Tønsberg blad

Flytter målgang til Tønsberg

Færderseilasens målgang flyttes fra Horten til Tønsberg, skriver Tønsbergs Blad. I over 20 år har Horten Jazz Club arrangert folkefesten etter seilasen, men mandag morgen fikk de oppsigelse på e-post. Begrunnelsen er at deltakerne krevde bedre infrastruktur i havnen.

Nye fartsregler i fjorden

Sandefjord kommune vil innføre samme fartsregler til sjøs som Tønsberg, Nøtterøy, Tjøme og Stokke har. Det innebærer en fartsgrense på 30 knop innenfor øyene og fem knop 100 meter fra land. I dag er det ingen generell fartsgrense 100 meter fra land, skriver Sandefjords Blad.
Arrestert etter innbrudd
En mann i 40-åra er arrestert etter et innbrudd hos Vestfold fylkesmuseum i Tønsberg i natt. Det skriver Tønsbergs Blad. Politiet opplyser til avisa at en overvåkningsvideo fra stedet sammenfalt med en person de traff i området.
Les mer om Tønsberg og Vestfold.
Gratis parkeringen er historie
Fra nyttår blir det slutt på gratisparkering for elbiler i Tønsberg. Det bestemte bystyret i går, skriver Tønsbergs Blad. En ny forskrift åpner for at kommunene fra denne datoen selv kan bestemme om de vil ta parkeringsavgift av elbileiere. Høyre og Miljøpartiet de Grønne ville utrede saken videre, men forslaget falt.

