Tromsø avisa

Avslørte dumping av fisk

Kystvakta har avdekket det de mener er systematisk fiskedumping både i Lofoten, utenfor Senja og flere steder på Troms-kysten. Det sier seksjonssjef Erling Hermann Øksenvåg til Fiskeribladet. Trolig vil flere bli anmeldt, melder avisa.

Krevende redningsoperasjon i Troms

Et utenlandsk turfølge på åtte personer, hvorav én var skadd, ble reddet av Røde Kors-mannskaper i natt, skriver Avisa Nordland. Redningslederen sier til avisen at oppdraget varte i over ni timer på grunn av utfordrende forhold.
Avisredaktør: – Finnmark bør blir eigen stat
Motstanden mot ei samanslåing med Troms har ikkje lagt seg. Redaktøren i den samiske avisa Sgat meiner Finnmark er sterke nok til å bryte ut av Norge.
Les mer om Finnmark, Norge og Sgat.
Troms Høyre sier nei til PCI i Bodø
Troms Høyre ønsker ikke etablering av et PCI-tilbud i Bodø, men videreføring av dagens modell, skriver avisa Nordlys. I en uttalelse ber partiet helseforetaket om å videreføre tilbudet slik det er i dag, ifølge avisen.
Les mer om Bodø og PCI.

