast jobb
– Vi er nødt til å ta grep slik at sykepleierne velger å jobbe i kommunen vår, sier varaordfører Linda Engsmyr.
Les mer om Linda Engsmyr.
To sykepleiere hadde ansvar for 107 beboere på Ladegården
Sykepleierforbundet mener at bruk av vikarer kan utgjøre en fare for pasientsikkerheten.
Les mer om Ladegården.
To sykepleiere med ansvar for 107 beboere på Ladegården
Sykepleierforbundet mener at bruk av vikarer kan utgjøre en fare for pasientsikkerheten.
Les mer om Ladegården.
Frp: For mange tar utdanning det ikke er behov for
Frp mener Norge utdanner mange til arbeidsledighet. Nå foreslår partiet å vri støtten slik at universiteter og høyskoler får betalt for studenter som får jobb. Universiteter og høyskoler må få flere til å bli sykepleiere og ingeniører, mener Frp.
Les mer om Frp og Norge.
Tapere i reformen
- Vakthavende leger og sykepleiere blir opplært til å tenke på hvordan de kan unngå innleggelse av pasienter. At sykehuspasienter skal slippe å ligge i korridorene er en både gammel og tverrpolitisk målsetting.
– En nasjonal krise
– Sykepleiermangelen er en nasjonal krise. Tall fra Samfunnsøkonomisk analyse viser at Norge i 2030 kan mangle minst 75.000 sykepleiere.
Les mer om Norge og Samfunnsøkonomisk.
– Sykepleiermangelen er en nasjonal krise
Tall fra Samfunnsøkonomisk analyse viser at i 2040 kan vi risikere å mangle minst 70.000 sykepleiere.
- Sykepleiermangelen er en nasjonal krise
Tall fra Samfunnsøkonomisk analyse viser at i 2040 kan vi risikere å mangle minst 70.000 sykepleiere. - Det er en nasjonal krise, sier Hanne Marit Bergland som er fylkesleder for Norsk Sykepleierforbund i Troms.
LB-2017-5583
Saken gjelder spørsmål om to private leverandører av helse- og omsorgstjenester plikter å melde sine ansatte sykepleiere inn i Pensjonsordningen for sykepleiere (Pensjonsordningen), etablert ved sykepleierpensjonsloven av 22. juni 1962.
Les mer om Pensjonsordningen.
10 prosent slutter i spesialisthelsetjenesten
I 2017 arbeidet vel 139 000 personer i spesialisthelsetjenesten, en tredjedel av disse som sykepleiere. Fra år til år holder antallet seg ganske stabilt, men det er store utskiftinger i enkelte yrkesgrupper.
Arrangerer karrieredag for studentene: - Mangel på sykepleiere i distriktene
For andre år på rad arrangerte Nord Universitet karrieredag for sykepleierstudentene. - Vi ønsker å holde studentene i distriktet.
Les mer om Nord Universitet.
Sykepleiere i tidsnød deler ut beroligende midler
En av tre sykepleiere opplyser å ha delt ut beroligende eller angstdempende piller minst n gang i måneden på grunn av tidsnød, viser en undersøkelse.