Tog

Tog mot pels i flere byer

NOAH arrangerer fakkeltog mot den norske pelsdyrnæringa. Regjeringa vil gi næringa to millioner kr i 2018. For første gang blir det tog på Hønefoss i kveld. I tillegg stiller naturfotograf og SV-politiker Arne Nævra på Bragernes torg i Drammen.

Hund påkjørt av tog

En hund, trolig en jakthund, er påkjørt av toget mellom Spydeberg og Askim. Politiet melder at de tar hunden med til veterinær for å sjekke om den er chippet.
Les mer om Askim og Spydeberg.
Togtrafikken i gang igjen på Jærbanen
Strømstans gjorde at alle tog stod stille på strekningen Stavanger-Egersund tirsdag ettermiddag. Etter 20 minutter var feilen rettet.
Full stopp i togtrafikken på Jærbanen
Strømstans gjør at alle tog står på strekningen Stavanger-Egersund.

Buss for tog

Buss for tog
Bjørn ihjelkjørt av tog i Snåsa
Det er flere bjørner som holder til i Lurudalen i Snåsa, men det er sjelden de forviller seg på jernbanelinja og blir påkjørt.
Les mer om Lurudalen og Snåsa.
I tog for frihet
Rundt 30 personer deltok i dagens aksjon for frihet, mot menneskehandel i Hamar. Aksjonen med navnet «Walk of freedom har i dag blitt arrangert i 600 byer over hele verden.
Les mer om Hamar og Walk.
For 150 år siden satte han siste punktum – i dag gikk disse i tog med hele Peer Gynt
Du har en vill id, setter folket til strikkepinnene, og ut kommer det et tog.
Les mer om Peer Gynt.
For 150 år siden satte han siste punktum – i dag går hun i tog med hele Peer Gynt
Du har en vill id, setter folket til strikkepinnene og ut kommer det et tog. – Jeg har ikke kontroll.
Les mer om Peer Gynt.
Arbeider på østre linje
Tog blir erstattet med buss mellom Mysen og Oslo S i helgen på grunn av arbeider. Statens vegvesen skal i helga løfte på plass den nye brua over jernbanen på Bliksland ved Tomter. Bane NOR skal også gjennomføre en rekke befaringer og periodiske kontroller av sporene på strekningen mellom Ski og Sarpsbor
Les mer om Bliksland, Mysen, Sarpsbor, Ski og Tomter.
Stengt på Østfoldbanen
Det går ingen tog på Østfoldbanen mellom Oslo S og Mysen i helgen. Strekningen er stengt frem til søndag klokken 14.00 fordi Bane Nor utfører arbeider på sporene. Det blir satt opp buss for tog.
Les mer om Bane Nor, Mysen og Østfoldbanen.
Kinesere, briter og tyskere vil kjøre tog i Norge
Om et drøyt år kan det være et kinesisk, et britisk eller et tysk togselskap som kjører på Jærbanen og Sørlandsbanen.
Fortsatt ingen timesavganger
Flere FLIRT-tog skal settes inn på Gjøvikbanen. Det betyr at stasjonsområdene på Jaren og Gjøvik oppgraderes med større kapasitet og tilpassede plattformer. Ingenting i forslaget til statsbudsjett tyder på timesavganger i nærmeste fremtid, sier dgl leder for Gjøvikbanen, Erik Storhaug.
Mindre til tog
Satsing på jernbane kuttes med 12 prosent i regjeringens forslag til statsbudsjett for 2018. Etter det NTB erfarer er det satt av drøyt 23 milliarder kroner til jernbaneformål i budsjettet, noe som utgjør et kutt på litt over 12 prosent fra årets budsjett. Samtidig settes det av nesten 36 milliarder kroner til veiformål, en økning på 7,7 prosent.
Les mer om NTB.
Grensekontroll ved Kongsvinger
Politiet kontrollerte 179 personer ved grensen mellom Norge og Sverige i kveld. Personene ble kontrollert på tog og på veien, men alt var i orden, skriver politiet på Twitter.
Les mer om Kongsvinger, Norge, Sverige og Twitter.
Store forsinkelser på toget
En kjøreledning har falt ned ved Lysaker og forårsaker mange innstilte togavganger. Folk som kommer seg med et tog, må regne med store forsinkelser.
Les mer om Lysaker.
SNIKTITT: Et tastetrykk stopper lange blikk fra sidemannen
HPs nye Spectre x360 er perfekt for deg som vil jobbe i fred på tog eller fly.
Les mer om Spectre.
NSB etter møte om tog-forsinkelser: – Kommer til å bli bedre
I august og september var NSBs punktlighet på det laveste nivået på flere år. Etter dagens møte med Bane Nor tror NSBs konsernsjef at togpassasjerene har bedre tider i vente, men han vil ikke gi noen garantier.
Les mer om Bane Nor.
Kastet gjenstander mot tog
Det har i natt blitt kastet gjenstander mot flere tog i området rundt Lysaker og Stabekk. Politiet søkte i området med flere patruljer, men kunne ikke finne gjerningspersonene.
Les mer om Lysaker og Stabekk.
Tek lengre tid enn planlagt
Reparasjonen av Sørlandsbana mellom Kristiansand og Vennesla vil ta lengre tid enn planlagt, skriv Fædrelandsvennen. Arbeidet vil ikkje vere ferdig før tysdag i neste veke. I mellomtida blir det buss for tog mellom Kristiansand og Vennesla.
Åpnes igjen på tirsdag
Bane NOR melder at opprydningsarbeidet på Sørlandsbanen tar lengre tid enn først antatt. – Med forbehold om at ikke kvikkleiren blir for utfordrende kan vi åpne strekningen tidlig tirsdag morgen, sier områdedirektør Stian Wesøy i Bane NOR. På strekningen Vennesla-Kristiansand går det buss for tog.
Tog kan passere på Nordlandsbanen
Politiet i Nordland melder at jernbanelinjen forbi Mosjøen er ryddet og at toget kan passere i gangfart. Tidligere i dag førte en ulykke til at Nordlandsbanen ble stengt. En trailer veltet over autovernet og ned på jernbanelinjen.
Sau påkjørt av tog
NSB melder om togpåkjørsel av to-tre sauer ved Vargmodalskjæften i Rana. Bane Nord rydder opp og varsler saueeier, skriver politiet.
Les mer om Rana og Vargmodalskjæften.
Catalonia streiker i protest mot politibrutalitet
Motorveier ble sperret og tog og busser parkert da katalanere gikk til streik tirsdag for å protestere mot politibrutalitet under helgens folkeavstemning.
Tog innstilt på Dovrebanen
Flere avganger på Dovrebanen er innstilt på grunn av signalproblemer mellom Kløfta og Eidsvoll. NSB kjører alternativ transport på strekningen.
Les mer om Dovrebanen, Eidsvoll og Kløfta.