Tretten

Frode Bergs advokat tror på en diplomatisk løsning

Spionsiktede Frode Bergs russiske advokat tror nordmannen kan bli dømt til mellom seks og tretten års fengsel. Samtidig mener han det er grunn til optimisme med hensyn til en diplomatisk løsning på saken.

«Måtte passe på at det ikke ble tretten til bords – det ville gi et uheldig år

Den 31. desember går millioner av kroner bokstavelig talt opp i røyk, men bråket, støyen og tradisjonene har hatt en betydning for folk helt siden antikkens tid når det gamle året ble til et nytt.
Åpnet for trafikk ved Øyer
Veien er ryddet og åpen for trafikk etter et trafikkuhell på E6, Mageli Camping ved Tretten.
Les mer om Mageli Camping, Tretten og Øyer.
Trafikkuhell på E6 ved Tretten
Det er redusert fremkommelighet på grunn av et trafikkuhell på E6, Mageli Camping ved Tretten. Politiet er på vei til stedet.
Les mer om Mageli Camping og Tretten.

Grøtsalget til værs

Salget av grøt går rett til værs her i landet nå før jul. Det viser tallene fra TINE Meieriet Tretten, som kaller seg for Norges grøtfabrikk (bildet). Den 6. desember satte de produksjonsrekord på Tretten. Da produserte de for første gang over 100.000 kg grøt på en dag
Les mer om Tretten.
Flere utforkjøringer på glatta
Både på Harestua og på Tretten har biler kjørt av vegen. Politiet opplyser på Twitter at det kun er snakk om mindre personskader.
Les mer om Harestua, Tretten og Twitter.
13 døde i båtulykke i Sør-Korea
Tretten personer mistet livet og to er savnet i en kollisjon mellom en fiskebåt og et tankskip utenfor Sør-Koreas vestkyst søndag. Fiskebåten sank.
Les mer om Sør-Korea.
Vil verne samfunnet mot mann
Riksadvokaten vil verne samfunnet mot 55 åringen som for tretten år siden prøvde å sprenge kona si i lufta med en bilbombe på Åssiden i Drammen. Mannen ble prøveløslatt for tre år siden med tre års prøvetid og i desember ville 55-åringen vært en helt fri mann. Det mener riksadvokaten ikke må skje og ber om tre nye år med prøvetid for mannen. Det er satt av to dager til rettssaken som starter i dag.
Les mer om Drammen og Åssiden.
NDLA får ros
Læringsnettsiden NDLA, som blant annet Vennesla videregående skole har hatt tretten medarbeidere med på å utvikle, får ros fra skoleledere over hele landet. NDLA er et interfylkeskommunalt samarbeid som tilbyr åpne digitale læringsressurser.
Les mer om Vennesla.
Aksjonerer for legekontor
Det er samlet inn 1000 underskrifter for å redde legekontoret på Tretten, melder GD. Rådmannen i Øyer vil flytte kontoret og samle tjenesten i komunnesenteret. I dag behandles saken i Øyer kommunestyre. Formannskapet har tidligere gått inn for at kontoret på Tretten skal bestå.
Les mer om Tretten og Øyer.
Oilers har tapt ni av ti bortekamper: – Det har vært vanskelig og stressende
Oilers har spilt 20 kamper i Get-ligaen denne sesongen. Fasit er syv seiere og tretten tap. På borteis har de bare vunnet n av ti.
Les mer om Get-ligaen.
Gulrotsuppe med herlige høst ingredienser
Denne nydelige høstsuppen er like god kald som varm. Lag den sterk eller mild, akkurat som du vil. Gode høst ingredienser pryder retten. Smaker like godt hvis du er sytti eller tretten.
Fikk Tines HMS-pris
Meieret på Tretten får Tines HMS-pris. Tine Tretten har over 1.000 dager uten skader med fravær og har vært med i flere forskningsprosjekter på HMS, skriver GD.
Les mer om Tretten.
Får solistjobb i operaen
Mikkel Fjeld Skorpen fra Tretten er tilsatt som solistpraktikant ved Den Norske Opera & Ballett i Oslo for sesongen 2018/2019. Det skriver GD. Fjeld Skorpen går siste året på Operahøgskolen. - Dette er rett og slett drømmejobben, sier han til avisa.
Mistet førerkortet
Utrykkningspolitiet i Rana har bøtelagt tretten førere på fylkesvei 17 ved Flostranda. En person mistet førerkortet etter å ha kjørt i 88 km/t i en 60-sone.
Les mer om Flostranda og Rana.
– For 13 år side lurte flere på hvordan vi våget å flytte til en kommune med en så sterk bedehuskultur
Da Gro og jeg flyttet fra Stavanger til Halsnøy for vel tretten år siden, var det flere som lurte på hvordan vi våget å flytte til en kommune med en så sterk bedehuskultur, og dernest til en liten øy med så få folk.
Les mer om For, Halsnøy og Stavanger.
Ber om full frifinning for polske brør etter asylbrann
Medan aktor ber om til saman tretten års fengsel, meiner forsvararane at dei to er uskuldige.
Solkraftutbygging i Iran gir nye arbeidsplassar i Noreg
Eit lite selskap med base i Sola har sikra seg ein kontrakt verd 23 milliardar kroner i Iran. Avtalen blei signert tretten dagar etter at iden blei presentert.
Les mer om Iran, Noreg og Sola.
Mange dropper belte
I Agder-fylkene kontrollerte Statens vegvesen tretten busser under den landsdekkende beltekontrollen. 200 passasjerer ble kontrollert og det ble skrevet ti gebyrer. Det er ingen betydelig nedgang fra samme kontroll i våres.
Dødstallene stiger etter Irma – rundt en million uten strøm
Minst tretten personer er døde etter at orkanen Irma har rast gjennom Karibia. Flere land venter på å bli truffet.
Les mer om Irma og Karibia.
Den forsvunne BI-studenten: Dette har skjedd
Det er tretten dager siden BI-studenten fra Stavanger forsvant tilsynelatende sporløst i Trondeim. Nå er det funnet en død person i elva han skal ha gått langs.
Tretten omkom da tre falt over folkemengde på Madeira
Myndighetene på Madeira erklærer tre dagers sorg etter at 13 personer mistet livet og 52 ble skadet av et massivt tre som falt over en folkemengde under en religiøs festival tirsdag.
Les mer om Madeira.
Jente (13) drept og tolv andre såret da bil kjørte inn i restaurant øst for Paris
En bil braste mandag kveld inn på terrassen til en pizzarestaurant øst for Paris og tok livet en av jente på tretten år. Fire er kritisk skadet.
Skoleklasse slått ut etter gårdsbesøk
To barn måtte på sykehus og tretten personer ble syke med diar, feber, oppkast og magesmerter etter nærkontakt med dyr i Tokke.
Les mer om Tokke.
To hester på Tretten
På Tretten ved Vestsidenvegen ble det rundt 13.00 meldt om to hester som er i området. Begge er brune, en med hvitt bless. Dersom kjennskap ring 02800
Les mer om Tretten og Vestsidenvegen.