Telemark

Varsler glatte veier

Søndag ventes det vanskelige kjøreforhold på grunn av underkjølt regn i Østfold, Vestfold, Telemark, Agder, og til dels Buskerud og Akershus. – Det er Øst- og Sørlandet som får de verste forholdene søndag kveld og natt til mandag, sier statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl.

Dobbelt så dyre veier

Utbyggingen av veinettet i Tønsberg blir trolig dobbelt så dyrt som først antatt. Etter en ny utredning har kostnadene blitt oppjustert kraftig, sammenlignet med tallene fra berginger i 2013. Tore Kaurin som er avdelingsdirektør for Vestfold og Telemark veiavdelinger, sier at det siden 2013 blant annet er en høyere moms på veiutbygging.
Les mer om Telemark, Tønsberg og Vestfold.
Pedersen fikk ny jobb: – Har vært lærerikt å få et slag i trynet
Steinar Pedersen ble ikke arbeidsledig lenge. Den tidligere Start-treneren er ny kretsansvarlig i Telemark Fotballkrets.
Les mer om Start-treneren.
Obs-varsel om glatte veier
Regn som fryser på bakken fører til speilblanke veier i Vestfold, Østfold, Oslo, Akershus, Telemark, Buskerud og Agder onsdag.

Fare for underkjølt regn

Meterologisk Institutt har sendt ut OBS-varsel for Vestfold, Østfold, Oslo, Akershus samt lavereliggende strøk i Agder, Telemark og Buskerud. Onsdag er det stor fare for glatte veier i disse fylkene som følge av underkjølt regn.
Pedersen i ny jobb
Tidligere Start-trener Steinar Pedersen har fått seg ny jobb i Telemark. Han blir etter nyttår kretsansvarlig i Telemark Fotballkrets, melder TA.
Les mer om Telemark.
Her er Steinar Pedersens nye jobb
Tidligere Start-trener Steinar Pedersen har fått seg ny jobb i Telemark.
Les mer om Telemark.
Einaste bøhering i Cape Town
CAPE TOWN (NRK): Bøheringar, altså folk frå felebygda Bø i Telemark, finn ein mange stader i verda. Dei er litt som irane, klorar seg fast på dei utrulegaste plassane.
Les mer om Cape Town og Telemark.
Rasende bilist pågrepet av væpnet politi etter sjåfør-angrep
Politiet i Telemark har pågrepet en mann i 20-årene som er mistenkt for å ha angrepet en bussjåfør fredag formiddag.
Les mer om Telemark.
Vei åpnet igjen
Fylkesvei 45 mellom Valle og Dalen i Telemark er åpnet for trafikk etter å ha vært stengt.
Les mer om Dalen, Telemark og Valle.
Venter kraftig vind utover kvelden
I Agder, Telemark og Buskerud ventes det fra torsdag kveld økning til vestlig full storm og vindkast på 30 til 40 meter i sekundet. Uværet har fått navnet «Caroline.
Les mer om Buskerud, Caroline og Telemark.
Stengt vei
Veien mellom Valle i Aust-Agder og Dalen i Telemark er stengt på grunn av et trafikkuhell.
Les mer om Aust-Agder, Dalen, Telemark og Valle.
Advarer om glatte veier flere steder på Østlandet
Brannvesenet i Telemark advarer i morgentimene onsdag om glatte veier mange steder. Både biler og fotgjengere bes være forsiktige i trafikken.
Les mer om Telemark og Østlandet.
Advarer om glatte veier flere steder på Østlandet
Brannvesenet i Telemark advarer i morgentimene onsdag om glatte veier mange steder. Både biler og fotgjengere bes være forsiktige i trafikken.
Les mer om Telemark og Østlandet.
Advarer om glatte veier
Brannvesenet i Telemark advarer i morgentimene onsdag om glatte veier mange steder. Både biler og fotgjengere bes være forsiktige i trafikken.
Les mer om Telemark.
Lang navneprosess over: Nytt navn på ny region blir Vestfold og Telemark
Hva i all verden skal den nye regionen hete, tenkte fylkespolitikerne i Vestfold og Telemark. Etter å ha tenkt seg om både lenge og vel, har de funnet navnet: Vestfold og Telemark.
Les mer om Telemark og Vestfold.
Vil ha målform i samarbeidsavtale
Magne Aasbrenn i Noregs Mållag mener fylkespolitikerne i Telemark må kreve at språk må inn i samarbeidsavtalen til Telemark og Vestfold. Fylkesordfører i Telemark Sven Tore Løkslid sier at de skal ta opp temaet senere.
Fare for glatte veier i kveld
Det er fare for at regn fryser på bakken på hele Østlandet fra Østfold til Telemark i kveld. Det kan føre til vanskelige kjøreforhold og lokale forsinkelser.
Les mer om Telemark, Østfold og Østlandet.
Vestfold vil også bruke mer penger
Vestfold fylkeskommune øker budsjettet før sammenslåingen med Telemark. Det samme gjør Telemark, men begge de to fylkesordførerne er klare på at dette ikke handler om å gå inn i et samarbeid med tom pengesekk. Det er ingen tjent med, sier fylkesordfører i Vestfold, Rune Hogsnes.
Les mer om Telemark og Vestfold.
Bruker mer penger før sammenslåing
Flere fylkeskommuner som skal slås sammen med tvang fra 2020, øker budsjettene for neste år. I Telemark vil politikerne i posisjon bruke om lag 10 prosent mer penger enn det fylkesrådmannen foreslår. Fylkesordfører Sven Tore Løkslid avviser at de vil skrape kassa før en sammenslåing med Vestfold.
Les mer om Vestfold.
To fylkesordførere med uggen følelse
– Vi sitter med en litt uggen følelse begge to, og da tror jeg vi har gjort noe riktig. Det sier fylkesordførerne i Vestfold og Telemark etter å ha blitt enige om en ramme for sammenslåingen.
Les mer om Telemark og Vestfold.
Enige om fylkesnavn
Navnet på det nye sammensatte fylket skal hete Vestfold og Telemark og ha hovedsete i Skien fra januar 2020, men det skal være administrative funksjoner i begge fylker. Det kom fram da Vestfold og Telemarks fylkesordførere la fram et forslag til en avtale.
Les mer om Skien, Telemark og Vestfold.
OBS-varsel om underkjølt regn
Regn som fryser på bakken gir vanskelige kjøreforhold i øvre og midtre deler av Buskerud og Telemark. Alle mannskaper er ute for å gjøre tiltak, ifølge Statens vegvesen. Regnet er ikke ventet å være langvarig. Vis hensyn, vær OBS og kjør etter forholdene.
Les mer om Buskerud og Telemark.
Skogsområder i Agder vernes
36 skogsområder vernes av regjeringen. Halvparten av disse ligger i Agder og Telemark. Men fortsatt er det langt igjen til Stortingets mål om å verne 10 prosent av landets skogareal.
Les mer om Agder og Telemark.
14-åring i Telemark siktet for å ha voldtatt jente og filmet overgrepet
En 14 år gammel gutt er siktet for å ha voldtatt en jevnaldrende jente. Ifølge politiet filmet han overgrepet og sendte videoen til andre.
Les mer om Telemark.