Tønsberg blad

Brannutrykning i Tønsberg

Brannvesenet i Tønsberg har rykket ut til et branntilløp i Nedre Langgate. Brannvesenet har kontroll på stedet og holder på med utlufting. Ifølge politiet har brannen oppstått i underetasjen i mediehuset Tønsbergs Blad, hos stereobutikken Soundgarden.

Bekymringsmelding til fylkeslegen

Sykepleierforbundet har sendt bekymringsmelding til fylkeslegen i Vestfold. Det skriver Tønsbergs Blad. Årsaken er nye tall som viser at tre av ti pasienter fikk ufaglært assistanse da sykepleieren som skulle hjelpe ikke kom på jobb. Av de store kommunene Sandefjord, Larvik og Tønsberg er det Tønsberg som kommer dårligst ut av undersøkelsen.
Deler av Slagenveien stengt
Vellebekken i Tønsberg flommer over og stenger deler av Slagenveien i Slagendalen. Det skriver Tønsbergs Blad.
Blågrønt styre i Tønsberg
Miljøpartiet De Grønne sikrer fortsatt borgerlig styre i Tønsberg. Det blågrønne samarbeidet består av MDG, Høyre, Frp og Krf. Petter Berg fra Høyre fortsetter som ordfører med Bent Moldvær fra Frp som varaordfører, skriver Tønsbergs Blad.

