Tirsdag

Ildringen som gir svaret på Mexicos lidelser: Fattige blir hardest rammet

Over 200 er bekreftet døde etter det kraftige jordskjelvet som rammet Mexico seint tirsdag kveld. Dessverre er det ingenting som tyder på at det blir det siste.
Les mer om Mexico.

Syv år gamle Edvardo ble offer for jordskjelvet i Mexico – døde på skolen

MEXICO CITY (VG) Tirsdag morgen sendte Anna sønnen Edvardo Diaz Vaksquesz (7) på skolen som vanlig. Noen timer senere var han død.
58 kilo amfetamin i narkotiltale
Tirsdag må fire menn møte i Oslo tingrett, tiltalt for å ha oppbevart 58 kilo amfetamin og over 25.000 tabletter MDMA, eller medvirket til dette. Det betegnes som en «grov overtredelse i tiltalebeslutninga, ifølge NTB. Rettsaken varer til 4.oktober.
Les mer om NTB og Oslo.
Overlevende reddes stadig ut av ruinene i Mexico
Overlevende reddes stadig ut av ruinene etter det kraftige jordskjelvet i Mexico tirsdag. Men tiden renner sakte, men sikkert ut for eventuelle overlevende.
Les mer om Mexico.

Fant død kvinne i Lindesnes

En kvinne ble funnet død i elva Audna i Lindesnes. Politiet undersøker om dette er kvinnen som ble meldt savnet på tirsdag.
Les mer om Audna.
Håpet om å finne overlevende etter jordskjelvet i Mexico svinner
273 mennesker er bekreftet omkommet etter det kraftige jordskjelvet i Mexico tirsdag, og tiden renner sakte, men sikkert ut for overlevende fanget i ruinene.
Les mer om Mexico.
Håpet om å finne overlevende etter jordskjelvet i Mexico svinner
273 mennesker er bekreftet omkommet etter det kraftige jordskjelvet i Mexico tirsdag, og tiden renner sakte, men sikkert ut for overlevende fanget i ruinene.
Les mer om Mexico.
Fortsetter søket klokken ti
Søket etter en savnet kvinne (59) i Lindesnes i Vest-Agder fortsetter med sonarutstyr fredag klokken ti. Kvinnen skal sist ha blitt sett tirsdag kveld.
Les mer om Vest-Agder.
– Det bør være rom for et ekstraordinært utbytte
Investorene forventer et ekstraordinært utbytte etter at Telenor tirsdag solgte seg videre ned i mobilselskapet Veon.
Les mer om Det, Telenor og Veon.
Oilers spilte på seg selvtillit før søndagens storkamp
Med 2–0 over Stjernen i sekken drar Stavanger Oilers til Hamar og søndagens møte med Storhamar i langt bedre mental forfatning enn ting tydet på etter nederlaget for Lillehammer tirsdag.
- Hun er lei seg og gråter mye
Babak Torki prøver så godt han kan å trøste Leila Bayat etter at hun fikk 80 piskeslag i hjemlandet Iran tirsdag.
Les mer om Iran og Leila Bayat.
Leilas samboer: – Vi er helt knust
Tirsdag mottok Leila Bayat (36) 80 piskeslag i Iran, etter at hun ble tvangsutsendt fra Norge. Tilbake i Steinkjer sitter en fortvilet familie.
Les mer om Iran, Leila Bayat, Norge og Steinkjer.
Mister resten av sesongen
Bodø/Glimt-keeper Ricardo Friedrichs skade er såpass alvorlig at han ikke kan spille mer for de helgule denne sesongen, melder Avisa Nordland. Keeperen pådro seg en smell i låret i kampen mot Tromsdalen tirsdag.
Les mer om Avisa Nordland og Tromsdalen.
UNE: Ambassaden meldte at dommen var falsk
Utlendingsnemnda (UNE) sier at de jobber med å klarhet om hva som har skjedd med Leila Bayat etter at hun sier at hun tirsdag ble pisket i Iran.
Les mer om Iran og Leila Bayat.
Leila (36) fikk avslag på asylsøknaden – tirsdag ble hun pisket 80 ganger
Norske myndigheter trodde ikke på at 36 år gamle Leila Bayat var dømt til å bli pisket i Iran og tvangsreturnerte henne til landet. Denne uken ble hun utsatt for den grusomme straffen.
Les mer om Iran og Leila Bayat.
Legger ned Skeidar
Tirsdag 19. september fattet styret i Skeidar-gruppen vedtak om å legge ned sentrallageret i Hov i Søndre Land. Logistikkdirektør Rune Henriksen informerte de ansatte torsdag. Dette er det OA som skriver.
Leter etter overlevende i ruiner
Minst 230 mennesker omkom i det kraftige jordskjelvet i Mexico tirsdag. Redningsarbeidet for å finne overlevende i ruinene pågår for fullt, men kraftig regnvær gjør det vanskelig.
Les mer om Mexico.
Politiet fortsetter søk etter savnet kvinne
Søket etter en savnet kvinne (59) i Lindesnes fortsetter. Kvinnen skal sist ha blitt sett tirsdag kveld.
Landesorg i Mexico etter jordskjelv
Mexico har erklært tre dagers landesorg etter at minst 230 mennesker omkom i et kraftig jordskjelv tirsdag. Kraftig regnvær gjør redningsarbeidet vanskelig.
Les mer om Mexico.
Leteaksjon etter kvinne avsluttet
Politiet har avsluttet leteaksjonen ved Vigeland i Lindesnes etter en 59 år gammel kvinne som har vært savnet siden tirsdag kveld. Det vil bli gjort nye vurderinger igjen torsdag morgen, opplyser Agder-politiet til NTB.
Les mer om Agder-politiet, NTB og Vigeland.
Dr. Stockmanns syndrom
Det var Donald Trump slik han ønsker å framstå - som kontrollert og kalkulert - vi så i FN tirsdag ettermiddag. Nettopp derfor er han en veldig farlig mann.
Les mer om Donald Trump.
Jobber mot klokken for å redde jente fra sammenrast skole i Mexico
MEXICO CITY (VG) 21 barn og fire voksne har omkommet etter at skolen Enrique Rebsamen raste sammen tirsdag som følge av Mexicos dødeligste skjelv på 32 år. Redningsarbeidere jobber fortsatt på spreng et døgn etter skjelvet.
Les mer om Enrique Rebsamen og Mexico.
Fikk ikke bli i Norge – pisket
Før hun kom til Norge fikk Leila Bayat (36) en dom på 80 piskeslag. Det trodde ikke norske myndigheter på, og sendte henne tilbake til Iran, der hun tirsdag fikk 80 piskeslag.
Les mer om Iran, Leila Bayat og Norge.
Har video av flystyrten
Flystyrten i Furnes tirsdag ble filmet av et overåkingskamera på Hamar flyplass. – Vi ser at det blir unormale bevegelser i flyet når det begynner å nærme seg flyplassen før landing. Flyet spinner og går i bakken, sier lederen i Hamar flyklubb, Geir Magne Andersen.
Les mer om Geir Magne Andersen og Hamar.
Politiet etterlyser vitner
Kvinnen (59) som er savnet i Lindesnes ble sist sett i sitt eget hjem sent tirsdag kveld. Familien slo alarm klokken 13 onsdag da hun ikke var kommet til rette. Kvinnen er 164 centimeter høy og politiet ønsker informasjon om noen har observert kvinnen.