Troms

Ståle ble nestleder

Loppa Høyres Ståle Sæther fikk tilliten. Som forventet var det Geir-Inge Sivertsen fra Finnsnes som fikk tilliten som leder for et samlet Høyre i Troms og Finnmark under helgas fellesmøte i Tromsø.

Vinterferieuka starter bra, men så kommer et kraftig væromslag som truer flere værrekorder

- Mandag og tirsdag er det knallvær i hele Troms, med solskinn og ca fem minusgrader, forteller meteorolog Ole Mellem. Men det kan komme litt vind. Vind og snø - Det blåser fra østlig retning, men vinden blir ikke sterk.
Les mer om Det og Ole Mellem.
15 selskaper i Troms får produsere mer laks - og nå blir nye Troms og Finnmark størst på oppdrett
Fylkesrådet i Troms har vedtatt at samtlige 15 selskaper som søkte om utvidet kapasitet på eksisterende tillatelser får innvilget økning på to prosent.
Les mer om Finnmark.
Finnmarksopprøret
TROMSØ/WF978/VADSØ (NRK): Det stormer i nord. Alt som er problematisk med regionreformen settes på spissen i Troms-Finnmark-konflikten.

To mistet lappen etter «tullekjøring i slalåmløype i Tromsø

Politiet i Troms har inndratt førerkortene til to bilførere i slutten av tenårene. Begge ble tatt for kjøring i slalåmløypa ved alpinanlegget i Tromsø.
Les mer om Tromsø.
To mistet lappen etter «tullekjøring» i slalåmløype i Tromsø
Politiet i Troms har inndratt førerkortene til to bilførere i slutten av tenårene. Begge ble tatt for kjøring i slalåmløypa ved alpinanlegget i Tromsø. Politiet fikk først melding om hendelsen ved 1.15-tiden natt til søndag.
Les mer om Tromsø.
Slagsmål i Harstad sentrum
Uenighet i taxikøen endte med håndgemeng. Det melder Troms Politidistrikts operasjonssentral klokken 04.07 natt til lørdag. Det var i Harstad sentrum at en uenighet utviklet seg til et slagsmål.
Les mer om Harstad.
To sjåfører mistet lappen - ble tatt for kjøring med bil i slalomløypa i Tromsø alpinpark
Politiet mottok i natt melding om to biler som drev tullkjøring i alpinanlegget i Tromsø, i slalomløypa. Politiet rykket ut og påtraff to bilførere i slutten av tenårene, melder Troms politidistrikt.
Les mer om Tromsø.
Hentet mann på fest i Tromsø - var ikke i stand til å ta vare på seg selv
Troms politidistrikt opplyser at de har hentet en beruset mann i Tromsø. Han er innbrakt og innsatt i drukkenskapsarrest. Mannen var ikke i stand til å ta vare på seg selv.
Les mer om Tromsø.
Slik gikk det da politiet tok promillekontroll på Sama
28 bilførere ble kontrollert. Natt til lørdag meldte Troms Politidistrikts operasjonssentral om at politiet hadde avholdt promillekontroll på Sama i Harstad. - 28 bilførere ble kontrollert og alle bestod testen.
Les mer om Harstad og Sama.
Pågrep ungdom etter lek med luftvåpen i boligfelt på Tromsøya. Nå leter politiet etter fem andre involverte
- Seks ungdommer har gått rundt i boligfeltet og lekt med luftvåpen. Deres opptreden har skremt forbipasserende, forteller operasjonssentralen i Troms politidistrikt. - Vi er på stedet og har pågrepet en av guttene.
Les mer om Tromsøya.
Katt påkjørt på E8 i Ramfjord
Ramfjord: En katt har blitt påkjørt på E8. Det melder Troms politidistrikt. Det dreier seg om en stor sort katt med lysebrune flekker.
Les mer om Ramfjord.
Nå: Tromsøysundtunnelen stengt grunnet røykutvikling
