Tønsberg blad

Skled på snusboks - kjørte av veien

Vitner som har snakket med motorsyklisten som kjørte ut på Syrbekkveien i Tønsberg, sier han fortalte at han skled på en snusboks som lå i veien, skriver Tønsbergs Blad.
Les mer om Syrbekkveien og Tønsberg.

Vestfjordforbindelsen lagt død

Valgresultatet til nye Færder kommune har lagt Vestfjordforbindelsen død og arbeidet med en fastlandsforbindelse nord-sør fortsetter. Det sier Nøtterøy-ordfører Roar Jonstang og ordfører Petter Berg i Tønsberg til Tønsbergs Blad. Tilhengerne av fastlandsforbindelse fra Nøtterøy over Vestfjorden til Sandefjord mobiliserte før valget, men partiene som støttet dette alternativet fikk ikke nok stemmer til å skaffe seg innflytelse over prosessen.
60 mil til ny arena
Maier Arena i Tønsberg kan bli oppgradert for 63,5 millioner kroner. Sier politikerne ja til et helårsanlegg kan det stå klart neste år med blant annet ny kunstfrossen isflate, ny garderobedel og undergang til indre bane, skriver Tønsbergs Blad. Rådmannen i kommunen vil også at det skal bli aktiviteter på Maier Arena på sommeren. I morgen får politikerne forslaget på bordet.
Les mer om Maier Arena og Tønsberg.
Mange hull i veien
En mann som har fått skadet bilen sin, mener kommunen må reparere hull på veiene i kommunen og har sendt dem en liste om de han vet om. Tønsberg kommune svarer at de lapper hull når de får vite om dem, men at de er avhengig av at folk melder inn, skriver Tønsbergs Blad.

