Tønsberg blad

– Ganske forglemmelige saker

Charla Ks låt «Stop the music får terningkast 3 av musikkanmelder Erik Munsterhjelm i Tønsbergs Blad. Artisten fra Tønsberg deltar i årets MGP. Sangen har hun skrevet sammen med Per Gessle og Alex Shield. – Låten er bra produsert, fint fremført og det er et godt håndverk, men det er ikke så veldig mye mer enn det. Dette er ganske forglemmelige saker, sier Munsterhjelm. Låten fikk imidlertid terningkast 5 i Dagbladet.

Kan gi penger til vikingskip-kopi

Det er sannsynlig at Sandefjord kommune kan gi et mindre beløp til bygging av en kopi av Gokstadskipet. Det sier leder av hovedutvalget i kultur, Bjarne Sommerstad til Sandefjords Blad. Stiftelsen Oseberg Vikingarv i Tønsberg trenger 15 millioner kroner for å bygge en kopi av vikingskipet.
Vil bygge kopi av Gokstadskipet
Oseberg-stiftelsen i Tønsberg ønsker å bygge et nytt Gokstadskip. Skipet skal være en tro kopi av det vikingskipet som ble gravd ut i Sandefjord i 1890 og bygges etter gamle håndverkstradisjoner, uten bruk av moderne verktøy. Stiftelsen har bygget en tro kopi av Osebergskipet og nærmer seg en fullføring av Klåstadskipet, skriver Sandefjords Blad.
Fettrik mat gir mer biogass
Ikke bare hiver vi mer mat etter jula enn ellers i året, maten inneholder også mer fett og det er gull for verdt for Den magiske fabrikken utenfor Tønsberg. Fabrikken gjenvinner mat til biogass og det ekstra fettet gir en økning i metaninnholdet i biogassen, slik at en buss kan kjøre litt lenger per kg matavfall enn normalt, sier kommunikasjonssjef Kaia Ross Lind til Tønsbergs Blad.
Les mer om Den og Tønsberg.