En bil med tekniske problemer har forårsaket røyk og eksos i T1-tunnelen fra Breivika til Tomasjord. Det melder Troms politidistrikt på Twitter. Røykutviklingen er stanset, og det er ikke mistanke om brann.
Leter etter vitner i utlandet i etterforskningen av samfunnstopp
Politiet er på jakt etter mulige vitner i sedelighetssaken mot samfunnstoppen fra Troms og prøver å få kontakt med tidligere asylsøkere og flyktninger. - Vi jobber med å få kontakt med mulige vitner som ser ut til å befinne seg i utlandet.
Regionreform - Det har brutt ut en politisk brann nordpå
Vedtaket om å slå sammen Troms og Finnmark til ett fylke skaper bitter motstand.
Les mer om Det og Finnmark.
Da sjåføren ble stoppet i kontroll E6, prøvde han å kjøre fra politiet. Han kom seg ikke langt
Operasjonssentralen i Troms politidistrikt forteller at politiet i natt har vært på Rustahøgda i Balsfjord kommune. Der gjennomførte de en promillekontroll langs E6. - En sjåfør stakk av etter kontrollen.
Les mer om Balsfjord og Rustahøgda.
Det har brutt ut en politisk brann nordpå
Vedtaket om å slå sammen Troms og Finnmark til ett fylke skaper bitter motstand.
Les mer om Finnmark.
Kjørte med hylle og to plakater midt på frontruta - fikk bot
En lastebilsjåfør kjørte gjennom Bardu i desember med en noe uvanlig last. Det fremgår av et ferskt forelegg fra Politimesteren i Troms.
Les mer om Bardu og Politimesteren.
Har du opplevd seksuell trakassering eller maktmisbruk? Fortell oss din historie - helt anonymt
Nordlys skal sammen med en rekke av Amedias 63 lokalaviser og Nettavisen få fram folkets metoo-historier. På kvinnedagen ønsker Nordlys å få frem omfanget av #metoo i Tromsø, Troms og landet forøvrig.
Les mer om Nettavisen og Tromsø.
Se de ferske folketallene for alle kommunene i Salten
Fredag ble endelige folketall for 2017 publisert av Statistisk Sentralbyrå. I Nord-Norge gikk Nordland fram med 469 personer, til 243.335. I Troms var framgangen på 867 innbyggere, til 166.499, mens Finnmark økte med 16, til 76.165.
Erik fra Troms på pallen i Skandinavisk cup!
Erik Valnes fra Sørreisa i Troms ble nummer to i sprint under Skandinavisk Cup i Trondheim fredag, bare slått av Sindre Bjørnstad Skar.
Så mye større ble Tromsø i fjor - se de ferske folketallene for alle kommunene i Troms og Finnmark
Her er oversikten over befolkningsutviklinga i alle kommunene i Troms og Finnmark i 2017. Endelig folketall for 2017 ble fredag publisert av SSB. I Nord-Norge gikk Nordland fram med 469 personer, til 243.335.
Les mer om Finnmark, Nordland, SSB og Tromsø.
Kan føle seg trygge i Bardu: - Dette er et vigsla bygg
To kirkeasylanter kan føle seg trygg i Bardu. På Vestlandet gikk politiet inn og hentet ut kirkeasylanter fra bedehus. For tre uker siden søkte to kvinner kirkeasyl i Bardu i Troms. De ble plassert i Øvre Bardu kirke.
Les mer om Bardu og Øvre Bardu.
Trønderen slo et glass i ansiktet på en porsangermann: Han fikk flere kutt som måtte stripses
Trønderen i begynnelsen av 20-årene må snart møte i Indre-Finnmark tingrett for å svare for den grove volden, som statsadvokat Torstein Hevnskjel i Troms og Finnmark har satt ham under tiltale for.
Det blir iskaldt, lenge
Kulden er i ferd med å feste grepet. Dette er temperaturene du må forberede deg på.| Det er ikke ekstremt kaldt nå. Unntaket er de indre delene av Troms og Finnmark, der temperaturen sank ned til minus 30 i natt.
Les mer om Finnmark.