Tønsberg blad

Tøft divisjonsoppsett

Kaptein Christian Østli i FK Tønsberg frykter at neste års divisjonsoppsett for 3. divisjon vil bli en for tøff økonomisk belastning for klubben, skriver Tønsbergs Blad. FK Tønsberg får nesten alle sine bortekamper på Vestlandet og Sørlandet, mens naborival FK Ørn Horten har kommet i østlandsavdelingen.
Les mer om Sørlandet og Vestlandet.

Kaldnesbrua er for smal

Det er så mange som bruker Kaldnesbrua i Tønsberg, at den skulle vært bredere etter Vegvesenets standarder. Daglig bruker 3000 syklister eller gående gangbrua fra 2005, skriver Tønsbergs Blad. Utvidelse eller ny forbindelse for gående eller syklende er ikke tema i kommuneplanens arealdel.
Les mer om Kaldnesbrua og Tønsberg.
Fjerner bomringen
Bomringen rundt Tønsberg fjernes 20. november. Det har styret i Tønsberg hovedvegfinans bestemt, skriver Tønsbergs Blad.
Les mer om Tønsberg.
Tønsberg sa ja til Re
Bystyret i Tønsberg har sagt ja til sammenslåing med Re kommune. Fra før har kommunestyret i Re gitt sitt klarsignal. Det enstemmige vedtaket ble gjort i Tønsberg bystyre mandag kveld, skriver Tønsbergs Blad. Re som kommune har bare en historie fra 2002, da den ble opprettet som en sammenslåing av Våle og Ramnes.
Les mer om Tønsberg og Våle.

