Tiltalt

Truet med å hivsmitte kvinne

En mann i starten av 30-årene må mandag møte i Oslo tingrett, tiltalt for å ha ranet en kvinne i Oslo ved å true med å smitte henne med hiv. Han skal også ha rispet kvinnen i haken med en kniv og slått henne. Ransutbyttet var rundt 17.000 kroner.
Les mer om Oslo.

Tiltalt for grov mishandling og drapstrusler

En mann i 30-årene fra Innherred er tiltalt for grov mishandling og trusler mot sin samboer over flere år.
Les mer om Innherred.
– Straffen burde vært strengere
Aktors påstand om ti års fengsel for 16-åringen som er tiltalt for dobbeltdrapet i Kristiansand, vekker reaksjoner. Ada Sofie Austegard i Stine Sofies Stiftelse, synes straffen burde vært strengere.
Les mer om Kristiansand og Straffen.
Vil ha strengere straff
Aktors påstand om ti års fengsel for 16-åringen som er tiltalt for dobbeltdrapet i Kristiansand vekker reaksjoner. Ada Sofie Austegard i Stine-Sofie stiftelsen synes straffen burde bli strengere i en så alvorlig sak.
Les mer om Kristiansand og Stine-Sofie.

Aktor ber om elleve års fengsel for konedrap i Levanger

Mannen som er tiltalt for å ha drept kona si i Levanger i mars i år, bør dømmes til elleve års fengsel, mener aktor.
Les mer om Levanger.
Direktør tiltalt for grovt bedrageri
Politiet mener direktøren (36) lurte et teleselskap til å gi ham 35 SIM-kort med en avtale om å betale regningene på etterskudd. Nå er 36-åringen tiltalt for grovt bedrageri.
Menneskesmuglere tiltalt for drap på migranter: Visste at ingen fikk puste
Telefonopptak avslører at menneskesmuglerne visste at ingen av flyktningene kunne få luft da de ble kvalt i en lastebil i 2015.
Overgrepsdømt ekspolitimann tiltalt på nytt
En tidligere politimann som ble prøveløslatt etter å ha sonet en dom for overgrep mot barn, er tiltalt på nytt for å ha lastet ned overgrepsbilder.
Overgrepsdømt eks-politimann tiltalt på nytt
I september i fjor ble den tidligere politimannen prøveløslatt etter å ha sonet en dom for overgrep mot barn. Noen uker senere mener politiet han igjen lastet ned nye overgrepsbilder.
Overgrepsdømt eks-politimann tiltalt på nytt
I september i fjor ble den tidligere politimannen prøveløslatt etter å ha sonet en dom for overgrep mot barn. Noen uker senere mener politiet han igjen lastet ned nye overgrepsbilder.
Ny psykiatrisk vurdering av tiltalt mor i Valdres-saken
Psykiatrispesialist Synne Sørheim oppnevnt, melder NRK.
Les mer om NRK og Valdres-saken.
Ny rettspsykiatrisk vurdering av den tiltalte moren i Valdres-saken
Valdres tingrett har besluttet at det skal gjøres en ny rettspsykiatrisk vurdering av moren som er tiltalt etter at hennes 13 år gamle datter døde av avmagring nyttårsaften 2015.
Les mer om Valdres-saken.
28-åring nekter straffskyld for Levanger-drap
En mann (28) fra Eritrea som er tiltalt for å ha kvalt kona si i Levanger i mars, nektet straffskyld da rettssaken mot ham startet i Inntrøndelag tingrett.
Drapstiltalt ektemann: – Hun ville ikke høre på meg
28-åringen som står tiltalt for drap på sin kone i Levanger 1. mars i år, forklarer seg onsdag i Inntrøndelag tingrett. – Det er trist det som skjedde, sier han.
Les mer om Inntrøndelag og Levanger.
Ung mann tiltalt for voldtekt av mindreårig gutt
Mannen, som er i 20-årene, skal ifølge tiltalen ha forgrepet seg på fornærmede på en adresse på Jæren.
Les mer om Jæren.
Ung mann tiltalt for voldtekt på mindreårig gutt
Mannen, som er i 20-årene, skal ifølge tiltalen ha forgrepet seg på fornærmede på en adresse Jæren.
Les mer om Jæren.
Fylkesrådmannen: – Innkjøpa var «tullball
FØRDE (NRK): Fylkesrådmann Tore Eriksen var tydeleg då han vitna mot den tidlegare toppsjefen i fylkeskommunen som er tiltalt for økonomisk utruskap på 3,7 millionar kroner.
– Nekter straffskyld
Den 44 år gamle kvinnen som er tiltalt i Dokkadrapssaken, nektet i dag straffskyld. Hun startet i dag sin frie forklaring med å fotelle at hun trodde de tre tiltalte reiste til Bakken for å prate med ham om et påstått overgrep som et familiemedlem skal ha blitt utsatt for.
Les mer om Bakken, Dokkadrapssaken og Nekter.
Drapstiltalt 20-åring presses hardt: – Mamma hentet kniven
GJØVIK (VG) 20-åringen som er tiltalt for drapet på Nils Olav Bakken (49), mener moren (44) ga han hansker, hentet kniv og holdt Bakken fast i benet.
Les mer om Bakken.
– Bør få strengere straff
Bistandsadvokat Tove Westbye sier de etterlatte reagerer kraftig på aktors påstand om 10 års fengsel for 16-åringen som er tiltalt for dobbeltdrap. – Straffepåstanden vakte kraftige reaksjoner, sier Westbye. Hun vil ha strengere straff.
Les mer om Bør og Westbye.
– Bør dømmes til 10 års fengsel
Aktor Jan Tallaksen legger ned påstand om 10 års fengsel for 16-åringen som er tiltalt for dobbeltdrapet i Kristiansand i desember. Aktor sier 16-åringen får strafferabatt fordi han har tilstått. – Det kan vekke reaksjoner, innrømmer aktor.
Les mer om Bør og Kristiansand.
Fortsetter sin forklaring
Den tiltalte mannen i 20-årene fortsetter i dag sin forklaring i rettssaken mot de tre som er tiltalt for å ha drept Nils Olav Bakken i september i fjor.
Ektemann i retten, tiltalt for å ha drept kona
Klokka 09 starter rettssaken mot 28-åringen som er tiltalt for å ha kvalt kona si i Levanger 1. mars i år.
Les mer om Levanger.
Ektemann møter i retten tiltalt for å ha drept sin kone
Klokka 09 starter rettssaken mot 28-åringen som er tiltalt for å ha kvalt kona si i Levanger 1. mars i år.
Les mer om Levanger.
Siste dag i retten
I dag er siste dag av rettssaken mot 16-åringen som er tiltalt for dobbeltdrapet i Kristiansand i desember. I tingretten i Kristiansand skal prosedyrene holdes, og det blir da kjent hvilken straff aktor mener den tiltalte bør få.
Les mer om Kristiansand.