Tønsberg blad

Rykket ut til campingplass

Politiet rykket ut til Furustrand camping i Tønsberg i dag, etter melding om mann med pistol. Det var snakk om en luftpistol, opplyser politiet til Tønsbergs Blad. Mannen skal ikke ha vært truende.
Les mer om Furustrand og Tønsberg.

Søkte etter person med øks på toget

Ved 16.00-tiden mandag søkte politiet etter en person som skal ha vært observert med øks ombord på toget. Toget stanset på Tønsberg stasjon etter ønske fra politiet, men de fant ingen, skriver Tønsbergs Blad.
Les mer om Tønsberg.
Skallet ned person
En mann i 20-årene er tatt i for å ha stjålet en privat mobiltelefon på Farmandstredet i Tønsberg. Han etterkom ikke pålegg om å forlate sentrum og ble senere pågrepet for å ha skallet ned en person. Det skriver Tønsbergs Blad.
Les mer om Farmandstredet og Tønsberg.
Frykter kaos
4. august kommer ungpikeidolene Marcus & Martinus til Foynhagen i Tønsberg. Politiet frykter ville tilstander i forbindelse med konserten, skriver Tønsbergs Blad. Denne uken var politiet i sikkerhetsmøte med arrangøren. Der ble det klart at det vil bli satt inn ekstra ressurser både fra politi og arrangør. For kort tid siden måtte artistene avlyse en konsert i Malmö fordi politiet ikke kunne garantere for sikkerheten.
Les mer om Foynhagen, Malmö og Tønsberg.

