Thina saltvedt

En viktig faktor avgjør om oljeprisen skal videre opp

Oljeprisen skal opp, tror Nordeas oljeanalytiker Thina Saltvedt, men prisoppgangen henger på et stadig svakere Opec-samarbeid.

Oljeanalytiker er spent på hva fornybarfondet vil få til i Stavanger

For sjefsanalytiker Thina Saltvedt i Nordea vil suksessen til det statlige fornybarfondet avhenge av om det klarer å trigge private investorer.
Droppet fasttelefon og hoppet rett til mobil: Nå kan India gjøre det samme med bilen
Landet som skal stå for mesteparten av veksten i oljeetterspørselen, kan komme til å svikte, ifølge oljeanalytiker Thina Saltvedt.
Les mer om India og Thina Saltvedt.
Kaller Trumps oljemilliarder for «bingo-tall
Trump lanserte en energiplan for å utnytte «50 tusen milliarder dollar i skiferressurser. Dt tallet får ikke oljeanalytiker Thina Saltvedt til å gå opp. - Tallet blir jo litt bingo.
Les mer om Thina Saltvedt.

Tror en gjeng «bløffmakere bestemmer oljeprisen

Oljeprisen fremover avgjøres av hvor godt oljeprodusentene holder seg til avtalen om produksjonskutt, mener oljeanalytiker Thina Saltvedt.
Les mer om Thina Saltvedt.
Stor prisoppgang på olje
- Det ser litt lysere ut for oljeselskapene i 2017, men fortsatt litt mørkt for leverandørene, sier oljeanalytiker Thina Saltvedt.
Les mer om Thina Saltvedt.
Analytiker advarer om skjør opptur: – Oljeprisoppgangen vil miste futten
Oljeanalytiker Thina Saltvedt tror man vil se flere kraftige bevegelser i oljeprisen fremover, slik man har sett denne uken. Men prisene vil ikke på langt nær klatre så mye som i fjor.
Derfor blir det dyrere å fylle opp tanken i 2017
Avgiftsøkning, svak krone og høyere oljepris. Oljeanalytiker Thina Saltvedt venter bensinprisen vil legge på seg nærmere n krone i 2017.
Oljeanalytiker: - Opec har gått for gull
Opec har blitt enige om et produksjonskutt som vil føre til en balanse i oljemarkedet tidlig neste år. Det betyr at oljeprisen vil stige, sier Thina Saltvedt, oljeanalytiker i Nordea Markets.
Les mer om Thina Saltvedt.
Opec-møtet viktigere enn Trump for oljeprisen
– Han sier mye rart, men hva kan han egentlig gjøre, sier oljeanalytiker i Nordea Markets, Thina Saltvedt, om USAs nyvalgte president Donald Trump.
Krangler om grønn revolusjon
Mens oljeanalytiker Thina Saltvedt spår en grønt skifte i ekspressfart, mener oljekonsulent Jarand Rystad at dataene taler et annet språk.
- Det er det markedet har ventet på
Enighet om produksjonskutt i Opec tok investorene på sengen. Men senioroljeanalytiker Thina Saltvedt mener det fremdeles er for mye olje i markedet.
Les mer om Opec og Thina Saltvedt.
Thina Saltvedt mener oljetanker kan være signal om mulig økt libysk oljeproduksjon
Den første oljelasten fra havnen Ras Lanouf siden 2014 er et signal om mulig økt produksjon i Libya, mener oljeanalytiker Thina Saltvedt.
Les mer om Libya og Thina Saltvedt.
- Akkurat som jeg fryktet
Olje-Norge har liten grunn til å juble til tross for at økonomer tror det verste i økonomien kan være over, mener oljeanalytiker Thina Saltvedt.
Les mer om Thina Saltvedt.
Dersom hun får rett, spøker det for en rekke felt på norsk sokkel
Den profilerte oljeanalytikeren Thina Saltvedt har tittet inn i krystallkulen. Det hun ser kan være dårlig nytt for den norske oljesektoren.
Les mer om Thina Saltvedt.
Så ryktesensitivt er oljemarkedet
Sugen på godt nytt om oljeprisen? Mandagens blaff fra Saudi-Arabia kan indirekte bety produksjonsøkning fra landet, tror oljeanalytiker Thina Saltvedt.
- Et spill for galleriet
Oljeanalytiker Thina Saltvedt avviser at oljesamarbeidet mellom Saudi-Arabia og Russland har noen særlig reell betydning.
Les mer om Russland og Saudi-Arabia.
Thina Saltvedt knuser oljelobbyen
Oljeselskapene bruker millioner på lobbyister som skal påvirke politikerne til å bedre vilkårene for oljenæringen. Men tallknuserne og analytikerne påvirker beslutningene mer enn bransjelobbyistene, sier Aftenbladets maktjury.
- I ett og et halvt år har vi snakket om dette tidspunktet
Etter at oljeprisen har vist svakhetstegn i sommer, tror oljeanalytiker Thina Saltvedt at vendepunktet igjen lar vente på seg.
Les mer om Thina Saltvedt.
Tror Tyrkia-uro vil dempe markedene
Sjefanalytiker Thina Margrethe Saltvedt i Nordea tror helgens kuppforsøk i Tyrkia vil føre til en forsiktig åpning av markedet mandag.
Les mer om Nordea og Tyrkia.
Oljeprisen raser etter lagertall
Oljeprisen faller kraftig etter det ble sluppet tall som viser et større lagerfall enn forventet. Oljeaalytiker Thina Saltvedt i Nordea Markets stusser litt på hvorfor.
Sender en halv milliard til statskassen
Norges største ventureinvestor, Argentum, satser på oljeselskaper og får støtte av oljeanalytiker Thina Saltvedt: - Oljeprisen vil stige, sier hun.
Les mer om Argentum og Thina Saltvedt.
- En ripe i lakken for Norge
En oljestreik kan koste Norge dyrt, mener Thina Saltvedt.
Les mer om Norge og Thina Saltvedt.
Google-effekten er et kinderegg
IT-selskapet Google bidrar med tre ting når de kjøper vindkraft i Rogaland: De øker etterspørselen etter grønn kraft, de blir bjellesauen for en ny trend og de bidrar til teknologisk utvikling av vindkraftindustrien, sier analytiker Thina Saltvedt.
Les mer om Rogaland og Thina Saltvedt.
- Norge har godt av å ha kniven på strupen
Thina Saltvedt (44) er den i verden som tippet oljeprisen mest nøyaktig. Vi ba henne spå hvordan det går med Norge de neste 30 årene.
Les mer om Norge.