Tøyen

Mann tiltalt for drap på Tøyen i 2016

En 58 år gammel mann må torsdag møte i Oslo tingrett, tiltalt for å ha drept en mann i 50-årene på Tøyen i 2016. Politiet ble tilkalt til en leilighet i Tøyengata natt til 5. mars 2016.
Les mer om Oslo, Tøyen og Tøyengata.

Tøyen Parkrun tilbake til orginal-løypa i sitt 25. løp

Grunnet en glatt og snørik vinter ble den opprinnelige løypa skiftet ut med en som gikk mere på gangveiene, nå skifter i midlertid løypa tilbake til den orginale.
- Folk i Oslo virker å ha mer tiltro til eiendomsmeglere enn arkitekter
Unge, idealistiske arkitekter vil løse Oslos håpløse boligsituasjon. Vi ble med på utstilling på Tøyen.
Les mer om Oslo og Tøyen.
Brann på balkong på Tøyen
Ved 01-tiden i natt rykket nødetatene ut til brann på en balkong i Jens Bjelkes gate på Tøyen i Oslo. Brannen skal nå være slukket, ifølge brannvesenet. Det er ikke meldt om at noen er skadd.
Les mer om Oslo og Tøyen.

En rekke ideer til Munchmuseet

Flere kommunale etater ønsker seg inn i museumsbygget på Tøyen når Munchmuseet flytter til Bjørvika i 2021. Kulturetaten vil lage en kulturstasjon for barn og unge, bydel Gamle Oslo ønsker aktivitetshus og Boligbygg vil etablere et dagsenter for pasienter med kognitiv svikt, melder Vårt Oslo.
Vil skjerpe hybel-regler
Kommunalminister Monica Mæland vil skjerpe regleverket for såkalt hyblifisering, skriver Dagsavisen. Temaet er aktualisert ved en leilighet på Tøyen som er ombygget fra tre til seks soverom ved å fjerne fellesarealer. Hvert av de trange soverommene leies ut til somaliske kvinner for 8000 kroner i måneden.
Les mer om Dagsavisen og Tøyen.
Stenger t-banetunnel
T-banetunnelen mellom Tøyen og Helsfyr stenges i påsken. Årsaken er reparasjoner og vedlikehold. Det kjøres derfor buss for bane mellom de to stasjonene. Alle linjer, med unntak av linje 5, vil bli påvirket.
Les mer om Helsfyr og Tøyen.
Tøyen Parkrun avlyst
Sist helg var det speilblank is. Etter solskinnsdagene er isen borte. Det har vært en tøff første vinter for Tøyen Parkrun med en rekke løp avlyst.
Les mer om Tøyen Parkrun.
- Kan avslå ombygging av leiligheter
Ombyggingen av leiligheter til flere mindre boenheter ute å søke om tillatelse, er i strid med plan- og bygningsloven. Dermed kan den ombygde leiligheten i Hagegata 31 på Tøyen hvor seks somaliske kvinner bor, være ulovlig.
Les mer om Hagegata og Tøyen.
Tøyen-naboer ber kommunen kreve mer av Øyafestivalen
– De er på besøk i en av byens fattigste bydeler, og da bør man stille noen krav, mener flere av Øyafestivalens naboer. Nå ber de kommunen vente med å signere den nye leieavtalen før festivalen forplikter seg til å gi mer tilbake til lokalmiljøet.
Les mer om Øyafestivalen.
Reagerer på kummerlige boforhold blant somalere
En boligeier på Tøyen anklages for å utnytte somalere ved å leie ut en leilighet på 85 kvadratmeter til seks somaliske kvinner.
Les mer om Tøyen.
Kan bli Årets bibliotek i verden
Ungdomsbiblioteket Deichman Biblo Tøyen kan bli kåret til Årets bibliotek under den internasjonale litteraturmessen London Book Fair. – Det er en nesten ubegripelig ære å være nominert, sier bibliotekets leder Reinert Mithassel.