Rivaler slår seg sammen

Ørn Horten og Eik Tønsberg slår sammen damelagene før neste sesong. Styreleder i Eik, Olav Bolseth, sier de får mer ut av pengene i klubbkassa hvis de samarbeider, skriver Tønsbergs Blad.
Skeptisk til riving av skog
Fylkesordfører Rune Hogsnes vil se nærmere på muligheten for å plassere et datalagringssenter på Barkåker i Tønsberg. Fylkesleder i Naturvernforbundet i Vestfold, Øyvind Johnsen frykter et nytt datalagringssenter på Barkåker vil ødelegge halvparten av turområdene. Det skriver han i et innlegg i Tønsbergs Blad
– Bommene må stå lenge
Miljøpartiet De Grønne mener bomringen rundt Tønsberg må bli stående etter 2040 for å dempe veksten i biltrafikken, skriver Tønsbergs Blad. Når ny fastlandsforbindelse er klar i 2023/2024 blir det satt opp en ny bomring for å betale veiprosjektene.
Les mer om Bommene og Tønsberg.
NSB er bekymret
I to perioder hvert år fram til 2021 må pendlerne og andre togpassasjerer finnes seg i buss for tog mellom Tønsberg og Oslo, skriver Tønsbergs Blad. Årsaken er at Bane Nor skal oppgradere Liertunnelen. – Det er snakk om at vi trenger 300 busser i døgnet sier kommunikasjonsrådgiver Gina Scholz i NSB.
Sykehjemsleder tatt for underslag
For andre gang på fem år er en daglig leder på institusjonene Maribu og Marie Treschow tatt for underslag, skriver Tønsbergs Blad. I Tønsberg tingrett 19. oktober innrømte en mann å ha stjålet penger fra arbeidsgiveren i flere omganger fra 1. oktober 2014 til 6. juni i år.
Les mer om Maribu og Marie Treschow.
Syke av lekser
Elever på Vear skole i Tønsberg sier de har så mye lekser at de kan bli syke. 40 prosent av jentene på 10. trinn sier de hver dag bruker to timer eller mer på leksene, skriver Tønsbergs Blad. Kommunaldirektør Mette Vikan sier de tar elevenes bekymring på alvor.
Les mer om Tønsberg og Vear.
Mann funnet død på Slottsfjellet
En mann i 70-årene ble onsdag ettermiddag funnet livløs på Slottsfjellet i Tønsberg. – Per nå har vi ikke noen opplysninger om at han har vært utsatt for noe kriminelt, sier politiadvokat Nina Magnussen Røed til Tønsbergs Blad
Bompenger for ny vei
Tønsberg- ordfører Petter Berg tror folk er villige til å betale for fire felt i Presterødbakken og en rundkjøring. Det vil koste bilister 20 kroner eller 16 kroner med brikke og rabatt å passere, ifølge Statens vegvesen, skriver Tønsbergs Blad.
Les mer om Presterødbakken.
Bompenger for ny bei
Tønsberg- ordfører Petter Berg tror folk er villige til å betale for fire felt i Presterødbakken og en rundkjøring. Det vil koste bilister 20 kroner eller 16 kroner med brikke og rabatt å passere, ifølge Statens vegvesen, skriver Tønsbergs Blad.
Les mer om Presterødbakken.
Skled på snusboks - kjørte av veien
Vitner som har snakket med motorsyklisten som kjørte ut på Syrbekkveien i Tønsberg, sier han fortalte at han skled på en snusboks som lå i veien, skriver Tønsbergs Blad.
Les mer om Syrbekkveien og Tønsberg.
Vestfjordforbindelsen lagt død
Valgresultatet til nye Færder kommune har lagt Vestfjordforbindelsen død og arbeidet med en fastlandsforbindelse nord-sør fortsetter. Det sier Nøtterøy-ordfører Roar Jonstang og ordfører Petter Berg i Tønsberg til Tønsbergs Blad. Tilhengerne av fastlandsforbindelse fra Nøtterøy over Vestfjorden til Sandefjord mobiliserte før valget, men partiene som støttet dette alternativet fikk ikke nok stemmer til å skaffe seg innflytelse over prosessen.
60 mil til ny arena
Maier Arena i Tønsberg kan bli oppgradert for 63,5 millioner kroner. Sier politikerne ja til et helårsanlegg kan det stå klart neste år med blant annet ny kunstfrossen isflate, ny garderobedel og undergang til indre bane, skriver Tønsbergs Blad. Rådmannen i kommunen vil også at det skal bli aktiviteter på Maier Arena på sommeren. I morgen får politikerne forslaget på bordet.
Les mer om Maier Arena og Tønsberg.
Mange hull i veien
En mann som har fått skadet bilen sin, mener kommunen må reparere hull på veiene i kommunen og har sendt dem en liste om de han vet om. Tønsberg kommune svarer at de lapper hull når de får vite om dem, men at de er avhengig av at folk melder inn, skriver Tønsbergs Blad.
Åpner vei etter sju måneder
Statens vegvesen planlegger å åpne Velleveien i Tønsberg for trafikk førstkommende fredag, skriver Tønsbergs Blad. Veien har vært stengt mellom Kilen og Slagen i sju måneder på grunn av reparasjonsarbeider.
Les mer om Kilen, Slagen, Tønsberg og Velleveien.
Mange døde fugler
Rundt 20 småfugl lå døde på Semslinna ved rundkjøringa på Jarlsberg i Tønsberg i morges. Morten Ree i Ornitologisk Forening sier til Tønsbergs Blad at det er stær som trolig har blitt påkjørt av et større kjøretøy.
Tyver ryddet etter seg
Tyver gikk etter gull og diamanter og ryddet pent etter seg da de nylig gjorde innbrudd i en bolig i Tønsberg. Derfor tok det litt tid før familien oppdaget at noen hadde tatt seg inn via kjellervinduet og søkt gjennom huset, skriver Tønsbergs Blad.
Les mer om Tønsberg.
Vil kartlegge båtracets betydning
Per Velde i Norsk motorsportforbund er imponert over Tønsberg båtrace som ble arrangert i helgen. Velde mener arrangementet legger igjen mye penger og vil kartlegge betydningen det har for byen gjennom en ringvirkningsanalyse, skriver Tønsbergs Blad.
Les mer om Norsk og Tønsberg.
Kunsthandler frykter nytt angrep
Noen har kastet steiner gjennom vinduene på butikken og til hjemmet til Kunsthandler Einar-Tore Ulving i Tønsberg. De siste ukene har også noen brukt bensin og tent på en hekk i hagen hans. Telefon- og internettledningenen har blitt klippet av. Ingen er pågrepet og leder av etterforskingsseksjonen, Knut Erik Ågrav, ønsker tips i saken, skriver Tønsbergs Blad.
Vil ha gatekunst-festival
Tønsberg kan få mer graffiti og gatekunst. Steinar Caspari-Solvang vil ha gatekunstfestival i Tønsberg i juni neste år og sier til Tønsbergs Blad at planen er å få nasjonale og internasjonale gatekunstnere til å male på fasader i Tønsberg. Direktør Jan Åke Petterson ved Haugar Vestfold kunstmuseum vil ha denne festivalen og mener det er flere stygge betongvegger som vil ha godt av å bli bekledd med kunst.
Les mer om Haugar Vestfold og Tønsberg.
Elg på tur i Tønsberg sentrum
Elgen som ble observert i Tønsberg sentrum i går kveld, ble også sett i Tønsberg sentrum i morges. En mann så elgen i et lyskryss på Solvang like før klokka 06.00 i dag tidlig, skriver Tønsbergs Blad. I går ble elgen sett ved Træleborg. Nils Henrik Aker i viltnemnda ber folk holde seg unna og ikke stresse elgen, hvis de ser den, og gi beskjed til politiet eller viltnemnda.
Les mer om Solvang, Træleborg og Tønsberg.
Tiltak mot veggedyr på hotell
Veggedyr på hoteller i Norge er blitt mer vanlig og nå har et hotell i Tønsberg satt inn tiltak for å ta tak i problemet tidlig. Quality hotell Tønsberg lar hunder som markerer på veggedyr gå gjennom hotellet to ganger i året, skriver Tønsbergs Blad.
Les mer om Norge og Tønsberg.