Tønsberg blad

Gammelt signalanlegg

NSB får ikke utnyttet dobbeltsporet mellom Tønsberg og Barkåker på grunn av gammelt signalanlegg, skriver Tønsbergs Blad. En 500 meter lang strekning med signalanlegg fra 1963 gjør at dobbeltsporet ikke kan tas i bruk før i 2024 når full utbygging av dobbeltspor mellom Tønsberg og Drammen skal stå klart.
Les mer om Barkåker, Drammen og Tønsberg.

Odins soldater-leder dømt

Odins soldater-leder Steffen Andre Larsen er i Tønsberg tingrett dømt til fengsel i fem måneder for å ha slått en annen mann i hodet med en skralle. Larsens forsvarer, advokat Jon Anders Hasle, sier til Tønsbergs Blad at dommen vil bli anket.
Mistenkt meldte seg for politiet
Mannen som var mistenkt for voldtekt av en jente i Tønsberg nyttårsaften har tatt kontakt med politiet. Jenta skal ha blitt voldtatt ved jernbanen og politiet har fått flere tips fra vitner som var i området i det aktuelle tidsrommet. Mannen som er mistenkt i saken er ikke pågrepet, skriver Tønsbergs Blad.
Les mer om Tønsberg.
Tonje Larsen til Flint
Tonje Larsen blir hovedtrener for Flints kvinnelag i håndball. Det melder Tønsberg Blad. Hun starter i jobben 1. juni. Frem til da skal hun fortsette som assistenttrener i Larvik.
Les mer om Flint, Larvik og Tønsberg Blad.

