Tog

Deler av Østfoldbanen stengt

Østfoldbanen mellom Fredrikstad og Sarpsborg er lørdag kveld stengt for trafikk grunnet en signalfeil, melder Bane NOR. Det gir forsinkelser og innstilte tog. Det er ikke klart når feilen blir rettet.

Nye problemer på Sørlandsbanen

Tekniske problemer med et kommunikasjonsverktøy brukt av togleder og lokomotivfører gir nye forsinkelser på Sørlandsbanen. Et tog fra Oslo er foreløpig rundt 90 minutter forsinket, og vil bli stående på Snartemo i ubestemt tid mens det feilsøkes.
Les mer om Oslo, Snartemo og Sørlandsbanen.
NSB-kritikk på grunn av fulle tog
Passasjerer kritiserer NSB etter at 1507-toget Lillehammer-Oslo var stappfullt fordi fem av ti vogner måtte settes inn på en annen strekning med driftsproblemer. Pressetalsperson Åge-Christoffer Lundeby i NSB erkjenner at de burde satt inn busser.
Les mer om Lillehammer-Oslo og NSB.
Lars Monsen inntar den norske fjellheimen minutt for minutt
Etter både sommerbåt og sommer-tog byr NRK i sommer på sakte tur-TV fra den norske fjellheimen.
Les mer om NRK.

Uvær stanser tog og fly i Nederland

All togtrafikk i Nederland er stanset på grunn av uværet som har rammet en rekke EU-land. Amsterdam-flyplassen Schiphol innstilte all flytrafikk i n time.
Les mer om EU-land og Nederland.
Regn med forsinkelser
I togtrafikken på Østlandet må du fortsatt regne med at det kan være noen forsinkelser og innstillinger på grunn av signalproblemer på Drammenbanen. På Bergensbanen like vest for Drammen sperrer et tog det ene sporet ved Gulskogen, opplyser NSB.
Problemer i Lieråstunnelen
På Drammenbanen er det tekniske problemer i Lieråstunnelen mellom Drammen og Asker. Dette fører til forsinkelser i togtrafikken og noen tog blir innstilt. NSB setter også inn en busspendel som går mellom Asker og Drammen etter behov.
Les mer om Asker, Drammen og Lieråstunnelen.
Tog i rute
Det har vært forsinkelser på Vestfoldbanen i morges på grunn av problemer med en skinneskjøt mellom Oklungen og Kjose. Bane Nor har hatt folk ute for å reparere feilen og ved 09-tiden var togene i rute.
Les mer om Kjose, Oklungen og Vestfoldbanen.
Problemer på Vestfoldbanen
Det er innstilte tog og forsinkelser på Vestfoldbanen også i dag. Ifølge Bane Nor er det en feil i sporet mellom Larvik og Oklungen og flere tog får ikke startet fra Skien. NSB opplyser at de har satt inn ekstra busser.
Innstilte tog
To morgentog er innstilte på Vestfoldbanen. Det er toget som skulle gått klokka 06:06 og 06.40 fra Larvik. NSB oppfordrer passasjerer til å ta neste eller andre tog.
Les mer om Larvik og Vestfoldbanen.
Sammenstøt mellom tog og bil på Rørosbanen
Strekningen er stengt.
Les mer om Rørosbanen.
NÅ: Snøkaos på Østlandet - forsinkelser i fly-, tog- og biltrafikk. Politiet: - La bilen stå
Snøværet gir vanskelige kjøreforhold på veiene og forsinkelser i både fly- og togtrafikken. I Telemark holder flere skoler og barnehager stengt.
Les mer om Østlandet.
Problemer i togtrafikken
Nesten ingen tog har gått på Vestfoldbanen i morges. En strømledning falt ned over kjøreledningen mellom Larvik og Oklungen i dag tidlig. I nord er Drammen stasjon stengt. – NSB jobber med å sette inn busser, sier pressevakt Håkon Myhre i NSB. Han opplyser videre at det vil bli utfordringer i togtrafikken utover ettermiddagen.
Snø og tog
Store snømengder lenger sør på Østlandet skaper forsinkelser også for togtrafikken på Gjøvikbanen og Dovrebanen. De fleste togene er forsinket nå i formiddag, melder NSB.
NÅ: Snøkaos på Østlandet - forsinkelser i fly-, tog- og biltrafikk, Torp stengt. Politiet: - La bilen stå
Snøværet gir vanskelige kjøreforhold på veiene og forsinkelser i både fly- og togtrafikken. - Vi har store utfordringer, sier NSB.
Les mer om NSB, Torp og Østlandet.
Fly, tog og biltrafikk kraftig rammet av snøværet på Østlandet
Voldsomme snømengder og storm fører til lange køer, stengte veier og innstilte tog. Også flyplassene på Østlandet er rammet.
Les mer om Østlandet.
Uværet stopper togtrafikken
Nordgående nattog på Nordlandsbanen står stille i Mo i Rana i påvente av at en fastkjørt snøfreser skal fjernes fra Saltfjellet. Det samme gjelder sørgående tog, som venter ved Mo i Rana. Foreløpig er også E6 stengt, så passasjerene holdes i togene inntil videre, opplyser NSB.
Snøkaos: Store problemer for fly-, tog-, biltrafikken- og kollektivtrafikken
Uværet stenger en rekke veier, og Vegtrafikksentralen advarer mot vanskelige kjøreforhold i morgentimene.
Hund påkjørt av tog
En elghund har blitt påkjørt av et tog ved Drevjadalen i Vefsn kommune. Bane Nor følger sine rutiner og tar vare på hunden inntil eier melder seg, opplyser politiet.
Les mer om Drevjadalen og Vefsn.
Brann stenger østre linje
En bygningsbrann i et ubebodd hus i Spydeberg fører til at Østre linje på Østfoldbanen for øyeblikket er stengt. Det er full fyr i bygningen, melder politiet. NSB opplyser at det vil bli forsinkede tog og innstillinger som følge av dette.
Tog sporet av og sperret E6
Det oppsto mye kø på E6 ved Fagernes i Nordland, men toget ble fort løftet tilbake på skinnene.
Les mer om Nordland.
Togavsporing
Et tog har sporet av og sperrer E6 ved Fagernes i Narvik. Det jobbes med omkjøringsmuligheter. Politiet opplyser at de er på vei til stedet.
Les mer om Narvik.
Ingelin vil ha miljøvennlige tog
Fylkesråd for næring Ingelin Noresjø (KrF) mener det er på høy tid å få Nordlandsbanen over på et miljøvennlig drivstoff.
Rømling ble funnet på tog
Mannen som rømte fra Bruvoll fengsel ble funnet på et tog, på vei mot Oslo. Det sier Arne Norevik, operasjonsleder i Innlandet politidistrikt. Det var kollegaer i Romerike politidistrikt som pågrep mannen.
Tog står fast i Mosjøen
Et sørgående tog står fast i Mosjøen på grunn av at et godstog sperrer utkjøringen. – På grunn av uværet får vi heller ikke satt opp alternativ transport, opplyser pressesjef i NSB, Åge-Christoffer Lundby, til NRK.