Innbruddsalarm utløst

Farmandstredet i Tønsberg ble i 20-tiden tåkelagt etter at en innbruddsalarm ble utløst, skriver Tønsbergs Blad. Det førte til at røykalarmen gikk, sier vaktleder i Vestviken 110-sentralen til avisa. Hvorfor alarmen ble utløst er ikke kjent.
Les mer om Tønsberg og Vestviken.
Siktet for voldtekt
En person er avhørt og har status som siktet etter en anmeldt voldtekt på Brygga i Tønsberg. Det er Tønsbergs Blad som melder dette. En kvinne har fortalt politiet at hun ble voldtatt på Brygga i Tønsberg natt til mandag. Saken er anmeldt og politiet etterforsker saken. Voldtekten skal ha skjedd mellom hotell Oseberg og restaurant Havariet på Brygga, sier politiadvokat Mari Gjersøe til avisa. Politiet etterlyser eventuelle vitner.
Flytter målgang til Tønsberg
Færderseilasens målgang flyttes fra Horten til Tønsberg, skriver Tønsbergs Blad. I over 20 år har Horten Jazz Club arrangert folkefesten etter seilasen, men mandag morgen fikk de oppsigelse på e-post. Begrunnelsen er at deltakerne krevde bedre infrastruktur i havnen.
Nye fartsregler i fjorden
Sandefjord kommune vil innføre samme fartsregler til sjøs som Tønsberg, Nøtterøy, Tjøme og Stokke har. Det innebærer en fartsgrense på 30 knop innenfor øyene og fem knop 100 meter fra land. I dag er det ingen generell fartsgrense 100 meter fra land, skriver Sandefjords Blad.
Arrestert etter innbrudd
En mann i 40-åra er arrestert etter et innbrudd hos Vestfold fylkesmuseum i Tønsberg i natt. Det skriver Tønsbergs Blad. Politiet opplyser til avisa at en overvåkningsvideo fra stedet sammenfalt med en person de traff i området.
Les mer om Tønsberg og Vestfold.
Gratis parkeringen er historie
Fra nyttår blir det slutt på gratisparkering for elbiler i Tønsberg. Det bestemte bystyret i går, skriver Tønsbergs Blad. En ny forskrift åpner for at kommunene fra denne datoen selv kan bestemme om de vil ta parkeringsavgift av elbileiere. Høyre og Miljøpartiet de Grønne ville utrede saken videre, men forslaget falt.
Slutt på gratisparkering
Nå blir det slutt på gratisparkering for elbiler i Tønsberg. Strategien for elbileiere er at de trolig fra 1. januar 2017 må betale avgift når de parkerer på kommunens avgiftsplasser i Tønsberg, det skriver Tønsbergs Blad.
Les mer om Tønsberg.
Reddet fotballhallen
Med 25 mot 14 stemmer gikk Tønsberg bystyre inn for redningspakken for Vestfoldhallen AS og Fix Arena, det skriver Tønsbergs Blad.
Les mer om Fix Arena og Tønsberg.
TK-bokser vant landskamp
TK-bokseren Hadi Srour vant landskampen mot tyskeren Ahmes A-Saadi 3–0 til stor jubel fra publikum i TK-hallen i Tønsberg lørdag kveld, skriver Tønsbergs Blad.
Les mer om TK-hallen og Tønsberg.
Kjølner melder seg ut av MDG
Bystyrerepresentant for Miljøpartiet de Grønne, Lene Kjølner har nå fått nok og går tilbake til Høyre, melder Tønsbergs blad. Hun var tidligere medlem av bystyregruppa for Tønsberg Høyre, og forteller at hun opplevde at mange hadde mistro til henne da hun kom fra Høyre.
Jernbanestasjonen kan bli flyttet
Jernbanestasjonen i Tønsberg kan bli flyttet noen hundre meter nordover mot Frodeåsen. Traseen videre kan også bli lagt i tunnel over byfjorden mot Vear, skriver Tønsbergs Blad, som omtaler de ulike alternativene som jernbaneverket nå skal utrede. I tre alternativer beholdes jernbanesløyfa.
Les mer om Frodeåsen, Tønsberg og Vear.
Barnevernansatte hetses
Ansatte hos barnevernet opplever trusler og hets i sosiale medier. Det skriver Tønsbergs Blad. De siste årene har hetsen økt i styrke, sier leder av Tønsberg barnevern, Ellen Fischer. Ansatte får også telefoner om at karrieren i barnevernet skal ødelegges. Fischer sier hun har koblet inn både advokat og psykiater for å håndtere hetsen.
Les mer om Ellen Fischer og Tønsberg.
Pumper ut vann fra leilighetsbygg
Brannvesenet jobber med å få pumpet ut vann i det nyrenoverte leilighetsbygget i Tønsberg sentrum, der det har vært en vannlekkasje. – Vi vet ikke hvor mye vann det er snakk om foreløpig, men det kommer en sugebil som skal hjelpe brannvesenet, sier Glenn Espen Kustner ved Vestviken 110 til NRK. Ifølge Tønsbergs Blad er det snakk om opp mot 5000 liter vann.
Slutt for kino på brygga?
Det ser mørkt ut for Brygga kino i Tønsberg, skriver Tønsbergs Blad. Besøkstallene har gått ned fra 260 000 til 60 000 siden Kilden kino åpnet.
Les mer om Brygga, Kilden og Tønsberg.
Flere mister jobben
Agility i Tønsberg varsler både oppsigelser og permitteringer det neste året. Bedriften opplyser at de vil «redusere både faste kostnader og bemanning slik at effektivitet og konkurransekraft opprettholdes, skriver Tønsbergs Blad. Hvor mange som må gå, avgjøres neste uke.
Les mer om Tønsberg.
Sier opp Agility
Tomteeier Asbjørn Abrahamsen har sagt opp kontrakten med Agility Subsea på Kaldnes i Tønsberg. Han sier til Tønsbergs Blad at han ikke vil ha industri på Kaldnes etter 2024 og Agility må finne seg et nytt sted å være. I dag jobber det 131 personer på Agility, men Abrahamsen ønsker å legge til rette for 3000 arbeidsplasser på samme tomt.
«Allaahs soldater vil patruljere
Personer tilknyttet det islamistiske miljøet i Oslo har dannet «Allaahs soldater, skriver VG. Ifølge Tønsbergs blad vil gruppen patruljere gatene i Tønsberg.
Les mer om Oslo og Tønsberg.
Odins soldater klare i Fredrikstad
Soldiers of Odin skal ha etablert seg i Fredrikstad. Det forteller talsmann for gruppa, Ronny Alte, til Fredriksstad Blad. Gruppen har den siste tiden gjort seg bemerket ved å patruljere gatene i Tønsberg og Drammen på nattestid i helgene. Alte forventer at gruppa i Fredrikstad vil bli synlig i bybildet allerede førstkommende helg.
Anmelder ikke
Tønsberg kommune kommer ikke til å anmelde eierne av Basa-bygget for brudd på plan- og bygningsloven. Det skriver Tønsbergs Blad.
Les mer om Basa-bygget.
Bomringen kan forsvinne i år
Bomringen rundt Tønsberg stenges trolig i desember. Det skriver Tønsbergs Blad i dag. Bomringen, som ble satt opp i 2003, har samlet inn rundt halvannen milliard kroner.
Les mer om Tønsberg.
Kommunen vurderer å anmelde
Juristene i Tønsberg kommune vurderer om kommunen skal politianmelde Basa-eierne for brudd på plan- og bygningsloven, skriver Tønsbergs Blad.
Les mer om Basa-eierne og Tønsberg.