Tønsberg blad

Strømbrudd i Tønsberg

Over 700 skal ha mistet strømmen i Presterød og Husvik-området i Tønsberg, melder Tønsbergs Blad. Årsaken er ukjent.

Etterforsker tre voldtekter

Politiet i Tønsberg har fått inn tre voldtektsanmeldelser som skal ha skjedd i helgen, skriver Tønsbergs Blad. En skal ha skjedd natt til lørdag. De to andre natt til søndag. I en av sakene er en mann siktet for voldtekt.
Les mer om Tønsberg.
Har anmeldt to voldtekter
Politiet fikk inn to voldtektsanmeldelser i Tønsberg i helga. I den ene saken er en mann siktet og løslatt etter avhør, opplyser jourhavende jurist hos politiet i Vestfold, Jan Helge Palm til NRK. I den andre anmeldte voldtekten er gjerningsmannen ukjent, skriver Tønsbergs Blad.
Må avlyse første konsert
I forbindelse med Slottsfjellfestivalen, som starter onsdag denne uken, skulle den første konserten og festen starte allerede mandag kveld klokken 20 på Camp Korten. Nå blir det hverken øl, musikk eller DJ på området før tirsdag, forteller festivalarrangørene til Tønsberg Blad. – Vi ble enige med kommunen om at det er greit å begrense det litt, sier Henrik Lysell fra Slottsfjellfestivalen til avisen.