Får penger til planlegging

Planarbeidet for dobbeltspor mellom Tønsberg og Larvik kan fortsette, skriver Tønsbergs Blad. – Vi har hatt et møte med samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i dag og fått et løfte om at Vestfold får 100 millioner kroner til planlegging av InterCity-strekningen mellom Tønsberg og Larvik, sier fylkesvaraordfører Kåre Pettersen til avisa.
Skriver flere P-bøter
Tønsberg kommune har hatt en voldsom økning i antall parkeringsbøter. I 2016 ble det skrevet ut 11.000 parkeringsbøter, det er 1.800 flere bøter enn året før. Til sammen utgjorde bøtene 4,5 millioner kroner, skriver Tønsbergs Blad.
Les mer om P-bøter.
Idrettsutøver tiltalt for vold
En eliteseriespiller i ishockey er tiltalt for grov vold i Tønsberg i sommer. Spilleren er ikke fra Vestfold. Offeret fikk et kutt ved øyet og måtte sy 20 sting. Saken skal behandles i Tønsberg tingrett 31. januar 2017, skriver Tønsbergs Blad.
Les mer om Tønsberg og Vestfold.
Mer penger til planlegging
Det er fortsatt uklart hva budsjettforliket på Stortinget vil bety for utbyggingen av dobbeltspor på jernbanen mellom Tønsberg og Larvik. Jernbaneverkets planleggingssjef, Hanne Sophie Solhaug, sier til Tønsbergs Blad at det fortsatt er usikkert hvor mye penger de forskjellige InterCity-strekningene får til planlegging.
Anbefaler Tønsberg som nytt navn
Det ble på et styremøte i dag anbefalt at den nye kommunen mellom Re og Tønsberg skal hete Tønsberg. Det skriver Tønsbergs blad. Det endelige navnevalget skal til behandling på nyåret.
Les mer om Tønsberg.
Frykter konkurs i FKT
Tønsberg kommune frykter for hva som skjer med Fix Arena dersom FK Tønsberg går konkurs, skriver Tønsbergs Blad. Kommunen skal ha bedt om juridisk hjelp for å vurdere situasjonen. FK Tønsberg eier aksjene i Vestfoldhallen AS.
Les mer om FKT og Fix Arena.
Tøft divisjonsoppsett
Kaptein Christian Østli i FK Tønsberg frykter at neste års divisjonsoppsett for 3. divisjon vil bli en for tøff økonomisk belastning for klubben, skriver Tønsbergs Blad. FK Tønsberg får nesten alle sine bortekamper på Vestlandet og Sørlandet, mens naborival FK Ørn Horten har kommet i østlandsavdelingen.
Les mer om Sørlandet og Vestlandet.
Kaldnesbrua er for smal
Det er så mange som bruker Kaldnesbrua i Tønsberg, at den skulle vært bredere etter Vegvesenets standarder. Daglig bruker 3000 syklister eller gående gangbrua fra 2005, skriver Tønsbergs Blad. Utvidelse eller ny forbindelse for gående eller syklende er ikke tema i kommuneplanens arealdel.
Les mer om Kaldnesbrua og Tønsberg.
Fjerner bomringen
Bomringen rundt Tønsberg fjernes 20. november. Det har styret i Tønsberg hovedvegfinans bestemt, skriver Tønsbergs Blad.
Les mer om Tønsberg.
Tønsberg sa ja til Re
Bystyret i Tønsberg har sagt ja til sammenslåing med Re kommune. Fra før har kommunestyret i Re gitt sitt klarsignal. Det enstemmige vedtaket ble gjort i Tønsberg bystyre mandag kveld, skriver Tønsbergs Blad. Re som kommune har bare en historie fra 2002, da den ble opprettet som en sammenslåing av Våle og Ramnes.
Les mer om Tønsberg og Våle.
Færre plasser i formannskapet
Stokke kan få færre plasser i formannskapet i nye Sandefjord kommune enn det de tre kommunene ble enige om. I stedet for fem plasser ligger det an til at Stokke får tre. Ifølge valgkomiteens leder Tor Steinar Mathiassen (H) er det en ekstra utfordring at Stokke-ordfører Erlend Larsen har trukket seg, siden han var tiltenkt en rolle både i formannskapet og som leder av et av hovedutvalgene. Når Vear går over til Tønsberg, vil dessuten en del av Stokke-politikerne bli uaktuelle, siden de blir boende i Tønsberg. Det skriver Tønsbergs Blad.
Vil legge ned russefeiring
Politiet i Vestfold er bekymret for voldelig og aggressiv oppførsel fra russen, og hvordan russen profilerer seg selv. Ifølge Tønsbergs Blad har en gjeng russ stått i ring rundt lillebroren til en gutt fra en annen russebuss og tisset på ham. – Dette er enda en god grunn til å legge ned hele russearrangementet, sier Frank Gran, leder av ordensavdelingen i Tønsberg-politiet til avisa.
Ny katastrofefilm fra Rosenløw-Eeg
– Det går an å få med folk på store filmprosjekter i Norge, sier manusforfatter Harald Rosenløw-Eeg fra Tønsberg til NRK. Nylig fikk katastrofefilmen Skjelvet 13,9 millioner kroner i støtte av Norsk filminstitutt. Rosenløw-Eeg har skrevet manuset sammen med John Kåre Raake. Sammen skrev de også Bølgen. Innspillingen starter neste høst, skriver Tønsbergs Blad.
Tønsberg Vikings konkurs
En enstemmig ekstraordinær generalforsamling vedtok i går å slå Tønsberg Vikings konkurs. Det skriver Tønsbergs Blad. Klubben etterlater seg 1,6 millioner kroner i gjeld.
Varsom med Re-løfter
Ordfører i Holmestrand, Alf Johan Svele, mener det vil koste å seg sammen med Re kommune. Ordførerne i Tønsberg, Horten og Holmestrand gjør seg nå lekre for Re, men Svele er varsom med løfter fordi økonomien i Re er tøff, skriver Tønsbergs Blad. Svele trekker frem et budsjettunderskudd i tillegg til 25 millioner kroner i eiendomsskatt som må tjenes inn på andre måter dersom Re slår seg sammen med noen. En rapport fra PWC og Telemarksforskning sier at Re burde slå seg sammen med Tønsberg.
Dårlig vannkvalitet
Svømmedelen av dagens triatlon i Tønsberg sentrum er avlyst. Det skriver Tønsbergs Blad. Ifølge arrangøren har kraftig nedbør den siste tiden gjort vannkvaliteten for dårlig. Konkurransen vil bli gjennomført som et duatlon.
Les mer om Tønsberg.
Thodesen tar over FKT
FK Tønsberg har engasjert Tor Thodesen som trener ut 2016. Det skriver Tønsbergs Blad. Dette blir Thodesens tredje periode som hovedtrener i klubben.
Les mer om FKT og Tor Thodesen.
Brygga Kino i Tønsberg legges ned
Nedleggelsen skjer i slutten av september. Kinoen har gått med store tap siden 2011, skriver Tønsbergs Blad. Kilden Kino kan komme til å overta driften i lokalene.
Les mer om Tønsberg.
Hærverk på trær blir sak
Tønsberg kommune har bedt politiet etterforske tredød på et friområde ved Surka båthavn. Naboer i området søkte i 2014 Tønsberg kommune å felle trærne, men fikk avslag. Det skriver Tønsbergs Blad. Det viser seg at det er boret flere hull i stammen på de tre bjørketrærne. Kommunens folk mener det er helt plantegift i hullene.
Les mer om Surka og Tønsberg.
Rykket ut til campingplass
Politiet rykket ut til Furustrand camping i Tønsberg i dag, etter melding om mann med pistol. Det var snakk om en luftpistol, opplyser politiet til Tønsbergs Blad. Mannen skal ikke ha vært truende.
Les mer om Furustrand og Tønsberg.
Søkte etter person med øks på toget
Ved 16.00-tiden mandag søkte politiet etter en person som skal ha vært observert med øks ombord på toget. Toget stanset på Tønsberg stasjon etter ønske fra politiet, men de fant ingen, skriver Tønsbergs Blad.
Les mer om Tønsberg.