Tønsberg blad

Bomringen kan forsvinne i år

Bomringen rundt Tønsberg stenges trolig i desember. Det skriver Tønsbergs Blad i dag. Bomringen, som ble satt opp i 2003, har samlet inn rundt halvannen milliard kroner.
Les mer om Tønsberg.

Kommunen vurderer å anmelde

Juristene i Tønsberg kommune vurderer om kommunen skal politianmelde Basa-eierne for brudd på plan- og bygningsloven, skriver Tønsbergs Blad.
Les mer om Basa-eierne og Tønsberg.
Tre års fengsel for svært grov vold
En mann i 50-åra er i Høyesterett dømt til fengsel i tre år og åtte måneder fengsel, hvor de åtte månedene er betinget, etter at han banket opp ekskjærestens nye samboer i Tønsberg for tre år siden, skriver Tønsbergs Blad. Mannen ble slått i hodet med to vinflasker helt til skallen ble knust. Uten så rask legehjelp som han fikk, ville han omkommet heter det i dommen.
Les mer om Høyesterett og Tønsberg.
Kamp avbrutt etter kullos-utslipp
Ifølge Tønsbergs Blad ble kampen mellom Tønsberg Vikings U18- lag og Vålerenga avbrutt etter andre periode på grunn av for høye kullosverdier i Tønsberg Ishall. Etter kampen ble det luftet ut og hallen skal være i orden til dagens aktiviteter.

