Tønsberg blad

Renseanlegg måtte evakueres

Avløpsvann fra Tønsberg og Nøtterøy kan havne i bekk på Kilen. Tønsberg renseanlegg måtte evakuere som følge av bombefunnet. Det skriver Tønsbergs Blad. De er en av de nærmeste naboene til funnstedet på Vallø. Daglig leder Jørgen Fidjeland sier at det foreløpig ikke har konsekvenser, og at de har med seg bærbart utstyr slik at de likevel kan styre anlegget.

Opprykk

Gjøvik vant 1–0 over Moss i dag. Dermed rykker Tønsberg Vikings opp til 1. divisjon, melder Tønsbergs Blad. Tønsberg-spillerne og Gjøvik møtes til kamp søndag, men resultatet spiller lenger ingen rolle for opprykk da begge lagene nå er sikret 1. divisjon neste sesong.
Les mer om Gjøvik.
Srour til finale
Hadi Srour, som bokser for Tønsberg-Kameratene, er klar for NM-finale på hjemmebane. 21-åringen tok en klar poengseier i sin semifinale i går kveld, skriver Tønsbergs Blad. Finalen i 69-kilosklassen, der Srour er med, bokses i kveld.
Kloakk rant ut i elva
Over to millioner liter kloakk og avløpsvann gikk rett i Aulielva. Sent på kvelden den 20. februar stoppet en av pumpestasjonene Tønsberg renseanlegg har i Aulielva, skriver Tønsbergs Blad. Utslippet er meldt til Fylkesmannen, som nå skal se på saken, skriver avisen.