– En positiv blå vind

Høyre, Frp og KrF ligger an til å beholde makten i Tønsberg. Det viser en ny meningsmåling gjort for Tønsbergs Blad. Største parti er likevel Arbeiderpartiet på 32,2 prosent mens Høyre får 25,9 prosent.
Beskyldes for avtalebrudd
Publikum og arrangørene reagerte da TX Vikings «sterkmannsshow gikk over i forkynning under åpningsshowet til Tønsberg vikingfestival i går. De begynte med å vise fram sine ferdigheter med å brekke, knekke og bøye diverse gjenstander, men etter hvert fikk showet mer og mer preg av et religiøst vekkelsesmøte. – Dette var et avtalebrudd, sier prosjektleder for Tønsberg vikingfestival, Ole Harald Flåten til Tønsbergs Blad. Thure Andre Eriksen i TX Vikings mener på sin side at de har vært åpne om at forkynning er en del av showet.
Adrian Gjølberg vant Roserittet
Tønsberg-syklisten som kjører for Team FixIt prøvde å spare på kruttet til en eventuell spurt. – Vi fikk det nesten som vi ønsker med en fra laget i brudd mesteparten av etappen. Vi planla å la bruddet holde inn, men da vi nærmet oss på slutten ble det litt annerledes, sier Adrian Gjølberg, til Tønsbergs Blad.
Wang: – Vanskelig å se bort fra et så stort flertall
72 prosent av innbyggerne på Vear vil bli en del av Tønsberg kommune. Det viser en ny undersøkelse fra InFact, gjort for Tønsbergs Blad. Redaktør Morten Wang kommenterer resultatet.
Les mer om InFact, Tønsberg og Vear.
Redaktør Morten Wang kommenterer kommunesammenslåing
72 prosent av innbyggerne på Vear vil bli en del av Tønsberg kommune. Det viser en ny undersøkelse fra InFact, gjort for Tønsbergs Blad. Redaktør Morten Wang kommenterer resultatet.
Les mer om InFact, Tønsberg og Vear.
DIREKTE KL. 16.15: Kommenterer ny undersøkelse på Vear
72 prosent av innbyggerne på Vear vil bli en del av Tønsberg kommune. Det viser en ny undersøkelse fra InFact, gjort for Tønsbergs Blad. Redaktør Morten Wang kommenterer resultatet.
Les mer om InFact, Tønsberg og Vear.
Stjal millionbeløp fra bil
I løpet av natten har tyver tatt seg inn i en bil hos Bilia i Tønsberg.– Det er stjålet navigasjonsutstyr og airbag fra bilen. Bilen har en verdi på 1,1 millioner kroner og tyveriet utgjør store verdier, sier operasjonsleder ved Vestfold politidistrikt, Per Andreassen til Tønsbergs Blad.
2,7 millioner til TNT-kommunene
TNT-kommunene Tønsberg, Nøtterøy og Tjøme får 2,7 millioner kroner av Kommunaldepartementet gjennom utviklingsprogrammet deres for byregioner, skriver Tønsbergs Blad. Pengene skal gå til tre prosjekter, blant annet utvikling av Færder nasjonalpark og Gründerhuset, som skal hjelpe folk med å starte nye bedrifter.
Trekker seg etter 17. mai bråk
Lederen av Velforeningenes fellesråd i Tønsberg trekker seg med umiddelbar virkning, skriver Tønsbergs Blad. Han fikk mange reaksjoner etter at han klaget på 17. mai-talen på vegne av flere vel-lag.
Les mer om Tønsberg.
Klager på 17.mai-tale
Jacob Semb Aasmundsens 17.mai-tale i Tønsberg har skapt debatt og nå har sju velforeninger levert klage på talen til ordføreren. Aasmundsen holdt en tale der han snakket om både homofili, feminisme, tro og toleranse, men talen falt ikke i god jord hos enkelte tilhørere. – Dette er pinlig for Tønsberg. Det viser at byen er en liten småby i bakevja, sier professor Frank Aarebrot til Tønsbergs Blad.
Les mer om Frank Aarebrot og Tønsberg.
Kutter karakterer
Elever i åttende klasse ved Ringshaug ungdomsskole i Tønsberg får kun karakterer ved slutten på semesteret. Argumentet er at gode tilbakemeldinger på prøver gir mer læring enn tallkarakterer, skriver Tønsbergs Blad. Ordningen kalles vurdering for læring og har vært et nasjonalt satsingsområde i flere år.
Les mer om Ringshaug og Tønsberg.
Boligprisene øker
Boligprisene i Stokke og Holmestrand øker mest i Vestfold. I fjor steg prisene med ti prosent i de to kommunene, mens boligprisene i Tønsberg steg med 7,2 prosent, skriver Tønsbergs Blad.
Tar Gud til hjelp
Gud vil gi fotballen i Tønsberg et løft, skrev FK Tønsberg i en helsides annonse i Tønsbergs Blad før andre kvalikrunde i NM mot Nesjar i kveld.
Les mer om Nesjar og Tønsberg.
Ut på høring
500 nye boliger og næringsarealer på over 20 000 kvadratmeter på Kilen i Tønsberg kan bli en realitet dersom selskapet Solkilen får gjennomslag for sitt prosjekt. Etter mange års arbeid skal planen for en ny bydel øst i Tønsberg nå ut på høring, skriver Tønsbergs Blad.
Les mer om Kilen, Solkilen og Tønsberg.
Kan bli stengt
Ishallen i Tønsberg kan bli stengt. Grunnen er kulloslekkasjen som gjorde flere spillere syke etter ishockeykampen mellom Vikings og Manglerud/Star, skriver Tønsbergs Blad. Stiftelsen Tønsberg ishall leter nå etter årsaken til forgiftninga.
Les mer om Tønsberg.
Snart tomt for ferske reker
Det kan snart bli tomt for ferske reker i butikkene på Østlandet. Kvoteperioden gjelder til 1. mai, men ifølge Tønsberg Blad er fangstkvota allerede snart fylt opp. Det kan føre til at butikkene må gå en måned uten leveranse av ferske reker.
Les mer om Tønsberg Blad og Østlandet.
Må kanskje stenge Kanalbrua
Kanalbrua mellom Nøtterøy og Tønsberg må kanskje stenges i flere uker. Vegvesenet mistenker at akslingene i brua er slitte, noe som gjør at bruklaffene ikke ligger kant-i-kant, skriver Tønsbergs Blad. Når vedlikeholdet er usikkert, men vegvesenet legger planer for en beredskapsbru.
Ny narkotika gjør brukerne farlige
Kirkens Bymisjon i Tønsberg har måttet stenge kafeen sin på grunn av uberegnelig oppførsel fra flere rusmisbrukere. En ny type narkotiske piller gjør brukerne aggressive og voldelige og de frivillige tør ikke jobbe i kafeen, skriver Tønsbergs Blad.
Les mer om Tønsberg.
Enda flere kutt på vei
Rådmannen mener uflaks har ført Tønsberg ut i økonomisk uføre. Nå forbereder han nye kutt som kan komme på toppen av de han varslet i Tønsbergs Blad torsdag.
Les mer om Tønsberg.
Idolene kommer på besøk år etter år
SKOPPUM: - Det var rimelig uvirkelig første gangen de spilte her, forteller Jan-Einar til Tønsberg Blad. Det skjedde i 2012. Nå er det amerikanske rockebandet hyret inn til nok en konsert på Stenbjørnrød gård.
Her reddes fastfrosset svane
- Sånn går det når du sover for lenge. (Tønsbergs Blad): Brannvesenet rykket ut til en fastfrosset svane ved Brygga i Tønsberg søndag.
Les mer om Brygga og Tønsberg.