Vannlekkasje Furustrand

Det skal være en stor vannlekkasje ved Furustrand camping ved Ringshaugstranda i Tønsberg. Det melder Tønsbergs Blad.
Jarle Andhøy gir opp Tønsberg
Jarle Andhøy i Piratfestivalen er oppgitt over politiet og flytter festivalen fra Tønsberg. Han sier politiet har nektet båter å seile til gjestebrygga utenfor Støperiet og at de truet med å stenge festivalen i fjor hvis båter la seg på Kaldnes brygge. Politistasjonssjef Øystein Holt sier til Tønsbergs Blad at de følger Tønsberg kommunes vedtekter og avviser at festivalen blir forskjellsbehandlet.
Flere vil handle i Tønsberg
Tønsberg er kommunen i Vestfold der handelen øker mest. Omsetningen per innbygger i Tønsberg økte med 4,53 prosent i fjor, skriver Tønsbergs Blad.
Les mer om Tønsberg og Vestfold.
Frykter for fuglereservatet
Norsk Ornitologisk Forening mener at en jernbanebru rett på utsiden av Ilene naturreservat kan skade fuglelivet. Hanne Sophie Solhaug, planleggingssjef for strekningen Tønsberg-Larvik i Bane Nor, sier til Tønsbergs Blad at de tar innspillet svært alvorlig, og vil forsøke å finne gode løsninger.
Økt beredskap 17. mai
Politiet i Tønsberg øker den ordinære bemanningen på 17. mai. Dette i forbindelse med terrorangrepene som har vært i Europa, det skriver Tønsbergs Blad. – Det er ingen indikasjon på at noe uønsket kan skje, men det dreier seg om å ha økt bevissthet på om beredskapen er god nok, sier leder av ordensavdelingen ved Tønsberg politistasjon, Frank Gran til avisa.
Les mer om Europa, Frank Gran og Tønsberg.
Husøysundet kan få førerløs ferge
Tønsberg kommune kan få en ny og førerløs ferge over Husøysundet. Kommunen har ikke fått noen svar på anbudet om tradisjonell fergedrift og nå vil flere politikere prøve en selvgående og gratis ferge. Dersom Tønsberg kommune får på plass dette, blir det trolig en av de første på verdensbasis, skriver Tønsbergs Blad.
Les mer om Husøysundet.
Jobber for grønnere sentrum
Sykkel og buss skal prioriteres i Tønsberg sentrum. Blant tiltakene er færre parkeringsplasser og stenging av Nedre langgate, skriver Tønsbergs Blad. Også i Sandefjord jobbes det med et grønnere sentrum. Blant annet er Thor Dahls gate foreslått omgjort til promenadegate, skriver Sandefjords Blad.
Les mer om Nedre, Sandefjord og Tønsberg.
Ny næringssjef i Tønsberg
Øystein Hjørnevik er ansatt som ny næringssjef i Tønsberg kommune. Det skriver Tønsbergs Blad. Hjørnevik, som var n av 27 søkere, begynner i jobben 8. mai.
Les mer om Tønsberg.
Strømmen tilbake i Tønsberg
Alle boligene som mistet strømmen i Tønsberg-området har fått igjen strømmen, melder Tønsbergs Blad.
Flere uten strøm i Tønsberg
302 er uten strøm i Tønsberg for øyeblikket. Det melder Tønsbergs Blad. Informasjonssjef i Skagerak Energi Ruhne Nilssen, sier til avisa at de regner med at de fleste har fått tilbake strømmen innen klokka 12.15.
VKT øker
Vestfold Kollektivtrafikk opplever fortsatt økning i antall passasjerer, skriver Tønsbergs Blad. I 2016 hadde busselskapet over 10 millioner passasjerer. Det er en økning på 3,8 prosent fra året før. Tønsberg-regionen hadde flest passasjerer, nærmere bestemt fem millioner passasjerer, mens sørfylket hadde den største veksten på 5,2 prosent.
Forventer lavere befolkningsvekst
Tønsberg kommune sier nei til utvikling av nye boligområder, skriver Tønsbergs Blad. Bakgrunnen er nye tall fra SSB, som blant annet viser at den forventede befolkningsveksten i Vestfold frem mot 2040 er halvert. Ordfører Petter Berg sier til avisa at dette viser at det ikke er nødvendig å legge ut flere områder enn man allerede har gjort.
Les mer om SSB og Vestfold.
Underskudd for FKT
FK Tønsberg fikk et underskudd på nesten 1,3 millioner kroner i 2016. Det viser regnskapet som skal legges fram på årsmøtet, ifølge Tønsbergs Blad. Klubben rykket ned fra 2. divisjon i fjorårssesongen, og nå skal kostnadene barberes. I budsjettet for 2017 kuttes kostnadssiden med nesten fem millioner kroner.
Les mer om FKT.
Renseanlegg måtte evakueres
Avløpsvann fra Tønsberg og Nøtterøy kan havne i bekk på Kilen. Tønsberg renseanlegg måtte evakuere som følge av bombefunnet. Det skriver Tønsbergs Blad. De er en av de nærmeste naboene til funnstedet på Vallø. Daglig leder Jørgen Fidjeland sier at det foreløpig ikke har konsekvenser, og at de har med seg bærbart utstyr slik at de likevel kan styre anlegget.
Opprykk
Gjøvik vant 1–0 over Moss i dag. Dermed rykker Tønsberg Vikings opp til 1. divisjon, melder Tønsbergs Blad. Tønsberg-spillerne og Gjøvik møtes til kamp søndag, men resultatet spiller lenger ingen rolle for opprykk da begge lagene nå er sikret 1. divisjon neste sesong.
Les mer om Gjøvik.
Srour til finale
Hadi Srour, som bokser for Tønsberg-Kameratene, er klar for NM-finale på hjemmebane. 21-åringen tok en klar poengseier i sin semifinale i går kveld, skriver Tønsbergs Blad. Finalen i 69-kilosklassen, der Srour er med, bokses i kveld.
Kloakk rant ut i elva
Over to millioner liter kloakk og avløpsvann gikk rett i Aulielva. Sent på kvelden den 20. februar stoppet en av pumpestasjonene Tønsberg renseanlegg har i Aulielva, skriver Tønsbergs Blad. Utslippet er meldt til Fylkesmannen, som nå skal se på saken, skriver avisen.
Styreleder trekker seg
Styreleder ved Tønsberg Montessori trekker seg etter en sak om at ansatt skal ha behandlet et barn hardhendt. Den nå tidlige tidligere styrelederen opplever at grupperinger ved skolen skal ha forsøkt å legge lokk på saken der en ansatt skal ha behandlet et barn hardhendt, skriver Tønsbergs Blad. Episoden ble senere politianmeldt av foreldrene, men henlagt.
Vil ha tilbake katoltikk-støtte
Tønsberg kommune kan ha krav på å få tilbakebetalt penger kommunen har gitt i støtte til det katolske bispedømmet i Norge. Etter avsløringer om medlemsjuks og urettmessige utbetalinger til Oslo katolske bispedømme i årene 2011-2013 kan Tønsberg ha krav på å få tilbake 675 000 kroner, skriver Tønsbergs Blad.
Les mer om Norge, Oslo og Tønsberg.
Smører ikke med fluor
Oseberg skilag i Tønsberg har en klar holdning på at ski ikke skal smøres med helsefarlige pulverprodukter med fluor. Hans Randby i Oseberg skilag sier til Tønsbergs Blad at det går fint å bruke normal smøring og likevel gå fort på ski. En trebarnsmor fra Asker som smurte barnas ski i 12 år, døde av kreft og hevdet selv at uforsiktig bruk av skismøring var årsaken.
Les mer om Asker, Oseberg og Tønsberg.
Vil ha gratis parkering
Politikerne i Tønsberg vil gi deg en times gratis parkering på kommunale plasser i sentrum. Arbeiderpartiet kom med forslaget på torsdag og nå skal saken utredes, skriver Tønsbergs Blad. Venstre mener forslaget er korttenkt fordi det vil skape mer biltrafikk i sentrum.
Les mer om Tønsberg.