Tjeldøya

Strømgjerder skaper problemer

Stadig oftere vikler reinen seg fast i strømgjerder på Tjeldøya i Nordland.
Les mer om Nordland og Tjeldøya.

Brann i lavvo

Like før klokken fem i morges begynte det å brenne i en solid trelavvo på Tjeldøya i Tjeldsund kommune. Brannvesenet har startet slukking av brannen og det er ikke meldt om personskade. Politiet starter åstedsarbeid så fort det lar seg gjøre.
Les mer om Tjeldsund og Tjeldøya.
Pågrepet etter vold
En mann ble i natt pågrepet etter en voldsepisode på en privatadresse på Tjeldøya i Tjeldsund. Det opplyser Politiet i Nordland på Twitter. En person er fraktet til sykehus for observasjon. Uvisst skadeomfang.
Elgpåkjørsel
En elg ble i morgentimene påkjørt på Tjeldøya. Politiet fikk melding klokken 05.48 om påkjørslen ved Dragland. Bileier hadde selv informert viltnemnda, melder politiet.
Les mer om Dragland og Tjeldøya.

Båten gikk i ring

Det var fisker og hvalfanger Jan Kristiansen (72) fra Myklebostad på Tjeldøya lengst nord i Nordland, som omkom torsdag. Fiskeribladet Fiskaren skriver at båten hans, «Jan Bjørn, gikk i ring før den gikk på land, og at mye tyder på at den landskjente hvalfangstveteranen har falt over bord. Kristiansen var nestleder i Norges Småkvalfangerlag, og en sterk stemme i debatten om norsk hvalfangst. Les mer her.
Savnet fisker funnet omkommet i Nordland
En fisker i 70-årene ble natt til fredag funnet omkommet etter en stor leteaksjon ved Tjeldøya i Tjeldsund kommune i Nordland.
Les mer om Nordland, Tjeldsund og Tjeldøya.
Fortsetter utover natta
HRS opplyser til NRK at søket rundt Tjeldøya, hvor en fisker er meldt savnet, vil fortsette utover natten.
Les mer om NRK og Tjeldøya.
Søker etter fisker i Ofotfjorden
Redningsressurser søker i kveld etter en eldre mann i området rundt Tjeldøya i Tjeldsund kommune i Nordland, opplyser politiet.
Søker etter fisker som trolig har falt ut av en båt
Redningsressurser søker i kveld etter en eldre mann i området rundt Tjeldøya i Tjeldsund kommune i Nordland, opplyser politiet.
Les mer om Nordland, Tjeldsund og Tjeldøya.
Søker etter savnet mann
Ressurser fra HRS, Røde Kors og Kystvakta søker nå etter en mann som er savnet ved Tjeldøya i Tjeldsund kommune. Politiet fikk melding rundt klokken 20 om at det var funnet en tom båt. En mann i 70-årene fra kommunen er savnet, og det foretas nå et strandsøk sørøst på øya, opplyser operasjonsleder Paul Gunnar Helland i politiet til NRK.
Kjørte på elg
En mann i 20-årene pådro seg lettere skader da han i natt kjørte på en elg på Tjeldøya i Tjeldsund. Mannen ble fraktet til legevakt etter ulykken, melder politiet.
Les mer om Tjeldsund og Tjeldøya.
Ulovlig skuterkjøring
Politiet har fått tips om ulovlig snøskuterkjøring på toppen av Trollfjellet på Tjeldøya, og ber om tips om tre uregistrerte skutere. – Det nærmer seg kalvingstid for rein på Tjeldøya og det henstilles til ikke å bedrive slike ulovligheter. Dette er en alvorlig sak, skriver politiet på Twitter.
Hentet ned nedkjølt mann
En mann i 30-årenen er hentet ned av Trollfjellet på Tjeldøya av et Sea king redningshelikopter. Mannen var noe nedkjølt, melder Midtre Hålogaland politidistrikt.
Redningsaksjon på Tjeldøya
Redningsaksjon på Tjeldøya
Les mer om Tjeldøya.
Veien er åpnet for trafikk igjen
Fv. 711 på Tjeldøya i Tjeldsund kommune i Nordland er åpnet for trafikk igjen. Veien ble stengt forrige torsdag, da store nedbørsmengder førte til at over 20 meter av veien raste ut.
Les mer om Nordland, Tjeldsund og Tjeldøya.
Bygger bru over Tverrelva
Arbeidene med å etablere ei ny bru over Tverrelva på Fylkesvei 711i Breivikbotn på Tjeldøya pågår for fullt. Byggelederne regnet med å kunne skyve den ferdigmonterte brua over elva allerede lørdag kveld.
Vegvesenet: Må holde stengt over helga
Bygger midlertidig bru etter at vegen ble tatt av vannet. Foto: Andreas Bruun Torsdag raste deler av fylkesvei 711 på Tjeldøya i Tjeldsund ut etter at store vannmasser vasket ut grunnen.
Les mer om Tjeldsund og Tjeldøya.
50 beboere isolert etter at veien kollapset. Slik løser veivesenet floken.
Foto: Statens vegvesen Torsdag raste 20 meter av fylkesvei 711 på Tjeldøya i Tjeldsund ut i elva, etter at et rør under veien kollapset. Dette er den eneste veien til bygda Myklebostad,
Veien stengt hele helga
I ettermiddag starter byggingen av ei midlertidig bru på fylkesvei 711 på Tjeldøya i Tjeldsund kommune etter at 20 meter av veien raste ut torsdag formiddag.
Les mer om Tjeldsund og Tjeldøya.
Veien stengt hele helga
I ettermiddag starter byggingen av ei midlertidig bru på fylkesvei 711 på Tjeldøya i Tjeldsund kommune etter at 20 meter av veien raste ut torsdag formiddag. – Brua blir rundt 30 meter lang, og vi satser på å kunne åpne for trafikk på mandag, sier Geir Jørgensen fra Vegvesenet.
Jordras tok vei på Tjeldøya
NYHETER: 50 personer er isolert. Et jordras har tatt med seg cirka 20 meter av Fv 711 i Breivik på Tjeldøya, opplyser politiet torsdag morgen. 50 personer på Myklebostad er isolert som følge av raset, melder NRK.
Les mer om Breivik, Myklebostad, NRK og Tjeldøya.
To biler involvert i kollisjon - skadeomfang ukjent
Nødeatetene på vei. Midtre Hålogaland PD melder nå om at nødetatene er på vei til en trafikkulykke Hol på Tjeldøya. To biler er involvert, skadeomfanget er foreløpig ukjent.
Les mer om Hol og Tjeldøya.
Trafikkulykke
To biler involvert. Det har vært en trafikkulykke på Hol på Tjeldøya. To biler er involvert og nødetatene er på vei til stedet. HT.no kommer tilbake med mer.
Les mer om Hol og Tjeldøya.
Slik skal det bli enkere å felle rovdyr
- Myndighetene må gi rovviltjegerne verktøyene de trenger for å kunne utføre jobben sin Vil hindre dette Reinkalvkadaver etter gaupeangrep på Tjeldøya. Foto: privat Det er essensen i et forslag levert til stortinget i går.
Les mer om Det, Reinkalvkadaver, Tjeldøya og Vil.
Eivind (61) holder sykdommen i sjakk med mosjon og kona Vigdis
- Det er ikke en sykdom som lar seg stoppe, men som man kan bremse ned. 11 MIL: Her er kona Vigdis og Edvind på deres 11 mil lange tur fra hjemmet på Ankenes til hytta på Tjeldøya.
Les mer om Edvind, MIL og Tjeldøya.