Thune

Vil ha en Gjørv-kommisjon for norsk barnevern

Solveig Horne tilbakeviser kritikken fra Gro Hillestad Thune i Aftenbladet. Menneskerettighetseksperten sa der at statsråden er blitt handlingslammet etter hun ble statsråd og fikk ansvar for barnevernet.

- Kritikerne skader barnevernet

Alexander (21), som har vært under barnevernets omsorg, og lederen av stiftelsen Forandringsfabrikken, mener Gro Hillestad Thune og de skarpeste kritikerne av barnevernet gjør større skade enn nytte.
- Solveig Horne er handlingslammet
Solveig Horne er blitt handlingslammet etter at hun ble statsråd og fikk ansvar for barnevernet. Det mener menneskerettsekspert Gro Hillestad Thune. Onsdag kveld møtes de til debatt om barnevernet - i Stavanger
Kan bli langvarig strid
Striden om det nasjonale 22. juli - minnesmerke på Sørbråten i Hole kan komme til å få lang behandling i rettsapparatet. Det mener Sverre Thune, jurist og ekspert på naboloven. Han mener alle parter er best tjent med at planene skrinlegges, men mener likevel at Utstranda Velforening har en god sak.

Mener naboene har en god sak

En tidligere høyesterettsadvokat som har undervist i naboloven, mener det planlagte minnestedet på Sørbråten bryter loven. Utstranda Vel varsler søksmål i Sverre Thune sier til Dagbladet at han mener naboene har en god sak i kampen mot det omstridte minnestedet.
Rådmannen i Sund blir regiondirektør i UDI
Stig Arne Thune har sagt opp jobben som rådmann i Sund.
Les mer om Sund og UDI.
Etterlyser systemgransking
Tilsynsmyndighetene fungerer ikke. Norge trenger en kommisjon som ser kritisk på barnevernet som system. Det mener menneskerettighetsekspert Gro Hillestad Thune.
Transportforsker: – Risikerer at Stortinget sier nei til Hauan
– Det er liten sjanse for at også Stortinget sier «ja takk, begge deler, sier forskningsleder Harald Thune-Larsen ved TØI.
Tror flyplassledelsen mener alvor
Det er trolig ikke tomme trusler når flyplassledelsen på Rygge truer med nedleggelse, det mener Transportøkonomisk Institutt. Det kom ingen løfter om hjelp fra statsministeren under Østfoldkonferansen i går, og ledelsen ved flyplassen frykter nedleggelse dersom flypassasjeravgiften innføres. – Det avhenger av hvor lenge investorene på Rygge egentlig tenker om hvor lenge avgiften kommer til å vare. Hvis Ryanair tar ned sin aktivitet, så tror jeg flyplassen blir nedlagt, sier Harald Thune-Larsen, forskningsleder ved Transportøkonomisk Institutt.
Pia Tjelta er blitt tvillingmamma
Skuespilleren og kjæresten Oddgeir Thune kan juble over er tidlig og helt spesiell julegave.
Les mer om Oddgeir Thune.
Pia Tjelta og kjæresten fikk tvillinger
Skuespiller Pia Tjelta (38) og kjæresten Oddgeir Thune (37) har fått barn, og delt bilde av tvillingene på sosiale medier.
Les mer om Oddgeir Thune.
Tror Putin kan få en nøkkelrolle i Syria-konflikten
Den norske Midtøsten-eksperten Henrik Thune tror at Russlands president Vladimir Putin kan få en nøkkelrolle for å få slutt på krigen i Syria – fordi Syria er militært helt avhengig av Russland.
Pia Tjelta venter tvillinger
Skuespilleparet Pia Tjelta (37) og Oddgeir Thune (37) venter to barn sammen.
Les mer om Oddgeir Thune.
Pia Tjelta venter tvillinger
Pia Tjelta har god grunn til å smile om dagen. Snart blir hun og samboeren Oddgeir Thune foreldre til to små.
Les mer om Oddgeir Thune.
Frykter flere flyktninger
Midtøsten-forsker Henrik Thune mener mulighetene for fred i Syria ser stadig dårligere ut, og at flyktningstrømmene kan øke.
Les mer om Syria.
Pia Tjelta er gravid
Pia Tjelta (37) er gravid med skuespillerkjæresten Oddgeir Thune (37).
Les mer om Oddgeir Thune.
Se og Hør: Pia Tjelta er gravid
Pia Tjelta (37) er gravid med kjæresten Oddgeir Thune (37).
Les mer om Hør og Oddgeir Thune.
SeHør: Pia Tjelta er gravid
Pia Tjelta (37) er gravid med kjæresten Oddgeir Thune (37).
Les mer om Oddgeir Thune.
Venninnen avslører: Pia Tjelta og Oddgeir Thune er et par
Skuespillerparet avslørt av Vanessa Rudjord.
Tommy Sharif er arrestert
Tommy Sharif sitter nå i politiavhør, og er siktet for grov bo-unndragelse. – Han ble pågrepet i ni-tiden i Oslo, og er nå inne til avhør. Tommy Sharif er siktet for grov bo-unndragelse, som har en strafferamme på seks års fengselsstraff, sier Bjørn Ivar Thune i Romerike politidistrikt til Dagens Næringsliv.
Ny daglig leder i Delfi
Leif Thune Rudlang er ny daglig leder i Delfi Data i Stavanger.
Les mer om Delfi Data, Delfi og Stavanger.
Barneombud Anne Lindboe: - Voksne må tåle å bli tråkket på tærne
- Vi voksne må tåle å føle oss krenket og bli sett i kortene for at vi skal finne de barna som er utsatt for vold, sier barneombud Anne Lindboe. Advokat Gro Hillestad Thune mener barnevernet er blitt et «under-politi.
Les mer om Anne Lindboe.
Forsker: Det internasjonale samfunnet mangler en effektiv strategi for å vinne mot IS
IS kontrollerer nå over halvparten av Syria. Det internasjonale samfunnets strategi har svært mange mangler, sier forsker Henrik Thune.
Les mer om Henrik Thune og Syria.
- Politiet har ikke lært
Tabbene i Monika-saken er en blåkopi av feilene under etterforskningen av Trine Frantzen-saken, mener privatetterforsker Ola Thune.
Kvinne (29) fra Hadeland alvorlig skadet
En personbil og lastebil kolliderte onsdag kveld på Riksveg 4 ved Thune skole, omtrent én kilometer sør for Eina. Melding om kollisjonen kom like før klokka 21.
Les mer om Eina, Hadeland, Riksveg og Thune.