Terror

– Løp, ikke film

Alle bør ha tenkt gjennom hva de skal gjøre hvis de blir utsatt for en katastrofe eller terror. Det mener RVTS Øst, regionalt ressurssenter om vold og traumatisk stress. De ser med bekymring på at stadig flere velger å filme i stedet for å flykte.
Les mer om Løp.

– Jeg er stolt av filmen

Hovedrolleinnehaver Andrea Berntzen må klype seg selv i armen for å forstå hva som skjer. En annen av skuespillerne hadde allerede erfaring med terror da de spilte inn filmen «Utøya 22. juli.
Les mer om Jeg og Utøya.
Tre personer knyttet til Barcelona-terror pågrepet
Pågrepet i Frankrike.
Vil tillate våpen på offentlig sted
Fpu Agder ønsker at våpeneiere skal få lov til å bære våpen på offentlig sted, skriver Fædrelandsvennen. Grunnen skal være for å kunne forhindre terror, ifølge Magnus Mathisen som er økonomiansvarlig i Fpu Kristiansand.

Usikker Krogh må overbevise: – Psykisk terror

PYEONGCHANG (NRK): Går ikke Finn-Hågen Krogh styggfort på distansen han gruer seg til, kan VM-helten fra Lahti miste både lagsprinten og stafetten i OL.
Episode utenfor NSAs hovedkontor i USA var ikke terror
Tre personer er pågrepet etter en episode utenfor etterretningsorganet NSAs hovedkvarter utenfor Washington. FBI tror ikke hendelsen var terror.
Les mer om USA og Washington.
– Stockholm-terroristen ville stoppe kampen mot IS
Rakhmat Akilov (39) aksepterer å bli dømt for terror, sier advokaten hans.
Akilov ville stoppe Sveriges kamp mot IS
Rakhmat Akilov (39) aksepterer å bli dømt for terror, sier advokaten hans.
Kurdisk partileiar blir etterforska for terrorpropaganda i Tyrkia
Dei nyvalde leiarane av det prokurdiske partiet HDP i Tyrkia, Pervin Buldan og Sirri Surreya Onder, er sett under etterforsking for «terror-propaganda». Tyrkia har fengsla hundrevis av menneske sidan landet 20.
Kurdisk partileder etterforskes for terrorpropaganda i Tyrkia
De nyvalgte lederne av det prokurdiske partiet HDP i Tyrkia, Pervin Buldan og Sirri Surreya Onder, er satt under etterforskning for «terror-propaganda». Tyrkia har fengslet hundrevis av mennesker siden landet 20.
Myten om jihadistene
Rapporten, som er publisert av den kanadiske etterretningstjenesten (Canadian Security Intelligence Service) har undersøkt bakgrunnen til hundre radikale islamister som har har deltatt eller forsøkt å delta i voldelig terror,
Kina - Terroristene står på døra
Kina vil bygge militærbase i Afghanistan for å ruste seg mot islamsk terror. Slutten på krigen i Syria kan bety begynnelsen på Kinas verste mareritt. Dette ruster de kinesiske myndighetene seg for nå.
Terroristene står på døra
Kina vil bygge militærbase i Afghanistan for å ruste seg mot islamsk terror.
Les mer om Afghanistan.
- Det var blodsmak i kjeften, kvalme og psykisk terror
At det nærmer seg sesongstart, gjør noe med sinnsstemningen til en avdanket fotballspiller.
Kinesisk politi bruker briller som skanner befolkningens ansikter
Politiet i Kina håper å bekjempe terror med ny teknologi.
Les mer om Kina.
Kalifatet har falt, men IS er fortsatt en trussel
KOMMENTAR: Raqqa, IS-hovedstaden i Syria ligger i ruiner. Kalifatet er gått under, men enkeltpersoner og terrorceller lever videre samtidig som scenen er ryddet for al-Qaida. PST mener islamistisk terror fortsatt er en risiko i Norge.
Les mer om IS-hovedstaden, Norge og Syria.
Vil sikre handleområde mot terror
Gårdeiere rundt Karl Johans gate ønsker pullerter for å sikre området mot terror og ran. De mener nærheten til slott og storting gjør området sårbart for trusler og har skrevet brev til Plan- og bygningsetaten, melder Estate Nyheter.
Les mer om Estate Nyheter og Planog.
Fryktens byggesteiner
Fremtidens byutvikling vil handle om å avverge terror. Den tryggeste byen er den som ligner et sammensveiset nabolag, mener arkitekter. egjeringskvartalet januar 2018: Et grått intermesso.
Tiltalen etter Stockholm-terror: Drepte fem og skadet 130 med lastebil – sendte bilde fra lastebilen til IS-kontakt
Ifølge tiltalen etter Stockholm-terroren skal Rakhmat Akilov (39) ha planlagt angrepet i flere måneder og tilbudt seg å gjennomføre terror for IS.
Tre syrarar døme til livsvarig fengsel for Istanbul-terror
Ein tyrkisk domstol har dømd tre syrarar til fengsel på livstid for medverknad til eit sjølvmordsangrep som tok livet av tolv tyske turistar i Istanbul i 2016.
Les mer om Istanbul og Istanbul-terror.
Tre syrere dømt til livsvarig fengsel for Istanbul-terror
En tyrkisk domstol har dømt tre syrere til fengsel på livstid for medvirkning til et selvmordsangrep som tok livet av tolv tyske turister i Istanbul i 2016.
Les mer om Istanbul og Istanbul-terror.
Den største trusselen mot Norge er ikke lenger terror
Nå er det økt spionasje fra fremmede stater som er det farligste for rikets sikkerhet, skriver Kadafi Zaman om utenlandske etterretningstjenesters angrep på Norge. Utenlandske etterretningstjenester kartlegger norsk infrastruktur.
Les mer om Kadafi Zaman og Norge.
Trump talte til nasjonen i «State of the Union»
Donald Trump holdt for første gang den tradisjonsrike talen State of the Union, presidentens tale til Kongressen om rikets tilstand. Skattekutt og arbeidsplasser. Innvandringskontroll og kamp mot terror.
Les mer om Kongressen, State og Union.
Dette skjedde i natt
Dette er de viktigste nyhetene fra i natt onsdag 31. januar. Kjente toner i Trumps tale Skattekutt og arbeidsplasser. Innvandringskontroll og kamp mot terror - mye var kjent da Donald Trump holdt talen State of the Union for første gang.
Russisk media: Russisk spionsjef møtte CIA-direktøren i USA
Den russiske ambassadøren til USA hevder spiontoppene diskuterte krigen mot terror.
Les mer om USA.