Tina saken

Krever åpenhet om Tinas mobilsamtaler

Forfatter Erlend Frafjord reagerer på at politiet nekter innsyn i sentrale etterforskningsdokumenter i Tina-saken. Åpenhet er avgjørende for å unngå feil som i Olof Palme-saken, mener avhørsekspert.

Anmelder politiet i Tina-saken

– Dette har vært en enorm belastning for meg og min familie, sier en av mennene fra Lyngdal, som var siktet for drapet på Tina Jørgensen, til Stavanger Aftenblad. Nå anmelder han både politiet og mannen som snakket seg selv og tre andre inn i Tina-saken.
Tina-saken: Tidligere drapssiktet anmeldt for falske anklager
- Dette har vært en enorm belastning for meg og min familie, sier en av dem som var siktet for drapet på Tina Jørgensen. Nå anmelder han både politiet og mannen som snakket seg selv og tre andre inn i Tina-saken.
Ingen konklusjon i Tina-saken før jul
STAVANGER: Kripos Cold Case-gruppe tar ikke stilling til om etterforskningen i Tina-saken skal gjenopptas før tidligst i første kvartal 2018.
Les mer om Tina-saken.

Høyres Tina Bru om Goliat-feltet: – Det dumme i denne saken, er at dette har vært et felt uten god kostnadskontroll

Opposisjonen krever umiddelbar opprydding fra oljeminister Terje Søviknes om lønnsomheten for Goliat-feltet i Barentshavet.
Politiet har ingenting å tape på å være åpne om Tina-bevisene
LEDER: I 17 år har politiet lagt lokk på det som kan være sentrale opplysninger i saken om drapet på Tina Jørgensen. Det er uforståelig.
Politiet kastet flere bevis i Tina-saken
I en ny bok om en av Norges største drapsgåter avsløres det at en rekke tekniske bevis ble kastet.
Les mer om Tina-saken.
Tina-saken: Tror Tina skulle senkes i sjøen
I dreneringskummen hvor Tina Jørgensen ble funnet, lå det to store steiner. Geologer mener at sjansen er størst for at disse stammer fra moloen ved Reve, ifølge en ny bok.
Les mer om Reve og Tina Jørgensen.
«Lydbåndmannen i Tina-saken: – Ville heller ha sonet i fengsel
38-åringen som i et lydopptak snakket seg inn i det uløste drapet på Tina Jørgensen (20) sier at han fremdeles står ved at han var vitne til drapshandlingen.
Mener Tina-bok kan ødelegge for etterforskningen
Politiet har oppfordret forfatteren av boka «Da Tina ble drept til å ikke publisere all informasjonen han har fått tilgang til. De mener det kan ødelegge for fremtidig etterforskning av saken.
Les mer om Da Tina.
Avdød voldtektsdømt mann trekkes inn i Tina-saken i ny bok
En voldtektsdømt mann som ble drept for få år siden, blir i en bok om Tina Jørgensen-drapet regnet av politiet som en av de mest aktuelle kandidatene i saken.
Tina-saken: Serievoldtektsmann trekkes inn i Tina-saken
STAVANGER: Den voldtektsdømte mannen bodde i nabolaget til Tina Jørgensen (20). Kort tid etter at Tina ble drept, solgte han leiligheten og flyttet fra Stavanger, ifølge en ny bok.
Peker på drept serievoldtektsmann som Tinas mulige drapsmann
Forfatter av «Da Tina ble drept skriver at saken kunne ha blitt løst i 2007. I boka kommer det fram en rekke nye opplysninger om en av Norges største drapsgåter.
Les mer om Da Tina.
Ny bok om drapet på Tina Jørgensen: Åtte menn ikke sjekket ut av saken
Store deler av etterforskningen har vært hemmelig for offentligheten – til nå. Forfatteren peker på flere potensielle gjerningsmenn.
Les mer om Tina Jørgensen.
Tina-saken: Håper boka kan bidra til svar
STAVANGER: Politiet har hatt 17 år på seg til å oppklare drapet på Tina Jørgensen. Nå mener forfatter Erlend Frafjord at tiden er inne for å ta mer drastiske metoder i bruk.
Tina-saken: Tinas mor håper marerittet tar slutt
MARERITT: Torunn Austdal Rasmussen har et stort ønske: Hun vil vite hvorfor datteren Tina Jørgensen måtte dø en høstnatt for 17 år siden.
Les mer om Tina Jørgensen.
Tina-saken: Serievoldtektsmann trekkes inn i Tina-saken
STAVANGER: Den voldtektsdømte mannen bodde i nabolaget til Tina Jørgensen (20). Kort tid etter at Tina ble drept, solgte han leiligheten og flyttet fra Stavanger, ifølge en ny bok.
38-åring tilkjent erstatning i Tina-saken
Tilsto det uoppklarte drapet.
Les mer om Tina-saken.
38-åring tilkjent erstatning i Tina-saken
Den 38 år gamle mannen som høsten 2015 tilsto å ha drept Tina Jørgensen i 2000, er tilkjent erstatning på 7.000 kroner for straffeforfølging.
Tidligere siktet i Tina-saken: Rister på hodet av erstatningssummen
– Horribelt, hårreisende og vondt, sier han til Aftenbladet.
Les mer om Aftenbladet og Tina-saken.
Tina-saken: Tidligere siktet får 63.000 kroner i erstatning
En av de fire mennene som var siktet i forbindelse med drapet på Tina Jørgensen er tilkjent 63.000 kroner i erstatning. Advokaten varsler rettssak.
Les mer om Tina Jørgensen.
Vil ha ny rettsrunde om erstatning etter feilslått etterforskning av Tina-saken
En av de fire mennene som var siktet for drapet på Tina Jørgensen, er tilkjent 63.000 kroner i erstatning for urettmessig rettsforfølgelse.
Tidligere siktet i Tina-saken får 63.000 kroner i erstatning
- Nå blir det rettssak, opplyser mannens forsvarer, Olav Sylte.
Les mer om Olav Sylte og Tina-saken.
Tina-saken: Statsadvokaten reduserer erstatning
Statsdvokaten i Rogaland har redusert erstatningen til en av de tidligere siktede i Tina-saken med en halv million kroner.
Les mer om Rogaland og Tina-saken.