Tiltalt

Fire menn tiltalt for 17 butikktyverier

Hver for seg ville flere av forholdene de fire er tiltalte for blitt kategorisert som naskerier. Sett under ett ser påtalemyndigheten alvorlig på saken.

Mann i 40-årene erkjente seksuelle overgrep

Mannen i 40-årene erkjente seksuelle overgrep mot ei jente under 14 år da rettssaken mot ham startet i Namdal tingrett i Namsos i dag. Mannen er tiltalt for overgrep mot fire jenter.
Les mer om Namdal.
Tiltalt mann (20) tilstår å ha voldtatt lillebroren
En 20 år gammel mann tilsto og erkjente straffskyld for voldtekt av broren da rettssaken mot ham startet mandag morgen.
Mann i 40-årene erkjente seksuelle overgrep mot mindreårig jente
Mannen i 40-årene erkjente seksuelle overgrep mot ei jente under 14 år da rettssaken mot ham startet i Namdal tingrett i Namsos i dag. Mannen er tiltalt for overgrep mot fire jenter.
Les mer om Namdal.

Tre menn tiltalt etter innbruddsbølge i Rogaland

De tre mennene var i utgangspunktet siktet for fire innbrudd. Når rettssaken mot dem starter i juni, må de svare for tolv boliginnbrudd.
Les mer om Rogaland.
Tilsto voldtekt av lillebror
En 20 år gammel mann tiltalt for flere voldtekter av sin egen lillebror, tilsto forholdene i Nedre Telemark tingrett mandag, melder TA.
Les mer om Nedre Telemark.
I retten for mishandling av datter
Mannen er tiltalt for å ha mishandlet datteren jevnlig i 12 år ved å slå henne i hodet, forsøkt å kvele henne og forhindret henne fra å bevege seg fritt. Påtalemyndigheten mener han bør sone ubetinget fengselsstraff.
Tiltalt for overlagt drap
En mann i 30-årene er tiltalt for å ha drept sin mor i Lier i april i fjor. Mannen er tiltalt for overlagt drap. Statsadvokaten mener mannen må dømmes til tvungent psykisk helsevern. Saken starter i Drammen tingrett den 28. juni.
Les mer om Drammen og Lier.
Erklærte seg ikke skyldig
Øko-bonde Gustaaf Koot erkjente seg ikke skyldig da rettssaken mot han startet i dag, Han er tiltalt for å ha solgt upasteurisert melk. Han risikerer fengselsstraff dersom han blir funnet skyldig.
Les mer om Han.
Tiltalt for voldtekter
En 46 år gammel mann fra Romerike er tiltalt for å ha truet og voldtatt to kvinner. En av kvinnene var mannens kone, og voldtekten skal ifølge tiltalen ha skjedd hjemme hos paret i 2013. Mannen, som er tidligere dømt for voldtekt, nekter straffskyld, skriver Romerikes Blad.
Les mer om Romerike.
Andre korrupsjonsrettssak i dag
I dag starter andre rettssak etter avsløring av korrupsjon i Drammen kommune. En mann er tiltalt for å ha betalt penger for å få godkjent en byggesøknad. Politiadvokat Hans Lyder Haare mener utbyggeren er skyldig i medvirkning til grov korrupsjon.
Les mer om Drammen.
To nye voldtekter i Romerike
En tidligere voldtektsdømt er tiltalt for to nye voldtekter, melder Romerikes Blad. En 46 år gammel mann møter mandag i Nedre Romerike tingrett tiltalt for voldtekt av to kvinner, en av dem hans kone. Mannen er voldtektsdømt to ganger før. Rettssaken mot mannen starter mandag i Nedre Romerike tingrett, ifølge Romerikes Blad.
Les mer om Nedre Romerike og Romerike.
Tiltalt for seksuell handling
En drosjesjåfør er tiltalt for å ha tatt en kvinne på brystene og kysset henne. Han skal ha fulgt etter henne inn i leiligheten hennes i Oslo. Påtalemyndigheten ber om at drosjesjåføren mister retten til å kjøre drosje, og betaler kvinnen 30 000 kroner.
Les mer om Oslo.
Tiltalt for å seksuell handling
En drosjesjåfør er tiltalt for å ha tatt en kvinne på brystene og kysset henne. Han skal ha fulgt etter henne inn i leiligheten, og holdt henne fast. Påtalemyndigheten ber om at drosjesjåføren mister retten til å kjøre drosje, og betaler kvinnen 30 000 kroner.
Tiltalt for frihetsberøvelse
Fire menn møter i Oslo tingrett neste uke, tiltalt for å ha bortført, bundet fast og utsatt en mann for vold og trusler. Ifølge tiltalen oppsøkte de fire offeret i en leilighet i Oslo i oktober 2014. Frihetsberøvelsen skal ha vart i 14 timer.
Les mer om Oslo.
Mann (49) tiltalt for drapsforsøk på politibetjent i Fredrikstad
I juni 2015 skal mannen ifølge tiltalen ha forsøkt å ta livet av en politimann ved å dytte han ut fra en hotellbalkong fra 6. etasje.
Les mer om Fredrikstad.
Tiltalt eksmegler trekker seg som styrekandidat
Inn kommer en av landets mest respekterte oljemenn.
Ung mann tiltalt for bombetrusler
En 22 år gammel mann er tiltalt for bombetrusler, etter at han ringte til politiet og truet med å sprenge Quality Hotel i Fredrikstad sommeren 2015. Trusselen medførte at det ble satt i gang en omfattende politiaksjon hvor blant andre bombegruppa fra Oslo bistod. Store deler av Fredrikstad sentrum ble sperret av i flere timer.
Fryktet sentral «Dark Room-tiltalt skulle varsle andre – tingretten løslot ham
Tingretten vedtok å løslate en sentral «Dark Room-tiltalt – selv om politiet fryktet han ville varsle kontaktene, som kunne slette bevis. Blant årsakene: Politiet somlet med å pågripe en annen identifisert «Dark Room-mistenkt.
Storsvindler tiltalt igjen
Den norgeskjente svindleren Marie Madeleine Steen er nok en gang tiltalt for grove bedragerier av tilfeldige ofre. Hun er tidligere dømt åtte ganger, og må møte i retten tirsdag.
Retten mente bevisene var for svake
En slektningen sto tiltalt for å ha hjulpet to gambling-dømte menn med å overføre millionbeløp via konto i Sveits. Men dommerne mente bevisene mot mannen ikke holdt. Nå er Tvedestrands-mannen frikjent i Aust-Agder tingrett. Les mer
Gambling-dømtes slektning frikjent for hvitvasking og heleri
Slektningen sto tiltalt for å ha hjulpet to gambling-dømte menn med å overføre millionbeløp via konto i Sveits. Men retten mente bevisene ikke holdt.
Åtte prinsesser tiltalt for menneskehandel og slaveri på luskshotell i Brussel
Rettssaken mot sheika Al-Nehayan og sju av hennes døtre startet torsdag.
Les mer om Al-Nehayan og Brussel.
Plasserte falsk bombe ved Blindern og skjøt seg i foten: Ville bare beholde jobben
Den 37 år gamle tidligere vekteren som er tiltalt for å ha utplassert en falsk bombe på Blindern, erkjenner straffskyld for falsk anmeldelse og misbruk av nødsignal.
Les mer om Blindern.