Bryggekapellet legges ned

Bryggekapellet i Tønsberg legges ned. Eieren av bygget, som ligger på brygga i Tønsberg, forteller at skatteregler gjør det umulig å fortsette å leie ut bygget til Kirkens Bymisjon, skriver Tønsbergs Blad. Bymisjonen vurderer nå å etablere et tilsvarende møtested et annet sted i byen.
Les mer om Tønsberg.
Alt tilgjengelig mannskap brøyter
Tønsberg kommune har kalt ut alt tilgjengelig mannskap for å brøyte bort snøslapset og dermed unngå glattisen når det fryser på. I morges var gater over hele distriktet dekket av slaps etter en regnfull natt, men natt til lørdag er det ventet kaldere vær, skriver Tønsbergs Blad.
Må reise mer med buss
I fremtiden må du reise mer med buss, gå mer og sykle mer i Tønsberg-regionen, skriver Tønsbergs Blad. – Vi klarer ikke å bygge ut Nøtterøy og Tønsberg om trafikkveksten skal tas med bil, sier fylkesordfører Rune Hogsnes til avisa.
Vil ha ferga Ole III tilbake
Politikerne i Tønsberg ønsker å gjenopprette fergetilbudet over Husøysundet. Husøyferga Ole III ble nedlagt i 2012 på grunn av kommunens dårlige økonomi. Mandag vedtok Formannskapet å sette av 300.000 kroner til utredning av ny fergedrift, skriver Tønsbergs Blad.
Ny trussel fra ungdommer
To skoleelever blir straffeforfulgt etter at de sendte en bombetrussel mot Rælingen videregående skole i Akershus via mobilapplikasjonen Jodel. Det skriver Romerikes Blad. Tidligere denne uken ble Greveskogen videregående skole i Tønsberg stengt etter at det ble fremsatt trusler mot skolen via appen.
Flyktninger får egen legevakt
Stokke kommune skal i samarbeid med Tønsberg, etablere egen legevakt for flyktningene på Oslofjord Convention Center på Brunstad. Årsaken er at belastningen for de frivillige i Røde Kors ble for stor, skriver Tønsbergs Blad. Tilbudet skal være en daglegevakt som skal være på plass innen to uker.
Parkeringsplasser blir boliger?
Flere parkeringsområder i Tønsberg sentrum kan bli gjort om til boliger. Det er vedtatt en byplan med ny byggehøyde på ti sentrale tomter i sentrum, skriver Tønsbergs Blad. Riksantikvaren har også gått med på at det holder med kjerneboring i kulturlaget, fremfor full utgraving.
Les mer om Tønsberg.
Brannutrykning i Tønsberg
Brannvesenet i Tønsberg har rykket ut til et branntilløp i Nedre Langgate. Brannvesenet har kontroll på stedet og holder på med utlufting. Ifølge politiet har brannen oppstått i underetasjen i mediehuset Tønsbergs Blad, hos stereobutikken Soundgarden.
Bekymringsmelding til fylkeslegen
Sykepleierforbundet har sendt bekymringsmelding til fylkeslegen i Vestfold. Det skriver Tønsbergs Blad. Årsaken er nye tall som viser at tre av ti pasienter fikk ufaglært assistanse da sykepleieren som skulle hjelpe ikke kom på jobb. Av de store kommunene Sandefjord, Larvik og Tønsberg er det Tønsberg som kommer dårligst ut av undersøkelsen.
Deler av Slagenveien stengt
Vellebekken i Tønsberg flommer over og stenger deler av Slagenveien i Slagendalen. Det skriver Tønsbergs Blad.
Blågrønt styre i Tønsberg
Miljøpartiet De Grønne sikrer fortsatt borgerlig styre i Tønsberg. Det blågrønne samarbeidet består av MDG, Høyre, Frp og Krf. Petter Berg fra Høyre fortsetter som ordfører med Bent Moldvær fra Frp som varaordfører, skriver Tønsbergs Blad.
– En positiv blå vind
Høyre, Frp og KrF ligger an til å beholde makten i Tønsberg. Det viser en ny meningsmåling gjort for Tønsbergs Blad. Største parti er likevel Arbeiderpartiet på 32,2 prosent mens Høyre får 25,9 prosent.
Beskyldes for avtalebrudd
Publikum og arrangørene reagerte da TX Vikings «sterkmannsshow gikk over i forkynning under åpningsshowet til Tønsberg vikingfestival i går. De begynte med å vise fram sine ferdigheter med å brekke, knekke og bøye diverse gjenstander, men etter hvert fikk showet mer og mer preg av et religiøst vekkelsesmøte. – Dette var et avtalebrudd, sier prosjektleder for Tønsberg vikingfestival, Ole Harald Flåten til Tønsbergs Blad. Thure Andre Eriksen i TX Vikings mener på sin side at de har vært åpne om at forkynning er en del av showet.
Adrian Gjølberg vant Roserittet
Tønsberg-syklisten som kjører for Team FixIt prøvde å spare på kruttet til en eventuell spurt. – Vi fikk det nesten som vi ønsker med en fra laget i brudd mesteparten av etappen. Vi planla å la bruddet holde inn, men da vi nærmet oss på slutten ble det litt annerledes, sier Adrian Gjølberg, til Tønsbergs Blad.
Wang: – Vanskelig å se bort fra et så stort flertall
72 prosent av innbyggerne på Vear vil bli en del av Tønsberg kommune. Det viser en ny undersøkelse fra InFact, gjort for Tønsbergs Blad. Redaktør Morten Wang kommenterer resultatet.
Les mer om InFact, Tønsberg og Vear.
Redaktør Morten Wang kommenterer kommunesammenslåing
72 prosent av innbyggerne på Vear vil bli en del av Tønsberg kommune. Det viser en ny undersøkelse fra InFact, gjort for Tønsbergs Blad. Redaktør Morten Wang kommenterer resultatet.
Les mer om InFact, Tønsberg og Vear.
DIREKTE KL. 16.15: Kommenterer ny undersøkelse på Vear
72 prosent av innbyggerne på Vear vil bli en del av Tønsberg kommune. Det viser en ny undersøkelse fra InFact, gjort for Tønsbergs Blad. Redaktør Morten Wang kommenterer resultatet.
Les mer om InFact, Tønsberg og Vear.
Stjal millionbeløp fra bil
I løpet av natten har tyver tatt seg inn i en bil hos Bilia i Tønsberg.– Det er stjålet navigasjonsutstyr og airbag fra bilen. Bilen har en verdi på 1,1 millioner kroner og tyveriet utgjør store verdier, sier operasjonsleder ved Vestfold politidistrikt, Per Andreassen til Tønsbergs Blad.
2,7 millioner til TNT-kommunene
TNT-kommunene Tønsberg, Nøtterøy og Tjøme får 2,7 millioner kroner av Kommunaldepartementet gjennom utviklingsprogrammet deres for byregioner, skriver Tønsbergs Blad. Pengene skal gå til tre prosjekter, blant annet utvikling av Færder nasjonalpark og Gründerhuset, som skal hjelpe folk med å starte nye bedrifter.
Trekker seg etter 17. mai bråk
Lederen av Velforeningenes fellesråd i Tønsberg trekker seg med umiddelbar virkning, skriver Tønsbergs Blad. Han fikk mange reaksjoner etter at han klaget på 17. mai-talen på vegne av flere vel-lag.
Les mer om Tønsberg.
Klager på 17.mai-tale
Jacob Semb Aasmundsens 17.mai-tale i Tønsberg har skapt debatt og nå har sju velforeninger levert klage på talen til ordføreren. Aasmundsen holdt en tale der han snakket om både homofili, feminisme, tro og toleranse, men talen falt ikke i god jord hos enkelte tilhørere. – Dette er pinlig for Tønsberg. Det viser at byen er en liten småby i bakevja, sier professor Frank Aarebrot til Tønsbergs Blad.
Les mer om Frank Aarebrot og Tønsberg.