Vurderer boikott av Nordlys

Ellevill facebook-krangel mellom avisa og tre FrP-statsråder etter artikkel om veibygging i Troms.
Les mer om FrP-statsråder.
Troms vil kuppe flere nordlandskommuner
Fylkesrådet i Troms ønsker å be regjeringen vurdere å gi Troms fem av Nordlands kommuner. Fylkesrådslederen i Nordland fikk sjokk da han leste om planene i avisa.
Les mer om Nordland.
Ny regionredaktør i Nord-Norge
Det er nå bestemt hvem som skal bli den nye regionredaktøren for NRK i Nord-Norge. Det blir Anders Opdahl som i dag er sjefsredaktør i avisa Nordlys i Tromsø. NRK Nordland, Troms og Finnmark skal fortsette som før med egne sendesteder og egne redaktører, men Opdahl blir en av fem redaktører i landet på et høyere strategisk nivå i Distriktsdivisjonen i NRK.
Tiltalt for overgrep mot barnebarn
Statsadvokatene i Finnmark og Troms har tatt ut tiltalte mot en 90 år gammel mann bosatt i Nordland for overgrep mot to barnebarn. Overgrepene mot en gutt under 14 år, og en gutt under 16 år skal ha skjedd i Øst-Finnmark og i Nordland. - Han har delvis erkjent straffskyld, sier mannens forsvarer Martin Melheim Bråteng til Avisa Nordland.
Alle nødetater på vei
Alle redningsetater er på vei etter at en person er savnet etter et snøskred i Reisadalen i Troms, skriver avisa Nordlys.
Les mer om Reisadalen.
Skolebuss veltet i Nord-Troms
En skolebuss har kjørt av veien ved Kågen i Nord-Troms. P4-NYHETENE Det melder avisa Nordlys. Politiet har så langt ingen opplysninger om noen ble skadet i ulykken.
Les mer om Kågen.
- Hele Tromsø by er uten strøm
Hele Tromsø, en by med over 70.000 innbyggere, er uten strøm, skriver avisa Nordlys. - Alle alarmer er gått her nå og vi har også mistet strømmen, sier kommunikasjonsdirektør Lena Fangel i Troms Kraft til avisa.
Les mer om Lena Fangel.
Skal øve med over 80 fly
Illustrasjonsfoto Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix SETERMOEN: Det er avisa Nye Troms som skriver om øvelsen som blir så omfattende at den kan påvire også den sivile luftfarten.
Les mer om NTB.
Pasient døde på grunn av sondemat
En 90 år gammel mann som var pasient ved Sonjatun helsesenter i Nordreisa døde i oktober etter å ha fått fordervet sondemat fra helsesenteret. Fylkeslegen i Troms har opprettet tilsynssak, melder avisa Nordlys.
Les mer om Nordreisa og Sonjatun.
Mest framgang i nord
Nordnorske kommuner har desidert mest framgang, ifølge kommunebarometeret til Næringslivets handelsorganisasjon. Nordland, Troms og Finnmark har tre av fire topplasseringer, skriver Avisa Nordland.
Les mer om Avisa Nordland og Finnmark.
Tapte på aksjekjøp i Nordland
Troms kraft kjøpte i 2010 aksjer i selskapene Nordkraft og Salten kraftsamband for 2,2 milliarder kroner i 2010. Til nå har selskapet tapt 450 millioner kroner på handelen, skriver Avisa Nordland.
- Kom til oss hvis du liker å bli skremt
Sonja Westrheim og Sør-Troms Museum inviterer til en grøsser av en kveld i dag. Foto: Knut Solnes I kveld blir folk vettskremt, og de elsker det, sier Sonja Westrheim ved Sør-Troms Museum. Det skriver avisa Fremover.
Les mer om Fremover og Sonja Westrheim.
- Finnmark misliker Alta, halve Nordland hater Bodø, men hele Nord-Norge kan samle seg om Tromsø
Har han rett? Hva mener Avisa Nordlands lesere? - SÅ ER DEBATTEN om Nord-Norge tilbake på kartet. Denne gang fra Troms Arbeiderparti, som vil samle Nord-Norge, forandre på dagens fylkeskommuner
Politiet ber vitner komme seg unna
- Sett dere i bilene og kom dere langt unna, sier politiet til avisa Nordlys og andre som befinner seg i området på Tromsøya i Troms, der det pågår en væpnet politiaksjon. 16:11 Del
Les mer om Tromsøya.
Full fyr i kirke i Troms
I Kåfjord kommune i Troms jobber politi og brannvesenet nå med å slukke brannen i en langkirke som står i full fyr. Avisa Nordlys opplyser at kirken ble bygget i 1946 og går under navnet
25.000 leser Folkebladet hver dag
FINNSNES: Folkebladet holder stand i kampen om avislesernes gunst. Sjefredaktør i Folkebladet, Steinulf Henriksen, mener avisa befester sin stilling som største nyhetsformidler i Midt-Troms.
Forskere vil ha droner til å studere snøskred
Avisa Nordlys: En rekke snøskred har rammet spesielt Troms de siste ukene, og fem personer har mistet livet i løpet av åtte dager.
Korsberg spør forsvarsministeren
I går oversendte stortingsrepre-sentant Øyvind Korsberg (Frp) Stortingets president følgende spørsmål til skriftlig besvarelse fra forsvarsministeren. - Viser til avisa Nye Troms torsdag
Les mer om Øyvind Korsberg.
To av tre voldtektssaker henlagt
TROMSØ: Totalt 58 voldtektssaker ble ferdig etterforsket av Vestfinnmark, Østfinnmark og Troms politidistrikt i fjor. Førstestatsadvokat Lars Fause. Foto: Ronald Johansen Det viser en oversikt avisa Nordlys har fått tilgang til.
Les mer om Vestfinnmark og Østfinnmark.
Hevder forholdet til 17-åringen var kjent fra før
I et intervju med avisa Nordlys setter hun avsløringen av forholdet i sammenheng med nominasjonsstriden i Troms Arbeiderparti. - Jeg har aldri opplevd mer skittent spill i Arbeiderpartiet
Les mer om Arbeiderpartiet.
Troms Arbeiderparti utsetter nominasjonsmøte
VG Nett følger Arbeiderpartiet Det opplyser fylkesleder Bjørn Inge Mo til avisa Nordlys. Både representantskapsmøtet og nominasjonsmøtet, som skulle vært holdt henholdsvis lørdag og