Åpner vei etter sju måneder

Statens vegvesen planlegger å åpne Velleveien i Tønsberg for trafikk førstkommende fredag, skriver Tønsbergs Blad. Veien har vært stengt mellom Kilen og Slagen i sju måneder på grunn av reparasjonsarbeider.
Les mer om Kilen, Slagen, Tønsberg og Velleveien.
Mange døde fugler
Rundt 20 småfugl lå døde på Semslinna ved rundkjøringa på Jarlsberg i Tønsberg i morges. Morten Ree i Ornitologisk Forening sier til Tønsbergs Blad at det er stær som trolig har blitt påkjørt av et større kjøretøy.
Tyver ryddet etter seg
Tyver gikk etter gull og diamanter og ryddet pent etter seg da de nylig gjorde innbrudd i en bolig i Tønsberg. Derfor tok det litt tid før familien oppdaget at noen hadde tatt seg inn via kjellervinduet og søkt gjennom huset, skriver Tønsbergs Blad.
Les mer om Tønsberg.
Vil kartlegge båtracets betydning
Per Velde i Norsk motorsportforbund er imponert over Tønsberg båtrace som ble arrangert i helgen. Velde mener arrangementet legger igjen mye penger og vil kartlegge betydningen det har for byen gjennom en ringvirkningsanalyse, skriver Tønsbergs Blad.
Les mer om Norsk og Tønsberg.
Kunsthandler frykter nytt angrep
Noen har kastet steiner gjennom vinduene på butikken og til hjemmet til Kunsthandler Einar-Tore Ulving i Tønsberg. De siste ukene har også noen brukt bensin og tent på en hekk i hagen hans. Telefon- og internettledningenen har blitt klippet av. Ingen er pågrepet og leder av etterforskingsseksjonen, Knut Erik Ågrav, ønsker tips i saken, skriver Tønsbergs Blad.
Vil ha gatekunst-festival
Tønsberg kan få mer graffiti og gatekunst. Steinar Caspari-Solvang vil ha gatekunstfestival i Tønsberg i juni neste år og sier til Tønsbergs Blad at planen er å få nasjonale og internasjonale gatekunstnere til å male på fasader i Tønsberg. Direktør Jan Åke Petterson ved Haugar Vestfold kunstmuseum vil ha denne festivalen og mener det er flere stygge betongvegger som vil ha godt av å bli bekledd med kunst.
Les mer om Haugar Vestfold og Tønsberg.
Elg på tur i Tønsberg sentrum
Elgen som ble observert i Tønsberg sentrum i går kveld, ble også sett i Tønsberg sentrum i morges. En mann så elgen i et lyskryss på Solvang like før klokka 06.00 i dag tidlig, skriver Tønsbergs Blad. I går ble elgen sett ved Træleborg. Nils Henrik Aker i viltnemnda ber folk holde seg unna og ikke stresse elgen, hvis de ser den, og gi beskjed til politiet eller viltnemnda.
Les mer om Solvang, Træleborg og Tønsberg.
Tiltak mot veggedyr på hotell
Veggedyr på hoteller i Norge er blitt mer vanlig og nå har et hotell i Tønsberg satt inn tiltak for å ta tak i problemet tidlig. Quality hotell Tønsberg lar hunder som markerer på veggedyr gå gjennom hotellet to ganger i året, skriver Tønsbergs Blad.
Les mer om Norge og Tønsberg.
Strømbrudd i Tønsberg
Over 700 skal ha mistet strømmen i Presterød og Husvik-området i Tønsberg, melder Tønsbergs Blad. Årsaken er ukjent.
Etterforsker tre voldtekter
Politiet i Tønsberg har fått inn tre voldtektsanmeldelser som skal ha skjedd i helgen, skriver Tønsbergs Blad. En skal ha skjedd natt til lørdag. De to andre natt til søndag. I en av sakene er en mann siktet for voldtekt.
Les mer om Tønsberg.
Har anmeldt to voldtekter
Politiet fikk inn to voldtektsanmeldelser i Tønsberg i helga. I den ene saken er en mann siktet og løslatt etter avhør, opplyser jourhavende jurist hos politiet i Vestfold, Jan Helge Palm til NRK. I den andre anmeldte voldtekten er gjerningsmannen ukjent, skriver Tønsbergs Blad.
Må avlyse første konsert
I forbindelse med Slottsfjellfestivalen, som starter onsdag denne uken, skulle den første konserten og festen starte allerede mandag kveld klokken 20 på Camp Korten. Nå blir det hverken øl, musikk eller DJ på området før tirsdag, forteller festivalarrangørene til Tønsberg Blad. – Vi ble enige med kommunen om at det er greit å begrense det litt, sier Henrik Lysell fra Slottsfjellfestivalen til avisen.
Vannlekkasje Furustrand
Det skal være en stor vannlekkasje ved Furustrand camping ved Ringshaugstranda i Tønsberg. Det melder Tønsbergs Blad.
Jarle Andhøy gir opp Tønsberg
Jarle Andhøy i Piratfestivalen er oppgitt over politiet og flytter festivalen fra Tønsberg. Han sier politiet har nektet båter å seile til gjestebrygga utenfor Støperiet og at de truet med å stenge festivalen i fjor hvis båter la seg på Kaldnes brygge. Politistasjonssjef Øystein Holt sier til Tønsbergs Blad at de følger Tønsberg kommunes vedtekter og avviser at festivalen blir forskjellsbehandlet.
Flere vil handle i Tønsberg
Tønsberg er kommunen i Vestfold der handelen øker mest. Omsetningen per innbygger i Tønsberg økte med 4,53 prosent i fjor, skriver Tønsbergs Blad.
Les mer om Tønsberg og Vestfold.
Frykter for fuglereservatet
Norsk Ornitologisk Forening mener at en jernbanebru rett på utsiden av Ilene naturreservat kan skade fuglelivet. Hanne Sophie Solhaug, planleggingssjef for strekningen Tønsberg-Larvik i Bane Nor, sier til Tønsbergs Blad at de tar innspillet svært alvorlig, og vil forsøke å finne gode løsninger.
Økt beredskap 17. mai
Politiet i Tønsberg øker den ordinære bemanningen på 17. mai. Dette i forbindelse med terrorangrepene som har vært i Europa, det skriver Tønsbergs Blad. – Det er ingen indikasjon på at noe uønsket kan skje, men det dreier seg om å ha økt bevissthet på om beredskapen er god nok, sier leder av ordensavdelingen ved Tønsberg politistasjon, Frank Gran til avisa.
Les mer om Europa, Frank Gran og Tønsberg.
Husøysundet kan få førerløs ferge
Tønsberg kommune kan få en ny og førerløs ferge over Husøysundet. Kommunen har ikke fått noen svar på anbudet om tradisjonell fergedrift og nå vil flere politikere prøve en selvgående og gratis ferge. Dersom Tønsberg kommune får på plass dette, blir det trolig en av de første på verdensbasis, skriver Tønsbergs Blad.
Les mer om Husøysundet.
Jobber for grønnere sentrum
Sykkel og buss skal prioriteres i Tønsberg sentrum. Blant tiltakene er færre parkeringsplasser og stenging av Nedre langgate, skriver Tønsbergs Blad. Også i Sandefjord jobbes det med et grønnere sentrum. Blant annet er Thor Dahls gate foreslått omgjort til promenadegate, skriver Sandefjords Blad.
Les mer om Nedre, Sandefjord og Tønsberg.
Ny næringssjef i Tønsberg
Øystein Hjørnevik er ansatt som ny næringssjef i Tønsberg kommune. Det skriver Tønsbergs Blad. Hjørnevik, som var n av 27 søkere, begynner i jobben 8. mai.
Les mer om Tønsberg.
Strømmen tilbake i Tønsberg
Alle boligene som mistet strømmen i Tønsberg-området har fått igjen strømmen, melder Tønsbergs Blad.