Tjeldøya

Kjørte på elg

En mann i 20-årene pådro seg lettere skader da han i natt kjørte på en elg på Tjeldøya i Tjeldsund. Mannen ble fraktet til legevakt etter ulykken, melder politiet.
Les mer om Tjeldsund og Tjeldøya.

Ulovlig skuterkjøring

Politiet har fått tips om ulovlig snøskuterkjøring på toppen av Trollfjellet på Tjeldøya, og ber om tips om tre uregistrerte skutere. – Det nærmer seg kalvingstid for rein på Tjeldøya og det henstilles til ikke å bedrive slike ulovligheter. Dette er en alvorlig sak, skriver politiet på Twitter.
Hentet ned nedkjølt mann
En mann i 30-årenen er hentet ned av Trollfjellet på Tjeldøya av et Sea king redningshelikopter. Mannen var noe nedkjølt, melder Midtre Hålogaland politidistrikt.
Redningsaksjon på Tjeldøya
Redningsaksjon på Tjeldøya
Les mer om Tjeldøya.

Veien er åpnet for trafikk igjen

Fv. 711 på Tjeldøya i Tjeldsund kommune i Nordland er åpnet for trafikk igjen. Veien ble stengt forrige torsdag, da store nedbørsmengder førte til at over 20 meter av veien raste ut.
Les mer om Nordland, Tjeldsund og Tjeldøya.
Bygger bru over Tverrelva
Arbeidene med å etablere ei ny bru over Tverrelva på Fylkesvei 711i Breivikbotn på Tjeldøya pågår for fullt. Byggelederne regnet med å kunne skyve den ferdigmonterte brua over elva allerede lørdag kveld.
Vegvesenet: Må holde stengt over helga
Bygger midlertidig bru etter at vegen ble tatt av vannet. Foto: Andreas Bruun Torsdag raste deler av fylkesvei 711 på Tjeldøya i Tjeldsund ut etter at store vannmasser vasket ut grunnen.
Les mer om Tjeldsund og Tjeldøya.
50 beboere isolert etter at veien kollapset. Slik løser veivesenet floken.
Foto: Statens vegvesen Torsdag raste 20 meter av fylkesvei 711 på Tjeldøya i Tjeldsund ut i elva, etter at et rør under veien kollapset. Dette er den eneste veien til bygda Myklebostad,
Veien stengt hele helga
I ettermiddag starter byggingen av ei midlertidig bru på fylkesvei 711 på Tjeldøya i Tjeldsund kommune etter at 20 meter av veien raste ut torsdag formiddag.
Les mer om Tjeldsund og Tjeldøya.
Veien stengt hele helga
I ettermiddag starter byggingen av ei midlertidig bru på fylkesvei 711 på Tjeldøya i Tjeldsund kommune etter at 20 meter av veien raste ut torsdag formiddag. – Brua blir rundt 30 meter lang, og vi satser på å kunne åpne for trafikk på mandag, sier Geir Jørgensen fra Vegvesenet.
Jordras tok vei på Tjeldøya
NYHETER: 50 personer er isolert. Et jordras har tatt med seg cirka 20 meter av Fv 711 i Breivik på Tjeldøya, opplyser politiet torsdag morgen. 50 personer på Myklebostad er isolert som følge av raset, melder NRK.
Les mer om Breivik, Myklebostad, NRK og Tjeldøya.
To biler involvert i kollisjon - skadeomfang ukjent
Nødeatetene på vei. Midtre Hålogaland PD melder nå om at nødetatene er på vei til en trafikkulykke Hol på Tjeldøya. To biler er involvert, skadeomfanget er foreløpig ukjent.
Les mer om Hol og Tjeldøya.
Trafikkulykke
To biler involvert. Det har vært en trafikkulykke på Hol på Tjeldøya. To biler er involvert og nødetatene er på vei til stedet. HT.no kommer tilbake med mer.
Les mer om Hol og Tjeldøya.
Slik skal det bli enkere å felle rovdyr
- Myndighetene må gi rovviltjegerne verktøyene de trenger for å kunne utføre jobben sin Vil hindre dette Reinkalvkadaver etter gaupeangrep på Tjeldøya. Foto: privat Det er essensen i et forslag levert til stortinget i går.
Les mer om Det, Reinkalvkadaver, Tjeldøya og Vil.
Eivind (61) holder sykdommen i sjakk med mosjon og kona Vigdis
- Det er ikke en sykdom som lar seg stoppe, men som man kan bremse ned. 11 MIL: Her er kona Vigdis og Edvind på deres 11 mil lange tur fra hjemmet på Ankenes til hytta på Tjeldøya.
Les mer om Edvind, MIL og Tjeldøya.
Kokepåbud i Tjeldsund
Tjeldsund kommune innfører kokepåbud på Tjeldøy vannverk. Dette gjelder alle abonnenter som er tilknyttet Tjeldøy vannverk i Kongsvik, Ramsund på Tjeldøya og Fjelldal, melder kommunen, som henviser til hjemmesiden sin for mer informasjon.
Naust sprengt bort
SKALL IGJEN: Her er bildene av naustet på Tjeldodden på Tjeldøya.
Les mer om Tjeldodden og Tjeldøya.
Vannet stengt i Tjeldsund
På grunn av en større vannlekkasje i Tjelsund vannverk vil vannet bli stengt i hele Ramsund og deler av Fjelldal på Tjeldøya i Tjeldsund kommune, melder plan- og utviklingssjef Ole Øystein Lindebø.
Opphever kokepåbud
Tjeldsund kommune opphever kokepåbudet åvann for abonnenter som bor på Tjeldøya, i Ramsund og på Fjelldal. Innbyggere i Kongsvik må fortsatt koke vannet til kommunen har tatt nye prøver mandag som kommer. Svaret fra disse prøvene skal være klare tirsdag eller onsdag.
Da kalven ikke ville ut, hentet bonden jekken
Bonden måtte trå til for å hjelpe kviga med fødselen. Se video! Foto: Ragnar Bøifot Bonde Per Ivar Skaanevik på Tjeldøya måtte trå skikkelig til da kviga, hvis navn er ukjent, sleit
Les mer om Tjeldøya.
Vil skyte flere gauper
På Tjeldøya i Nordland har staten bestemt at det ikke skal være rovdyr. Likevel har jegerne skutt tre gauper på under en måned. – De er helt umulig å bli kvitt.
Les mer om Nordland.
To gauper skutt i beiteområde
Rovviltnemnda har bestemt at kattedyret ikke er ønskelig på Tjeldøya, men senest i går ble det skutt en gaupe i beiteområdet.
Les mer om Tjeldøya.
Rein påkjørt
Bilist meldte til politiet søndag morgen at han hadde kjørt i hjel et reinsdyr på Tjeldøya, ingen skader på melder. Reineier ble informert om hendelsen
Les mer om Tjeldøya.
Gaupe får leve på rovdyrfri øy
Gaupe får leve på rovdyrfrie Tjeldøya Lofoten, Vesterålen og Tjeldøya skal ikke ha rovvilt. Fylkesmannen i Nordland vil likevel ikke gi fellingsløyve på en gaupe på Tjeldøya.