Færre plasser i formannskapet

Stokke kan få færre plasser i formannskapet i nye Sandefjord kommune enn det de tre kommunene ble enige om. I stedet for fem plasser ligger det an til at Stokke får tre. Ifølge valgkomiteens leder Tor Steinar Mathiassen (H) er det en ekstra utfordring at Stokke-ordfører Erlend Larsen har trukket seg, siden han var tiltenkt en rolle både i formannskapet og som leder av et av hovedutvalgene. Når Vear går over til Tønsberg, vil dessuten en del av Stokke-politikerne bli uaktuelle, siden de blir boende i Tønsberg. Det skriver Tønsbergs Blad.
Vil legge ned russefeiring
Politiet i Vestfold er bekymret for voldelig og aggressiv oppførsel fra russen, og hvordan russen profilerer seg selv. Ifølge Tønsbergs Blad har en gjeng russ stått i ring rundt lillebroren til en gutt fra en annen russebuss og tisset på ham. – Dette er enda en god grunn til å legge ned hele russearrangementet, sier Frank Gran, leder av ordensavdelingen i Tønsberg-politiet til avisa.
Ny katastrofefilm fra Rosenløw-Eeg
– Det går an å få med folk på store filmprosjekter i Norge, sier manusforfatter Harald Rosenløw-Eeg fra Tønsberg til NRK. Nylig fikk katastrofefilmen Skjelvet 13,9 millioner kroner i støtte av Norsk filminstitutt. Rosenløw-Eeg har skrevet manuset sammen med John Kåre Raake. Sammen skrev de også Bølgen. Innspillingen starter neste høst, skriver Tønsbergs Blad.
Tønsberg Vikings konkurs
En enstemmig ekstraordinær generalforsamling vedtok i går å slå Tønsberg Vikings konkurs. Det skriver Tønsbergs Blad. Klubben etterlater seg 1,6 millioner kroner i gjeld.
Varsom med Re-løfter
Ordfører i Holmestrand, Alf Johan Svele, mener det vil koste å seg sammen med Re kommune. Ordførerne i Tønsberg, Horten og Holmestrand gjør seg nå lekre for Re, men Svele er varsom med løfter fordi økonomien i Re er tøff, skriver Tønsbergs Blad. Svele trekker frem et budsjettunderskudd i tillegg til 25 millioner kroner i eiendomsskatt som må tjenes inn på andre måter dersom Re slår seg sammen med noen. En rapport fra PWC og Telemarksforskning sier at Re burde slå seg sammen med Tønsberg.
Dårlig vannkvalitet
Svømmedelen av dagens triatlon i Tønsberg sentrum er avlyst. Det skriver Tønsbergs Blad. Ifølge arrangøren har kraftig nedbør den siste tiden gjort vannkvaliteten for dårlig. Konkurransen vil bli gjennomført som et duatlon.
Les mer om Tønsberg.
Thodesen tar over FKT
FK Tønsberg har engasjert Tor Thodesen som trener ut 2016. Det skriver Tønsbergs Blad. Dette blir Thodesens tredje periode som hovedtrener i klubben.
Les mer om FKT og Tor Thodesen.
Brygga Kino i Tønsberg legges ned
Nedleggelsen skjer i slutten av september. Kinoen har gått med store tap siden 2011, skriver Tønsbergs Blad. Kilden Kino kan komme til å overta driften i lokalene.
Les mer om Tønsberg.
Hærverk på trær blir sak
Tønsberg kommune har bedt politiet etterforske tredød på et friområde ved Surka båthavn. Naboer i området søkte i 2014 Tønsberg kommune å felle trærne, men fikk avslag. Det skriver Tønsbergs Blad. Det viser seg at det er boret flere hull i stammen på de tre bjørketrærne. Kommunens folk mener det er helt plantegift i hullene.
Les mer om Surka og Tønsberg.
Rykket ut til campingplass
Politiet rykket ut til Furustrand camping i Tønsberg i dag, etter melding om mann med pistol. Det var snakk om en luftpistol, opplyser politiet til Tønsbergs Blad. Mannen skal ikke ha vært truende.
Les mer om Furustrand og Tønsberg.
Søkte etter person med øks på toget
Ved 16.00-tiden mandag søkte politiet etter en person som skal ha vært observert med øks ombord på toget. Toget stanset på Tønsberg stasjon etter ønske fra politiet, men de fant ingen, skriver Tønsbergs Blad.
Les mer om Tønsberg.
Skallet ned person
En mann i 20-årene er tatt i for å ha stjålet en privat mobiltelefon på Farmandstredet i Tønsberg. Han etterkom ikke pålegg om å forlate sentrum og ble senere pågrepet for å ha skallet ned en person. Det skriver Tønsbergs Blad.
Les mer om Farmandstredet og Tønsberg.
Frykter kaos
4. august kommer ungpikeidolene Marcus & Martinus til Foynhagen i Tønsberg. Politiet frykter ville tilstander i forbindelse med konserten, skriver Tønsbergs Blad. Denne uken var politiet i sikkerhetsmøte med arrangøren. Der ble det klart at det vil bli satt inn ekstra ressurser både fra politi og arrangør. For kort tid siden måtte artistene avlyse en konsert i Malmö fordi politiet ikke kunne garantere for sikkerheten.
Les mer om Foynhagen, Malmö og Tønsberg.
Innbruddsalarm utløst
Farmandstredet i Tønsberg ble i 20-tiden tåkelagt etter at en innbruddsalarm ble utløst, skriver Tønsbergs Blad. Det førte til at røykalarmen gikk, sier vaktleder i Vestviken 110-sentralen til avisa. Hvorfor alarmen ble utløst er ikke kjent.
Les mer om Tønsberg og Vestviken.
Siktet for voldtekt
En person er avhørt og har status som siktet etter en anmeldt voldtekt på Brygga i Tønsberg. Det er Tønsbergs Blad som melder dette. En kvinne har fortalt politiet at hun ble voldtatt på Brygga i Tønsberg natt til mandag. Saken er anmeldt og politiet etterforsker saken. Voldtekten skal ha skjedd mellom hotell Oseberg og restaurant Havariet på Brygga, sier politiadvokat Mari Gjersøe til avisa. Politiet etterlyser eventuelle vitner.
Flytter målgang til Tønsberg
Færderseilasens målgang flyttes fra Horten til Tønsberg, skriver Tønsbergs Blad. I over 20 år har Horten Jazz Club arrangert folkefesten etter seilasen, men mandag morgen fikk de oppsigelse på e-post. Begrunnelsen er at deltakerne krevde bedre infrastruktur i havnen.
Nye fartsregler i fjorden
Sandefjord kommune vil innføre samme fartsregler til sjøs som Tønsberg, Nøtterøy, Tjøme og Stokke har. Det innebærer en fartsgrense på 30 knop innenfor øyene og fem knop 100 meter fra land. I dag er det ingen generell fartsgrense 100 meter fra land, skriver Sandefjords Blad.
Arrestert etter innbrudd
En mann i 40-åra er arrestert etter et innbrudd hos Vestfold fylkesmuseum i Tønsberg i natt. Det skriver Tønsbergs Blad. Politiet opplyser til avisa at en overvåkningsvideo fra stedet sammenfalt med en person de traff i området.
Les mer om Tønsberg og Vestfold.
Gratis parkeringen er historie
Fra nyttår blir det slutt på gratisparkering for elbiler i Tønsberg. Det bestemte bystyret i går, skriver Tønsbergs Blad. En ny forskrift åpner for at kommunene fra denne datoen selv kan bestemme om de vil ta parkeringsavgift av elbileiere. Høyre og Miljøpartiet de Grønne ville utrede saken videre, men forslaget falt.
Slutt på gratisparkering
Nå blir det slutt på gratisparkering for elbiler i Tønsberg. Strategien for elbileiere er at de trolig fra 1. januar 2017 må betale avgift når de parkerer på kommunens avgiftsplasser i Tønsberg, det skriver Tønsbergs Blad.
Les mer om Tønsberg.
Reddet fotballhallen
Med 25 mot 14 stemmer gikk Tønsberg bystyre inn for redningspakken for Vestfoldhallen AS og Fix Arena, det skriver Tønsbergs Blad.
Les mer om Fix Arena og Tønsberg.