Slutt på gratisparkering

Nå blir det slutt på gratisparkering for elbiler i Tønsberg. Strategien for elbileiere er at de trolig fra 1. januar 2017 må betale avgift når de parkerer på kommunens avgiftsplasser i Tønsberg, det skriver Tønsbergs Blad.
Les mer om Tønsberg.
Reddet fotballhallen
Med 25 mot 14 stemmer gikk Tønsberg bystyre inn for redningspakken for Vestfoldhallen AS og Fix Arena, det skriver Tønsbergs Blad.
Les mer om Fix Arena og Tønsberg.
TK-bokser vant landskamp
TK-bokseren Hadi Srour vant landskampen mot tyskeren Ahmes A-Saadi 3–0 til stor jubel fra publikum i TK-hallen i Tønsberg lørdag kveld, skriver Tønsbergs Blad.
Les mer om TK-hallen og Tønsberg.
Kjølner melder seg ut av MDG
Bystyrerepresentant for Miljøpartiet de Grønne, Lene Kjølner har nå fått nok og går tilbake til Høyre, melder Tønsbergs blad. Hun var tidligere medlem av bystyregruppa for Tønsberg Høyre, og forteller at hun opplevde at mange hadde mistro til henne da hun kom fra Høyre.
Jernbanestasjonen kan bli flyttet
Jernbanestasjonen i Tønsberg kan bli flyttet noen hundre meter nordover mot Frodeåsen. Traseen videre kan også bli lagt i tunnel over byfjorden mot Vear, skriver Tønsbergs Blad, som omtaler de ulike alternativene som jernbaneverket nå skal utrede. I tre alternativer beholdes jernbanesløyfa.
Les mer om Frodeåsen, Tønsberg og Vear.
Barnevernansatte hetses
Ansatte hos barnevernet opplever trusler og hets i sosiale medier. Det skriver Tønsbergs Blad. De siste årene har hetsen økt i styrke, sier leder av Tønsberg barnevern, Ellen Fischer. Ansatte får også telefoner om at karrieren i barnevernet skal ødelegges. Fischer sier hun har koblet inn både advokat og psykiater for å håndtere hetsen.
Les mer om Ellen Fischer og Tønsberg.
Pumper ut vann fra leilighetsbygg
Brannvesenet jobber med å få pumpet ut vann i det nyrenoverte leilighetsbygget i Tønsberg sentrum, der det har vært en vannlekkasje. – Vi vet ikke hvor mye vann det er snakk om foreløpig, men det kommer en sugebil som skal hjelpe brannvesenet, sier Glenn Espen Kustner ved Vestviken 110 til NRK. Ifølge Tønsbergs Blad er det snakk om opp mot 5000 liter vann.
Slutt for kino på brygga?
Det ser mørkt ut for Brygga kino i Tønsberg, skriver Tønsbergs Blad. Besøkstallene har gått ned fra 260 000 til 60 000 siden Kilden kino åpnet.
Les mer om Brygga, Kilden og Tønsberg.
Flere mister jobben
Agility i Tønsberg varsler både oppsigelser og permitteringer det neste året. Bedriften opplyser at de vil «redusere både faste kostnader og bemanning slik at effektivitet og konkurransekraft opprettholdes, skriver Tønsbergs Blad. Hvor mange som må gå, avgjøres neste uke.
Les mer om Tønsberg.
Sier opp Agility
Tomteeier Asbjørn Abrahamsen har sagt opp kontrakten med Agility Subsea på Kaldnes i Tønsberg. Han sier til Tønsbergs Blad at han ikke vil ha industri på Kaldnes etter 2024 og Agility må finne seg et nytt sted å være. I dag jobber det 131 personer på Agility, men Abrahamsen ønsker å legge til rette for 3000 arbeidsplasser på samme tomt.
«Allaahs soldater vil patruljere
Personer tilknyttet det islamistiske miljøet i Oslo har dannet «Allaahs soldater, skriver VG. Ifølge Tønsbergs blad vil gruppen patruljere gatene i Tønsberg.
Les mer om Oslo og Tønsberg.
Odins soldater klare i Fredrikstad
Soldiers of Odin skal ha etablert seg i Fredrikstad. Det forteller talsmann for gruppa, Ronny Alte, til Fredriksstad Blad. Gruppen har den siste tiden gjort seg bemerket ved å patruljere gatene i Tønsberg og Drammen på nattestid i helgene. Alte forventer at gruppa i Fredrikstad vil bli synlig i bybildet allerede førstkommende helg.
Anmelder ikke
Tønsberg kommune kommer ikke til å anmelde eierne av Basa-bygget for brudd på plan- og bygningsloven. Det skriver Tønsbergs Blad.
Les mer om Basa-bygget.
Bomringen kan forsvinne i år
Bomringen rundt Tønsberg stenges trolig i desember. Det skriver Tønsbergs Blad i dag. Bomringen, som ble satt opp i 2003, har samlet inn rundt halvannen milliard kroner.
Les mer om Tønsberg.
Kommunen vurderer å anmelde
Juristene i Tønsberg kommune vurderer om kommunen skal politianmelde Basa-eierne for brudd på plan- og bygningsloven, skriver Tønsbergs Blad.
Les mer om Basa-eierne og Tønsberg.
Tre års fengsel for svært grov vold
En mann i 50-åra er i Høyesterett dømt til fengsel i tre år og åtte måneder fengsel, hvor de åtte månedene er betinget, etter at han banket opp ekskjærestens nye samboer i Tønsberg for tre år siden, skriver Tønsbergs Blad. Mannen ble slått i hodet med to vinflasker helt til skallen ble knust. Uten så rask legehjelp som han fikk, ville han omkommet heter det i dommen.
Les mer om Høyesterett og Tønsberg.
Kamp avbrutt etter kullos-utslipp
Ifølge Tønsbergs Blad ble kampen mellom Tønsberg Vikings U18- lag og Vålerenga avbrutt etter andre periode på grunn av for høye kullosverdier i Tønsberg Ishall. Etter kampen ble det luftet ut og hallen skal være i orden til dagens aktiviteter.
Bryggekapellet legges ned
Bryggekapellet i Tønsberg legges ned. Eieren av bygget, som ligger på brygga i Tønsberg, forteller at skatteregler gjør det umulig å fortsette å leie ut bygget til Kirkens Bymisjon, skriver Tønsbergs Blad. Bymisjonen vurderer nå å etablere et tilsvarende møtested et annet sted i byen.
Les mer om Tønsberg.
Alt tilgjengelig mannskap brøyter
Tønsberg kommune har kalt ut alt tilgjengelig mannskap for å brøyte bort snøslapset og dermed unngå glattisen når det fryser på. I morges var gater over hele distriktet dekket av slaps etter en regnfull natt, men natt til lørdag er det ventet kaldere vær, skriver Tønsbergs Blad.
Må reise mer med buss
I fremtiden må du reise mer med buss, gå mer og sykle mer i Tønsberg-regionen, skriver Tønsbergs Blad. – Vi klarer ikke å bygge ut Nøtterøy og Tønsberg om trafikkveksten skal tas med bil, sier fylkesordfører Rune Hogsnes til avisa.
Vil ha ferga Ole III tilbake
Politikerne i Tønsberg ønsker å gjenopprette fergetilbudet over Husøysundet. Husøyferga Ole III ble nedlagt i 2012 på grunn av kommunens dårlige økonomi. Mandag vedtok Formannskapet å sette av 300.000 kroner til utredning av ny fergedrift, skriver Tønsbergs Blad.