SV sperret bilgate på Tøyen
Oslo SV synes ikke det er nok å få biltrafikken bort fra Oslo sentrum. Nå er Tøyen neste mål. Anbefalte saker Oslo SV ønsker å redusere biltrafikken på Tøyen til et absolutt minimum.
Les mer om Oslo, Oslo SV og Tøyen.
Oslo SV vil ha færre biler på Tøyen
Oslo SV ønsker å redusere biltrafikken på Tøyen, samt bedre kollektivtilbudet i bydelen.
Les mer om Tøyen.
Gyllent ujålete
The Golden Chimp på Tøyen oser av kvalitet fra første dim sum. BILDER Vis bildetekst Anbefalte saker - Å du hellige sjimpanse, dette er himmelsk. Byløven sukker av vellyst.
Les mer om Anbefalte og Tøyen.
Oslo SV vil ha færre biler på Tøyen
Oslo SV ønsker å redusere biltrafikken på Tøyen, samt bedre kollektivtilbudet i bydelen.
Les mer om Tøyen.
Oslo SV vil ha færre biler på Tøyen
Oslo SV ønsker å redusere biltrafikken på Tøyen, samt bedre kollektivtilbudet i bydelen. Denne helgen har partiet årsmøte i bydelen og der skal forslaget om å begrense biltrafikken og øke kollektivtilbudet behandles, melder NRK.
Les mer om NRK og Tøyen.
Oslo SV vil ha færre biler på Tøyen
Denne helgen har partiet årsmøte i bydelen og der skal forslaget om å begrense biltrafikken og øke kollektivtilbudet behandles. SV vil ha sammenhengende park fra Botanisk hage til Tøyenbadet, stenging av Kolstadgata og mindre trafikk forbi skolene.
Må kjøpe leiligheten sin eller flytte fra Tøyen
Kjøp til 80 prosent av markedspris, eller flytt! fikk beboerne i kommunale Hagegata 31 beskjed om. For åttebarnsmoren Arifi Ali er ikke dette et særlig realistisk tilbud.
Les mer om Arifi Ali, Hagegata og Tøyen.
Mørket i en lysende utstilling
For første gang sammen i en stor utstilling: Munch møter Gaugin. Vel verd en tur til Tøyen. BILDER Edvard Munch og Paul Gauguin er blitt sammenlignet i mer enn 100 år. Det er først og fremst grafikken som gir grunnlag for det.
Les mer om Gaugin, Paul Gauguin og Tøyen.
Arifi har fått varsel om at hun og familien må flytte fra Tøyen etter 20 år. Samtidig får private utbyggere ta seg til rette
Var det meningen at de økonomisk svakerestilte skulle skvises ut? Kjære Ordfører Marianne Borgen byråder Kjetil Lund, Inga Marte Thorkildsen og Tone Tellevik Dahl.
Arifi har fått varsel om at hun og familien må flytte fra Tøyen etter 20 år. Samtidig får private utbyggere ta seg til rette
Var det meningen at de økonomisk svakerestilte skulle skvises ut?
Les mer om Tøyen.
Rockegalleri klar med Krohn og Aasen
Rockegalleriet MAP på Tøyen i Oslo har vårplanene klare og byr på to profilerte musikernavn - som kunstnere. Først ut er May-Iren Aasen, i sin tid trommeslager i Jokke og Valentinerne, i dag fotokunstner.
Samene har tatt stoltheten tilbake
Mikkel Gaup (50) tok seg av underholdningen da den samiske barnehagen på Tøyen feiret samenes nasjonaldag. Nå mener skuespilleren at urbefolkningen har gjenvunnet stoltheten.
Les mer om Tøyen.
To menn tatt med softgun
To menn ble i natt pågrepet med en softgun maskinpistol utenfor Munchmuseet på Tøyen. Politiet fant dem sovende i en bil og de virket ruset. Politiet mener en softgun kan skape frykt dersom den blir brukt til å true eller vises frem på offentlig sted.
Les mer om Munchmuseet og Tøyen.