Styreleder trekker seg

Styreleder ved Tønsberg Montessori trekker seg etter en sak om at ansatt skal ha behandlet et barn hardhendt. Den nå tidlige tidligere styrelederen opplever at grupperinger ved skolen skal ha forsøkt å legge lokk på saken der en ansatt skal ha behandlet et barn hardhendt, skriver Tønsbergs Blad. Episoden ble senere politianmeldt av foreldrene, men henlagt.
Vil ha tilbake katoltikk-støtte
Tønsberg kommune kan ha krav på å få tilbakebetalt penger kommunen har gitt i støtte til det katolske bispedømmet i Norge. Etter avsløringer om medlemsjuks og urettmessige utbetalinger til Oslo katolske bispedømme i årene 2011-2013 kan Tønsberg ha krav på å få tilbake 675 000 kroner, skriver Tønsbergs Blad.
Les mer om Norge, Oslo og Tønsberg.
Smører ikke med fluor
Oseberg skilag i Tønsberg har en klar holdning på at ski ikke skal smøres med helsefarlige pulverprodukter med fluor. Hans Randby i Oseberg skilag sier til Tønsbergs Blad at det går fint å bruke normal smøring og likevel gå fort på ski. En trebarnsmor fra Asker som smurte barnas ski i 12 år, døde av kreft og hevdet selv at uforsiktig bruk av skismøring var årsaken.
Les mer om Asker, Oseberg og Tønsberg.
Vil ha gratis parkering
Politikerne i Tønsberg vil gi deg en times gratis parkering på kommunale plasser i sentrum. Arbeiderpartiet kom med forslaget på torsdag og nå skal saken utredes, skriver Tønsbergs Blad. Venstre mener forslaget er korttenkt fordi det vil skape mer biltrafikk i sentrum.
Les mer om Tønsberg.
Seilbåt satt fast i isen
En person i en seilbåt som tok inn vann i Byfjorden i Tønsberg måtte reddes av brannvesenet i natt, skriver Tønsbergs Blad. Personen var aleine i båten, og fikk på seg en tørrdrakt og svømte til land med brannvesenets hjelp.
Les mer om Byfjorden og Tønsberg.
Folkemøter om bypakke
Bypakke Tønsberg-regionen inviterer til folkemøter om ny fastlandsforbindelse fra Nøtterøy til Tjøme, skriver Tønsbergs Blad. Det skal arrangeres fire medvirkningsmøter for folk som bor i eller i nærheten av områdene som blir berørt av de sju alternativene.
Les mer om Nøtterøy og Tjøme.
Helsestasjon fikk dataproblemer
Pasientjournaler forsvant da helsestasjonen i Tønsberg skulle gå over til et nytt datasystem i september i fjor. Det skriver Tønsbergs Blad. Helsestasjonen måtte stenges to ganger på grunn av dataproblemene.
Les mer om Tønsberg.
Gammelt signalanlegg
NSB får ikke utnyttet dobbeltsporet mellom Tønsberg og Barkåker på grunn av gammelt signalanlegg, skriver Tønsbergs Blad. En 500 meter lang strekning med signalanlegg fra 1963 gjør at dobbeltsporet ikke kan tas i bruk før i 2024 når full utbygging av dobbeltspor mellom Tønsberg og Drammen skal stå klart.
Les mer om Barkåker, Drammen og Tønsberg.
Odins soldater-leder dømt
Odins soldater-leder Steffen Andre Larsen er i Tønsberg tingrett dømt til fengsel i fem måneder for å ha slått en annen mann i hodet med en skralle. Larsens forsvarer, advokat Jon Anders Hasle, sier til Tønsbergs Blad at dommen vil bli anket.
Mistenkt meldte seg for politiet
Mannen som var mistenkt for voldtekt av en jente i Tønsberg nyttårsaften har tatt kontakt med politiet. Jenta skal ha blitt voldtatt ved jernbanen og politiet har fått flere tips fra vitner som var i området i det aktuelle tidsrommet. Mannen som er mistenkt i saken er ikke pågrepet, skriver Tønsbergs Blad.
Les mer om Tønsberg.
Tonje Larsen til Flint
Tonje Larsen blir hovedtrener for Flints kvinnelag i håndball. Det melder Tønsberg Blad. Hun starter i jobben 1. juni. Frem til da skal hun fortsette som assistenttrener i Larvik.
Les mer om Flint, Larvik og Tønsberg Blad.
Får penger til planlegging
Planarbeidet for dobbeltspor mellom Tønsberg og Larvik kan fortsette, skriver Tønsbergs Blad. – Vi har hatt et møte med samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i dag og fått et løfte om at Vestfold får 100 millioner kroner til planlegging av InterCity-strekningen mellom Tønsberg og Larvik, sier fylkesvaraordfører Kåre Pettersen til avisa.
Skriver flere P-bøter
Tønsberg kommune har hatt en voldsom økning i antall parkeringsbøter. I 2016 ble det skrevet ut 11.000 parkeringsbøter, det er 1.800 flere bøter enn året før. Til sammen utgjorde bøtene 4,5 millioner kroner, skriver Tønsbergs Blad.
Les mer om P-bøter.
Idrettsutøver tiltalt for vold
En eliteseriespiller i ishockey er tiltalt for grov vold i Tønsberg i sommer. Spilleren er ikke fra Vestfold. Offeret fikk et kutt ved øyet og måtte sy 20 sting. Saken skal behandles i Tønsberg tingrett 31. januar 2017, skriver Tønsbergs Blad.
Les mer om Tønsberg og Vestfold.
Mer penger til planlegging
Det er fortsatt uklart hva budsjettforliket på Stortinget vil bety for utbyggingen av dobbeltspor på jernbanen mellom Tønsberg og Larvik. Jernbaneverkets planleggingssjef, Hanne Sophie Solhaug, sier til Tønsbergs Blad at det fortsatt er usikkert hvor mye penger de forskjellige InterCity-strekningene får til planlegging.
Anbefaler Tønsberg som nytt navn
Det ble på et styremøte i dag anbefalt at den nye kommunen mellom Re og Tønsberg skal hete Tønsberg. Det skriver Tønsbergs blad. Det endelige navnevalget skal til behandling på nyåret.
Les mer om Tønsberg.
Frykter konkurs i FKT
Tønsberg kommune frykter for hva som skjer med Fix Arena dersom FK Tønsberg går konkurs, skriver Tønsbergs Blad. Kommunen skal ha bedt om juridisk hjelp for å vurdere situasjonen. FK Tønsberg eier aksjene i Vestfoldhallen AS.
Les mer om FKT og Fix Arena.
Tøft divisjonsoppsett
Kaptein Christian Østli i FK Tønsberg frykter at neste års divisjonsoppsett for 3. divisjon vil bli en for tøff økonomisk belastning for klubben, skriver Tønsbergs Blad. FK Tønsberg får nesten alle sine bortekamper på Vestlandet og Sørlandet, mens naborival FK Ørn Horten har kommet i østlandsavdelingen.
Les mer om Sørlandet og Vestlandet.
Kaldnesbrua er for smal
Det er så mange som bruker Kaldnesbrua i Tønsberg, at den skulle vært bredere etter Vegvesenets standarder. Daglig bruker 3000 syklister eller gående gangbrua fra 2005, skriver Tønsbergs Blad. Utvidelse eller ny forbindelse for gående eller syklende er ikke tema i kommuneplanens arealdel.
Les mer om Kaldnesbrua og Tønsberg.
Fjerner bomringen
Bomringen rundt Tønsberg fjernes 20. november. Det har styret i Tønsberg hovedvegfinans bestemt, skriver Tønsbergs Blad.
Les mer om Tønsberg.
Tønsberg sa ja til Re
Bystyret i Tønsberg har sagt ja til sammenslåing med Re kommune. Fra før har kommunestyret i Re gitt sitt klarsignal. Det enstemmige vedtaket ble gjort i Tønsberg bystyre mandag kveld, skriver Tønsbergs Blad. Re som kommune har bare en historie fra 2002, da den ble opprettet som en sammenslåing av Våle og Ramnes.
Les mer om Tønsberg og Våle.